Jump to content

Vad menas med "kryddgrönt" och vad rekommenderar ni?


Lottie
 Share

Recommended Posts

4 minuter sedan, Lottie sade:

I en del recept med ägg så står det att man kan ta "valfritt kryddgrönt". 

Vad är kryddgrönt? (alltså vilka kryddor räknas till det?) 

Vilka kryddor tycker ni är godast med ägg? 

Jättebra fråga.. dvs kryddgrönt för mig är främst persilja, gräslök eller dill (ush för dill)!'

Meen kryddgrönt är en social kontext, den kan man antingen fatta eller bara strunta i!?

Iallafall bor man på Södermalm, Majorna.. litta olika sådana högre medelklassområden så förväntas det att man har kruk/fönster-odlade.. dill, persilja, salvia, oregano, basilika och libbsticka som minimum!

Enklast är att odla kattgräs till katten men jag rekommenderar inte att du äter utav detta utan i stället väljer krasse och persilja.. de växer  nästan som ogräs!

  • Like 2
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

1 timme sedan, Lottie sade:

Vilka kryddor tycker ni är godast med ägg? 

Dill och gräslök. Gärna samtidigt.

Persilja tar jag för att mildra vitlöksdoften men den är god som den är, som godis.
Mejram använder man väl i ärtsoppa, tror jag.
Oregano på pizza/meatzza.
Basilika i pesto eller med ost och tomat.
Mynta i mojiton.
:)
 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Jag har faktiskt en kruka med basilika på balkongen, och några slätbladiga persiljekvistar står och flämtar i en annan Tycker basilika förhöjer det mesta.

Dill kör jag med Willys torkade, som jag gärna strösslar över äggen.

Ruccola räknas väl som sallad, men det är kryddigt, och lite att tugga på. Ägg ger ju inget större tuggmotstånd.

Finstrimlad purjolök är också gott, särskilt till kokta ägg med majonnäs.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Nu då vi räknar upp kryddgrönt så måste jag även påminna om den färska koriandern, en ört som man endera hatar eller älskar. Jag tillhör den senare och använder den ofta både i sallader och på kyckling och kött. Den ger en liten exotisk touch på maten tycker jag ?

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

54 minutes ago, Syster said:

Nu då vi räknar upp kryddgrönt så måste jag även påminna om den färska koriandern, en ört som man endera hatar eller älskar. Jag tillhör den senare och använder den ofta både i sallader och på kyckling och kött. Den ger en liten exotisk touch på maten tycker jag ?

Jag tillhör dom som hatar koriander ? haha! Så den hoppar jag glatt över! Intressant det där att man antingen älskar eller hatar det... 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...