Jump to content

Dietist mot kvinnohälsa och medicinsk öppenvård sökes till Landstinget Sörmland


Guest

Recommended Posts

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Om oss
Primärvårds- och specialistvårdsdietister i Sörmland är organiserade i en dietistorganisation som tillhör länskliniken Paramedicin Sörmland, totalt finns 40st dietisttjänster i Sörmland. Primärvårdsenheten respektive specialistvårdsenhet har en varsin dietistchef men med ett tätt samarbete. Detta innebär goda möjligheter att förändra sitt uppdrag under tid.

Dina arbetsuppgifter
Mot kvinnohälsan träffar du patienter på vårdavdelning och mottagningen, du kan ha sambokade besök med andra yrkeskategorier. De patienter du träffar kan ha en graviditetsdiabetes, graviditetsillamående, överviktsbehandling under graviditet eller har en pågående gyncancerbehandling. Inom medicinska öppenvården träffar du exempelvis patienter som har nydebuterad diabetes, ny i dialysbehandling, och undernärda patienter. För båda ansvarsområdena har du egen öppenvårdsmottagning och kan ha gruppbehandlingar.

Du har tillgång till teknik som Bioimpedans, Fitmate (indirekt kalorimetri) och SenseWear klockor för utredning och bedömning

50 % arbetar du mot kvinnohälsa och resterande 50 % har du egen mottagning för medicinpatienter. Du sammarbetar nära med ex fysioterapeut och sjuksköterska.

Din kompetens

 • Du är legitimerad dietist
 • Du kan arbeta självständigt är engagerad och initiativrik, stor vikt läggs vid personlig lämplighet och flexibilitet
 • Vårt arbete utgår från evidensbaserade riktlinjer och etisk kodex

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig

 • Kvalitet går före kvantitet
 • Möjlighet till forskning, utbildning och högskolekurser
 • Ägna dig åt utvecklingsarbete
 • Flexibel arbetstid och friskvårdsbidrag

Anställningsform och sysselsättningsgrad
Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansök här: 

https://jobb.blocket.se/ledigt-jobb-i-eskilstuna/Landstinget-Sörmland/Dietist-mot-kvinnohälsa-och-medicinsk-öppenvård/1595484

 

Link to comment
Share on other sites

"Du har tillgång till teknik som Bioimpedans, Fitmate (indirekt kalorimetri) och SenseWear klockor för utredning och bedömning"

Olika metoder för mätning av kroppsfett, aktivitet osv. - för egen forskning.  Fokus på forskning - vad säger patienterna? Kommer de att få någon adekvat hjälp? - Man undrar...

Ett litet varnande påpekande i annonsen -"Vårt arbete utgår från evidensbaserade riktlinjer och etisk kodex"  - dvs kom inte här med några egna, nya påhitt.

 

 • Like 1
 • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

2 timmar sedan, Ekner sade:

Här är det sannolikt fråga om dietister som svarar upp mot läkemedelsföretagens egna kostråd....?

Ja de söker ju:

"Dietist mot kvinnohälsa"

Detta känner vi ju alla till (ligger redan i dietistutbildningens inriktning) men att man redan vid ansökningstillfället öppet påpekar avsikten med tjänsten förvånar något!

 

 

 • Like 4
 • Haha 3
Link to comment
Share on other sites

20 minuter sedan, kickilotta sade:

"Vårt arbete utgår från evidensbaserade riktlinjer och etisk kodex"

Säger allt!

Den evidens som forumets medlemmar utgår från och känner vara riktig inför LCHF-kosten, måste ju motarbetas med något annat som överensstämmer med dietistkårens inställning. Därav annonsens utformning! För de senare relateras evidens inte till de verkliga resultaten utan till sättet att arbeta som dietist enligt det som diatistutbildningen syftat till.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Jon är högst sannolikt en spammare  ... antagligen gick det att få någon form av kickback på länken han lade in i tråden. (Jag ändrade länken till att gå direkt till jobb-annonsen istället ). Tråden har ju sina poänger så den får stå kvar. ?

 • Like 4
 • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

On 2018-09-04 at 13:58, Peter B sade:

Jon är högst sannolikt en spammare 

Sannolikt en sådan som har liknande inställning till den svenska dietistkåren, som många av forummets medlemmar. Även i spamform ligger alltså budskapet nära verkligheten. Tydligast ser man detta på dietistråden som på allvar lämnas människor som drabbats av diabetes 2. Jag känner väl till vad de går ut på eftersom jag, när min diabetesdiagnos var konstaterad, inbjöds till en grupp diabetiker som skulle utbildas av en diabetessjuksköterska och en dietist - katastrof.

Redan på den tiden  (10 år sedan), trots att LCHF ännu inte aktualiserats för mig, hade jag en rad invändningar. Dock stannade jag vid tanken på att med medicineringens hjälp i stort sett kunna fortsätta äta som tidigare. Nu i efterhand har jag insett att jag borde blivit ännu mer upprörd än jag då blev - framför allt att jag mer aktivt borde ha styrt mig in på forskningen. Det som fick mig in på LCHF var min hustrus ögonpoblem - kapillärerna i ögonbotten, som jag fick tips om fick stryk av socker.

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...