Jump to content

Ett år med LCHF: Minus 28 kilo och mindre migrän


Recommended Posts

stephanie

Före och efter

För bara ett år sedan var Stephanie deprimerad, sjuk och utmattad – och vägde mer än hon någonsin gjort tidigare. Lyckligtvis hade hon en vän som gått ner mycket i vikt med hjälp av LCHF och det inspirerade henne att göra en förändring.

Resultaten så långt är mycket imponerande. Hon har inte bara gått ner 28 kilo, hon har också signifikant förbättrat sin migrän, sitt blodtryck och andra hälsomarkörer. Här berättar hon exakt hur hon gjorde:

Mejlet, översatt från engelska

Bäste Andreas,

Jag är så tacksam över att ha hittat din informativa och stöttande webbsida! Här är min berättelse.

Jag firar en mycket viktig årsdag! Jag började äta LCHF för exakt ett år sedan idag. Jag är 58 år, 173 cm lång och har kämpat med min vikt hela mitt vuxna liv. Jag har gått ner 10, 15, 20, 25 kilo mer än en gång. Jag har alltid gått upp allt och lite till. Jag har jojo-bantat i 30 år och jag har försökt precis allt.

För ett år sedan hetsåt jag och vägde mer än någonsin, 121 kilo. Jag kände mig sjuk, utmattad, oengegerad och deprimerad. Men så… Jag blev inspirerad av en vän som lyckats med en dramatisk viktnedgång och hon delade med sig av sin “hemlighet” och tipsade om din sida och några andra riktigt bra sajter.

Jag begravde mig i läsning, videor, bloggar, grupper och på något sätt har kombinationen av att vara redo, tillsammans med en bra plan som verkade genomtänkt, resulterat i ett år som förändrat mitt liv! Jag är överlycklig över att kunna berätta att jag gått ner 28 kilo och fortfarande är på väg ner. Mitt mål är att gå ner 45 kilo.

Jag mäter ingenting. Jag räknar ingenting. “Makronutrienter” är ett ord som inte finns i min vokabulär.
Jag har verkligen bara koncentrerat mig på att äta tillräckligt kolhydratsnålt. Minimalt med träning. Jag mäter ingenting. Jag räknar ingenting. “Makronutrienter” är ett ord som inte finns i min vokabulär. Det kanske borde finnas där, men det jag gör fungerar för mig, åtminstone hittills.

Det känns aldrig jobbigt och det känns aldrig som om jag försakar någonting. Jag äter bara oprocessad och utsökt mat av hög kvalitet. Ingenting från en låda eller påse, utom frusna grönsaker. Jag äter bara när jag är hungrig och jag äter tills jag är mätt. Jag har nyligen lagt till lite periodisk fasta.

De första 18 kilona gick utan ansträngning. Nästa 11 krävde lite mer och nu verkar det som om jag nått en platå där jag har stått stilla i några veckor. Jag är bara tacksam över att jag inte gått upp i vikt! Jag tappar inte motivationen. Jag tror att jag behöver röra på mig mer, se över mina portioner och inte slarva med dolda kolhydrater.

Det var en gradvis process, ett steg i taget. Nu äter jag mycket grönsaker, kött, fisk, kyckling, ägg, helfeta mejeriprodukter, nötter, smör, olivolja, avokado och bär.
Hur lyckades jag komma hit? Först tog jag bort allt bröd och alla efterrätter. När jag kände mig bekväm med det skar jag ner på pasta, potatis, ris och bönor. Sedan tog jag bort nästan all frukt. Sen börjde jag leta efter dolda kolhydrater. Det var en gradvis process, ett steg i taget. Nu äter jag mycket grönsaker, kött, fisk, kyckling, ägg, helfeta mejeriprodukter, nötter, smör, olivolja, avokado och bär.

Mitt blodtryck och andra hälsomarkörer är toppen. Min migrän har lindrats markant. Mina knän och höfter gör inte ont längre. För första gången i livet tror jag att jag funnit ett sätt att äta som som gör det möjligt för mig att hantera min vikt, kontrollera min aptit och må som bäst! Till slut förstår jag att det är så här jag behöver äta under resten av mitt liv. Och det känns som någonting jag kan göra! Jag uppskattar informationen och stödet jag får av dig och ditt team!

Startvikt: 121 kilo
Nuvarande vikt: 93 kilo
Målvikt: 75 kilo

Tack!
Stephanie

Kommentar

Tack för att du delar med dig av hur du gjort, Stephanie, och lycka till på din fortsatta resa!

