Jump to content

”Jag tror inte att jag ätit så gott och varierat på länge”


Recommended Posts

Challenge

Över 455 000 personer har hittills anmält sig till Diet Doctors LCHF-utmaning (på engelska, svenska och spanska). Starten går varje söndag och utmaningen är GRATIS och reklamfri. Ta en titt på vår stora kom igång-utmaning. Varmt välkommen!

Många har frågor och efterlyser tips och stöd, diskussion och personliga råd för att lättare fortsätta med LCHF. Varmt välkommen till Kostdoktorns forum! Här finns djup kunskap, stor erfarenhet och varm stämning. Gratis och för alla.

Läs också kommentarerna under utmaningens olika delar, där finns svar på det allra mesta.

Här är utdrag ur några mejl vi har fått under den senaste veckan:

Feedback

Toppen!

Jag har fått en ny kick i mina matvanor och lättare att välja bort vissa saker när jag äter ute. Jag har tidigare ätit LCHF men föll tillbaka i bröd, mjöl och pastaträsket förra hösten. Mådde inte bra av det och tappade i träning och lade på mig onödiga kilon. Jag kommer fortsätta, om inte med en strikt kost, men ändå LCHF. Jag mår bra, min mage mår bra och jag går ner i vikt!

Mvh/Maria

Jag tyckte tvåveckorsutmaningen var intressant och det gick lätt att genomföra. Jag var aldrig hungrig och jag tror inte att jag ätit så gott och varierat på länge som jag gjort dessa två veckor. Även om jag bytte ut ett par rätter.

En nackdel för mej personligen var att min mage inte klarar av så mycket fett i kosten, så jag måste skära ner på det. En annan nackdel som jag upplevde var, att jag tyckte det blev väldigt dyrt om man följde menyn och recepten. Det var mycket som jag inte hade hemma av alla ingredienser och det blev dyrt att köpa.

På det stora hela var det en skoj utmaning med god och varierad kost.
Jag kommer att fortsätta med LCHF; men inte den strikta varianten. Det blir nog mer min egen variant, en blandning av moderat LCHF och kolhydratreducerat kost. Ibland funkar det inte att ersätta kolhydraterna med annat i mitt tycke, men jag kommer att hålla mej till så lite kolhydrater som möjligt ändå.

Tycker inte jag upplevde några biverkningar alls under de två veckorna. På det stora hela var det en skoj utmaning med god och varierad kost. Jag kommer att hämta mycket inspiration från era receptsidor i framtiden, några rätter har redan blivit favoriter.

/Gunvor

Fantastiskt bra! Menyerna är goda, inköpslistorna perfekt för en som annars har svårt att få ihop (ADHD – planera är TRÅKIGT).

Tusen tack, mitt medlemskap är värt hur mycket som helst!

Nu ska jag bara fasa ut statiner (och eventuellt andra mediciner), för livet handlar om mer än att bara överleva…

Hälsningar, Elisabeth

Hej!
Jag/vi (min man hänger också med) råkade komma in i lite fel period i utmaningen, tyvärr! ? Vi hade två födelsedagar och midsommar (bortbjudna) under de två veckorna, så det gick inte riktigt som vi tänkt oss. Det blev en del annan mat med dryck därtill, men det är ju delvis vårt eget fel. LCHF-maten var jättebra de gånger vi fick till det. Vi har testat LCHF-mat tidigare också, så jag känner mig inte som nybörjare.

Maten är otroligt mättande, så man äter automatiskt mindre!
Att äta äggröra varje morgon var lite tufft, jag varierade med andra äggformer, men det blir mycket ägg! Bakade även semlorna, dom är goda! Saknar frukten, men det blir väl lättare med tiden. Maten är otroligt mättande, så man äter automatiskt mindre! …och blir inte hungrig lika ofta, så det är toppen!

Det är lite klurigt att köra den strikta varianten, det måste man vara väldigt uppmärksam på… lätt att man fuskar lite…. dålig karaktär kallas det nog… så där måste vi skärpa oss!

Jag har anmält mig till gratismånaden, så nu ska vi verkligen försöka hålla oss inom ramarna. Viktminskning är vårt mål, ca 10 kilo för mig, men mer för min man, så vi får se hur det går…. ? Vi håller tummarna!

Med vänliga hälsningar,
Leena

Kom igång

Vill du också komma igång? Anmäl dig till vår gratis tvåveckors-LCHF-utmaning!

Du kan också använda vår gratis guide LCHF för nybörjare. Om du vill underlätta maximalt rekommenderar vi vårt verktyg veckomenyer – prova gratis en månad. Ingen reklam, ingen bindningstid.

