carron Posted August 2, 2018 Share Posted August 2, 2018 funderar på att nu efter 2 månader på LCHF-diet, att lägga till lite frukt. 1 om dagen kanske?. Har ni någon erfarenhet av det? Triggar det sötsuget? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Effie Posted August 2, 2018 Share Posted August 2, 2018 Individuellt, tror jag. Man får testa, och använda sitt omdöme. Jag äter frukt ibland, men snarare 1-2 I månaden, för att jag tycker det är gott. Det beror ju på hur det påverkar de effekter man vill uppnå. T,ex, kan det påverka vikten. Man brukar recommendera bär hellre än frukt, och egenodlad frukt hellre än köpefrukt (blir inte så mycket och ofta då. Och troligen inte de mest sockerstinna sorterna). Det kommer säkert att komma svar som sager emot detta, så ta det inte som en sanning; bara min åsikt. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
carron Posted August 2, 2018 Author Share Posted August 2, 2018 Tänkte nog försöka mig på ett äpple från egen trädgård, eller några plommon. Äter lite bär varje dag, och tänkte fortsätta låta det vara viktigare än frukt såklart. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iAnna Posted August 2, 2018 Share Posted August 2, 2018 Varför vill du lägga till frukt? Själv äter jag det bara två gånger om året: en mandarin till jul och solvarma fikon från träd vid Medelhavet. 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nokenok Posted August 2, 2018 Share Posted August 2, 2018 1 timme sedan, iAnna sade: Varför vill du lägga till frukt? Själv äter jag det bara två gånger om året: en mandarin till jul och solvarma fikon från träd vid Medelhavet. Typ samma för mig, lite mimosasallad på julafton och annandagen, och lite fruktsallad på juldagen. Tre dar i rad... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekner Posted August 2, 2018 Share Posted August 2, 2018 Frukt är en kroppsfrämmande plantagemanipulerad produkt som kör igång immunförsvaret. Snart har vi även GMO-frukt att vänta... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted August 2, 2018 Share Posted August 2, 2018 2 timmar sedan, carron sade: Tänkte nog försöka mig på ett äpple från egen trädgård, eller några plommon. Äter lite bär varje dag, och tänkte fortsätta låta det vara viktigare än frukt såklart. Ät frukt från egen trädgård.. likaså älg, rådjur hare, tjäder! Dvs när det är säsong för frukt och bär, älg, rådjur hare och tjäder. Grejen är nog förutom att man bör ha tillräckliga marker är att det mesta som kan ätas och som kommer från egna marker kan ätas. Det är som regel det där andra som man köper i affären som man skall vara uppmärksam på. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tureborgaren Posted August 2, 2018 Share Posted August 2, 2018 Äter äpplen ibland när jag vill "festa till det". Gillar crunchet och saftigheten. Men det ger hungersug i magen efteråt. Nu när det varit så varmt har jag läskat mig med vattenmelon. Men det är likadant där, det genererar sug. Så för min del får det bli ransonerat med frukten. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kattuggla Posted August 3, 2018 Share Posted August 3, 2018 Jag äter också lite frukt och bär ibland. Brukar plocka min favoritäppelsort, Åkerö och lagra svalt. De har en fantastisk doft och smak. Mycket godare än de sorter som finns i affären. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skärfläcka Posted August 3, 2018 Share Posted August 3, 2018 Jag brukar inte äta frukt ensamt men stoppar den i maten ibland, t.ex. äpple i bönsallad och päron i Waldorfsallad. I kombination med fiberrika livsmedel som bönor och bladselleri känns det ok. Vi får en massa päron i år och det finns inte så mycket man kan hitta på i matlagningsväg med dem, råstekt rotselleri och päron (omogna) blev inte så tokigt. Inser att päronen är söta då getingarna gillar dem... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariaF Posted August 3, 2018 Share Posted August 3, 2018 10 minuter sedan, Skärfläcka sade: det finns inte så mycket man kan hitta på i matlagningsväg med dem I hemkunskapen på 80-talet ugnsstekte vi dem med en skiva After Eight uppepå... Borde väl gå med nån riktigt mörk choklad..? Tänker som alternativ till sämre bjudefterrätt. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skärfläcka Posted August 3, 2018 Share Posted August 3, 2018 Hmm, problemet med att bjuda på efterrätt är att det jag numera tycker är lagom sött klagar mina gäster på, det antingen för surt eller smaklöst... 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iAnna Posted August 3, 2018 Share Posted August 3, 2018 12 timmar sedan, Kattuggla sade: Jag äter också lite frukt och bär ibland. Brukar plocka min favoritäppelsort, Åkerö och lagra svalt. De har en fantastisk doft och smak. Mycket godare än de sorter som finns i affären. Åh, Åkerö! Mitt favoritäpple. Det hade vi på tomten när jag var liten, har inte ätit det sen dess. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HannaNord76 Posted August 4, 2018 Share Posted August 4, 2018 On 2018-08-02 at 17:32, Tureborgaren sade: Äter äpplen ibland när jag vill "festa till det". Gillar crunchet och saftigheten. Men det ger hungersug i magen efteråt. Nu när det varit så varmt har jag läskat mig med vattenmelon. Men det är likadant där, det genererar sug. Så för min del får det bli ransonerat med frukten. Läste något om livsmedel som drar ungefär lika mycket energi för förbränning som de ger... vattenmelon var ett av dem. Fast det känns lite konstigt, det är ju rätt sött? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariaF Posted August 4, 2018 Share Posted August 4, 2018 2 timmar sedan, HannaNord76 sade: Läste något om livsmedel som drar ungefär lika mycket energi för förbränning som de ger Blekselleri går det åt mer energi att tugga än man får ut av den. Fast det kanske inte räknas som frukt..? Möjligen fruktogrönt. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tureborgaren Posted August 5, 2018 Share Posted August 5, 2018 15 timmar sedan, HannaNord76 sade: Läste något om livsmedel som drar ungefär lika mycket energi för förbränning som de ger... vattenmelon var ett av dem. Fast det känns lite konstigt, det är ju rätt sött? Jag blir allt mer övertygad om att det inte är kalorierna som är problemet för mig i ätandet, utan insulinpåslaget. Har t ex märkt att jag får jobbigt sug efter att jag ätit torskfile, som varken är sött eller fett, men nästan lika insulinogent som äpplen, Coca-cola, enligt the latest food insulin index data. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.