Jump to content

”Jag har fått hälsa, glädje, kärlek, levebröd”


Recommended Posts

TEMPLATE_success_stories_16-9megan-feature

Megan hade försökt allt för att gå ner i vikt, men ingenting hade fungerat. Under en period av extrem träning för att gå ner i vikt fick hon en skada och var tvungen att gå till läkaren. Läkaren berättade för henne om ketogen kost (strikt LCHF):

Mejlet, översatt från engelska

En av mina största inspirationskällor när jag började med keto var Diet Doctor. Jag älskade mitt jobb som säljare där jag reste över hela delstaten. Jag lyssnade till hundratals timmar av era videor under tiden jag jobbade, tills jag hade haft tillräcklig framgång med keto och senare mina egna böcker på ämnet. Till slut kunde jag sluta som anställd och bli min egen.

Jag hade legat runt hundra kilo större delen av mitt vuxna liv
I många år kämpade jag med min vikt – något jag är säker på att många kvinnor kan relatera till! Jag hade legat runt hundra kilo större delen av mitt vuxna liv. Jag hade försökt allt från Viktväktarna till modedieter av olika slag, att äta “clean”, hälsosamma grönsaker och spannmålsbaserad kost – jag hade testat allt du kan komma på. Ingenting fungerade.

När jag närmade mig 30 började jag att lägga på mig ännu mer vikt och fortsatte att göra det varje år tills jag var 45 och nådde min maxvikt på 110 kilo. När jag växte upp var jag smal och jag kände mig som en främling i min egen kropp och mycket deprimerad. Det hjälpte inte mycket att min mens hade upphört redan när jag var runt 30 och jag antog att det berodde på min endometrios. Jag misstänkte att jag var i klimakteriet, gjorde ett test och fick bekräftat att jag redan var där. Jag planerade inte att skaffa barn, men det var ändå något av en överraskning för min partner Dave sedan 29 år och mig själv.

Jag började känna mig desperat och började träna som en tokig, men gick inte ner ett gram
Det spelade ingen roll vilka förändringar jag gjorde gällande kosten, vikten rörde ändå inte på sig. Jag började känna mig desperat och började träna som en tokig, men gick inte ner ett gram. Jag promenerade två gånger per dag, simmade varje dag och var med på boot camp varje vecka. Efter månader av träning klarade inte min kropp av mer. Jag hade inte gått ner i vikt men det slutade med hälseneinflammation, slemsäcksinflammation och en ordentlig hälsporre. När min specialist frågade hur jag skadat foten så illa berättade jag för honom att jag desperat försökte gå ner i vikt och tränade som en tokig, men att jag ändå inte kunde gå ner ett gram. Han påpekade att jag kunde vara insulinresistent, föreslog ketogen kost och skickade mig att ta alla nödvändiga prover för att se hur illa det var.

Efter en serie blodprov konstaterades det – jag var insulinresistent, hade fettlever och fick Metformin utskrivet. Resultaten var inte någon överraskning, jag var faktiskt riktigt glad att få ett svar och en plan för att kanske gå ner i vikt och återfå min hälsa. Jag ändrade omedelbart min kosthållning och började blogga om det. Med en bakgrund inom matlagning och receptskapande dök jag rakt in. Under den första veckan gick jag ner 3,5 kilo! Efter att ha kämpat med vikten utan resultat så länge var förändringen omedelbar!

Vikten minskade varje vecka och med tanke på att jag är kvinna efter klimakteriet, kändes det helt fantastiskt! Skadorna i min fot läkte och jag började promenera och simma igen.

Jag mådde bättre än någonsin, jag fick mer energi och för en gångs skull kände jag att jag hade kontroll över min kropp och mitt liv
På ett halvår guick jag ner hela 27 kilo. Jag mådde bättre än någonsin, jag fick mer energi och för en gångs skull kände jag att jag hade kontroll över min kropp och mitt liv. Mina framgångar och min glädje över LCHF smittade av sig på min blogg och den tog fart snabbt. Min partner Dave gick ner över 10 kilo, har byggt fantastiska muskler och ser fantastisk ut. Mycket yngre än sina 48 år. Nu har jag gått ner över 30 kilo. Jag har lämnade mitt gamla jobb efter två framgångsrika böcker och nu driver jag mitt eget företag. Allt tack vare keto och inspirationen från Diet Doctors videor, fyllda med så mycket information och med informationen förpackad så att du enkelt förstår hur allt hänger ihop.

Jag mår bättre än strålande nu. Jag får plats i kläder av normal storlek, jag kan röra mig fritt, träna utan smärta och jag har aldrig varit mer klartänkt. Den ketogen kosten har gjort mig så glad, inspirerad och den har givit mig mer energi och fokus än någonsin. Keto är nu mitt liv på mer sätt än ett. Jag har fått hälsa, glädje, kärlek, levebröd och säkert många fler år att leva.

