Jump to content

”När jag klev upp på vågen kunde jag knappt tro mina ögon”


Recommended Posts

DitaDita hade bantat till och från i 45 år och testat alla dieter som fanns, men hon fick inte de resultat hon ville ha.

Det här hände när hon hittade LCHF:

Mejlet, översatt från engelska

Hej Andreas,

Jag skulle vilja dela med mig av min berättelse på Diet Doctor. Jag heter Dita de Winter, är 64 år, 158 cm lång och jag bor i Nederländerna.

Jag har bantat till och från i 45 år.
Första gången jag bantade var jag 17 år, efter en kommentar någon fällde om min figur. Sen dess har jag alltid bantat och jag har testat en mängd olika dieter. Från Viktväktarna till ”the Bread Diet”, kaloriräkning, shakes och fettsnålt. För många olika bantningsmetoder och i slutänden lyckades jag aldrig hålla vikten eller gå ner på de ställen jag behövde. Mina ben, framförallt mina lår, har alltid varit mitt stora problem. Det spelade ingen roll hur mycket jag försökte, jag minskade aldrig speciellt mycket där. Det var också det första området som växte när jag gav upp en diet. Jag har bantat till och från i 45 år. Jag har alltid siktat på att hålla mig under 80 kilo. Det var min smärtgräns.

Tidigt 2017 vägde jag 80,7 kilo, vilket skrämde mig. Med den smärtsamma artros jag hade i fotleder, knän och höfter, visste jag att jag behövde göra ett sista försöka att slutgiltigt gå ner i vikt. Jag hade precis skaffat en valp och jag visste att jag ville promenera med honom i många år och förhoppningsvis utan att ha ont.

…från första ögonblicket kände jag att detta skulle bli även min framgång.
Jag började med att utesluta sötsaker, bakverk, allt fett och jag åt också mindre kött. Efter tio månader hade jag gått ner tio kilo. Mina ben var lite mindre tjocka, men de hade inte förändrats mycket. Jag började känna mig desperat, men så läste jag en artikel om LCHF-kost i min dagstidning. Det var första gången jag härde talas om det och på webbsidan www.thenewfood.nl nämndes Diet Doctor. Ni var inspirationskälla för en kvinna som gått ner mycket i vikt. Jag tog en titt på sidan och från första ögonblicket kände jag att detta skulle bli även min framgång. Recepten är fantastiska. Jag har skrivit ut recept för att lätt kunna använda dem. Jag gjorde LCHF-utmaningen och den var mycket lätt att följa. Under hela min historia av bantning har jag aldrig ätit så gott och mättande. Tillsammans med periodisk fasta enligt dr Jason Fung, började jag att gå ner i vikt och det gick så lätt. När jag klev upp på vågen kunde jag knappt tro mina ögon. Under de följande fem månaderna, alltså FEM månaderna, gick jag ner ytterligare 13 kilo.

Allt som allt har jag gått ner 24 kilo och jag kommer aldrig någonsin att gå upp i vikt igen! Eftersom jag gått ner nästan all vikt under vinterhalvåret, medan jag gått runt i en stor jacka, var det många som blev överraskade när jag för första gången promenerade hunden i t-shirt och byxor. Jag har fått så många komplimanger och jag har aldrig någonsin känt mig så glad.

Jag klär mig som jag alltid har velat göra och jag behöver inte oroa mig för om det ser bra ut. För första gången i livet vet jag att det ser bra ut!
Nu väger jag 57 kilo, min ledvärk är borta. Jag klär mig som jag alltid har velat göra och jag behöver inte oroa mig för om det ser bra ut. För första gången i livet vet jag att det ser bra ut! I över 20 år har jag inte kunnat köpa jeans, förhållandet mellan midja och lår aldrig har fungerat. Jag har sytt mina jeans själv. Mina lår har minskat med 20 cm VARDERA! Finns det någon som kan föreställa sig vad det inneburit för mig? Mina lår har alltid “bränt” mot varandra när jag promenerat. Jag visste att alla tittade på mina ben. De är fortfarande större än många andras, men 20 cm är fantastiskt! Jag har ALDRIG NÅGONSIN lyckats kapa vikt från låren och med LCHF har fettet bara smält bort.

