jodan

För lite kolhydrater förkortar livet

Recommended Posts

2 minuter sedan, Nils Engström sade:

Anser du att den gruppen skulle utgöra en bra enskild studiegrupp för mätningen av hela amerikanska folket om du inkluderar:

  • livsföringen i övrigt
  • dryckesvanor
  • rökvanor
  • narkotikabruk
  • sömnvanor
  • fysisk träning
  • utbildning
  • ekonomisk ställning
  • boende
  • hygien
  • mental hälsa etc.

????

Tror du att "din urvalsgrupp" jämfört med en lågkolhydratkost ur liknande klientel skulle visa fördelar jämfört med den senare?

Det kan vi ju inte veta, och kommer heller aldrig att få veta. Man kan bara spekulera i om de skulle levt längre, kortare, eller lika längre på en animalisk kost med mycket fett. Beroende på bias, så kommer resultatet av spekulationen att falla olika ut.

Vi kan bara konstatera att de lever längst, inte eskimåerna. Vi kan konstatera att en sådan kost fungerar bra för personer med germanskt ursprung, så bra att man aldrig tidigare i världshistorien har observerat en längre livslängd. De tillhör de sju ställen i världen där man hittat störst andel hundraåringar.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
6 minuter sedan, RobertAnd sade:

inkluderas majoriteten av västvärldens bröd, pasta och kakor i kategorin raffinerade kolhydrater

Bl.a. vad LCHF-kosten vill motverka. Likväl är det i magen bildade sockret, som är själva huvudpoängen i fråga om den negativa påverkan.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag har inget att tillägga i debatten förutom att i de undersökningar jag varit med om, finns inte alternativet inga kolhydrater. Exempelvis frågan om hur mycket ris, pasta eller potatis man lägger på tallriken går det från lite till mycket, aldrig inget alls.

  • Ledsen 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
4 minuter sedan, RobertAnd sade:

Beroende på bias, så kommer resultatet av spekulationen att falla olika ut.

Om du med bias menar inverkan från läkemedels- och livsmedelsindustrin, som talar för en kost med huvudsakligen kolhydrater, så kan jag tänka mig utfallet bli helt olika resultaten hittills via lågkolhydratkosten.

Men de välgjorda studier som hittills gjorts under senare decennier som visar fördelarna med lågkolhydratkost har inte enbart utförts i epidemiologisk form. När man går i clinch med glukos och fett som energimedier, ser man i kuntrollerade studier tydligt med vilken ren förbränning fettet verkar och de positiva effekterna på rader av sjukdomar.  

Sarah Hallberg, som under de senare två åren styrt upp kontrollerade studier, har redan sett tydligt positiva belägg för lågkolhydratkosten som helt avviker från Harvard-studien.  Vi kan sannolikt få liknande resultat i Danmark som öppnat en separat sjukhusklinik avsedd enbart för studier på LCHF-kost.

 

  • Tack! 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
18 minuter sedan, Nils Engström sade:

Bl.a. vad LCHF-kosten vill motverka. Likväl är det i magen bildade sockret, som är själva huvudpoängen i fråga om den negativa påverkan.

Allt vi stoppar i oss kan ha negativ påverkan. Även animaliskt mättat fett. Det krävs extremt mycket cherry picking och spekulation om man ska få för sig att fett är en "renare energikälla" än glukos. Det krävs att man medvetet ignorerar alla studier på LPS och inflammation, lipotoxicity, diacylglycerol och ceramide, nuclear factor kappaB, protein kinase-C, PPARgamma coactivator-1, etc.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
1 minut sedan, Nils Engström sade:

När man går i clinch med glukos och fett som energimedier, ser man i kuntrollerade studier tydligt med vilken ren förbränning fettet verkar och de positiva effekterna på rader av sjukdomar.  

Sarah Hallberg, som under de senare två åren styrt upp kontrollerade studier, har redan sett tydligt positiva belägg för lågkolhydratkosten som helt avviker från Harvard-studien.  Vi kan sannolikt få liknande resultat i Danmark som öppnat en separat sjukhusklinik avsedd enbart för studier på LCHF-kost.

