Jump to content

LCHF-utmaningen: Över en halv miljon anmälda!


Recommended Posts

Challenge

Hela 500 000 personer har hittills anmält sig till Diet Doctors LCHF-utmaning (på engelska, svenska och spanska). Starten går varje söndag och utmaningen är GRATIS och reklamfri. Ta en titt på vår stora kom igång-utmaning. Varmt välkommen!

Många har frågor och efterlyser tips och stöd, diskussion och personliga råd för att lättare fortsätta med LCHF. Varmt välkommen till Diet Doctors/Kostdoktorns forum! Här finns djup kunskap, stor erfarenhet och varm stämning. Gratis och för alla.

Läs också kommentarerna under utmaningens olika delar, där finns svar på det allra mesta.

Här är utdrag ur några mejl vi har fått under den senaste veckan:

Feedback

Äntligen kom jag igång med LCHF!!! Tack för erbjudandet och de spännande veckomenyerna, det var en jättebra start. Jag har lärt mig mycket och känner mig nu mer självständig och bekväm. Maten är riktigt god, faktiskt den typen av mat jag brukar äta men jag äter dessutom massor med kolhydrater, inte hållbart.

Under första veckan fick jag vid några tillfällen huvudvärk, kände mig också riktigt trött ibland. Jag saltade maten extra och drack mängder med vatten. Har fortfarande en kanna vatten stående framme i köket. Min kropp protesterade mot att inte få sina kolhydrater men nu har den förstått vad som gäller och funnit sig i detta.

Jag har inte varit hungrig någon gång under 2,5 veckor, började tidigt med periodisk fasta, 16:8, hoppade då över frukost och det fungerar fint.

…bra info, informativa videor, härliga recept.
Jag är inte överviktig men vill gå ner ca sju kilo, är 67 år så jag är beredd på att det kan bli kämpigt. Gick ner drygt två kilo de första veckorna, nu är jag medlem och har tillgång till allt och det känns tryggt.

Egentligen är det viktiga för mig att äta bra mat som jag blir mätt på, inte att jag känner hunger och sug ett par timmar efter jag ätit. Nu klarar jag mig 6-7 timmar och bara detta är en stor frihet.

Tack till teamet för bra info, informativa videor, härliga recept. Ni gör ett fantastiskt jobb. Ett önskemål har jag; en app så man lätt kommer in på sin sida!

//hälsn Eva

Första veckan fungerade toppen. Men ont i benen. Andra veckan kunde jag inte äta äggröra. Jag mådde illa bara jag såg den. Tungt att laga mat i ugnen när det är så varmt. Blev fetaostsallad istället och andra sallader med korv, 97 procent kötthalt, och ost. Dressing med olja och vinäger funkade bra. Har inte gått ner vecka 2 men har heller inte ätit kolhydrater.

Hälsningar, Jane

Jag har precis avslutat tvåveckorsutmaningen och är mer än nöjd. Det var väldigt goda recept med härliga kryddningar. Jag äter inte kött, men fisk, så jag har använt mig av quornfärs och filéer istället för kött och det har gått bra. Det var också väldigt bra med de dagliga mailen, läste dem varje morgon.

Jag åt enligt LCHF för några år sedan, men av olika anledningar började jag slarva med maten och föll in i gamla vanor med mycket snabba kolhydrater och stort sug efter socker och bröd. Under våren gick jag ner i vikt med lågkalorikost och gick visserligen ner i vikt men det var en daglig kamp.

Vinsten för mig är att min fixering vid mat och godsaker är borta!
Jag är så glad för att jag tog tag i att börja med LCHF igen och jag mår så bra! Jag har tappat några kilon till, men det är inte den största vinsten för mig. Vinsten för mig är att min fixering vid mat och godsaker är borta! Jag har ätit gott och känt mig nöjd, och oftast har jag bara ätit två gånger per dag och jag har inte varit hungrig. Om man ska lyssna på kroppen så är detta helt rätt kost för mig.

Jag hade lite omställningsbesvär i form av orkeslöshet i ett par dagar med det hjälpte med saltat vatten. Nu är jag full av energi och nu SKA jag fortsätta med LCHF!

TACK!!
Hälsningar
Lena

Jeg er veldig fornøyd med utmanningen, men savner frokostalternativ uten egg. Forsøkte med eggerøre første dagen, men hadde det dårlig resten av dagen.. De fleste alternativ inneholder egg. Endte opp med LCHF-müsli og gresk yoghurt, men det er litt kjedelig hver dag.

Jeg kommer til å fortsette med mitt eget opplegg, men det var noen riktig fine oppskrifter dere har.

Mvh,
Torunn

Kom igång

Vill du också komma igång? Anmäl dig till vår gratis tvåveckors-LCHF-utmaning!

Du kan också använda vår gratis guide LCHF för nybörjare. Om du vill underlätta maximalt rekommenderar vi vårt verktyg veckomenyer – prova gratis en månad. Ingen reklam, ingen bindningstid.

