Jump to content

”LCHF passar mig perfekt”


Recommended Posts

Challenge

Över 415 000 personer har hittills anmält sig till Diet Doctors LCHF-utmaning (på engelska, svenska och spanska). Starten går varje söndag och utmaningen är GRATIS och reklamfri. Ta en titt på vår stora kom igång-utmaning. Varmt välkommen!

Många har frågor och efterlyser tips och stöd, diskussion och personliga råd för att lättare fortsätta med LCHF. Varmt välkommen till Kostdoktorns forum! Här finns djup kunskap, stor erfarenhet och varm stämning. Gratis och för alla.

Läs också kommentarerna under utmaningens olika delar, där finns svar på det mesta.

Här är utdrag ur några mejl vi har fått under den senaste veckan:

Feedback

Jag tycker att LCHF passar mej perfekt. Ingen hunger eller särskilt sug efter sötsaker efter de tre första dagarna. Det var inte så mycket sug då heller för den delen. Jag provade två gratis-veckor eftersom jag behöver minska i vikt. Maten är lättlagad och smakar bra. Det är praktiskt upplagt så jag inte behöver stå vid spisen dagarna i ända för att laga frukost, lunch och middag. Praktiskt att ha gårdagens middag till lunch. Har börjat om från vecka 1 för att ta ett varv till med kom i gång. Har minskat fyra kilo tills nu, sedan går det lite långsammare tror jag.

Jag är jättenöjd med den skjuts jag fått genom LCHF-dieten och kunskapen.
Vänligen Ulla

Hej!

Jag ”smygstartade” i två veckor innan jag anmälde mig till er tvåveckorsutmaning. Jag använde vissa recept men inte alla. Vitkålspannan har jag gjort flera gånger, mums! Ägg har jag efter fyra veckor nu lite svårt med, så jag brukar skippa frukost ibland och kör en 16:8 för att slippa äggen…

Det har gått över förväntan lätt. F.d. sockerråttan sitter med lätthet bredvid både chipsätare och chokladätare. Hemmapizzan krävde dock en stor portion viljestyrka. Jag känner mig helt enkelt mycket mättare än tidigare. Tillägget jag gör varje dag är en skål med några hallon, ca 100 gram 10% Kesella och en nypa pumpafrön. Jag behöver det för att stå emot min akilleshäl att vara vrålhungrig vid hemkomsten kl 17 innan middagen är klar. Då, när man tidigare tryckt i sig mackor, skorpor, kakor…

Jag har gått ner nästan 5 kilo och kommer absolut att fortsätta.
Jag har gått ner nästan 5 kilo och kommer absolut att fortsätta. Har redan anmält mig till er för att få del av fler recept. En fantastiskt informativ hemsida. Stort tack för den. Något jag hade behövt i tvåveckorsutmaningen var tips till småmellis när hungern/suget sätter in på kvällskvisten. Jag har även ätit lite nötter och nån avokado men vill vara försiktig med dem.

Mvh, Elisabeth

Hej!

Jättebra att få mejl varje morgon och bra att kunna välja storlek på portionerna med ett enkelt tryck. God mat och uppmuntrande ord. /Eva

Hej!

Ska börja med att tacka för utvärderingen, kul att man får lov att skriva fritt istället för att bara sätta poäng i skalor! Bra där!

Jag började läsa om er då jag bestämde mig för att förändra min situation. Jag har satt som mål att tappa 10 kilo men framförallt var jag så galet trött på sockerbegäret.

Från första 1 maj (tisdag) har jag kört strikt LCHF. De första dagarna lagade jag mat efter era recept som ni delar fritt på sidan. När jag sedan från söndagen började med utmaningen tyckte jag det var kul ca sju dagar. Maten och recepten är dock fantastiska. Jag tycker mailen är för enformiga och jag blir irriterad över att jag inte får ta del av hela filmerna och alla tips när jag väl är registrerad.

Däremot har jag inte haft några problem med att laga egen LCHF-mat och jag märker stor skillnad i kroppen! Jag har nu signat mig för en månad för att se om jag tycker sidan blir bättre om jag får full tillgång till allt material nu. Då kommer jag med glädje fortsätta betala avgift per månad, för jag känner mig på bara 21 dagar som en ny, fräschare och piggare 32-åring.

Den största anledningen till att jag går med är som sagt pga av recepten då jag tänker att det kan vara något att luta sig mot när min egen inspiration tryter.

Med vänlig hälsning,
Sofie

Kom igång

Vill du också komma igång? Anmäl dig till vår gratis tvåveckors-LCHF-utmaning!

