Jump to content

Fungerar exogena ketoner? Stort test, del 1


Recommended Posts

Begreppet keto eller ketogen kost (strikt LCHF) ökar i populäritet och får allt större spridning över hela världen. I dess fotspår ser vi en explosion av keto-relaterade produkter översvämma marknaden. Hittills kanske mest på andra sidan Atlanten, men med säkerhet även på väg hit till Sverige. I USA använder man sig av tillskott av exogena ketoner för en snabb genväg till ketos och ketogen livsstil. Företagen som marknadsför tillskotten hävdar stora hälsofördelar.

Men vad är egentligen dessa tillskott? Vad innehåller de, vem säljer dem och håller de verkligen allt som utlovas?

Som med alla hälsoprodukter är det viktigt att vara en högst medveten konsument och inte nödvändigtvis lita på alla utfästelser som marknadsförs. Det är exakt vad Diet Doctors Kim Gajraj bestämde sig för. Hon har tagit hjälp av några av våra medarbetare i Team Diet Doctor för att testa de stora fabrikaten på marknaden.

Här är en första video om vårt experiment, än så länge inte textad på svenska, men öppen för alla som är nyfikna redan nu! Det kommer fler delar där Kim berättar mer om hur experimentet gick till, liksom en sammanfattning av vad vi kom fram till och om hur fördelaktigt eller inte det är att inta exogena ketoner. Du får också en glimt av vårt trevliga kontor i centrala Stockholm ?

Fler minidokumentärer

 • Leva LCHF med Caroline Smale
  Leva LCHF med Caroline Smale07:30Hur kan livet se ut om du har LCHF som livsstil? Caroline Smale delar med sig av sin berättelse och om hur hon lever med LCHF i vardagen.
 • Mat som medicin
  Mat som medicin14:00Hur behandlar man patienter med kostråd baserade på LCHF? Och vad händer? Dr Jeffry Gerber vet och vi hade den stora äran att få följa honom under en dag på mottagningen.
 • Mission: Reverse Diabetes
  Mission: Reverse Diabetes18:15Är det möjligt att reversera diabetes för 100 miljoner människor innan 2025? Här är vårt ambitiösaste videoprojekt hittills:
 • ASPI med dr Jacob Wilson
  ASPI med dr Jacob Wilson10:49Kan du öka i muskelmassa med ketogen kost? Hur påverkar ketogen kost till exempel Parkinsons och Ahlzeimers och inflammation?
 • LCHF och snabbmat
  LCHF och snabbmat10:28Kan man äta LCHF på snabbmatsrestauranger? Ivor Cummins och Bjarte Bakke besökte ett antal snabbmatsställen för att ta reda på det. Hur tror du att det gick?
 • Leva LCHF med Chris Hannaway
  Leva LCHF med Chris Hannaway08:19Hur kan livet se ut om du har LCHF som livsstil? Chris Hannaway delar med sig av sin framgångsberättelse, tar med oss till gymmet och beställer mat på puben.
 • Vilken frukost är nyttigast?
  Vilken frukost är nyttigast?02:43Vilket är nyttigast – granola, apelsinjuice och light-yoghurt, eller ägg och bacon?
 • Hälsosamma matval och LCHH - Ivor Cummins
  05:40
 • Att behandla patienter med paleokost
  Att behandla patienter med paleokost02:59Physicians for Ancestral Health är ett nätverk med likasinnade läkare som behandlar sina patienter med livsstilsförändringar.

Inlägget Fungerar exogena ketoner? Stort test, del 1 dök först upp på Diet Doctor.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...