Mer

LCHF för nybörjare

Ketogen kost för nybörjare

Så går man ner i vikt

Kostdoktorns forum

Stöd Diet Doctors arbete

Vill du ge ditt stöd till Kostdoktorn/Diet Doctor och få tillgång till bonusmaterial? Ta en titt på vårt medlemskap.

Prova gratis i en månad

Video om LCHF

 • Hur du äter LCHF
  Hur du äter LCHF11:59En kort grundkurs i hur man sätter igång att äta LCHF.
 • Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 1
  Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 108:02Vilka fördelar innebär ketos? Vad äter du på ketogen kost? Här är en informativ kurs med dr Andreas Eenfeldt.
 • Leva LCHF med Caroline Smale
  Leva LCHF med Caroline Smale07:30Hur kan livet se ut om du har LCHF som livsstil? Caroline Smale delar med sig av sin berättelse och om hur hon lever med LCHF i vardagen.
 • Biverkningar av ketogen kost
  Biverkningar av ketogen kost06:58Några vanliga biverkningar av ketogen kost – och hur du undviker dem.
 • Är LCHF dåligt för träning? Svar på vanliga frågor
  Är LCHF dåligt för träning? Svar på vanliga frågor02:45Kan man träna på LCHF-kost?
 • En hälsosam LCHF-livsstil
  En hälsosam LCHF-livsstil46:42Hur ska du lägga upp LCHF eller ketogen kost för att maximera dina framgångar? Hur mycket fett, protein och kolhydrater ska man äta?
 • Lite av allt? Svar på vanliga frågor
  Lite av allt? Svar på vanliga frågor05:44Är det inte bäst att helt enkelt äta balanserat och "lite av allt"?
 • VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)
  VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)16:59
 • De 5 vanligaste misstagen på LCHF
  De 5 vanligaste misstagen på LCHF08:57Är det svårt för dig att nå din målvikt, är du hungrig eller mår du inte bra? Se till att du undviker dessa misstag.
 • Fat Head Directors Cut
  Fat Head Directors Cut1:46:20
 • Undvik de konventionella kostråden
  Undvik de konventionella kostråden45:06
 • Att bli en fettbrännande maskin - Eric Westman 2
  Att bli en fettbrännande maskin - Eric Westman 211:31Eric Westman reder ut begreppen fettförbränningsläge och kolhydratförbränningsläge. Hur får man mer energi genom en hög fettförbränning och hur mäter man den?
 • LCHF på rätt sätt – Eric Westman 3
  LCHF på rätt sätt – Eric Westman 314:09Intervju med Eric Westman, läkare och expert på LCHF-kost. Om grunderna för att äta LCHF och vad som är viktigt att tänka på när man sätter igång för att det ska gå så bra som möjligt.
 • Keto-kurs, del 2
  Keto-kurs, del 208:37Hur fungerar ketogen kost? Vad äter du på ketogen kost?
 • Vad är den främsta fördelen med LCHF? Svar på vanliga frågor
  Vad är den främsta fördelen med LCHF? Svar på vanliga frågor02:52Vad är den främsta fördelen med att äta färre kolhydrater?
 • Carb-Loaded: Extramaterial
  37:01
 • En global matrevolution - Andreas Eenfeldt (Vail 2016)
  39:01
 • Fettfrälst!
  18:36Hur Martina Johansson blev "snygg, stark och frisk på högfettkost". Martina Johanssons blogg: http://www.highfatfitness.net Mer information om Ketonmätare: http://www.kostdoktorn.se/keton-och-blodsockermatare#1
 • Hur LCHF fungerar – Mary Vernon
  Hur LCHF fungerar – Mary Vernon32:11Intervju med läkaren Mary Vernon, en av världens mest erfarna på att behandla patienter med strikt LCHF-kost.
 • Är LCHF dåligt för miljön? Svar på vanliga frågor
  Är LCHF dåligt för miljön? Svar på vanliga frågor07:09Är LCHF-kost skadlig för miljön?
 • Vad har din läkare emot LCHF? – Eric Westman 5
  Vad har din läkare emot LCHF? – Eric Westman 517:49Intervju med Eric Westman, läkare och expert på LCHF. Varför är många läkare motståndare till LCHF trots att kosten visat sig ha positiv effekt på vikt och hälsa? Obs! På grund av tekniskt fel är ljudet i videon inte av den kvalitet vi önskar. Vi ber så mycket om ursäkt för detta och hoppas att ni finner innehållet intressant ändå.

PS

Har du en framgångshistoria du vill dela med dig av? E-posta (fotografier uppskattas) till annika@dietdoctor.com. Berätta om vi får publicera ditt namn och foto eller om du vill vara anonym.

Inlägget ”Jag tror inte att jag ätit så gott och varierat på länge” dök först upp på Diet Doctor.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...