Jag vill rikta ett stort tack till min läkare som fick upp mina ögon för lösningen på problemet, oaktat risken för förföljelse (i Australien) för att rekommendera ketogen kost. Jag vill också säga tack till dig, Andreas, för att du har en så fantastisk sida full av information och även tack till andra fantastiska läkare, bloggare och kunniga inom hälsa över hela världen.

Jag hoppas att alla en dag äter lågkolhydratkost och förstår att det här sättet att leva gör att man känner sig oövervinnerlig.

Tack, Megan

Kommentar

Tack, Megan, för att du delar med dig! Vi är glada över att du har återvunnit din hälsa. Grattis till dina framgångar!

Kom igång

Vill du också gå ner i vikt och förbättra din hälsa? Anmäl dig till vår gratis tvåveckors LCHF-utmaning!

Du kan också använda vår gratis guide LCHF för nybörjare. Om du vill underlätta maximalt rekommenderar vi vårt populära verktyg Diet Doctors veckomenyer – prova gratis en månad. Ingen reklam, ingen bindningstid.

Video om ketogen kost

 • Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 1
  Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 108:02Vilka fördelar innebär ketos? Vad äter du på ketogen kost? Här är en informativ kurs med dr Andreas Eenfeldt.
 • Är rädsla för protein den nya fettskräcken?
  Är rädsla för protein den nya fettskräcken?20:15Hur mycket protein bör man äta på LCHF eller ketogen kost? Kan man få problem om man begränsar intaget för att få högre ketonvärden?
 • Keto för att överleva cancer
  Keto för att överleva cancer28:51Audra Wilford berättar om sina erfarenheter av ketogen kost som en del i behandling av sonen Max hjärnumör.
 • Biverkningar av ketogen kost
  Biverkningar av ketogen kost06:58Några vanliga biverkningar av ketogen kost – och hur du undviker dem.
 • Dr Angela Poff presentation San Diego 2016
  Dr Angela Poff presentation San Diego 201644:42Dr Angela Poff föreläser på Low Carb USA 2016
 • Avancerade LCHF-tips!
  Avancerade LCHF-tips!31:11
 • Optimal prestation med ketoner
  Optimal prestation med ketoner16:33Hur kan ketogen kost maximera idrottslig och kognitiv prestation?
 • Livet utan migrän
  Livet utan migrän15:44Elenas liv förändrades helt med ketogen kost.
 • Keto-anpassning och prestation
  Keto-anpassning och prestation58:58
 • Kan man besegra cancer med LCHF?
  Kan man besegra cancer med LCHF?13:00Kan ketogen kost hjälpa vid cancerbehandling? Det finns många skäl till att tro att det kan vara så.
 • Vad äter man på keto?
  Vad äter man på keto?11:22Vad äter man på keto? Få svaret i del 3 av vår kurs om ketogen kost.
 • Ketogen kost vid cancerbehandling
  Ketogen kost vid cancerbehandling17:07Kan strikt ketogen kost hjälpa till att förebygga eller till och med behandla vissa cancerformer, som hjärncancer?
 • Tio år av forskning på ketogen kost
  Tio år av forskning på ketogen kost22:05Dr Dominic d'Agostino, en av de ledande inom forskning på ketogen kost, intervjuas i sitt labb i Florida.
 • Keto är den enda kost som har fungerat
  Keto är den enda kost som har fungerat19:23Kristie Sullivan skriver inspirerande inlägg för Diet Doctor och har även en fantastisk historia att berätta.
 • Data från ett år med ketos
  Data från ett år med ketos10:20
 • Fördelarna med träning på fettdrift
  Fördelarna med träning på fettdrift20:45Intervju med Jeff Volek, RD, PhD, en av världens främsta forskare på LCHF och träning.
 • Kan ketogen kost påverka cancer?
  Kan ketogen kost påverka cancer?53:59Intervju med professor Eugene J. Fine, läkaren bakom världens första människostudie på LCHF och cancer. Svensk undertext!
 • Fat Chance
  Fat Chance1:05:43Är det möjligt att cykla tvärs över Australiens kontinent (3400 km) utan att äta kolhydrater?
 • Interview - Stephen Phinney (2015)
  29:34
 • En hälsosam LCHF-livsstil
  En hälsosam LCHF-livsstil46:42Hur ska du lägga upp LCHF eller ketogen kost för att maximera dina framgångar? Hur mycket fett, protein och kolhydrater ska man äta?
 • Ketonmätning i utandningsluft
  Ketonmätning i utandningsluft20:51
 • Spring – och ät – för livet
  Spring – och ät – för livet27:33Dr Mark Cucuzzella om LCHF-anpassning för prestation och hur man kan få det att fungera bra.
 • Keto-kurs, del 2
  Keto-kurs, del 208:37Hur fungerar ketogen kost? Vad äter du på ketogen kost?
 • Att leva på lågkolhydratkost – Phinney
  27:34Intervju med professor Stephen Phinney, forskare, författare och brinnande LCHF-pionjär. Filmad oktober 2011.