Det är också bias och cherry picking när man ignorerar alla studier som visar på motsatt resultat, alltså de studier när man byter ut kolhydrater mot mättat fett och ser ökad insulinresistens, m.m. En mer objektiv bedömare skulle ta alla resultat i beaktande.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
1 timme sedan, Y62 sade:

Jag har inget att tillägga i debatten förutom att i de undersökningar jag varit med om, finns inte alternativet inga kolhydrater. Exempelvis frågan om hur mycket ris, pasta eller potatis man lägger på tallriken går det från lite till mycket, aldrig inget alls.

För- och nackdelar följer självklart en dose-response-funktion. I begreppet LCHF ingår alltid rejäla inslag av grönsaker - dock utesluter man genomgående potatis, ris, pasta och sötade drycker.

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
1 timme sedan, RobertAnd sade:

bias och cherry picking

Vad beträffar sådan osaklig effekt har alltför länge funnits utpräglad sådan, via de organisationer som bekostat medicinska studier med anknytning till kosten liksom sådana som bekostats av livsmedelsindustrin. Det är dags att vi värnar om dem som med svårigheter att få ekonomiskt stöd, genomför kvalitativt välgjorda studier, som talar för öppenhet om den viktiga kosten som ersättning för medicinering.

 

  • Gilla 2
  • Tack! 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nils Engström, du behöver inte tala om för mig vad LCHF är.

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
7 timmar sedan, RobertAnd sade:

Det är också bias och cherry picking när man ignorerar alla studier som visar på motsatt resultat, alltså de studier när man byter ut kolhydrater mot mättat fett och ser ökad insulinresistens, m.m. En mer objektiv bedömare skulle ta alla resultat i beaktande.

Sådana studier är viktiga att granska noga.För som studien  som denna tråd handlar om, så är det inte jätte svårt för en forskare som Zoe Hardcombe, att konstatera att studien är manipulerad, och resultatet går därför inte att använda.      läs Zoes artikel( och googla på det du inte förstår.) : 

   http://www.zoeharcombe.com/2018/08/low-carb-diets-could-shorten-life-really/

 

  • Gilla 2
  • Tack! 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
45 minuter sedan, Y62 sade:

Nils Engström, du behöver inte tala om för mig vad LCHF är.

Inte alls min mening att mästra dig, bara en reaktion på det du påpekade om undersökningar:

"Exempelvis frågan om hur mycket ris, pasta eller potatis man lägger på tallriken går det från lite till mycket, aldrig inget alls".

som möjligen kunde ge främmande på forumet viss osäkerhet om vad LCHF står för alltså inget "ris, pasta eller potatis".?

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det förefaller, som om en del debattörer har en märklig bild av incitamenten som driver  forskare inom LCHF-området. För den som av någon anledning kommer på tanken att gruppen forskare som förespråkar LCHF-kost och lägger decennier av forskning på kost, skulle göra detta för ekonomisk vinnings skull, bör snabbt tänka om.

Kännetecknande för LCHF-forskarna är just att de, trots kraftigt motstånd, ekonomiskt och vetenskapligt, hävdat den etablerade kostrådgivningen länge ha byggt på allvarliga missgrepp och t.o.m. på förfalskade studier.

Den bistra sanningen är att de enda som med säkerhet kan dra ekonomisk nytta av att sponsra studier, som motverkar LCHF-rörelsen, är läkemedels- och livsmedelsindustrin. En självklarhet då den kosten innebär att läkemedel kan sättas ut och för matindustrin att förluster uppstår genom mängden produkter, som i framtiden blir osäljbara genom LCHF-budskapet.

  • Gilla 1
  • Tack! 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Bildresultat för Nina Teicholz Carbs and diabetes picture Bildresultat för Nina Teicholz Carbs and diabetes pictureBildresultat för Nina Teicholz Carbs and diabetes picture

Här är tabeller som visar hur fettet minskat, och kolhydraterna gått upp i USA, och hur typ 2  diabetesen gått upp. RobertAnd tror att fett orsakar inulinresistens. Borde de inte gjort att diabetesen minskat i så fall??

