Jump to content

”Under de två första veckorna gick jag ner fyra kilo”


Recommended Posts

Challenge

Över 530 000 personer har hittills anmält sig till Diet Doctors LCHF-utmaning (på engelska, svenska och spanska). Starten går varje söndag och utmaningen är GRATIS och reklamfri. Ta en titt på vår stora kom igång-utmaning. Varmt välkommen!

Många har frågor och efterlyser tips och stöd, diskussion och personliga råd för att lättare fortsätta med LCHF. Varmt välkommen till Diet Doctors/Kostdoktorns forum! Här finns djup kunskap, stor erfarenhet och varm stämning. Gratis och för alla.

Läs också kommentarerna under utmaningens olika delar, där finns svar på det allra mesta.

Här är utdrag ur några mejl vi har fått under den senaste veckan:

Feedback

Jag blev riktigt peppad på att sätta igång! Började med genomläsning, fortsatte med skåp, kyl och frysutrensning. Fick ångest över att kasta så mycket ”mat”, dessutom flera kartonger med LCD / VLCD produkter. Läste då innehållsdeklarationer och började på allvar fundera på om jag inte borde kasta dessa i ”farligt avfall” eller bland ”miljöfarligt”. Detta lindrade ångesten ?

…frossade i rena livsmedel, nya kryddor, oljor och fetter.
Gick en välförtjänt shoppingrunda och frossade i rena livsmedel, nya kryddor, oljor och fetter. Hade ett sent jobbpass på söndagen så den asiatiska kålgrytan fick följa med som kvällsmat. Passade samtidigt på att laga de helt magiska baconlindade burgarna.

Som singel med knäppa arbetstider tjänade jag på att handla allt på lördagen, laga alla rätter med köttfärs (lägre kilopris på 600-grams förpackning, men den måste ju tillagas när det öppnats) kort hållbarhet
på kycklingfilé (varför förespråkar ni lårfilé?) gjorde att jag strimlade och stekte upp all kyckling. Allt klarade sig i kylen men jag fick tidigarelägga dessa maträtter och kasta om ordningen. Tonfiskröra funkade som lunch i två dagar och smakade bättre dag 2 ?

Första veckan blev det två restaurangbesök; Nummer 1: valde carpaccio, scampi, parmaskinka med melon och en liten kula sorbet. Nummer 2: valde vin- och gräddkokta blåmusslor.

Utmaningen har varit toppen
Andra veckan har swischat förbi; hade kyckling kvar till BLT-sallad, valde lax med krämig spenat på lunchrestaurang. Veckans köttfärs fixade jag med hemgjord tacokrydda och stekte upp biffar och resten fick bli tacokött. På restaurang blev det löjrom, räkor och rödbetsgravad lax med lök, smetana och rå äggula.

Utmaningen har varit toppen MEN frukosten är fortfarande en utmaning; jobbar sent kommer i säng vid 01.30/02.00 vaknar vid 10 och dricker te eller kaffe, fixar lunch vid 12 och har mat med på jobb, äter vid 19-19.30. Hemma strax efter 23. Äter ofta lite ost och ett glas rött. Men som regel ingen frukost.
Har gjort både ”matmuffins” och ”muggbröd” som var jättegott!

Att tänka på: Lägg rätter med färskvaror i början på veckan. Första veckan kom mejlen först på eftermiddagen.

Tusen tack! Fortsätter nu med LCHF#7 – billiga veckan ?

Med vänlig hälsning,
Penny

Jag och min man har kört utmaningen i två veckor nu. Vi är nöjda med maten, den var jättegod och lätt att laga – jag gick ner ½ kg och min man något litet mer. Är ju såklart inte nöjda med denna ringa viktnedgång!

Vi är nöjda med maten, den var jättegod och lätt att laga
Det varit väldigt svårt att äta så mycket fett, vi har faktiskt inte lyckats äta kanske mer än hälften eller ungefär ⅔. Båda vi arbetar inom sjuk- och hälsovård, som läkare och distriktssköterska, båda arbetar vi med diabetiker. Vi är alltså mycket vana att diskutera diet- och livsstilsfrågor och har såklart förespråkat lite fett och färre kolhydrater.

Med vänlig hälsning,
Maria

Kort vill jag säga om LCHF att det har bidragit till att min vikt har gått från 107 kilo och 122 cm i midjan (174 cm lång) till 92 kilo och 108 cm i midjan. Jag äter inte strikt utan måttligt. Samtidigt går jag 6000 steg per dag. Jag är 67 år och gick i pension i januari och startade upp LCHF som livsstil då.

Förutom viktminskningen som gått förvånansvärt bra äter jag mig mätt och äter gott
Förutom viktminskningen som gått förvånansvärt bra äter jag mig mätt och äter gott. Läste boken ”Matrevolutionen” och fick mycket inspiration och kunskap där, samt även några olika kokböcker med kunskap och recept.

Med vänlig hälsning,
Robert

Har nu börjat på min tredje vecka LCHF. Under de två första veckorna gick jag ner fyra kilo totalt. Maten var för det mesta jättegod, speciellt asiatiska kålpannan ?

Äggröran kom i något skede lite ut genom öronen.. men då gjorde jag kesoplättar och minimuffins istället och de var också goda. Kommer nog att fortsätta med dieten för den funkar, måste bara ta itu med nya recept och laga färdigt mat för hela veckan.

