Morris Posted July 20, 2018 Share Posted July 20, 2018 Hej, hur räknar jag ut antal kolhydrater/portion på detta recept? Gazpacho kall soppa 4-6 tomater ex 450 gram (3 kolh/100gr) 450 / 100 = 4,5 x 3 = 13,5 gr kolh 1,5 slanggurka 220 gram (3 kolh/100gr) 220 / 100 = 2,2 x 3 = 6,6 gr kolh 1-2 röda paprikor 450 gram (4 kolh/100gr) 450 / 100 = 4,5 x 4 = 18 gr kolh 1-2 msk vitvinsvinäger 2 msk 1-2 msk olja (rapsolja) 2 msk 1-2 vitlöksklyftor 2 st 0,5-1 l vatten 0,25 l salt peppar ev. Tabasco _______________ Totalt 38,1 gr kolhydrater 1 portion (0,20 l) = 0,20 x 38,1 = 7,6 gr kolhydrater !!?? Tänker jag rätt?? Allt körs i mixer och serveras och förvaras svalt. Gott i värmen! Tacksam för svar! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lasse-hatten Posted July 20, 2018 Share Posted July 20, 2018 2 timmar sedan, Morris sade: Hej, hur räknar jag ut antal kolhydrater/portion på detta recept? Gazpacho kall soppa 4-6 tomater ex 450 gram (3 kolh/100gr) 450 / 100 = 4,5 x 3 = 13,5 gr kolh 1,5 slanggurka 220 gram (3 kolh/100gr) 220 / 100 = 2,2 x 3 = 6,6 gr kolh 1-2 röda paprikor 450 gram (4 kolh/100gr) 450 / 100 = 4,5 x 4 = 18 gr kolh 1-2 msk vitvinsvinäger 2 msk 1-2 msk olja (rapsolja) 2 msk 1-2 vitlöksklyftor 2 st 0,5-1 l vatten 0,25 l salt peppar ev. Tabasco _______________ Totalt 38,1 gr kolhydrater 1 portion (0,20 l) = 0,20 x 38,1 = 7,6 gr kolhydrater !!?? Tänker jag rätt?? Allt körs i mixer och serveras och förvaras svalt. Gott i värmen! Tacksam för svar! Du måste mäta hur mycket soppa du gjort. Sedan tar du portionsvolymen delat med totala volymen gånger totala kolhydratinnehållet. Din uträkning stämmer om du gjort precis en liter. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tureborgaren Posted July 20, 2018 Share Posted July 20, 2018 Enligt Kostbevakningen: Hela satsen ger cirka 44 g kolhydrater. Dela med antalet portioner du får ut av satsen. Ingrediens Energi ProteinProt. FettFett Kolhydr.Kolh. Fibrer Alkohol Totalt 513 kcal 43 kcal 254 kcal 181 kcal 34 kcal 0 kcal i gram 11 g 29 g 44 g 18 g 0 g i E% 8% 50% 35% 7% 0% 450 g tomat 100 kcal 4 g 0 g 17 g 6 g 0 g 220 gram slanggurka 31 kcal 2 g 0 g 5 g 2 g 0 g 450 g paprika 113 kcal 4 g 0 g 18 g 10 g 0 g 2 msk vitvinsvinäger 9 kcal 0 g 0 g 2 g 0 g 0 2 msk rapsolja 244 kcal 0 g 28 g 0 g 0 g 0 g 2 st vitlöksklyftor 16 kcal 1 g 0 g 3 g 0 g 0 g 1 l vatten 0 kcal 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morris Posted July 20, 2018 Author Share Posted July 20, 2018 Tack för svaren... Fattar inte hur detta forum fungerar... tror att man svarar här... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.