Night Train Posted August 10, 2018 Share Posted August 10, 2018 Hejsan! Vet att detta ämne var uppe 2015, men frågeställaren fick då inget riktigt svar, så vi provar igen då jag har samma problem att mandelmjöl smakar så illa jag jag inte kan äta brödet eller maträtten. Förhoppningsvis hoppas jag att någon har hittat någon ersättning till till mandelmjölet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tureborgaren Posted August 10, 2018 Share Posted August 10, 2018 Mandelmjöl – hur du ersätter det i bakning Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomatkött Posted September 4, 2018 Share Posted September 4, 2018 Mandelmjöl i sig är rätt likt mandel, så det uppskattar jag. Men blev rejält äcklad nyss när jag engagerade mig i bakning och totalt misslyckades. Tycker inte det är gott med kakor som inte är söta. Mår illa. Skeptiskt till hela grejen med att baka. Hade sötning men blev ändå som en omelette med fel smaker. Är dyrt och äckligt att baka på lchf 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skärfläcka Posted September 4, 2018 Share Posted September 4, 2018 Vi använder mandelmjöl då och då till LCHF-recept som våfflor, västerbottenpaj, ostkaka och pizzabotten med bra resultat. Men mandelmjöl har en begränsad hållbarhetstid och har man en gammal påse i skåpet så kan mjölet mycket väl vara oxiderat. Dessutom bör öppnade påsar förvaras i kylen eftersom det är en favorit hos mottfjärilar... 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skärfläcka Posted September 4, 2018 Share Posted September 4, 2018 Om man vill baka bröd på LCHF så kan jag bara rekommendera s.k. stenåldersbröd och frökex. Kakbakande känns bara onödigt. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.