Jump to content

Semmelsammansvärjning


Criollo

Recommended Posts

Idag känns det som om folk har kastat semlor över mig. I början log jag överlägset; nej, nej, det där får ni behålla själva, jag gjorde t o m semlor till familjen; inga problem, sen kommer jag till de nya grannarna: "Kom in på en semla!". Nu står jag här med en ibs-svullen mage, den gick från platt till 7-månaders gravidmage på några timmar. Inte så begåvat. Hur har det gått för er andra, bättre hoppas jag?

Link to comment
Share on other sites

Jag har lyckats klara mig ifrån alla erbjudanden om semlor! Sedan har jag aldrig varit särskilt förtjust i semlor överhuvudtaget så det hade inte varit svårt att motstå. Mandelmassa smakar urk och den tjocka botten är alldeles för mastig och tråkig. Det enda jag gillat har varit grädden och ibland locket. :)

Link to comment
Share on other sites

En gång i tiden avsmakade jag varenda Stockholmskonditori av klass' semla så här års. :) Det var då det. Har heller inget sug efter det så den här tidens kulinariska begivenheter lär passera förbi relativt obemärkt i min värld. Känns nästan lite vemodigt att inte ens känna ett sug efter det... :)

 

Man kanske kan lägga en fetaost mellan två rediga köttstycken och låtsas intensivt?

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Det allra värsta är att jag faktiskt inte var sugen, vill bara inte framstå som ett ufo inför nya grannar, kan vi inte lagstadga om lchf för alla så att man slipper artighetsäta? Eller så kan jag jobba på att säga nej, men det är ju inte lika nyttigt för resten av världen:-P

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Det allra värsta är att jag faktiskt inte var sugen, vill bara inte framstå som ett ufo inför nya grannar, kan vi inte lagstadga om lchf för alla så att man slipper artighetsäta? Eller så kan jag jobba på att säga nej, men det är ju inte lika nyttigt för resten av världen:-P

 

Mer UFO:n för folket! :) Rättssystemet funkar ju knappt för saker av vikt (dåligt ordval?) längre så vi kanske inte ska belasta det ännu mera... Däremot tror jag mer på att egenrespektera sin kropp oavsett vad det gäller. Då kanske man indirekt kan få till någon slags insikt om att inte artighetsbjuda och förvänta sig att (mandel)massan når insikt. :)

 

Alternativt kan man väl vänligt men bestämt och med glimten i ögat tacka nej med kommentaren "nej tack, jag äter inte gul snö heller". Hmm...börjar ana varför inte en människa ens bemödat sig att erbjuda en semla till mig idag.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Älskar grädden och mandelmassan så en äkta semla (eller iaf större delen av en) fick det bli idag. När jobbet bjuder :) Det har mig liksom hjälpt att stå emot tiden innan.... Förutom lite sockerchock tog magen det hyfsat väl.

 

Försökte få tag i en lchf-semla också men de var slut. Och baka själv på en tisdagkväll händer liksom inte...

Link to comment
Share on other sites

Äääälskar semlor! Men jag börjar lära mig att det inte är värt det, med tanke på hur magen mår efteråt. Därför blev detta min första semmelfria fettisdag sedan jag någon gång i mellanstadeiåldern insåg hur otroligt gott det är. :)  

 

Att avstå underlättades av att jag varit hemma hela dagen och inte träffat en människa. Och för att vara ärlig, jag åt en liten bit LCHF-keso/squash-kaka med några jordgubbar och massor med grädde. Nu har jag brutit semmel-traditionen, så nästa år ska det nog gå vägen, även om jag blir bjuden. Hoppas jag!  :P

Link to comment
Share on other sites

Semlor har jag inte sett till sedan 2006 men för något år sedan var jag på ett möte och bakom mig hade dom ställt ett stort fat med nybakade kanelbullar. Efter att ha suttit insvept i kanelbulledoft i 1,5 timme så var det svårt att motstå men det gick. Jag älskar kanelbullar och just därför var jag tvungen att låta bli men det är den svåraste frestelse jag råkat ut för.

Link to comment
Share on other sites

Har inte ätit semlor sedan jag var liten, tycker inte de är det minsta goda ens. Grädde i mat är jättegott men vispad tycker jag inte alls om, inte mandelmasa heller.  Däremot har jag alltid gillat bullen och ätit den utan fyllning någon gång ibland. Men idag har jag inte ens sett till en semla och folk har lärt sig att jag inte gillar dem så det frågar inte om jag vill ha längre, för här har det ätits semlor i alla former i flera veckors tid. Däremot kom ett stort fat nybakade kanelbullar till eftermiddagsfikat.... och visst vattnas det i munnen, det luktar ju sååå gott... Men det gick bra, klarade dagen utan större problem.