Gå ner i vikt

 • Därför är mer protein bättre
  Därför är mer protein bättre15:17Dr Ted Naiman tror att mer protein är bättre och han rekommenderar ett högre intag.
 • Hur insulin styr din vikt
  14:39
 • Att hjälpa folk till bättre hälsa
  Att hjälpa folk till bättre hälsa15:44Dawn var sjuk och överviktig men sen hittade hon LCHF... och det förändrade hennes liv.
 • Vinsterna med en 7-dagarsfasta
  Vinsterna med en 7-dagarsfasta03:34
 • Handlar inte vikten bara om kalorier? Svar på vanliga frågor
  Handlar inte vikten bara om kalorier? Svar på vanliga frågor03:14Handlar viktnedgång bara om att äta färre kalorier än man gör sig av med?
 • 45 kilo borta utan kaloriräkning
  45 kilo borta utan kaloriräkning24:12
 • Problemet med socker
  Problemet med socker50:01Är det fett eller socker som är orsaken till de aldrig tidigare skådade epidemierna av fetma, typ 2-diabetes och metabol sjukdom?
 • Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen
  Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen15:05Larry Diamond har transformerat sitt liv och gått ner 57 kg med LCHF. I den här intervjun delar han med sig av sina insikter från resan.
 • VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)
  VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)16:59
 • Orsaken till fetma
  Orsaken till fetma15:56Intervju med professorn, barnläkaren och fetmaforskaren Robert Lustig.
 • De 5 bästa tipsen för vikten
  De 5 bästa tipsen för vikten15:53Kämpar du med att gå ner i vikt även på LCHF? Här är våra 5 bästa tips på vad du kan göra.
 • De 5 vanligaste misstagen på LCHF
  De 5 vanligaste misstagen på LCHF08:57Är det svårt för dig att nå din målvikt, är du hungrig eller mår du inte bra? Se till att du undviker dessa misstag.
 • Cereal Killers
  Cereal Killers1:00:07
 • Hur man går ner 110 kilo utan hunger
  Hur man går ner 110 kilo utan hunger31:06
 • Så halverade Tommy sin vikt
  48:22Tommy Runesson föreläser om sin enorma viktresa med LCHF och vilka lärdomar han fått med sig på vägen. Inspiration och kunskap även om du vill gå ner mindre än hälften av din kroppsvikt! Följ Tommy Runesson på hans blogg: http://tommytappar.se
 • Orsaken till fetma
  Orsaken till fetma38:45
 • Avancerade LCHF-tips!
  Avancerade LCHF-tips!31:11
 • Hjärtattacken blev ett uppvaknande
  Hjärtattacken blev ett uppvaknande07:11Efter hustruns hjärtattack letade Chris Pattinson efter ett sätt att hålla det hela i schack med kost och livsstil. Och på vägen förbättrade han sin egen hälsa.
 • Att motivera till livsstilsförändringar
  Att motivera till livsstilsförändringar51:45Hur kan du hjälpa och motivera personer att börja med och hålla fast vid LCHF?
 • Intervju med Jason Fung
  Intervju med Jason Fung45:20
 • Fat Head Directors Cut
  Fat Head Directors Cut1:46:20
 • Orsakas fetma av för mycket insulin?
  Orsakas fetma av för mycket insulin?25:27
 • En global matrevolution
  En global matrevolution48:15
 • Fasta som behandling
  Fasta som behandling34:55

Stöd Diet Doctor

Vill du ge ditt stöd till Diet Doctor och få tillgång till bonusmaterial? Ta en titt på vårt medlemskap.

Gratis provmånad

Fler framgångshistorier

Ta del av över 700 framgångshistorier.

 • "När jag klev upp på vågen kunde jag knappt tro mina ögon"
  "När jag klev upp på vågen kunde jag knappt tro mina ögon" 
 • Sköterskan till diabetiker på LCHF: ”Rama in dina värden”
  Sköterskan till diabetiker på LCHF: ”Rama in dina värden” 
 • "Jag kommer aldrig att återgå till mitt tidigare liv"
  "Jag kommer aldrig att återgå till mitt tidigare liv" 

Vill du också inspirera?

Har du en framgångshistoria att dela med dig av? Det är ett effektivt sätt att inspirera andra till att förändra sina liv.

Mejla din historia till annika@dietdoctor.com. Före- och efterbilder är bra för att göra din historia konkret och extra inspirerande för andra. Berätta om det är OK att dela ditt namn och bild eller om du vill vara anonym. Tipsa också gärna om du har en blogg eller Instagram eller liknande för läsare att följa.

Inlägget ”Jag har fått hälsa, glädje, kärlek, levebröd” dök först upp på Diet Doctor.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...