Jump to content

”Snyggt och bra och fina bilder och toppenrecept!”


Recommended Posts

Challenge

Över 480 000 personer har hittills anmält sig till Diet Doctors LCHF-utmaning (på engelska, svenska och spanska). Starten går varje söndag och utmaningen är GRATIS och reklamfri. Ta en titt på vår stora kom igång-utmaning. Varmt välkommen!

Många har frågor och efterlyser tips och stöd, diskussion och personliga råd för att lättare fortsätta med LCHF. Varmt välkommen till Kostdoktorns forum! Här finns djup kunskap, stor erfarenhet och varm stämning. Gratis och för alla.

Läs också kommentarerna under utmaningens olika delar, där finns svar på det allra mesta.

Här är utdrag ur några mejl vi har fått under den senaste veckan:

Feedback

Tack för möjligheten att vara med om 2-veckors-utmaningen!

Jag har prenumererat på Kostdoktorns nyhetsbrev ganska länge för att jag är intresserad av mat och hälsa. Mitt syfte med att gå med i utmaningen är att minska mitt sötsug och mitt småätande som har sin grund i stress.

Sötsuget försvann direkt!
Att jag inte testat att gå med i Kostdoktorn tidigare beror på att jag inte hittat så mycket information om mat som passar mig på den öppna delen av hemsidan. Jag tål inte mjölkprodukter och vete och vill minska mitt köttätande av miljö-/hållbarhetsskäl

Mina två veckor:
Första veckan gick det utmärkt, inga direkta symtom. Sötsuget försvann direkt! Sedan kom midsommarhelgen och jag var dåligt förberedd och åt sill och potatis och efterrätt. Hade behövt hjälp med alternativa recept och mental förberedelse för den traditionella maten ? Andra veckan gick hyfsat, men bakslaget hängde med i form av att sötsuget kom tillbaka.

Fortsättningsvis:
Kommer att fortsätta moderat LCHF under sommaren.

Utmaning:
Alla bär som mognar undan för undan. Tycker mycket om vinbär, björnbär, hallon etc och har tillgång till dem i trädgården och vilda längs dagliga promenadvägen.

Bästa hälsningar
Marianne

Hej dr Andreas och co!

Jag tycker att upplägget och er layout är superbra och MYCKET inspirerande! Jag fastnade direkt! Och det känns jättebra att ni inte verkar slå mynt av andras ”olycka” såsom jag upplever VV med flera gör.

Jag tycker att upplägget och er layout är superbra och MYCKET inspirerande!
Ibland kan det dock vara lite svårt att hitta rätt på er hemsida med alla länkar, ibland tappar man bort sig och hittar inte tillbaka. Men i övrigt snyggt och bra och fina bilder och toppenrecept!

Ett smolk i bägaren. Efter att följt utmaningen strikt i två veckor har jag gått ner 1-1,5 kilo varav jag tror det mesta är vätska. Känns tråkigt, men jag satsar på att följa samma utmaning i ytterligare två veckor till innan jag går över till provmånad så får jag se hur det går.

Hälsar
Anna

Bra hjälp för att starta en förändring. Mycket bra information om man vill veta/lära sig mer. Toppen med recept, inköpslistor mm – två veckor där man egentligen inte behöver tänka själv.

…det har inte varit varken svårt eller jobbigt.
Är dock ovant att äta så mycket fett, är väl det inlärda fettskräcken som ger sig tillkänna. Men klart minskad hunger och ffa ett kontrollerat sötsug (som var min primära orsak till att prova LCHF) Och det har inte varit varken svårt eller jobbigt (förutom lite seghet och ffa en kropp som tar slut vid ansträngning).

Nu minus fyra cm runt midjan och ca tre kilo lättare. Jag räknar med att fortsätta med strikt LCHF ett tag till för att sedan kanske övergå till måttlig. Fortsätter med medlemsskap hos Diet Doctor/Kostdoktorn.

/Helén

Kom igång

Vill du också komma igång? Anmäl dig till vår gratis tvåveckors-LCHF-utmaning!

Du kan också använda vår gratis guide LCHF för nybörjare. Om du vill underlätta maximalt rekommenderar vi vårt verktyg veckomenyer – prova gratis en månad. Ingen reklam, ingen bindningstid.

Mer

LCHF för nybörjare

Ketogen kost för nybörjare

Så går man ner i vikt

Kostdoktorns forum

Stöd Diet Doctors arbete

Vill du ge ditt stöd till Kostdoktorn/Diet Doctor och få tillgång till bonusmaterial? Ta en titt på vårt medlemskap.