Link to comment
Share on other sites

Semlor är bland det godaste som finns att äta! Men jag äter inte sånt längre. Jag var på fettisdagskalas där det var uppdukat ett stort fat med semlor, och en LCHF-chokladmousse till mig. :-) "Knarka ert socker ni, jag tar en sån här.", var min kommentar. Sagt med ett leende förstås. :-)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jag toppade min kaffe med luftigt vispad grädde och njöt. Kommer aldrig vara avundsjuk på de som äter en vetesemla. Om jag får lust, kan jag vispa ihop en mandelsemla men det behövs inte, jag är inte så sugen på det. (Fast jag minns att mandelbullarna blev goda. Det finns nog ett par kvar i frysen, 2 år gamla!) Skönt ändå att se suget försvinna eftervart.

Link to comment
Share on other sites

Jag upplever saknad av att få trycka i mej en - tre semlor med varm mjölk :mellow: - jag saknar det!
Men!
I år inträffade något som aldrig hänt förr - jag upplever saknad men mina vinster av numera strikt lchf väger över med 100% i min vågskål. Jag konstaterar att det vore gott.
Och vägrar bryta min strikta väg för något som jag vet hur det smakar - och att smaken försvinner i detsamma jag svalt den sista tuggan.
Biverkningarna som sen sitter i längre än man vill minnas :wacko:  = urrk!
Jag hoppas och strävar efter att nästa år kunna äta en lchf semla, men att det inte ska väcka begäret att överäta igen.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Duktig du är Peter B! :D Blev dom goda? :)

Jag skulle baka LCHF semlor, men degen var helt flytande.. blev kardemummamuffins av dom istället :)

Det här med LCHF-bakning är som en helt ny vetenskap för mig. Trots att jag bakar varje vecka (vanliga sockerstinna saker och bröd som jag inte äter själv...) så vet jag aldrig i förväg hur LCHF-baket ska bli. Tok- roligt dock :D

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Duktig du är Peter B! :D Blev dom goda? :)

Jag skulle baka LCHF semlor, men degen var helt flytande.. blev kardemummamuffins av dom istället :)

Det här med LCHF-bakning är som en helt ny vetenskap för mig. Trots att jag bakar varje vecka (vanliga sockerstinna saker och bröd som jag inte äter själv...) så vet jag aldrig i förväg hur LCHF-baket ska bli. Tok- roligt dock :D

Hahhaa - jag kunde ha klämt i mej dina kardemumma-muffins med! Imponerad av att du klarar att ha massa gott hemma och dessutom att baka!

Link to comment
Share on other sites

Hahhaa - jag kunde ha klämt i mej dina kardemumma-muffins med! Imponerad av att du klarar att ha massa gott hemma och dessutom att baka!

 

:D Det finns så galet mycket kolhydrater i mitt skafferi.. oj oj oj... knasigt egentligen att det som gör att jag tippar över i kolhydratsmängderna från strikt till normal/liberal är min kärlek till apelsiner och inte mitt 20-kilos lager av chokladkakor.

Link to comment
Share on other sites

Duktig du är Peter B! :D Blev dom goda? :)

Jag skulle baka LCHF semlor, men degen var helt flytande.. blev kardemummamuffins av dom istället :)

Det här med LCHF-bakning är som en helt ny vetenskap för mig. Trots att jag bakar varje vecka (vanliga sockerstinna saker och bröd som jag inte äter själv...) så vet jag aldrig i förväg hur LCHF-baket ska bli. Tok- roligt dock :D

 

Semlorna var OK...men inte som riktiga semlor.  ;)  

 

Tack, men nej...jag är inte så duktig på att baka...men saknaden efter bröd är ganska stor, så jag har försökt mig på lite "LCHF" bakning, det är ju ganska enkelt och snabbt.

 

Min semmelsmet blev också alldeles lös, så jag la på lite mandelmjöl tills det hjälpligt gick att forma "semlorna".  Normalt gör jag LCHF" bröd utan "stevia" eftersom många här varnar för det men när jag såg receptet på semlor kunde jag inte låta bli!  ;)

Link to comment
Share on other sites

Semlor har alltid varit min passion, ända sedan jag var liten. Jag har ätit dem så länge de har funnits i affären. Två stycken, med varm mjölk och kanel. I nödfall har jag kunnat trycka i mig, utan mjölk också.

 

För ca 20 år sedan 'råkade' jag äta upp en semmeltårta. Den var tänkt till familjen, bara det, att ingen annan var intresserad.

 

Va? Sockerberoende? Jag?

 

Äta en äkta semla, det törs jag inte. Jag har hittat ett par recept, utan sötningsmedel, kanske testar att göra såna. Tar gärna emot recept, om ni har något bra.

 

Med tanke på min semmelpassion, så har det ändå gått bra, att avstå.

 

Ikväll ska dock min orkester ha traditionellt årsmöte, med semlor, men jag tror det ska bra.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...