Kom igång

Vill du göra det Stephanie har gjort? Anmäl dig till vår gratis tvåveckors LCHF-utmaning!

Du kan också använda vår gratis guide LCHF för nybörjare. Om du vill underlätta maximalt rekommenderar vi vårt splitternya verktyg Kostdoktorns veckomenyer – prova gratis en månad. Ingen reklam, ingen bindningstid.

Video om LCHF

 • Hur du äter LCHF
  Hur du äter LCHF11:59En kort grundkurs i hur man sätter igång att äta LCHF.
 • Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 1
  Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 108:02Vilka fördelar innebär ketos? Vad äter du på ketogen kost? Här är en informativ kurs med dr Andreas Eenfeldt.
 • Keto-kurs, del 2
  Keto-kurs, del 208:37Hur fungerar ketogen kost? Vad äter du på ketogen kost?
 • Biverkningar av ketogen kost
  Biverkningar av ketogen kost06:58Några vanliga biverkningar av ketogen kost – och hur du undviker dem.
 • Är LCHF dåligt för träning? Svar på vanliga frågor
  Är LCHF dåligt för träning? Svar på vanliga frågor02:45Kan man träna på LCHF-kost?
 • VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)
  VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)16:59
 • Lite av allt? Svar på vanliga frågor
  Lite av allt? Svar på vanliga frågor05:44Är det inte bäst att helt enkelt äta balanserat och "lite av allt"?
 • De 5 vanligaste misstagen på LCHF
  De 5 vanligaste misstagen på LCHF08:57Är det svårt för dig att nå din målvikt, är du hungrig eller mår du inte bra? Se till att du undviker dessa misstag.
 • Därför blir vi tjocka
  Därför blir vi tjocka1:12:26
 • Fat Head Directors Cut
  Fat Head Directors Cut1:46:20
 • LCHF på rätt sätt – Eric Westman 3
  LCHF på rätt sätt – Eric Westman 314:09Intervju med Eric Westman, läkare och expert på LCHF-kost. Om grunderna för att äta LCHF och vad som är viktigt att tänka på när man sätter igång för att det ska gå så bra som möjligt.
 • Att bli en fettbrännande maskin - Eric Westman 2
  Att bli en fettbrännande maskin - Eric Westman 211:31Eric Westman reder ut begreppen fettförbränningsläge och kolhydratförbränningsläge. Hur får man mer energi genom en hög fettförbränning och hur mäter man den?
 • Undvik de konventionella kostråden
  Undvik de konventionella kostråden45:06
 • Vad är den främsta fördelen med LCHF? Svar på vanliga frågor
  Vad är den främsta fördelen med LCHF? Svar på vanliga frågor02:52Vad är den främsta fördelen med att äta färre kolhydrater?
 • En global matrevolution - Andreas Eenfeldt (Vail 2016)
  39:01
 • Fettfrälst!
  18:36Hur Martina Johansson blev "snygg, stark och frisk på högfettkost". Martina Johanssons blogg: http://www.highfatfitness.net Mer information om Ketonmätare: http://www.kostdoktorn.se/keton-och-blodsockermatare#1
 • Hur LCHF fungerar – Mary Vernon
  Hur LCHF fungerar – Mary Vernon32:11Intervju med läkaren Mary Vernon, en av världens mest erfarna på att behandla patienter med strikt LCHF-kost.
 • Carb-Loaded: Extramaterial
  37:01
 • Är LCHF dåligt för miljön? Svar på vanliga frågor
  Är LCHF dåligt för miljön? Svar på vanliga frågor07:09Är LCHF-kost skadlig för miljön?
 • Vad har din läkare emot LCHF? – Eric Westman 5
  Vad har din läkare emot LCHF? – Eric Westman 517:49Intervju med Eric Westman, läkare och expert på LCHF. Varför är många läkare motståndare till LCHF trots att kosten visat sig ha positiv effekt på vikt och hälsa? Obs! På grund av tekniskt fel är ljudet i videon inte av den kvalitet vi önskar. Vi ber så mycket om ursäkt för detta och hoppas att ni finner innehållet intressant ändå.
 • Så uppnår du en hälsosam livsstil med LCHF
  Så uppnår du en hälsosam livsstil med LCHF41:41
 • Att leva på lågkolhydratkost – Phinney
  27:34Intervju med professor Stephen Phinney, forskare, författare och brinnande LCHF-pionjär. Filmad oktober 2011.
 • Does the Brain Need Carbohydrates? - Answers to Common Questions
  05:56
 • Är mättat fett farligt? Svar på vanliga frågor
  Är mättat fett farligt? Svar på vanliga frågor07:29Behöver man akta sig för mättat fett?