Mer

LCHF för nybörjare

Ketogen kost för nybörjare

Så går man ner i vikt

Kostdoktorns forum

Stöd Diet Doctors arbete

Vill du ge ditt stöd till Kostdoktorn/Diet Doctor och få tillgång till bonusmaterial? Ta en titt på vårt medlemskap.

Prova gratis i en månad

Video om LCHF

 • Hur du äter LCHF
  Hur du äter LCHF11:59En kort grundkurs i hur man sätter igång att äta LCHF.
 • Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 1
  Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 108:02Vilka fördelar innebär ketos? Vad äter du på ketogen kost? Här är en informativ kurs med dr Andreas Eenfeldt.
 • Leva LCHF med Caroline Smale
  Leva LCHF med Caroline Smale07:30Hur kan livet se ut om du har LCHF som livsstil? Caroline Smale delar med sig av sin berättelse och om hur hon lever med LCHF i vardagen.
 • Biverkningar av ketogen kost
  Biverkningar av ketogen kost06:58Några vanliga biverkningar av ketogen kost – och hur du undviker dem.
 • Är LCHF dåligt för träning? Svar på vanliga frågor
  Är LCHF dåligt för träning? Svar på vanliga frågor02:45Kan man träna på LCHF-kost?
 • Lite av allt? Svar på vanliga frågor
  Lite av allt? Svar på vanliga frågor05:44Är det inte bäst att helt enkelt äta balanserat och "lite av allt"?
 • VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)
  VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)16:59
 • De 5 vanligaste misstagen på LCHF
  De 5 vanligaste misstagen på LCHF08:57Är det svårt för dig att nå din målvikt, är du hungrig eller mår du inte bra? Se till att du undviker dessa misstag.
 • Fat Head Directors Cut
  Fat Head Directors Cut1:46:20
 • LCHF på rätt sätt – Eric Westman 3
  LCHF på rätt sätt – Eric Westman 314:09Intervju med Eric Westman, läkare och expert på LCHF-kost. Om grunderna för att äta LCHF och vad som är viktigt att tänka på när man sätter igång för att det ska gå så bra som möjligt.
 • Att bli en fettbrännande maskin - Eric Westman 2
  Att bli en fettbrännande maskin - Eric Westman 211:31Eric Westman reder ut begreppen fettförbränningsläge och kolhydratförbränningsläge. Hur får man mer energi genom en hög fettförbränning och hur mäter man den?
 • Undvik de konventionella kostråden
  Undvik de konventionella kostråden45:06
 • Keto-kurs, del 2
  Keto-kurs, del 208:37Hur fungerar ketogen kost? Vad äter du på ketogen kost?
 • Hur LCHF fungerar – Mary Vernon
  Hur LCHF fungerar – Mary Vernon32:11Intervju med läkaren Mary Vernon, en av världens mest erfarna på att behandla patienter med strikt LCHF-kost.
 • Vad är den främsta fördelen med LCHF? Svar på vanliga frågor
  Vad är den främsta fördelen med LCHF? Svar på vanliga frågor02:52Vad är den främsta fördelen med att äta färre kolhydrater?
 • Fettfrälst!
  18:36Hur Martina Johansson blev "snygg, stark och frisk på högfettkost". Martina Johanssons blogg: http://www.highfatfitness.net Mer information om Ketonmätare: http://www.kostdoktorn.se/keton-och-blodsockermatare#1
 • Är LCHF dåligt för miljön? Svar på vanliga frågor
  Är LCHF dåligt för miljön? Svar på vanliga frågor07:09Är LCHF-kost skadlig för miljön?
 • Vad har din läkare emot LCHF? – Eric Westman 5
  Vad har din läkare emot LCHF? – Eric Westman 517:49Intervju med Eric Westman, läkare och expert på LCHF. Varför är många läkare motståndare till LCHF trots att kosten visat sig ha positiv effekt på vikt och hälsa? Obs! På grund av tekniskt fel är ljudet i videon inte av den kvalitet vi önskar. Vi ber så mycket om ursäkt för detta och hoppas att ni finner innehållet intressant ändå.
 • En hälsosam LCHF-livsstil
  En hälsosam LCHF-livsstil46:42Hur ska du lägga upp LCHF eller ketogen kost för att maximera dina framgångar? Hur mycket fett, protein och kolhydrater ska man äta?
 • Så uppnår du en hälsosam livsstil med LCHF
  Så uppnår du en hälsosam livsstil med LCHF41:41
 • Att leva på lågkolhydratkost – Phinney
  27:34Intervju med professor Stephen Phinney, forskare, författare och brinnande LCHF-pionjär. Filmad oktober 2011.

PS

Har du en framgångshistoria du vill dela med dig av? E-posta (fotografier uppskattas) till annika@dietdoctor.com. Berätta om vi får publicera ditt namn och foto eller om du vill vara anonym.

Inlägget LCHF-utmaningen: Över en halv miljon anmälda! dök först upp på Diet Doctor.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...