Mvh,
Lotta

Det var väl inget större fel med den. Däremot förväntade jag mig kanske lite mer ”peppning” i de dagliga mejlen. Som medlem finns redan veckomenyerna, därför vore det bra med lite mer personliga mejl, kanske! Annars är er mat god och lätt att tillaga så där har jag inga synpunkter.

MVH,
Christina

Kom igång

Vill du också komma igång? Anmäl dig till vår gratis tvåveckors-LCHF-utmaning!

Du kan också använda vår gratis guide LCHF för nybörjare. Om du vill underlätta maximalt rekommenderar vi vårt verktyg veckomenyer – prova gratis en månad. Ingen reklam, ingen bindningstid.

Mer

LCHF för nybörjare

Ketogen kost för nybörjare

Så går man ner i vikt

Kostdoktorns forum

Stöd Diet Doctors arbete

Vill du ge ditt stöd till Diet Doctor och få tillgång till bonusmaterial? Ta en titt på vårt medlemskap.

Prova gratis i en månad

Video om LCHF

 • Hur du äter LCHF
  Hur du äter LCHF11:59En kort grundkurs i hur man sätter igång att äta LCHF.
 • Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 1
  Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 108:02Vilka fördelar innebär ketos? Vad äter du på ketogen kost? Här är en informativ kurs med dr Andreas Eenfeldt.
 • Leva LCHF med Caroline Smale
  Leva LCHF med Caroline Smale07:30Hur kan livet se ut om du har LCHF som livsstil? Caroline Smale delar med sig av sin berättelse och om hur hon lever med LCHF i vardagen.
 • Är LCHF dåligt för miljön? Svar på vanliga frågor
  Är LCHF dåligt för miljön? Svar på vanliga frågor07:09Är LCHF-kost skadlig för miljön?
 • Biverkningar av ketogen kost
  Biverkningar av ketogen kost06:58Några vanliga biverkningar av ketogen kost – och hur du undviker dem.
 • Lite av allt? Svar på vanliga frågor
  Lite av allt? Svar på vanliga frågor05:44Är det inte bäst att helt enkelt äta balanserat och "lite av allt"?
 • Är LCHF dåligt för träning? Svar på vanliga frågor
  Är LCHF dåligt för träning? Svar på vanliga frågor02:45Kan man träna på LCHF-kost?
 • VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)
  VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)16:59
 • De 5 vanligaste misstagen på LCHF
  De 5 vanligaste misstagen på LCHF08:57Är det svårt för dig att nå din målvikt, är du hungrig eller mår du inte bra? Se till att du undviker dessa misstag.
 • Fat Head Directors Cut
  Fat Head Directors Cut1:46:20
 • Att bli en fettbrännande maskin - Eric Westman 2
  Att bli en fettbrännande maskin - Eric Westman 211:31Eric Westman reder ut begreppen fettförbränningsläge och kolhydratförbränningsläge. Hur får man mer energi genom en hög fettförbränning och hur mäter man den?
 • LCHF på rätt sätt – Eric Westman 3
  LCHF på rätt sätt – Eric Westman 314:09Intervju med Eric Westman, läkare och expert på LCHF-kost. Om grunderna för att äta LCHF och vad som är viktigt att tänka på när man sätter igång för att det ska gå så bra som möjligt.
 • Undvik de konventionella kostråden
  Undvik de konventionella kostråden45:06
 • Vad är den främsta fördelen med LCHF? Svar på vanliga frågor
  Vad är den främsta fördelen med LCHF? Svar på vanliga frågor02:52Vad är den främsta fördelen med att äta färre kolhydrater?
 • Hur LCHF fungerar – Mary Vernon
  Hur LCHF fungerar – Mary Vernon32:11Intervju med läkaren Mary Vernon, en av världens mest erfarna på att behandla patienter med strikt LCHF-kost.
 • Vad har din läkare emot LCHF? – Eric Westman 5
  Vad har din läkare emot LCHF? – Eric Westman 517:49Intervju med Eric Westman, läkare och expert på LCHF. Varför är många läkare motståndare till LCHF trots att kosten visat sig ha positiv effekt på vikt och hälsa? Obs! På grund av tekniskt fel är ljudet i videon inte av den kvalitet vi önskar. Vi ber så mycket om ursäkt för detta och hoppas att ni finner innehållet intressant ändå.
 • Fettfrälst!
  18:36Hur Martina Johansson blev "snygg, stark och frisk på högfettkost". Martina Johanssons blogg: http://www.highfatfitness.net Mer information om Ketonmätare: http://www.kostdoktorn.se/keton-och-blodsockermatare#1
 • En hälsosam LCHF-livsstil
  En hälsosam LCHF-livsstil46:42Hur ska du lägga upp LCHF eller ketogen kost för att maximera dina framgångar? Hur mycket fett, protein och kolhydrater ska man äta?
 • Så uppnår du en hälsosam livsstil med LCHF
  Så uppnår du en hälsosam livsstil med LCHF41:41
 • Keto-kurs, del 2
  Keto-kurs, del 208:37Hur fungerar ketogen kost? Vad äter du på ketogen kost?
 • Att leva på lågkolhydratkost – Phinney
  27:34Intervju med professor Stephen Phinney, forskare, författare och brinnande LCHF-pionjär. Filmad oktober 2011.

PS

Har du en framgångshistoria du vill dela med dig av? E-posta (fotografier uppskattas) till annika@dietdoctor.com. Berätta om vi får publicera ditt namn och foto eller om du vill vara anonym.

Inlägget ”Under de två första veckorna gick jag ner fyra kilo” dök först upp på Diet Doctor.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...