Blogg-Postare Posted August 22, 2018 Share Posted August 22, 2018 Forskare från Göteborgs Universitet och Nationella Diabetesregistret har just publicerat en studie som berör dig med typ 2-diabetes. Studien, som publicerades i den medicinska tidskriften the New England Journal of Medicine, bringar mycket positivt till alla som har sjukdomen. Grundarna bakom Diabetes.nu har deltagit i studien och förklarar den i detalj: Personer med typ 2-diabetes som lyckades kontrollera alla riskfaktorerna hade knappt någon ökad risk för död. Det innebär att man lyckades sänka risken för död så kraftigt att personer med diabetes hade i princip samma dödlighet som personer utan diabetes (om man lyckades kontrollera alla riskfaktorerna). Detta är sensationella resultat och innebär att Du som har diabetes har enormt mycket att vinna på att eftersträva god riskfaktorkontroll. Diabetes.nu: Världsnyhet: typ 2-diabetes behöver inte vara så farligt The New England Journal of Medicine: Risk Factors, Mortality, and Cardiovascular Outcomes in Patients with Type 2 Diabetes Det finns många tillvägagångssätt när det gäller att hålla riskfaktorerna under kontroll, men ett av de mest effektiva, nämligen kosten, utelämnas i studien, vilket också konstateras i artikeln: Studien har inte undersökt betydelsen av kosten. Det råder ingen tvekan om att kosten är extremt viktig för den som har typ 2-diabetes och därför är det synd att kosten inte undersöktes i denna studien (uppgifter om kost saknas i Nationella Diabetesregistret). Det är dock högst troligt att den som även sköter kosten rätt har ännu lägre risker än det som framkommer här ovan. Vi kan därför rekommendera att du som har typ 2-diabetes skall anstränga dig för att lägga om kosten och vara fysisk aktiv regelbundet. Här på Diet Doctor har vi ett antal guider och videor som kan hjälpa och inspirera dig att lägga om kosten och normalisera ditt blodsocker. Ta en titt nedan! Diabetes – så kan du normalisera ditt blodsocker Diabetesberättelser Samtliga blogginlägg om diabetes Kom igång Ta kontrollen över ditt blodsocker, börja med LCHF! Anmäl dig till vår gratis tvåveckors LCHF-utmaning! Du kan också använda vår gratis guide LCHF för nybörjare. Om du vill underlätta maximalt rekommenderar vi vårt verktyg Diet Doctors veckomenyer – prova gratis en månad. Ingen reklam, ingen bindningstid. Må Tis Ons Tor Fre Lö Sö Typ 2-diabetes 14:39 Problemet med socker50:01Är det fett eller socker som är orsaken till de aldrig tidigare skådade epidemierna av fetma, typ 2-diabetes och metabol sjukdom? Ett nytt paradigm för typ 2-diabetes29:59Vi behöver ett nytt sätt att se på och behandla typ 2-diabetes. Ett paradigm baserat på vetenskap som adresserar det verkliga problemet. Att motivera till livsstilsförändringar51:45Hur kan du hjälpa och motivera personer att börja med och hålla fast vid LCHF? LCHF och diabetes: forskning och klinisk erfarenhet45:59 Det essentiella problemet med typ 2-diabetes05:13 En global matrevolution48:15 Intervju med Jason Fung45:20 Fasta som behandling34:55 46:13 VIDEO: Treating the Symptoms or the Cause? - Part 4 of the diabetes course with Jason Fung04:15 My Big Fat Diet42:31Vad skulle hända om en hel by av Kanadas ursprungsbefolkning gick tillbaka till att äta som de brukade? En högfetts och lågkolhydratkost baserad på riktig mat? Diabetes Video Course Part 309:32 Så reverserar man typ 2-diabetes – Jay Wortman24:55 36 kilo lättare och inga mediciner09:12 "Jag visste ingenting"28:53Hur den legendariska Tim Noakes, professor i tränings- och idrottsvetenskap, ändrade uppfattning om kolhydrater för hälsa och idrottsprestationer. 14:39 Reversera diabetes genom att ignorera kostråden12:10 Mer Guide: LCHF för nybörjare Inlägget Diabetes.nu: Typ 2-diabetes behöver inte vara så farligt dök först upp på Diet Doctor. Visa hela artikeln Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.