Jump to content

Danielle gick ner tio kilo med LCHF


Recommended Posts

happiness-824419_1920

Danielle kunde inte stå ut med åsynen av sig själv i spegeln. Hon var överviktig och dagarna dominerades av en förlamande trötthet, men det allra värsta var hennes dåliga själförtroende.

En dag fick hon nog av att äta glass till frukost och dricka läsk varje dag. Hon gav sig på en av de mest utmanande förändringarna i sitt liv: att ge upp det enda hon var beroende av.

Mejlet, översatt från engelska

Här är min LCHF-berättelse! För lite mer än ett halvår sedan brukade jag äta glass till frukost, beställa pizza varje vecka och dricka många glas läsk varje dag. Jag var, på alla möjliga sätt, beroende av socker. Jag är 28 år, men kände inte att jag hade den ork jag borde ha. Jag kämpade mot ständig trötthet, kände mig oftast loj och viktigast av allt, jag hatade min kropp. Jag kunde faktiskt inte ens stå ut med åsynen av mig själv i spegeln! Även om jag visste att jag inte var fet, var jag definitivt överviktig. Det här blev ett hinder för min taekwondoträning, jag hade svårt med uthållighet. Min orkeslöshet gjorde det också svårt för mig att hålla energinivån uppe när jag höll taekwondoklasser, något deltagarna märkte och påpekade. Det värsta var min brist på självförtroende och allt handlade om hur jag såg ut.

Mängden socker jag fann i mina vanliga matvaror var hårresande!
En dag kände jag att jag hade fått nog. Jag bestämde mig för att gå in i mataffären och läsa på alla innehållsförteckningar på maten jag tänkte köpa, för att hålla koll på kolhydrater. Mängden socker jag fann i mina vanliga matvaror var hårresande! Då, äntligen, tog jag mig samman och påbörjade en av de svåraste utmaningarna i mitt liv: att ge upp mitt enda beroende. Mina två första veckor med strikt LCHF var tuffa, jag visste väldigt lite om kosten. Jag visste inte ens att lågkolhydratkost hade ett namn! Jag bara vaknade en dag och tog bort brödet från frysen, gav ris och pasta till en vän, gjorde mig av med nudlar och vetemjöl, kastade alla mina färdigköpta såser och ersatte läsken med vatten, kaffe och te.

Att dra ner på kolhydrater utan att läsa på innan gjorde naturligtvis att jag fick ett antal biverkningar. Jag hade huvudvärk, kände mig som ett vrak, gick från att vara ledsen till att vara irriterad till att vara ursinnig. Jag hade så svårt att fokusera under dagen att det påverkade hur jag skötte mitt jobb. Det fick mig att söka på google om mitt mående hade att göra med att jag slutat med socker (och det hade det verkligen!) och det var så jag hittade infoemation om ketogen kost/strikt LCHF. Många timmar senare hade en länk lett till nästa och jag klickade på tvåveckorsutmaningen på Diet Doctor. Och det var då min berättelse gick från tuffa biverkningar till ett fantastiskt äventyr.

Jag har testat många olika bantningsdieter, men jag kan med säkerhet säga att jag aldrig har njutit mer av mat än nu!
Sedan jag hittade den här sidan har jag provat på det ena nya receptet efter det andra. Jag har testa många olika bantningsdieter, men jag kan med säkerhet säga att jag aldrig har njutit mer av mat än nu! LCHF-recepten är fyllda av fantastiska smaker och mättande, tvärtemot alla andra dieter som påstås vara de allra bästa för viktnedgång. För första gången i mitt liv kändes inte mitt kostval som en bestraffning, utan mer som en belöning. Efter bara tre veckor av LCHF kändes min kropp lättare. Från att känna mig loj till att känna att jag studsade fram när jag gick. Mitt humör gick samma väg. Sakta böjade mitt sötsug och mitt sug efter kolhydrater att försvinna och ersattes av smak för grädde, ost och vissa grönsaker (jag är svag för brysselkål!). Mitt kaffe, som jag tidigare inte kunde dricka utan två matskedar socker, smakade nu fantastiskt med bara en liten skvätt vispgrädde.