Jag har också testat blod, blodtryck och blodsocker. Mitt onda kolesterol var lågt och det goda mycket högt med låga triglycerider. Det fick mig att inse att detta är rätta vägen för mig.

År 2018 började så bra för mig, tack vare den här kosten, det är inga problem att fortsätta. Tack så mycket, alla på Diet Doctor, för den dagliga inspirationen!

Vänligen,
Dita de Winter

Kommentar

Grattis till dina framgångar, Dita! Tack för att du delar med dig, lycka till på din fortsatta resa.

Kom igång

Vill du också gå ner i vikt och förbättra din hälsa? Anmäl dig till vår gratis tvåveckors LCHF-utmaning!

Du kan också använda vår gratis guide LCHF för nybörjare. Om du vill underlätta maximalt rekommenderar vi vårt splitternya verktyg Kostdoktorns veckomenyer – prova gratis en månad. Ingen reklam, ingen bindningstid.

Video om LCHF

 • Hur du äter LCHF
  Hur du äter LCHF11:59En kort grundkurs i hur man sätter igång att äta LCHF.
 • Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 1
  Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 108:02Vilka fördelar innebär ketos? Vad äter du på ketogen kost? Här är en informativ kurs med dr Andreas Eenfeldt.
 • Leva LCHF med Caroline Smale
  Leva LCHF med Caroline Smale07:30Hur kan livet se ut om du har LCHF som livsstil? Caroline Smale delar med sig av sin berättelse och om hur hon lever med LCHF i vardagen.
 • Biverkningar av ketogen kost
  Biverkningar av ketogen kost06:58Några vanliga biverkningar av ketogen kost – och hur du undviker dem.
 • Lite av allt? Svar på vanliga frågor
  Lite av allt? Svar på vanliga frågor05:44Är det inte bäst att helt enkelt äta balanserat och "lite av allt"?
 • Är LCHF dåligt för träning? Svar på vanliga frågor
  Är LCHF dåligt för träning? Svar på vanliga frågor02:45Kan man träna på LCHF-kost?
 • VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)
  VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)16:59
 • De 5 vanligaste misstagen på LCHF
  De 5 vanligaste misstagen på LCHF08:57Är det svårt för dig att nå din målvikt, är du hungrig eller mår du inte bra? Se till att du undviker dessa misstag.
 • Fat Head Directors Cut
  Fat Head Directors Cut1:46:20
 • LCHF på rätt sätt – Eric Westman 3
  LCHF på rätt sätt – Eric Westman 314:09Intervju med Eric Westman, läkare och expert på LCHF-kost. Om grunderna för att äta LCHF och vad som är viktigt att tänka på när man sätter igång för att det ska gå så bra som möjligt.
 • Att bli en fettbrännande maskin - Eric Westman 2
  Att bli en fettbrännande maskin - Eric Westman 211:31Eric Westman reder ut begreppen fettförbränningsläge och kolhydratförbränningsläge. Hur får man mer energi genom en hög fettförbränning och hur mäter man den?
 • Keto-kurs, del 2
  Keto-kurs, del 208:37Hur fungerar ketogen kost? Vad äter du på ketogen kost?
 • Undvik de konventionella kostråden
  Undvik de konventionella kostråden45:06
 • Vad är den främsta fördelen med LCHF? Svar på vanliga frågor
  Vad är den främsta fördelen med LCHF? Svar på vanliga frågor02:52Vad är den främsta fördelen med att äta färre kolhydrater?
 • Hur LCHF fungerar – Mary Vernon
  Hur LCHF fungerar – Mary Vernon32:11Intervju med läkaren Mary Vernon, en av världens mest erfarna på att behandla patienter med strikt LCHF-kost.
 • Fettfrälst!
  18:36Hur Martina Johansson blev "snygg, stark och frisk på högfettkost". Martina Johanssons blogg: http://www.highfatfitness.net Mer information om Ketonmätare: http://www.kostdoktorn.se/keton-och-blodsockermatare#1
 • Är LCHF dåligt för miljön? Svar på vanliga frågor
  Är LCHF dåligt för miljön? Svar på vanliga frågor07:09Är LCHF-kost skadlig för miljön?
 • Vad har din läkare emot LCHF? – Eric Westman 5
  Vad har din läkare emot LCHF? – Eric Westman 517:49Intervju med Eric Westman, läkare och expert på LCHF. Varför är många läkare motståndare till LCHF trots att kosten visat sig ha positiv effekt på vikt och hälsa? Obs! På grund av tekniskt fel är ljudet i videon inte av den kvalitet vi önskar. Vi ber så mycket om ursäkt för detta och hoppas att ni finner innehållet intressant ändå.
 • En hälsosam LCHF-livsstil
  En hälsosam LCHF-livsstil46:42Hur ska du lägga upp LCHF eller ketogen kost för att maximera dina framgångar? Hur mycket fett, protein och kolhydrater ska man äta?
 • Så uppnår du en hälsosam livsstil med LCHF
  Så uppnår du en hälsosam livsstil med LCHF41:41
 • Att leva på lågkolhydratkost – Phinney
  27:34Intervju med professor Stephen Phinney, forskare, författare och brinnande LCHF-pionjär. Filmad oktober 2011.
 • Does the Brain Need Carbohydrates? - Answers to Common Questions
  05:56
 • Är mättat fett farligt? Svar på vanliga frågor
  Är mättat fett farligt? Svar på vanliga frågor07:29Behöver man akta sig för mättat fett?
 • En global matrevolution - Andreas Eenfeldt (Vail 2016)
  39:01