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ytterligare ett bakslag för BIG-pharma och socker-lobbyister: http://diabetes.jmir.org/2018/3/e12/

http://www.pulsetoday.co.uk/clinical/clinical-specialties/diabetes/gps-online-low-carb-model-saw-40-of-diabetes-patients-able-to-cut-medicines/20037341.article#.W4VPvlouYjE.twitter

"The low-carb program online platform gave participants access to modules - taught through videos, written content, or podcasts - with a new one available each week over the course of 10 weeks.These were designed to help patients gradually reduce their total carbohydrate intake to less than 130g per day."

                Siffrorna hade nog blivit mycket  bättre om de dragit ner mera på kolhydraterna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Hälsa kommer från riktig mat!  Inte från piller!

  • Tack! 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
 
GenomeWeb
  •  

#SodiumBenzoate is ubiquitous. It keeps insulin from spoiling in the vial. It's in virtually all types of #ProcessedFood, alters gene activity. And is easy to avoid. Eat #RealFood! Study Links Food Preservative to Newly Detected Histone Modification https://www.genomeweb.com/sequencing/study-links-food-preservative-newly-detected-histone-modification 

 

Study Links Food Preservative to Newly Detected Histone Modification

Aug 28, 2018
 
| 

NEW YORK (GenomeWeb) – Researchers from the University of Chicago, University of Hong Kong, and University of Georgia have identified a histone modification that can be introduced by the common food preservative sodium benzoate.

The team used a combination of proteomics, chromatin immunoprecipitation sequencing, RNA sequencing, and other approaches to uncover and describe lysine benzoylation: a histone mark that appears to influence the expression of some signaling and metabolic genes. The results, appearing online today in Nature Communications, indicated that the lysine benzoylation modification is regulated by the NAD+-dependent protein deacetylase enzyme SIRT2 and can induced by sodium benzoate.

"[O]ur study not only discovers an epigenetic and [post-translational modification] pathway but also sheds light on potential mechanisms for the physiological changes induced by [sodium benzoate]," senior author Yingming Zhao, a cancer researcher at the University of Chicago, and his colleagues wrote.

Prior studies have suggested that sodium benzoate is active in mammalian cells, the team noted. For example, the compound has been proposed as a potential treatment for urea cycle disorders such as acute hyperammonemia. The authors suspected that this activity might reflect epigenetic changes introduced by benzoyl-CoA, a metabolite that can come from sodium benzoate or from the degradation of compounds produced by some microbes.

To explore that possibility, the researchers began by using high-performance liquid chromatography and mass spectrometry to assess modifications on core histones from a human cell line. When the peptide patterns pointed to the presence of lysine benzoylation, they generated antibodies to detect the histone mark in human, mouse, and fruit fly cells.

The lysine benzoylation mark turned up at nearly two-dozen loci when the team did additional proteomic profiling on human and mouse cell lines. With the help of metabolic labeling, the investigators found that sodium benzoate can serve as a source of the benzoyl-CoA that gets incorporated into lysine benzoylation.

In their follow-up experiments, including ChIP-seq, ChIP-qPCR, and RNA-seq analyses, the researchers began teasing out lysine benzoylation dynamics in mammalian cell lines exposed to the sodium benzoate food additive, while tracking the histone mark's regulation by SIRT2 and its effects on transcriptional consequences.

On the gene expression side, for example, the team found that the presence of steroidogenesis peaks tended to coincide with shifts in the expression of insulin secretion genes and genes from phospholipase D signaling, glycerophospholipid metabolism, ovarian steroidogenesis, and serotonergic synapse pathways.

These and other findings "confirmed the correlation between histone [lysine benzoylation] dynamics and gene expression," the authors wrote, "supporting potential physiological relevance of histone [lysine benzoylation] and its role in the regulation of gene activity."

