Jump to content

Räkna ut antal kolhydrater i recept... Recept Gazpacho soppa


Morris

Recommended Posts

Hej, hur räknar jag ut antal kolhydrater/portion på detta recept?

Gazpacho kall soppa

4-6 tomater                          ex 450 gram (3 kolh/100gr) 450 / 100 = 4,5 x 3 = 13,5 gr kolh
1,5 slanggurka                          220 gram (3 kolh/100gr) 220 / 100 = 2,2 x 3 =   6,6 gr kolh
1-2 röda paprikor                      450 gram (4 kolh/100gr) 450 / 100 = 4,5 x 4 =   18 gr kolh
1-2 msk vitvinsvinäger                 2 msk
1-2 msk olja (rapsolja)                 2 msk
1-2 vitlöksklyftor                           2 st
0,5-1 l vatten                             0,25 l
salt
peppar
ev. Tabasco
                                                                                                                                     _______________
                                                                                                Totalt                         38,1 gr kolhydrater


1 portion (0,20 l) = 0,20 x 38,1 = 7,6 gr kolhydrater !!??

Tänker jag rätt??

Allt körs i mixer och serveras och förvaras svalt. Gott i värmen!

Tacksam för svar!

 

Link to comment
Share on other sites

2 timmar sedan, Morris sade:

Hej, hur räknar jag ut antal kolhydrater/portion på detta recept?

Gazpacho kall soppa

4-6 tomater                          ex 450 gram (3 kolh/100gr) 450 / 100 = 4,5 x 3 = 13,5 gr kolh
1,5 slanggurka                          220 gram (3 kolh/100gr) 220 / 100 = 2,2 x 3 =   6,6 gr kolh
1-2 röda paprikor                      450 gram (4 kolh/100gr) 450 / 100 = 4,5 x 4 =   18 gr kolh
1-2 msk vitvinsvinäger                 2 msk
1-2 msk olja (rapsolja)                 2 msk
1-2 vitlöksklyftor                           2 st
0,5-1 l vatten                             0,25 l
salt
peppar
ev. Tabasco
                                                                                                                                     _______________
                                                                                                Totalt                         38,1 gr kolhydrater


1 portion (0,20 l) = 0,20 x 38,1 = 7,6 gr kolhydrater !!??

Tänker jag rätt??

Allt körs i mixer och serveras och förvaras svalt. Gott i värmen!

Tacksam för svar!

 

Du måste mäta hur mycket soppa du gjort. Sedan tar du portionsvolymen delat med totala volymen gånger totala kolhydratinnehållet. 

Din uträkning stämmer om du gjort precis en liter. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest Tureborgaren

Enligt Kostbevakningen:

Hela satsen ger cirka 44 g kolhydrater. Dela med antalet portioner du får ut av satsen.

Ingrediens Energi ProteinProt. FettFett Kolhydr.Kolh. Fibrer Alkohol
Totalt 513 kcal 43 kcal 254 kcal 181 kcal 34 kcal 0 kcal
  i gram   11 g 29 g 44 g 18 g 0 g
i E%   8% 50% 35%

7%

 

 

0%

 

 

 

450 g tomat 100 kcal 4 g 0 g 17 g 6 g 0 g
220 gram slanggurka 31 kcal 2 g 0 g 5 g 2 g 0 g
450 g paprika 113 kcal 4 g 0 g 18 g 10 g 0 g
2 msk vitvinsvinäger 9 kcal 0 g 0 g 2 g 0 g 0
2 msk rapsolja 244 kcal 0 g 28 g 0 g 0 g 0 g
2 st vitlöksklyftor 16 kcal 1 g 0 g 3 g 0 g 0 g
1 l vatten 0 kcal 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...