Viktnedgång

 • Hur insulin styr din vikt
  14:39
 • Vinsterna med en 7-dagarsfasta
  Vinsterna med en 7-dagarsfasta03:34
 • Att hjälpa folk till bättre hälsa
  Att hjälpa folk till bättre hälsa15:44Dawn var sjuk och överviktig men sen hittade hon LCHF... och det förändrade hennes liv.
 • Handlar inte vikten bara om kalorier? Svar på vanliga frågor
  Handlar inte vikten bara om kalorier? Svar på vanliga frågor03:14Handlar viktnedgång bara om att äta färre kalorier än man gör sig av med?
 • Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen
  Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen15:05Larry Diamond har transformerat sitt liv och gått ner 57 kg med LCHF. I den här intervjun delar han med sig av sina insikter från resan.
 • 45 kilo borta utan kaloriräkning
  45 kilo borta utan kaloriräkning24:12
 • VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)
  VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)16:59
 • De 5 bästa tipsen för vikten
  De 5 bästa tipsen för vikten15:53Kämpar du med att gå ner i vikt även på LCHF? Här är våra 5 bästa tips på vad du kan göra.
 • Så halverade Tommy sin vikt
  48:22Tommy Runesson föreläser om sin enorma viktresa med LCHF och vilka lärdomar han fått med sig på vägen. Inspiration och kunskap även om du vill gå ner mindre än hälften av din kroppsvikt! Följ Tommy Runesson på hans blogg: http://tommytappar.se
 • Avancerade LCHF-tips!
  Avancerade LCHF-tips!31:11
 • Orsaken till fetma
  Orsaken till fetma15:56Intervju med professorn, barnläkaren och fetmaforskaren Robert Lustig.
 • Problemet med socker
  Problemet med socker50:01Är det fett eller socker som är orsaken till de aldrig tidigare skådade epidemierna av fetma, typ 2-diabetes och metabol sjukdom?
 • Orsaken till fetma
  Orsaken till fetma38:45
 • Hur man går ner 110 kilo utan hunger
  Hur man går ner 110 kilo utan hunger31:06
 • De 5 vanligaste misstagen på LCHF
  De 5 vanligaste misstagen på LCHF08:57Är det svårt för dig att nå din målvikt, är du hungrig eller mår du inte bra? Se till att du undviker dessa misstag.
 • Att motivera till livsstilsförändringar
  Att motivera till livsstilsförändringar51:45Hur kan du hjälpa och motivera personer att börja med och hålla fast vid LCHF?
 • Hjärtattacken blev ett uppvaknande
  Hjärtattacken blev ett uppvaknande07:11Efter hustruns hjärtattack letade Chris Pattinson efter ett sätt att hålla det hela i schack med kost och livsstil. Och på vägen förbättrade han sin egen hälsa.
 • Cereal Killers
  Cereal Killers1:00:07
 • Dr. Jason Fung - Therapeutic Fasting (SD 2016)
  46:13
 • Fat Head Directors Cut
  Fat Head Directors Cut1:46:20
 • Intervju med Jason Fung
  Intervju med Jason Fung45:20
 • Keto är den enda kost som har fungerat
  Keto är den enda kost som har fungerat19:23Kristie Sullivan skriver inspirerande inlägg för Diet Doctor och har även en fantastisk historia att berätta.
 • En global matrevolution
  En global matrevolution48:15
 • Fasta som behandling
  Fasta som behandling34:55