Efter fem veckor var jag ständigt törstig. Visste du att det är möjligt att dricka två liter om dagen utan att känna att det är för mycket? Jag visste inte det förrän jag var inkörd på LCHF. Saker och ting började förändras i kroppen. Specellt min hy blev “renare”, i brist på bättre beskrivning. Jag kommer ihåg att vänner plötsligt påpekade att min hy hade lyster. Med tiden slutade jag att kalla LCHF för “min diet” och började betrakta det som en livsstil, en permanent förändring av min kost.

Efter nästan ett halvår hade jag gått ner nära 10 kilo i långsam och stadig takt.
Efter nästan ett halvår hade jag gått ner nära 10 kilo i långsam och stadig takt. Jag har gått ner en hel storlek i BH och mina byxor är tre till fyra storlekar för stora för mig (antar att det är dags att shoppa!). Jag tycker det är lättare att komma upp på morgonen och jag tränar i timmar, mina kickar har blivit bättre. Generellt känner jag mig mycket starkare och har mycket bättre självförtroende. Det har påverkat mitt jobb och många andra aspekter av tillvaron på ett positivt sätt. Jag kan hålla mina taekwondoklasser med energi och deltagarna har lagt märke till förändringen. På sista tiden har jag fått många komplimanger för min viktnedgång och formen jag är i, det har gjort mig mer bekväm med min kropp. Det är kanske överflödigt att nämna, men att se mig i spegeln är inte längre ett problem. Jag älskar att besvara frågan från de som efter en snabb titt på mig säger “hur gick du ner i vikt?” Jag sprider med kärlek budskapet om LCHF!
Mitt sug är helt borta och även om jag fuskar någon gång har det aldrig lockat mig att lämna min nya livsstil.
Mina största utmaningar med LCHF har varit att äta ute med vänner och att gå i vad jag kallar de “förbjudna gångarna” i livsmedelsbutiken. Det är nästan omöjligt att hitta bra LCHF-val på de allra flesta restauranger i Kanada. Min lösning är att bara gå ut en eller två gånger i månaden. Jag väljer helt enkelt det som är närmast perfekt på menyn, jag försöker välja sånt som inte innehåller en stor mängd kolhydrater. Jag kommer trots allt inte att gå upp all den där vikten igen om jag äter ute någon gång ibland. Och angånde de förbjudna gångarna, fulla av godis, läsk, bröd och många andra saker som en del av mig fortfarande kan sakna då och då, har det blivit en allt mindre utmaning med tiden. Mitt sug är helt borta och även om jag fuskar någon gång har det aldrig lockat mig att lämna min nya livsstil. Jag känner nu till vinsterna med LCHF, jag har upplevt dem och blivit beroende av den här känslan av att må bra, det är anledningen till att socker aldrig kommer att bli del av mitt liv igen.

Om det är någonting jag velat veta innan jag påbörjade kostomläggningen, skulle det vara mer om biverkningarna och hur de ska hanteras. Tänker du börja med tvåveckorsutmaningen? Läs på ordentligt! Ta reda på vad som kan hända när du tvärt drar ner på kolhydrater och lär dig hur du ska hantera besvären. Om jag hade känt till det skulle jag ha kunnat undvika två ganska svåra första veckor. Med det sagt, skulle jag ändå göra om det? Självklart. När du väl har gått över till LCHF ser du aldrig tillbaka.

Danielle Khairallah

Kommentar

Grattis till dina framgångar, Danielle. Tack för att du delar med dig av din inspirerande berättelse!

Lästips: LCHF på restaurang

Kom igång

Vill du göra det Danielle har gjort? Anmäl dig till vår gratis tvåveckors LCHF-utmaning!

Du kan också använda vår gratis guide LCHF för nybörjare. Om du vill underlätta maximalt rekommenderar vi vårt splitternya verktyg Kostdoktorns veckomenyer – prova gratis en månad. Ingen reklam, ingen bindningstid.