Prova gratis i en månad

Video om LCHF

 • Hur du äter LCHF
  Hur du äter LCHF11:59En kort grundkurs i hur man sätter igång att äta LCHF.
 • Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 1
  Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 108:02Vilka fördelar innebär ketos? Vad äter du på ketogen kost? Här är en informativ kurs med dr Andreas Eenfeldt.
 • Leva LCHF med Caroline Smale
  Leva LCHF med Caroline Smale07:30Hur kan livet se ut om du har LCHF som livsstil? Caroline Smale delar med sig av sin berättelse och om hur hon lever med LCHF i vardagen.
 • Biverkningar av ketogen kost
  Biverkningar av ketogen kost06:58Några vanliga biverkningar av ketogen kost – och hur du undviker dem.
 • Är LCHF dåligt för träning? Svar på vanliga frågor
  Är LCHF dåligt för träning? Svar på vanliga frågor02:45Kan man träna på LCHF-kost?
 • Lite av allt? Svar på vanliga frågor
  Lite av allt? Svar på vanliga frågor05:44Är det inte bäst att helt enkelt äta balanserat och "lite av allt"?
 • VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)
  VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)16:59
 • De 5 vanligaste misstagen på LCHF
  De 5 vanligaste misstagen på LCHF08:57Är det svårt för dig att nå din målvikt, är du hungrig eller mår du inte bra? Se till att du undviker dessa misstag.
 • Fat Head Directors Cut
  Fat Head Directors Cut1:46:20
 • En hälsosam LCHF-livsstil
  En hälsosam LCHF-livsstil46:42Hur ska du lägga upp LCHF eller ketogen kost för att maximera dina framgångar? Hur mycket fett, protein och kolhydrater ska man äta?
 • LCHF på rätt sätt – Eric Westman 3
  LCHF på rätt sätt – Eric Westman 314:09Intervju med Eric Westman, läkare och expert på LCHF-kost. Om grunderna för att äta LCHF och vad som är viktigt att tänka på när man sätter igång för att det ska gå så bra som möjligt.
 • Undvik de konventionella kostråden
  Undvik de konventionella kostråden45:06
 • Att bli en fettbrännande maskin - Eric Westman 2
  Att bli en fettbrännande maskin - Eric Westman 211:31Eric Westman reder ut begreppen fettförbränningsläge och kolhydratförbränningsläge. Hur får man mer energi genom en hög fettförbränning och hur mäter man den?
 • Keto-kurs, del 2
  Keto-kurs, del 208:37Hur fungerar ketogen kost? Vad äter du på ketogen kost?
 • Vad är den främsta fördelen med LCHF? Svar på vanliga frågor
  Vad är den främsta fördelen med LCHF? Svar på vanliga frågor02:52Vad är den främsta fördelen med att äta färre kolhydrater?
 • Fettfrälst!
  18:36Hur Martina Johansson blev "snygg, stark och frisk på högfettkost". Martina Johanssons blogg: http://www.highfatfitness.net Mer information om Ketonmätare: http://www.kostdoktorn.se/keton-och-blodsockermatare#1
 • En global matrevolution - Andreas Eenfeldt (Vail 2016)
  39:01
 • Carb-Loaded: Extramaterial
  37:01
 • Är LCHF dåligt för miljön? Svar på vanliga frågor
  Är LCHF dåligt för miljön? Svar på vanliga frågor07:09Är LCHF-kost skadlig för miljön?
 • Vad har din läkare emot LCHF? – Eric Westman 5
  Vad har din läkare emot LCHF? – Eric Westman 517:49Intervju med Eric Westman, läkare och expert på LCHF. Varför är många läkare motståndare till LCHF trots att kosten visat sig ha positiv effekt på vikt och hälsa? Obs! På grund av tekniskt fel är ljudet i videon inte av den kvalitet vi önskar. Vi ber så mycket om ursäkt för detta och hoppas att ni finner innehållet intressant ändå.
 • Hur LCHF fungerar – Mary Vernon
  Hur LCHF fungerar – Mary Vernon32:11Intervju med läkaren Mary Vernon, en av världens mest erfarna på att behandla patienter med strikt LCHF-kost.

PS

Har du en framgångshistoria du vill dela med dig av? E-posta (fotografier uppskattas) till annika@dietdoctor.com. Berätta om vi får publicera ditt namn och foto eller om du vill vara anonym.

Inlägget ”Snyggt och bra och fina bilder och toppenrecept!” dök först upp på Diet Doctor.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...