Du kan också använda vår gratis guide LCHF för nybörjare. Om du vill underlätta maximalt rekommenderar vi vårt verktyg veckomenyer – prova gratis en månad. Ingen reklam, ingen bindningstid.

Mer

LCHF för nybörjare

Ketogen kost för nybörjare

Så går man ner i vikt

Kostdoktorns forum

Stöd Diet Doctors arbete

Vill du ge ditt stöd till Kostdoktorn/Diet Doctor och få tillgång till bonusmaterial? Ta en titt på vårt medlemskap.

Prova gratis i en månad

Video om LCHF

 • Hur du äter LCHF
  Hur du äter LCHF11:59En kort grundkurs i hur man sätter igång att äta LCHF.
 • Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 1
  Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 108:02Vilka fördelar innebär ketos? Vad äter du på ketogen kost? Här är en informativ kurs med dr Andreas Eenfeldt.
 • Är LCHF dåligt för träning? Svar på vanliga frågor
  Är LCHF dåligt för träning? Svar på vanliga frågor02:45Kan man träna på LCHF-kost?
 • VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)
  VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)16:59
 • Keto-kurs, del 2
  Keto-kurs, del 208:37Hur fungerar ketogen kost? Vad äter du på ketogen kost?
 • Lite av allt? Svar på vanliga frågor
  Lite av allt? Svar på vanliga frågor05:44Är det inte bäst att helt enkelt äta balanserat och "lite av allt"?
 • De 5 vanligaste misstagen på LCHF
  De 5 vanligaste misstagen på LCHF08:57Är det svårt för dig att nå din målvikt, är du hungrig eller mår du inte bra? Se till att du undviker dessa misstag.
 • Biverkningar av ketogen kost
  Biverkningar av ketogen kost06:58Några vanliga biverkningar av ketogen kost – och hur du undviker dem.
 • Därför blir vi tjocka
  Därför blir vi tjocka1:12:26
 • Fat Head Directors Cut
  Fat Head Directors Cut1:46:20
 • LCHF på rätt sätt – Eric Westman 3
  LCHF på rätt sätt – Eric Westman 314:09Intervju med Eric Westman, läkare och expert på LCHF-kost. Om grunderna för att äta LCHF och vad som är viktigt att tänka på när man sätter igång för att det ska gå så bra som möjligt.
 • Att bli en fettbrännande maskin - Eric Westman 2
  Att bli en fettbrännande maskin - Eric Westman 211:31Eric Westman reder ut begreppen fettförbränningsläge och kolhydratförbränningsläge. Hur får man mer energi genom en hög fettförbränning och hur mäter man den?
 • Undvik de konventionella kostråden
  Undvik de konventionella kostråden45:06
 • Vad är den främsta fördelen med LCHF? Svar på vanliga frågor
  Vad är den främsta fördelen med LCHF? Svar på vanliga frågor02:52Vad är den främsta fördelen med att äta färre kolhydrater?
 • En global matrevolution - Andreas Eenfeldt (Vail 2016)
  39:01
 • Fettfrälst!
  18:36Hur Martina Johansson blev "snygg, stark och frisk på högfettkost". Martina Johanssons blogg: http://www.highfatfitness.net Mer information om Ketonmätare: http://www.kostdoktorn.se/keton-och-blodsockermatare#1
 • Är LCHF dåligt för miljön? Svar på vanliga frågor
  Är LCHF dåligt för miljön? Svar på vanliga frågor07:09Är LCHF-kost skadlig för miljön?
 • Carb-Loaded: Extramaterial
  37:01
 • Hur LCHF fungerar – Mary Vernon
  Hur LCHF fungerar – Mary Vernon32:11Intervju med läkaren Mary Vernon, en av världens mest erfarna på att behandla patienter med strikt LCHF-kost.
 • Vad har din läkare emot LCHF? – Eric Westman 5
  Vad har din läkare emot LCHF? – Eric Westman 517:49Intervju med Eric Westman, läkare och expert på LCHF. Varför är många läkare motståndare till LCHF trots att kosten visat sig ha positiv effekt på vikt och hälsa? Obs! På grund av tekniskt fel är ljudet i videon inte av den kvalitet vi önskar. Vi ber så mycket om ursäkt för detta och hoppas att ni finner innehållet intressant ändå.
 • Så uppnår du en hälsosam livsstil med LCHF
  Så uppnår du en hälsosam livsstil med LCHF41:41

PS

Har du en framgångshistoria du vill dela med dig av? E-posta (fotografier uppskattas) till annika@dietdoctor.com. Berätta om vi får publicera ditt namn och foto eller om du vill vara anonym.

Inlägget ”LCHF passar mig perfekt” dök först upp på Diet Doctor.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...