Video om LCHF och ketogen kost

 • Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 1
  Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 108:02Vilka fördelar innebär ketos? Vad äter du på ketogen kost? Här är en informativ kurs med dr Andreas Eenfeldt.
 • Är rädsla för protein den nya fettskräcken?
  Är rädsla för protein den nya fettskräcken?20:15Hur mycket protein bör man äta på LCHF eller ketogen kost? Kan man få problem om man begränsar intaget för att få högre ketonvärden?
 • Biverkningar av ketogen kost
  Biverkningar av ketogen kost06:58Några vanliga biverkningar av ketogen kost – och hur du undviker dem.
 • Keto för att överleva cancer
  Keto för att överleva cancer28:51Audra Wilford berättar om sina erfarenheter av ketogen kost som en del i behandling av sonen Max hjärnumör.
 • Dr Angela Poff presentation San Diego 2016
  Dr Angela Poff presentation San Diego 201644:42Dr Angela Poff föreläser på Low Carb USA 2016
 • Avancerade LCHF-tips!
  Avancerade LCHF-tips!31:11
 • Optimal prestation med ketoner
  Optimal prestation med ketoner16:33Hur kan ketogen kost maximera idrottslig och kognitiv prestation?
 • Vad äter man på keto?
  Vad äter man på keto?11:22Vad äter man på keto? Få svaret i del 3 av vår kurs om ketogen kost.
 • Kan man besegra cancer med LCHF?
  Kan man besegra cancer med LCHF?13:00Kan ketogen kost hjälpa vid cancerbehandling? Det finns många skäl till att tro att det kan vara så.
 • Keto-anpassning och prestation
  Keto-anpassning och prestation58:58
 • Livet utan migrän
  Livet utan migrän15:44Elenas liv förändrades helt med ketogen kost.
 • Ketogen kost vid cancerbehandling
  Ketogen kost vid cancerbehandling17:07Kan strikt ketogen kost hjälpa till att förebygga eller till och med behandla vissa cancerformer, som hjärncancer?
 • Keto är den enda kost som har fungerat
  Keto är den enda kost som har fungerat19:23Kristie Sullivan skriver inspirerande inlägg för Diet Doctor och har även en fantastisk historia att berätta.
 • Tio år av forskning på ketogen kost
  Tio år av forskning på ketogen kost22:05Dr Dominic d'Agostino, en av de ledande inom forskning på ketogen kost, intervjuas i sitt labb i Florida.
 • Att bli en fettbrännande maskin - Eric Westman 2
  Att bli en fettbrännande maskin - Eric Westman 211:31Eric Westman reder ut begreppen fettförbränningsläge och kolhydratförbränningsläge. Hur får man mer energi genom en hög fettförbränning och hur mäter man den?
 • Data från ett år med ketos
  Data från ett år med ketos10:20
 • En hälsosam LCHF-livsstil
  En hälsosam LCHF-livsstil46:42Hur ska du lägga upp LCHF eller ketogen kost för att maximera dina framgångar? Hur mycket fett, protein och kolhydrater ska man äta?
 • Fördelarna med träning på fettdrift
  Fördelarna med träning på fettdrift20:45Intervju med Jeff Volek, RD, PhD, en av världens främsta forskare på LCHF och träning.
 • Keto-kurs, del 2
  Keto-kurs, del 208:37Hur fungerar ketogen kost? Vad äter du på ketogen kost?
 • Interview - Stephen Phinney (2015)
  29:34
 • Kan ketogen kost påverka cancer?
  Kan ketogen kost påverka cancer?53:59Intervju med professor Eugene J. Fine, läkaren bakom världens första människostudie på LCHF och cancer. Svensk undertext!
 • Ketonmätning i utandningsluft
  Ketonmätning i utandningsluft20:51
 • Fat Chance
  Fat Chance1:05:43Är det möjligt att cykla tvärs över Australiens kontinent (3400 km) utan att äta kolhydrater?
 • Att leva på lågkolhydratkost – Phinney
  27:34Intervju med professor Stephen Phinney, forskare, författare och brinnande LCHF-pionjär. Filmad oktober 2011.