 

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

För den som tycker det är jobbigt att läsa studier, eller kritik av studier. HÄR är en youtube video, som granskar denna tråds studie!

PS. De saknade kalorierna i undersökningen var kanske alkohol, George Henderson föreslår:

I twitter meddelandet finns en länk till en FFQ, så man kan se att alkohol konsumtionen

efterfrågades, men redovisades inte den "masserade" versionen. 

  • Gilla 1
  • Tack! 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

I gårdagens Expressen fick den adjungerade professor Maj-Lis Helenius(Professuren finansierades av Pfizer. Men nu  betalar KI för den). Hon nämner inte ens att det "studien" kallar  low-carb är 37% kolhydrater! Ingen som förespråkar  LCHF skulle kalla  för low-carb. Men det nämns inte någonstans i artikeln. Naturligtvis nämner hon ingenting om alla de andra fel som påpekats i denna tråd. Vad får Expressen och KI "professorn"  att ljuga om LCHF? 

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
2 timmar sedan, HelgeK sade:
#SodiumBenzoate is ubiquitous. It keeps insulin from spoiling in the vial. It's in virtually all types of #ProcessedFood, alters gene activity. And is easy to avoid. Eat #RealFood!
 

Konserveringsmedel, E-nummer: E 211

Natriumbensoat. Natriumsaltet av bensoesyra. Effektiva mot jäst- och mögelsvampar och vissa bakterier och endast i sur miljö. Natriumbensoat används t ex vid syltkokning i hemmen. Får användas till t ex desserter, konfektyrer, kokta kräft- och blötdjur, soppor, majonnäs och dressing, sallader, läsk, saft och sylt, marmelad och gelé. (Livsmedelsverket https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/tillsatser-e-nummer/sok-e-nummer/e-211---natriumbensoat)

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
On 2018-08-27 at 08:42, RobertAnd sade:

ketoner accelererar tillväxt av malignt melanom. Så jag kanske skulle bli skyddad mot Alzheimers, men öka risken för att dö i hudcancer? Å andra sidan har det också funnits ett fall av hjärntumör, och där har fettrik kost åtminstone rent anekdotiskt visats sig hjälpa. Det är en mängd olika faktorer som spelar in, och det blir komplicerat.

Cancerceller kräver ca. 18 gånger mer socker än normala celler för att kunna växa. I sammanhanget bör påpekas att fruktos, fungerar utmärkt som föda för de glupska cancercellerna.

Vad gäller cancersjukdomar (eftersom hittills utförda analyser främst skett på cancer i hjärnan), har ketogen kost visat sig vara en bidragande orsak till framgångar, i varje fall vid behandling av cancer i hjärnan (strålning och eller kemoterapi). I sin tur kan detta i kombination ha samband med den normalt lägre koncentrationen glukos i hjärnan (ca. 60% lägre än i övriga kroppen). Naturligtvis bör ketosen därför ha en utmärkt förebyggande funktion, som hindrar cancer att överhuvudtaget uppstå. Intresset för forskningen på området är mycket stort och det finns uppåt 20 studier på gång.

Genom att intresset inom cancerforskningen betonar just ketosen betydelse (därmed fördelarna med LCHF) inser man att reduceringen av kraftigt sockerbildande kolhydrater i kosten rimligen har stor betydelse för att också i övrigt hålla kroppen frisk. 

 

P.S.

De många forskargrupperma inom cancerforskningen som visar så stort intresse för kosten vid bekämpningen av cancerceller, utgör egentligen en fundamental förändring av forskningens inriktning. Just genom att en del av den tongivande cancerforskningen berör den viktiga synen på begränsningen av kolhydrater som den springande punkten, kommer LCHF-kosten alltmer att utvecklas till flaggskeppet inom kostområdet. 

 

 

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
14 timmar sedan, HelgeK sade:

RobertAnd tror att fett orsakar inulinresistens. Borde de inte gjort att diabetesen minskat i så fall??

