HelgeK

Professor Tim Noaks frikänd!

Recommended Posts

Från Annikas blogg.

 

ANNIKAS BLOGGINLÄGG

Tim Noakes och LCHF friades i åtalet i Sydafrika

9 juni, 2018 Annika Dahlqvist 4 Comments

Not Guilty: Appeal committee finds

2014 HPCSA (Health Professionals of South Africa) åtalade prof Noakes för okonventionella kostråd, LCHF. Rättegången höll på länge, till våren 2017, då rätten friade Noakes.
HPCSA överklagade – och nu kom utslaget att Noakes frikändes.

Det är slutligen över, säger Tim Noakes till TimesLIVE.

Sarah Hallberg och Nina Teicholz gratulerar Tim Noakes.

  • Gilla 1
  • Tack! 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Helt otroligt att en dietistorganisation har kunnat bråka med den mycket kunniga professor Tim Noakes i mer än 4 år. Fantastiskt att det visade sig tydligt att lågkolhydratkost är mycket bra för människan. 

All heder och stort grattis till Tim Noakes!!

  • Gilla 6

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
6 timmar sedan, jala sade:

Det är slutligen över, säger Tim Noakes till TimesLIVE.

Det här borde de gjort nåt åt: There was no order about costs‚ so the HPCSA did not need not pay any of his legal fees

  • Gilla 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
1 timme sedan, MariaF sade:

Det här borde de gjort nåt åt: There was no order about costs‚ so the HPCSA did not need not pay any of his legal fees

Inte så säker på det.. iomed att detr skiljer mellan olika länders legala system!

iallafall de som ställde upp på Noakes, gjorde det frivilligt, utan krav på kostnadsersättning.. utan mer på att de ansåg hans sak helt oförvitlig/helt i överenstämmande med vetenskap och beprövad erfarenhet!

Dvs i Sverige så hade man fått en offentlig försvarare/en advokat betald av offentliga medel!

So what a fuck.. vi vill slippa en massa sådana dumheter och ta domstolars dyra ansträningar i anspråk!

Så då tar vi i stället ärenden som handlar om legitimerad personals åsikter/uppfölande/receptutskrivande/annat som har med legitimerad yrkesutövning att göra, till sk opartisk skiljedomsnämnd!

Det är då ett sätt att befria domstolar från sådana frågor där de lixom inte har expertis.. utan de bör helst pyssla med vanlig j*vla brottslighet.. dvs brott och straff!

Iallafall så frikändes Annika helt o fullt med förbehållet att LCHF har ett vetenskapligt stöd.. iallafall i två år och att läkaren bör hålla koll på den individuella utveckjlingen.. vilket i princip säger.. att alla läkare som rekomenderar LCHF.. eller HCLF.. eller något annat, alla är skyldiga att hålla koll på sina patienter och hur de utvecklas på de kost/medecinråd som de föreskriver!

Dvs läkaren är likt förbannat skylldiga att hålla koll på sina patieneter!

Dvs.. igen, man är som läkare ansvarig för sina kostråd och även utskrift av mediciner till sina patienter.. det är en del av deras yrkesutövning, dvs det lyder under lag och socialstyrelsens överförmyndarskap!

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
On 2018-06-10 at 15:41, Zepp sade:

 

 

"Iallafall så frikändes Annika helt o fullt med förbehållet att LCHF har ett vetenskapligt stöd.. iallafall i två år och att läkaren bör hålla koll på den individuella utveckjlingen.. vilket i princip säger.. att alla läkare som rekomenderar LCHF.. eller HCLF.. eller något annat, alla är skyldiga att hålla koll på sina patienter och hur de utvecklas på de kost/medecinråd som de föreskriver!"

Men visst stinker det OlivaresSvanström runt Noakes också nu, inte trodde man väl att detta skulle upprepas en gång till. Överraskningarnas tid är inte förbi än. Heja Annika och Tim!

Ethel Loberg!

 

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
17 timmar sedan, Ethel sade:

 

Ja altså.. nu kommer en betraktelse om juridik, politik och demokratiskt system!

För det första så tror jag inte på stora konspirationshypoteser,, dvs jag tror på dem som så att de existerar.. som konspirationshypoteser och därmed omhuldas av personer som är lagda åt det hållet!

Så då får väl jag oxå lägga fram min stora hypotes.. dvs det var legitimerade dietister.. inte nog med detta utan oxå de ledande inom svenska och sydafrikanska dietistförbundet som har gjort anmälan.. i Sverige mot Dahlqist, i sydafrika mot Noakes!

Och anmälan handlade om samma sak.. dvs om de skulle få behålla sina läkarlegetimationer.

Om jag får sammanfatta min egen hypotes så handlar den om "att det gör ont när knoppar brister"!

Menna.. här har vi altså en yrkeskår som läst och arbetat med att få folk att följa WHOs kostråd, hela sitt liv oså kommer det folk med läkarlegetimation och säger att det är bogus!

Tacka f*n för att de blir förbannade!

Oså ett snabbt kast till olika juridiska system/lagstiftning.. Noakes fick gå igenom dels deras "socialstyrelse" och sen till vanlig domstol!

Det kunde det svenska dietistförbundets dåvarande ledning oxå gjort fast med små chanser att vinna ett sådant mål iomed att den oberoende utredaren redan frikänt Annika!

Men då måste de i så fall komma med helt andra anklagelser och inte om hon skall få behålla sin läkarlegetimation, dvs om hon följer vetenskap och beprövad praxis!

Och då hade hon fått offentlig försvarare.. kanske någon av de dyrare toppadvokaterna om hon begärt det.. oså hade staten stått för de advokatkostnaderna!

Iallafall utan någon som helst kunskap om Sydafrikas juridiska system.. han fick hjälp av frivilliga advokater/experter.. det påminner mer om USA där vem som helst kan stämma vem som helst.. men visst, iomed att de förlorade så borde de ha blivit dömda att betala Noakes advokatkostnader, dvs vad de normalt borde ha fått i ersättning, men de ställde upp frivilligt.. utan krav på Noakes!

Oså ett snabbt kast till Sverige.. vill vi ha det så.. näe vi vill helst ha ett juridiskt system där man inte får lov att stämma någon utan orsak.. eller att det skall kosta skattebetalarna miljoner!

Det förekommer och skall så göra men blir då prejudicerande.. dvs olika juridiska instanser kan då hänvisa till de tolkningarna från högre instanser till HD.. och antingen avvisa ytterligare j*vligt dyra domstolsförhandlingar eller hänskjuta dessa till redan tidigare tolkningar av lagen!

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
23 minuter sedan, Zepp sade:

"Om jag får sammanfatta min egen hypotes så handlar den om "att det gör ont när knoppar brister"!

 

Karin Boye, 1935

Ethel loberg

  • Gilla 5

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu