Popular Post kickilotta Posted July 6, 2018 Popular Post Share Posted July 6, 2018 Jag uppmanar er att stötta våra svenska bönder och ta chansen att lägga bra svenskt kött i kylskåpet och i frysen. De svenska bönderna behöver att vi prioriterar svenskt kött just nu. Många kommer att få det svårt ekonomiskt. Vi får hoppas att man inte upphör med sin köttproduktion.️️ Svenskt kött ️ http://www.land.se/mat-dryck/kop-svenskt-och-var-med-och-stotta-en-bonde/ 12 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RolleE Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 Håller fullständigt med. Jag stöttar svenska bönder hela året runt när jag köper gräsbetat kött från närliggande gårdar. Har runt 20 kg i boxen just nu. Jag menar att man kan ju i första hand köpa gräsbetat kött om det är möjligt Mvh Rolle på Österlen 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kickilotta Posted July 6, 2018 Author Share Posted July 6, 2018 2 timmar sedan, RolleE sade: Håller fullständigt med. Jag stöttar svenska bönder hela året runt när jag köper gräsbetat kött från närliggande gårdar. Har runt 20 kg i boxen just nu. Jag menar att man kan ju i första hand köpa gräsbetat kött om det är möjligt Mvh Rolle på Österlen Jag håller verkligen med om att om man får tag på gräsbetat kött så är det allra bäst. Men alla har kanske inte möjlighet att köpa det. - Att köpa svenskt överhuvudtaget är bra - och nu är det fint om konsumenterna stöder de svenska köttproducenterna så att de blir kvar och får avsättning för köttet. - En del fruktar att man måste nödslakta och bli tvungna att bränna upp köttet - det vore hemskt om man gjorde så med fin mat. - Men man har kanske inget alternativ eftersom slakterierna inte hinner med och man har ingen mat till sina djur. - Sorgligt! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tureborgaren Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 Har just fått min första hemleverans från Gårdssällskapet. Har bara hunnit smaka av fläskkarrén ännu, men jag är LYRISK! Känner igen smaken från grisarna som styckades hemma på köksbordet i vår lilla tvåa, när jag var barn. Lite nötig smak på grisflottet, mmmmmm... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kickilotta Posted July 6, 2018 Author Share Posted July 6, 2018 2 minuter sedan, Tureborgaren sade: Lite nötig smak på grisflottet, mmmmmm... Grattis till god mat på bordet! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RolleE Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 12 minuter sedan, kickilotta sade: Jag håller verkligen med om att om man får tag på gräsbetat kött så är det allra bäst. Men alla har kanske inte möjlighet att köpa det. - Att köpa svenskt överhuvudtaget är bra - och nu är det fint om konsumenterna stöder de svenska köttproducenterna så att de blir kvar och får avsättning för köttet. - En del fruktar att man måste nödslakta och bli tvungna att bränna upp köttet - det vore hemskt om man gjorde så med fin mat. - Men man har kanske inget alternativ eftersom slakterierna inte hinner med och man har ingen mat till sina djur. - Sorgligt! Helt riktigt, men cowfounding.se finns nu även i Stockholm Rolle på Österlen 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kickilotta Posted July 6, 2018 Author Share Posted July 6, 2018 22 timmar sedan, RolleE sade: Helt riktigt, men cowfounding.se finns nu även i Stockholm Rolle på Österlen Jag köper från Gröna Gårdar - mycket bra att välja på. Fick tag på jättegod eko-kycklinglever! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iAnna Posted July 7, 2018 Share Posted July 7, 2018 Vi har testat Slaktar'n. Oxkinden smälte i munnen. https://www.slaktarn.nu 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post MariaF Posted July 7, 2018 Popular Post Share Posted July 7, 2018 Många har problem med torkan och risken för nödslakt. Länkar till facebook för inläggen där är lite personligare än hemsidorna. Gröna Hagars Kött i Västmanland vädjar om hjälp att slippa nödslakta: https://www.facebook.com/gronahagarskott/?hc_ref=ARR0RQgW2fx8y2ia_sAlYe8OevYbg5dh0oRWGJRkGpmA_fmzd0s6IoSniQ959Z2StqA&fref=nf Gröna Gårdar i Bohuslän tar upp samma fråga, torka som kan leda till nödslakt: https://www.facebook.com/gronagardar/?hc_ref=ARQ43RcdR35XvN69oI0t-yj1SRUD_isX8m7pWbcft-PMKGxNaUcFujSq2ChNhJIq0W4 Gröna Gårdar har förresten BARF-låda till er som är måna om era husdjur. Foderhjälpen 2018 finns på facebook som hjälp till den som söker eller har foder (eller ängar att slå): https://www.facebook.com/groups/236878470426493/about/ Salängs Gårdsägg och utegris har inte flaggat för problem men verkar måna om sina djur (nåt för diskussionen om den etiska djurhållningen): https://www.facebook.com/groups/236878470426493/about/ 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kickilotta Posted July 7, 2018 Author Share Posted July 7, 2018 Gröna Gårdar har kampanj nu på sitt ekokött: https://www.gronagardar.se/sv/handla 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RolleE Posted July 8, 2018 Share Posted July 8, 2018 20 timmar sedan, kickilotta sade: Gröna Gårdar har kampanj nu på sitt ekokött: https://www.gronagardar.se/sv/handla Jo det är vad jag skulle kalla gräsbetat kött, inte ekologiskt. Vad jag förstått genom att läsa lantbruksverkets definition av ekologiskt så innebär det inte enbart gräsbetat kött Rolle på Österlen 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SGK Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 Idag är jag mycket nöjd. Vi åkte till den "lokala" gårdsbutiken (ca 18 km från mig) och bunkrade upp med kött idag. Gräsbetat och ekologiskt om jag förstått rätt. Nu ska jag bara ta reda på bästa sättet att göra pulled beef på en nivå som jag mentalt klarar av 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skärfläcka Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 De gånger jag gjort pulled beef har den gått åt som smör i solsken Så här gör jag: Lägg lämplig bit kött (dvs inte den finaste biten utan den du inte riktigt vet vad du ska göra med) i en gryta/ugnsfast form. Om du vill så bryner du den innan men inte nödvändigt. Lägg på hackad lök och vitlök. Krydda med spiskummin, oregano, peppar och salt. Häll på en eller två burkar hackad tomat. Ställ in i ugnen i 125 grader i 4-6 timmar. Klart när man enkelt kan dela på köttet. På slutet kan tomatsåsen bli lite bränd så att det är bra att röra runt i den lite grann och eventuellt vända på köttbiten. Vi serverar pulled beef till taco och låter var och en dela i sär sitt kött. Tomatsåsen blir en stark sås som passar utmärkt till. Brukar gå åt också. 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SGK Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 Tusen tack för receptet Skärfläcka. Det ska jag definitivt spara och testa. Och det var på en för mig lagom mental nivå 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.