Jump to content

Omfamnad!


Recommended Posts

GettyImages-512634084

Här följer ett översatt inlägg av Kristie Sullivan, passionerad LCHF:are, som engagerat hjälper andra att bli friska.

Min man kom hem från en affärsresa förra veckan. Han hade inte varit borta så länge men han kom ändå hem med en blombukett och gav mig en riktigt stor kram. Han hade saknat mig med.

När mitt huvud vilade mot hans bröst insåg jag plötsligt att hans armar verkligen nådde runt hela mig. Hans vänstra arm kom runt min högra sida, över min rygg för att slutligen vila på min vänstra sida med fingrarna riktade emot honom! Hans högra arm omfamnade mig precis på samma sätt som den vänstra men motsatt sida. Hela vägen runt mig! Båda hans armar virade helt och hållet runt mig. Mina armar var på hans axlar och mina händer runt hans nacke, jag kände mig fullkomligt omfamnad av hans kram.

Jag tog ett djupt andetag och insåg att innan jag gick ner 54 kilo kunde han inte hålla om mig såhär
Jag tog ett djupt andetag och insåg att innan jag gick ner 54 kilo kunde han inte hålla om mig såhär. När jag var överviktig nådde inte hans armar runt mig utan vilade på sidorna som var närmast. Om sanningen ska fram så brukade hans armar vara precis vid min midja, där jag hade bilringar från ryggen, det var helt enkelt dit han nådde då.

Jag minns att jag brukade rygga tillbaka när han tog på mig där. Han kände alltid när jag gjorde det men jag vet inte om han förstod att det enbart var på grund av MIG jag drog mig undan. Jag var rädd för att han skulle tyckte att jag var motbjudande. Jag minns att jag oroade mig för samma sak även när andra kramade mig. När någon nuddade min arm undrade jag om de såg hur den sladdrade. Ofta efter att någon kramat mig brukade jag själv sedan känna på den delen av kroppen som de tagit på – ryggen, armen, midjan – för att känna vad de känt. Var det så illa som jag fick för mig i mitt huvud?

Kvantfysiken menar att vi aldrig riktigt kan röra en annan människa, och vice versa. Det har att göra med atomens struktur; elektroner, neuroner och elektromagnetiska fält. Men vad fysikerna än säger så känner vi faktiskt beröring. En beröring, till exempel en kram eller en smekning, är ett av de få sätt vi knyter an emotionellt till andra människor, på ett sätt som visar omtanke om varandra. En kram förmedlar värme och trygghet. Kramar är menade att göra oss trygga och att sprida glädje.

I så många år oroade jag mig över att folk som rörde mig blev äcklade. Jag kunde inte njuta av deras kramar för jag tycke inte att jag var värd att kramas. Jag ville inte att någon skulle röra mig och därmed också rata mig. Jag var så upptagen av min egen oro över vad de kände när de kramade mig att jag inte kunde ta vara på den värme och trygghet jag kunde ha känt i varje kram, i varje omfamning. Jag var oåtkomlig på ett sätt som inte hade något att göra med fysikens lagar.

Efter nästan en hel livstid och efter att ha gått ner så mycket i vikt ryggar jag aldrig tillbaka när någon kramar mig, vare sig det är min man eller någon annan. Jag funderar inte på om de äcklas av mig och mina bilringar längre. Jag är inte muskulös eller biffig och jag har definitivt mer kroppsfett än vad jag skulle vilja ha, men jag kan röra och bli rörd nu. Jag kan faktiskt bli omfamnad och det känns helt fantastiskt!


Kristie Sullivan

Mer

Hur du går ner i vikt

LCHF för nybörjare

Tidigare med Kristie

Alla tidigare inlägg av Kristie

Grunderna i LCHF

 • Hur du äter LCHF
  Hur du äter LCHF11:59En kort grundkurs i hur man sätter igång att äta LCHF.
 • Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 1
  Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 108:02Vilka fördelar innebär ketos? Vad äter du på ketogen kost? Här är en informativ kurs med dr Andreas Eenfeldt.
 • Biverkningar av ketogen kost
  Biverkningar av ketogen kost06:58Några vanliga biverkningar av ketogen kost – och hur du undviker dem.
 • Leva LCHF med Caroline Smale
  Leva LCHF med Caroline Smale07:30Hur kan livet se ut om du har LCHF som livsstil? Caroline Smale delar med sig av sin berättelse och om hur hon lever med LCHF i vardagen.
 • Är LCHF dåligt för miljön? Svar på vanliga frågor
  Är LCHF dåligt för miljön? Svar på vanliga frågor07:09Är LCHF-kost skadlig för miljön?
 • Lite av allt? Svar på vanliga frågor
  Lite av allt? Svar på vanliga frågor05:44Är det inte bäst att helt enkelt äta balanserat och "lite av allt"?
 • Är LCHF dåligt för träning? Svar på vanliga frågor
  Är LCHF dåligt för träning? Svar på vanliga frågor02:45Kan man träna på LCHF-kost?
 • VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)
  VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)16:59
 • De 5 vanligaste misstagen på LCHF
  De 5 vanligaste misstagen på LCHF08:57Är det svårt för dig att nå din målvikt, är du hungrig eller mår du inte bra? Se till att du undviker dessa misstag.
 • Fat Head Directors Cut
  Fat Head Directors Cut1:46:20
 • Att bli en fettbrännande maskin - Eric Westman 2
  Att bli en fettbrännande maskin - Eric Westman 211:31Eric Westman reder ut begreppen fettförbränningsläge och kolhydratförbränningsläge. Hur får man mer energi genom en hög fettförbränning och hur mäter man den?
 • Keto-kurs, del 2
  Keto-kurs, del 208:37Hur fungerar ketogen kost? Vad äter du på ketogen kost?
 • LCHF på rätt sätt – Eric Westman 3
  LCHF på rätt sätt – Eric Westman 314:09Intervju med Eric Westman, läkare och expert på LCHF-kost. Om grunderna för att äta LCHF och vad som är viktigt att tänka på när man sätter igång för att det ska gå så bra som möjligt.
 • Undvik de konventionella kostråden
  Undvik de konventionella kostråden45:06
 • Vad är den främsta fördelen med LCHF? Svar på vanliga frågor
  Vad är den främsta fördelen med LCHF? Svar på vanliga frågor02:52Vad är den främsta fördelen med att äta färre kolhydrater?
 • Hur LCHF fungerar – Mary Vernon
  Hur LCHF fungerar – Mary Vernon32:11Intervju med läkaren Mary Vernon, en av världens mest erfarna på att behandla patienter med strikt LCHF-kost.
 • Fettfrälst!
  18:36Hur Martina Johansson blev "snygg, stark och frisk på högfettkost". Martina Johanssons blogg: http://www.highfatfitness.net Mer information om Ketonmätare: http://www.kostdoktorn.se/keton-och-blodsockermatare#1
 • Vad har din läkare emot LCHF? – Eric Westman 5
  Vad har din läkare emot LCHF? – Eric Westman 517:49Intervju med Eric Westman, läkare och expert på LCHF. Varför är många läkare motståndare till LCHF trots att kosten visat sig ha positiv effekt på vikt och hälsa? Obs! På grund av tekniskt fel är ljudet i videon inte av den kvalitet vi önskar. Vi ber så mycket om ursäkt för detta och hoppas att ni finner innehållet intressant ändå.