Nej, det tror jag inte. Att överäta energi däremot kan ge insulinresistens. Allt man överäter kan ge insulinresistens, eftersom energiöverskott lagras in som fett. Speciellt när det börjar hamna på fel ställen, så ger det insulinresistens. Och precis som du påpekar, så har amerikaner börjat överäta raffinerade kolhydrater i samband med kostrådens införande. Detta ger dem insulinresistens. 

Samtidigt har flertalet asiatiska länder med ökande välstånd minskat sin andel kolhydrater främst i form av ris, och börjat äta mer fett och kött. Deras vikt går upp, och de blir insulinresistenta. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
1 timme sedan, Nils Engström sade:

Cancerceller kräver ca. 18 gånger mer socker än normala celler för att kunna växa. I sammanhanget bör påpekas att fruktos, fungerar utmärkt som föda för de glupska cancercellerna.

Du har inte koll på det forskningsfältet märker jag, alla tumörer är olika. Vissa kan använda ketoner för att växa till. Förhoppningsvis kan det leda till tester i framtiden, att kunna identifiera vad för typ av cancerceller man har och sedan anpassa kosten efter det.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
26 minuter sedan, RobertAnd sade:

Du har inte koll på det forskningsfältet märker jag, alla tumörer är olika. Vissa kan använda ketoner för att växa till. Förhoppningsvis kan det leda till tester i framtiden, att kunna identifiera vad för typ av cancerceller man har och sedan anpassa kosten efter det.

Av kroppen 10^14 celler utvecklas cancerceller i ca. 200 olika typer. Dvs. olika cancerceller kan ha olika sätt att reagera på kemoterapi - ett stort problem - dock finns en del gemensamma reaktionsmönster för cancerceller, bl.a. att genom att reducera tillväxten när energimediet minskas (glukos eller fruktos) - f.ö. en självklarhet.

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
39 minuter sedan, RobertAnd sade:

Att överäta energi däremot kan ge insulinresistens. Allt man överäter kan ge insulinresistens, eftersom energiöverskott lagras in som fett. Speciellt när det börjar hamna på fel ställen, så ger det insulinresistens. ...amerikaner börjat överäta raffinerade kolhydrater i samband med kostrådens införande. Detta ger dem insulinresistens. 

Här blandar du ihop begreppen. Om du överäter kolhydrater ökar du blodsockernivån och därmed insulinproduktionen med följden att insulinresistensen ökar - det är just, som du var inne på, vad som händer i USA p.g.a. överätning av kolhydrater. Motsvarande överätning av fett ökar inte insulinproduktionen och därmed inte insulinresistensen.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
11 minuter sedan, Nils Engström sade:

Av kroppen 10^14 celler utvecklas cancerceller i ca. 200 olika typer. Dvs. olika cancerceller kan ha olika sätt att reagera på kemoterapi - ett stort problem - dock finns en del gemensamma reaktionsmönster för cancerceller, bl.a. att genom att reducera tillväxten när energimediet minskas (glukos eller fruktos) - f.ö. en självklarhet.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3047616/

Ketones and lactate “fuel” tumor growth and metastasis

 

https://www.sciencedaily.com/releases/2017/01/170112141359.htm

Melanoma mutation likes fat for fuel

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
41 minuter sedan, RobertAnd sade:

Nej, det tror jag inte. Att överäta energi däremot kan ge insulinresistens. Allt man överäter kan ge insulinresistens, eftersom energiöverskott lagras in som fett. Speciellt när det börjar hamna på fel ställen, så ger det insulinresistens. Och precis som du påpekar, så har amerikaner börjat överäta raffinerade kolhydrater i samband med kostrådens införande. Detta ger dem insulinresistens. 

Samtidigt har flertalet asiatiska länder med ökande välstånd minskat sin andel kolhydrater främst i form av ris, och börjat äta mer fett och kött. Deras vikt går upp, och de blir insulinresistenta. 

Tillåt mig citera Tegner: Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta.....  

Det finns magra människor, som inte ätit ett energiöverskott, som är insulinresitenta. Det är välkänt. Så där faller dit resonemang.   

  • Tack! 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.