Jump to content

Blev helt ställd


Recommended Posts

Nyckelordet är väl "många", dvs inte alla. Vegetarianer är nog som människor i gemen, vissa är tjocka, andra är smala. Däremot är det väl så att de flesta vegetarianer har tagit till sig ett hälsotänk utöver maten, dvs de håller sig ifrån annat onyttigt typ kakor, fikabröd etc.

  • Like 5
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

En vegan som äter "sunt" ...struntar i alla processade produkter och undviker socker ... kommer antagligen inte trycka i sig överdrivet många kalorier om dagen ...och kommer därmed hålla sig smal... ganska enkelt egentligen. ? 

Precis samma argument som ovan kan användas för en LCHF:are (skillnaden är fördelningen kolhydrater vs fett)

Den intressanta frågeställningen är egentligen hur en person som är 40/50+ år gammal och  som har en ganska kraftig metabol störning (prediabetes eller värre), vilket många av oss tyvärr  har,  reagerar på  LCHF vs vegansk kost. Jag är ganska övertygad om att den veganska kosten för de allra flesta i den situationen inte är ett speciellt bra val ... dessutom handlar det då  inte bara om hur biokemi reglerar vikten utan också om att få i sig alla näringsämnen man behöver ...vilket kräver att man är bra påläst om man äter veganskt.

  • Like 2
  • Thanks 4
Link to comment
Share on other sites

18 minuter sedan, Zepp sade:

För det första så är frågan helt felaktigt ställd och därmed omöjlig att ge ett enkelt svar på!

För det andra så har vi LCHFare en hel del vegetarianer ibland oss.. oftast då Ovo-Laktovegetarianer.

För det tredje så får du här länkar på typ sådant upplägg, dvs i huvudsak vegetarisk LCHF!

https://veglchf.wordpress.com/

https://www.dietdoctor.com/se/lchf/recept/vegetariskt

https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/tag/veg-lchf/

Oså till det fjärde.. de vräker knappast i sig kolisar/kalorier, det är rätt svårt att på ren vegetarisk diet få i sig alla kalorierna och ju mer extrem den är typ vegansk/raw food ju svårare är det.

"Studier av nutida människor som lever på extrema dieter, som ­enbart rå föda, har bekräftat tillagningens betydelse. Om födan var vegetabilisk, med grönsaker och bär, måste personerna konsumera fem kilo mat för att täcka dagsbehovet om cirka 2000 kalorier. Om rått kött ingick i dieten blev den energitätare, men det krävdes ändå cirka tre kilo mat för att fylla kaloribehovet. En kontrollgrupp som åt blandad kost med tillagad vegetabilisk och animalisk föda behövde bara äta knappt två kilo mat."

https://www.svd.se/matlagningen-satte-fart-pa-manniskans-evolution

Oså på det femte.. nämner bara ett namn.. dvs Sonya Hedenbratt väl känd och inte allt för smal vegetarian.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Sonya_Hedenbratt

På det sjätte så är min syster vegetarian och påminner för övrigt rätt mycket om Sonya i kroppskonsutition!

Och hon bantar på frukt och så i princip hela tiden utan nämvärd framgång.. mycket kan man säga men hon är duktig på att undvika fett och animalier iallafall!

VÄRLDSKLASS! ?

Stort tack!

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...