Periodisk fasta

 • Vad är fasta?
  Vad är fasta?05:21Dr Fungs fastekurs, del 1: En kort introduktion till periodisk fasta
 • Vem är dr Jason Fung?
  Vem är dr Jason Fung?01:56Vem är dr Jason Fung och vad drömmer han om?
 • Vinsterna med en 7-dagarsfasta
  Vinsterna med en 7-dagarsfasta03:34
 • Att maximerar fettförbränning
  Att maximerar fettförbränning03:52Dr Fungs fastekurs del 2: Hur maximerar du fettförbränning? Vad bör du äta – och inte äta?
 • 7 fördelar med att fasta
  7 fördelar med att fasta07:33Vilka är de sju främsta fördelarna med att börja fasta?
 • De 5 vanligaste myterna om fasta
  De 5 vanligaste myterna om fasta08:23
 • Så fastar du – de olika varianterna
  Så fastar du – de olika varianterna06:47
 • De vanligaste frågorna
  De vanligaste frågorna05:38
 • Frukost! Är den verkligen så viktig?
  Frukost! Är den verkligen så viktig?07:08
 • 5 tips för enklare fasta - dr Jason Fung (del 8)
  05:19
 • Orsaken till fetma
  Orsaken till fetma38:45
 • Dr. Jason Fung - Therapeutic Fasting (SD 2016)
  46:13
 • Intervju med Jason Fung
  Intervju med Jason Fung45:20
 • Fasta som behandling
  Fasta som behandling34:55
 • Nyckeln till fetma
  Nyckeln till fetma44:22
 • Att börja fasta - Dr. Jason Fung
  02:30
 • Att äta eller inte äta
  26:28Intervju med Jonas Bergqvist - Sjukgymnast, föreläsare, författare och hälsoinspiratör. Jonas Bergqvists hemsida: http://www.jonasbergqvist.se

Stöd Diet Doctor

Vill du ge ditt stöd till Diet Doctor och få tillgång till bonusmaterial? Ta en titt på vårt medlemskap.

Gratis provmånad

Fler framgångshistorier

Ta del av över 700 framgångshistorier.

 • Carina gick ner 22 kilo på ett halvår
  Carina gick ner 22 kilo på ett halvår 
 • "Idag är jag 20 kilo lättare och har kastat alla sprutor och mediciner"
  "Idag är jag 20 kilo lättare och har kastat alla sprutor och mediciner" 
 • "Jag har aldrig mått bättre"
  "Jag har aldrig mått bättre" 

Vill du också inspirera?

Har du en framgångshistoria att dela med dig av? Det är ett effektivt sätt att inspirera andra till att förändra sina liv.

Mejla din historia till annika@dietdoctor.com. Före- och efterbilder är bra för att göra din historia konkret och extra inspirerande för andra. Berätta om det är OK att dela ditt namn och bild eller om du vill vara anonym. Tipsa också gärna om du har en blogg eller Instagram eller liknande för läsare att följa.

Inlägget ”När jag klev upp på vågen kunde jag knappt tro mina ögon” dök först upp på Diet Doctor.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...