Viktnedgång

 • Hur insulin styr din vikt
  14:39
 • Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen
  Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen15:05Larry Diamond har transformerat sitt liv och gått ner 57 kg med LCHF. I den här intervjun delar han med sig av sina insikter från resan.
 • Att hjälpa folk till bättre hälsa
  Att hjälpa folk till bättre hälsa15:44Dawn var sjuk och överviktig men sen hittade hon LCHF... och det förändrade hennes liv.
 • Vinsterna med en 7-dagarsfasta
  Vinsterna med en 7-dagarsfasta03:34
 • 45 kilo borta utan kaloriräkning
  45 kilo borta utan kaloriräkning24:12
 • VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)
  VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)16:59
 • Handlar inte vikten bara om kalorier? Svar på vanliga frågor
  Handlar inte vikten bara om kalorier? Svar på vanliga frågor03:14Handlar viktnedgång bara om att äta färre kalorier än man gör sig av med?
 • Så halverade Tommy sin vikt
  48:22Tommy Runesson föreläser om sin enorma viktresa med LCHF och vilka lärdomar han fått med sig på vägen. Inspiration och kunskap även om du vill gå ner mindre än hälften av din kroppsvikt! Följ Tommy Runesson på hans blogg: http://tommytappar.se
 • Problemet med socker
  Problemet med socker50:01Är det fett eller socker som är orsaken till de aldrig tidigare skådade epidemierna av fetma, typ 2-diabetes och metabol sjukdom?
 • Avancerade LCHF-tips!
  Avancerade LCHF-tips!31:11
 • Orsaken till fetma
  Orsaken till fetma38:45
 • Hur man går ner 110 kilo utan hunger
  Hur man går ner 110 kilo utan hunger31:06
 • Orsaken till fetma
  Orsaken till fetma15:56Intervju med professorn, barnläkaren och fetmaforskaren Robert Lustig.
 • Att motivera till livsstilsförändringar
  Att motivera till livsstilsförändringar51:45Hur kan du hjälpa och motivera personer att börja med och hålla fast vid LCHF?
 • De 5 vanligaste misstagen på LCHF
  De 5 vanligaste misstagen på LCHF08:57Är det svårt för dig att nå din målvikt, är du hungrig eller mår du inte bra? Se till att du undviker dessa misstag.
 • De 5 bästa tipsen för vikten
  De 5 bästa tipsen för vikten15:53Kämpar du med att gå ner i vikt även på LCHF? Här är våra 5 bästa tips på vad du kan göra.
 • Hjärtattacken blev ett uppvaknande
  Hjärtattacken blev ett uppvaknande07:11Efter hustruns hjärtattack letade Chris Pattinson efter ett sätt att hålla det hela i schack med kost och livsstil. Och på vägen förbättrade han sin egen hälsa.
 • Intervju med Jason Fung
  Intervju med Jason Fung45:20
 • Dr. Jason Fung - Therapeutic Fasting (SD 2016)
  46:13
 • Keto är den enda kost som har fungerat
  Keto är den enda kost som har fungerat19:23Kristie Sullivan skriver inspirerande inlägg för Diet Doctor och har även en fantastisk historia att berätta.
 • Fat Head Directors Cut
  Fat Head Directors Cut1:46:20
 • En global matrevolution
  En global matrevolution48:15
 • Fasta som behandling
  Fasta som behandling34:55
 • My Big Fat Diet
  My Big Fat Diet42:31Vad skulle hända om en hel by av Kanadas ursprungsbefolkning gick tillbaka till att äta som de brukade? En högfetts och lågkolhydratkost baserad på riktig mat?

Stöd Diet Doctor

Vill du ge ditt stöd till Diet Doctor och få tillgång till bonusmaterial? Ta en titt på vårt medlemskap.

Gratis provmånad

Fler framgångshistorier

Ta del av över 700 framgångshistorier.

 • Carina gick ner 22 kilo på ett halvår
  Carina gick ner 22 kilo på ett halvår 
 • "Idag är jag 20 kilo lättare och har kastat alla sprutor och mediciner"
  "Idag är jag 20 kilo lättare och har kastat alla sprutor och mediciner" 
 • Gick ner 113 kilo med hjälp av keto och periodisk fasta
  Gick ner 113 kilo med hjälp av keto och periodisk fasta 

Vill du också inspirera?

Har du en framgångshistoria att dela med dig av? Det är ett effektivt sätt att inspirera andra till att förändra sina liv.

Mejla din historia till annika@dietdoctor.com. Före- och efterbilder är bra för att göra din historia konkret och extra inspirerande för andra. Berätta om det är OK att dela ditt namn och bild eller om du vill vara anonym. Tipsa också gärna om du har en blogg eller Instagram eller liknande för läsare att följa.

Inlägget Danielle gick ner tio kilo med LCHF dök först upp på Diet Doctor.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...