Viktnedgång

 • Därför är mer protein bättre
  Därför är mer protein bättre15:17Dr Ted Naiman tror att mer protein är bättre och han rekommenderar ett högre intag.
 • Hur insulin styr din vikt
  14:39
 • Vinsterna med en 7-dagarsfasta
  Vinsterna med en 7-dagarsfasta03:34
 • Att hjälpa folk till bättre hälsa
  Att hjälpa folk till bättre hälsa15:44Dawn var sjuk och överviktig men sen hittade hon LCHF... och det förändrade hennes liv.
 • Handlar inte vikten bara om kalorier? Svar på vanliga frågor
  Handlar inte vikten bara om kalorier? Svar på vanliga frågor03:14Handlar viktnedgång bara om att äta färre kalorier än man gör sig av med?
 • De 5 bästa tipsen för vikten
  De 5 bästa tipsen för vikten15:53Kämpar du med att gå ner i vikt även på LCHF? Här är våra 5 bästa tips på vad du kan göra.
 • Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen
  Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen15:05Larry Diamond har transformerat sitt liv och gått ner 57 kg med LCHF. I den här intervjun delar han med sig av sina insikter från resan.
 • 45 kilo borta utan kaloriräkning
  45 kilo borta utan kaloriräkning24:12
 • Problemet med socker
  Problemet med socker50:01Är det fett eller socker som är orsaken till de aldrig tidigare skådade epidemierna av fetma, typ 2-diabetes och metabol sjukdom?
 • VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)
  VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)16:59
 • Orsaken till fetma
  Orsaken till fetma15:56Intervju med professorn, barnläkaren och fetmaforskaren Robert Lustig.
 • Avancerade LCHF-tips!
  Avancerade LCHF-tips!31:11
 • Orsaken till fetma
  Orsaken till fetma38:45
 • Så halverade Tommy sin vikt
  48:22Tommy Runesson föreläser om sin enorma viktresa med LCHF och vilka lärdomar han fått med sig på vägen. Inspiration och kunskap även om du vill gå ner mindre än hälften av din kroppsvikt! Följ Tommy Runesson på hans blogg: http://tommytappar.se
 • Hur man går ner 110 kilo utan hunger
  Hur man går ner 110 kilo utan hunger31:06
 • De 5 vanligaste misstagen på LCHF
  De 5 vanligaste misstagen på LCHF08:57Är det svårt för dig att nå din målvikt, är du hungrig eller mår du inte bra? Se till att du undviker dessa misstag.
 • Hjärtattacken blev ett uppvaknande
  Hjärtattacken blev ett uppvaknande07:11Efter hustruns hjärtattack letade Chris Pattinson efter ett sätt att hålla det hela i schack med kost och livsstil. Och på vägen förbättrade han sin egen hälsa.
 • Att motivera till livsstilsförändringar
  Att motivera till livsstilsförändringar51:45Hur kan du hjälpa och motivera personer att börja med och hålla fast vid LCHF?

Om Kristie

Kristie Sullivan har gått från övervikt och fetma under den största delen av sitt liv, till att numera passionerat hjälpa andra att få uppleva fördelarna med att eliminera socker, spannmål och stärkelse ur kosten. Hon fokuserar på att laga och äta riktig mat som alla i familjen tycker om.

Du kan lära dig mer om henne på YouTube-kanalen Cooking Keto with Kristie. Hon har också publicerat kokböcker, Journey to Health: A Journey Worth Taking och Keto Living Day by Day som hjälper andra att upptäcka hur utsökt och hälsosam en livsstil med LCHF kan vara.

Välkommen att delta i hennes LCHF-resa (som tusentals andra) genom att gå med i den slutna Facebook-gruppen “Low Carb Journey to Health (Cooking Keto with Kristie)”.

Inlägget Omfamnad! dök först upp på Diet Doctor.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...