Viktnedgång

 • Problemet med socker
  Problemet med socker50:01Är det fett eller socker som är orsaken till de aldrig tidigare skådade epidemierna av fetma, typ 2-diabetes och metabol sjukdom?
 • Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen
  Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen15:05Larry Diamond har transformerat sitt liv och gått ner 57 kg med LCHF. I den här intervjun delar han med sig av sina insikter från resan.
 • Handlar inte vikten bara om kalorier? Svar på vanliga frågor
  Handlar inte vikten bara om kalorier? Svar på vanliga frågor03:14Handlar viktnedgång bara om att äta färre kalorier än man gör sig av med?
 • Att hjälpa folk till bättre hälsa
  Att hjälpa folk till bättre hälsa15:44Dawn var sjuk och överviktig men sen hittade hon LCHF... och det förändrade hennes liv.
 • Vinsterna med en 7-dagarsfasta
  Vinsterna med en 7-dagarsfasta03:34
 • Hur insulin styr din vikt
  14:39
 • Avancerade LCHF-tips!
  Avancerade LCHF-tips!31:11
 • Handlar fetma om dålig karaktär eller dålig mat?
  05:36
 • 45 kilo borta utan kaloriräkning
  45 kilo borta utan kaloriräkning24:12
 • VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)
  VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)16:59
 • Så halverade Tommy sin vikt
  48:22Tommy Runesson föreläser om sin enorma viktresa med LCHF och vilka lärdomar han fått med sig på vägen. Inspiration och kunskap även om du vill gå ner mindre än hälften av din kroppsvikt! Följ Tommy Runesson på hans blogg: http://tommytappar.se
 • Att motivera till livsstilsförändringar
  Att motivera till livsstilsförändringar51:45Hur kan du hjälpa och motivera personer att börja med och hålla fast vid LCHF?
 • De 5 vanligaste misstagen på LCHF
  De 5 vanligaste misstagen på LCHF08:57Är det svårt för dig att nå din målvikt, är du hungrig eller mår du inte bra? Se till att du undviker dessa misstag.
 • Hur man går ner 110 kilo utan hunger
  Hur man går ner 110 kilo utan hunger31:06
 • Orsaken till fetma
  Orsaken till fetma15:56Intervju med professorn, barnläkaren och fetmaforskaren Robert Lustig.
 • Orsakas fetma av för mycket insulin?
  Orsakas fetma av för mycket insulin?25:27
 • Orsaken till fetma
  Orsaken till fetma38:45
 • Hjärtattacken blev ett uppvaknande
  Hjärtattacken blev ett uppvaknande07:11Efter hustruns hjärtattack letade Chris Pattinson efter ett sätt att hålla det hela i schack med kost och livsstil. Och på vägen förbättrade han sin egen hälsa.
 • Keto är den enda kost som har fungerat
  Keto är den enda kost som har fungerat19:23Kristie Sullivan skriver inspirerande inlägg för Diet Doctor och har även en fantastisk historia att berätta.
 • Därför blir vi tjocka
  Därför blir vi tjocka1:12:26
 • Dr. Jason Fung - Therapeutic Fasting (SD 2016)
  46:13
 • En global matrevolution
  En global matrevolution48:15
 • Intervju med Jason Fung
  Intervju med Jason Fung45:20
 • Vad man gör istället för att räkna kalorier
  Vad man gör istället för att räkna kalorier16:02

Stöd Diet Doctor

Vill du ge ditt stöd till Diet Doctor och få tillgång till bonusmaterial? Ta en titt på vårt medlemskap.

Gratis provmånad

Fler framgångshistorier

Ta del av över 675 framgångshistorier.

VivecaNatalieHelen

Vill du också inspirera?

Har du en framgångshistoria att dela med dig av? Det är ett effektivt sätt att inspirera andra till att förändra sina liv.

Mejla din historia till annika@dietdoctor.com. Före- och efterbilder är bra för att göra din historia konkret och extra inspirerande för andra. Berätta om det är OK att dela ditt namn och bild eller om du vill vara anonym. Tipsa också gärna om du har en blogg eller Instagram eller liknande för läsare att följa.

Inlägget Ett år med LCHF: Minus 28 kilo och mindre migrän dök först upp på Diet Doctor.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...