Jump to content

Kommande semesterresa


Recommended Posts

Hej! Precis anmält mig till LCHF-utmaningen och har insett att det är en tillvaro med begränsade kolhydrater som ärmen framtid. Har klarat av ca 15kg viktnedgång ggr flera men faller när jag går in i en fas att börja ”tillåta” en dessert, lite godis mm. Har ett sjukt förhållande till socker och inser att det är ett beroende och det är Sockret som får mig att gå upp alla kilon igen ( och fort). Men till saken hör att jag om drygt 1månad ska resa i Italien i 2v. Är det ens möjligt att äta LCHF utomlands?? Klokt att jag startar min utmaning nu? Vill ju det då jag känner mig extra motiverad efter kraftig ”baksmälla” efter en sockersyinn kväll. Kan ni ge mig era bästa tips? Inser ju vad jag ej ska äta men funkar det att beställa kött,fisk,fågel och grönsaker. Olivolja finns det ju gott om förstås?

tacksam för alla era kloka erfarenheter. Må så gott/ Helén

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Nu så har jag ju aldrig varit i Italien.. men de lär ha världens bästa kök vad jag förstår så då är det bara att välja ett bättre Hotell där man får välja mat gärna buffe!

Hur som helst så brukar jag vara i Turkiet på våren.. Turkarna lever på ris i princip.. men bor man med All Inclusive så kan man hoppa riset.. och äta stora delar utav resten i buffen.

Dvs som turist är det helt möjligt att äta LCHF!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest Tureborgaren

Min erfarenhet av Italien är att det är ett fantastisk mat--land. Skippa pastan och brödet och njut av allt det andra. :D

Link to comment
Share on other sites

Frukost kan vara ett problem när man är ute och reser. Vi har med en liten vattenkokare så kan vi alltid fixa gott kaffe med en liten kaffepresso och dessutom kokar vi ägg i vattenkokaren. ? Man får slå på vattenkokaren några extra gånger, låta äggen ligga i vattnet en stund och sedan kan man äta kokta ägg till frukost. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...