Jump to content

Kroppstemperatur


Urban

Recommended Posts

3 timmar sedan, Skärfläcka sade:

Aktivering av brunt fett? Min svägerska säger att hon känner värme mellan skulderbladen när hon äter strikt. Jag har snarare sänkt (normaliserat) min kroppstemperatur (pga bättre blodtryckskontroll?).  Att bli frusen är ett tecken på att man äter för lite vilket bör undvikas. 

- Veganer tycks alltid vara frusna. De äter för litet fett - nästan inget alls och absolut inget mättat. Går omkring med stora tröjor året om och har ändå kalla händer o fötter.

- För min del tror jag att det avgörande varit att jag äter mer fett och framför allt bara bra mättat fett. Innan lchf så åt jag ganska ok mat men mindre bra fett än nu. Så skönt att slippa vara frusen och kall om fötterna.

Som du säger Effie, så kan man sitta med bara armar när andra pälsar på sig. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 2018-08-26 at 20:53, Urban sade:

Jag är tvåveckor in i LCHF och känner mig varm och mindre frusen. Är detta vanligt?

Välkommen först o främst!

Ja altså det att känna sig mindre frusen efter två veckor på LCHF är såklart ett omställningsproblem.. i  värsta fall får du lägga några koftor i garderoben.. de kan sen behövas senare i vinter.

Bortsett från mitt skämt.. nu blir det biokemi.. i början så ökar Glukonneogenes, det ger att kroppen kämpar för att bibehålla ett normalt blodsocker och äter du då LCHF så får kroppen briist på glukos... så då får den producera ditt behov av glukos i levern iomed att du inte äter lika mycket kolisar längre.

Jag kan trösta dig med att kroppen kommer att ställa om sig/vänja sig och att du mest troligt kommer att frysa igen... iallafall när det blir kallt!

Back to biokemi.. det är en omställning och när glukogenesen går på högtryck (främst i början) det är en energikrävande produktion, det bildas en massa värme!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...