Jump to content

Behöver hjälp


Carro78

Recommended Posts

Har länge gått och tänkt att jag ska gå ner i vikt. Har velat vilket man ska välja med känner att just lchf är det som jag tänker satsa på.

Jag är lite nyfiken om det är okej att laga maten i förväg och värma den. Jobbar oregelbundna tider och vill ha maten smidigt då jag blir hungrig.

Vad dricker ni mellan måltiderna. 

Ska köra lchf strikt nu så får vi se hur det går. Är det okej att äta kokt ägg när man är hungrig mellan måltiderna eller ska man låta det vara helt.

Har många fler men börjar med detta.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 timme sedan, iAnna sade:

Ja, middagsrester är bästa lunchmaten. ?

Mellan måltiderna dricker jag vatten, te och kaffe med gräddskvätt. Om du vill ha ett mellanmål är kokt ägg ett mycket bra alternativ. Glöm inte att salta på det. ?

Men är det okej att göra ett par dagars mat i förväg så man bara kan värma det.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Vad kul att du väljer att prova LCHF, @Carro78! Egentligen är det ganska enkelt att börja fast det kanske inte känns så. Slopa socker, mjölprodukter , ris och potatis så har du kommit en god bit på väg. Fungerar dina mättnadssignaler så äter du långsamt tills du är mätt. Om inte, finns det en modell som kallas för handflatemodellen där man tänker sig mängden av sin hand, kapad vid handleden med vardera en hand/knytnäve kött/fisk/fågel, grönssaker och nån fet gegga. Använder man kryddsmör bör man minska mängden något.
Omställningsbesvär kan man råka ut för, t ex trötthet, hjärndimma, huvudvärk, matthet i muskler. De värsta besvären avhjälps med vatten och salt. Inte så gott men effektivt.
Personligen äter jag nästan all mat från färdiglagade stora satser; Tacofärs med sallad och hackat grönt, kött/fisk/kyckling med grönt och kryddsmör, kalla kokta ägg. Lagar mat i mängder för hela veckan på helgen och kör sallad ur påse för det färska och fräscha. Jag dricker te med en skvätt vispgrädde och vatten under dagarna. Blir jag sugen kan jag ta en ostrulle med smör eller kallt kokt ägg för den delen.
Lycka till!

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, MariaF said:

Slopa socker, mjölprodukter , ris och potatis så har du kommit en god bit på väg.

Ja, men du måste också se till att du får i dig fett i stället för alla kolhydrater du tar bort. Det kan vara det svåraste. De flesta av oss har i ryggmärgen att FETT ÄR FARLIGT. Nu gäller det att tänka om. Att välja yoghurten med högst fetthalt i stället för den med lägst, köttet med mest fett i stället för det med minst, att i stället för minimalt med fett i stekpannan steka i så mycket smör som möjligt , och så vidare. Du måste äta fett för att må bra och få en stabil viktminskning.

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...