The Biochemist

LCHF radio med mig på mån kl 1800

Recommended Posts

Här är länk till live stream 

SHR # 2240 :: The Ketogenic Continuum: Emerging Science & the Changing Landscape Related to Health and Performance :: Patrik Dahlin :: Live stream @ 12:00PM ET http://bit.ly/SHRNLiveStream

 

Om ni vill fråga något live  på FB  

 

 

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Då är även podcasten ute. Tror det är mycket nytt och intressant även för er som hållit på med LCHF ett tag  

 

 

  • Gilla 5

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Bra och intressant podd! Jag tyckte det var speciellt intressant med aspartam och minskad produktion av smörsyra. Om du har mer att läsa om det kan du gärna länka.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
9 hours ago, Vittvrak said:

Bra podd men jag tycker du talar mot ditt inlägg i den här tråden: https://forum.kostdoktorn.se/topic/11679-sluta-med-lchf . I vilken jag för övrigt väntar på svar. En diskussion om ditt inlägg hamnade i en annan tråd : (fick inte till länken, på sida 59 återfinns diskussionen)

 

Hej, 

kul att du lyssnade på podden. Hade inte sett din fråga innan när det gäller kolhydraterna och muskeltillväxt. Vi diskuterade även ämnet i podden. När man kommer under 120-150g kolhydrater behöver kroppen ta protein och göra om detta till kolhydrater. Annars räcker inte energin till hjärnan. När man nåt så lågt i kolisar (typ 20-30g) att ketos inträffar får hjärnan energi från ketonerna och därmed kan den sluta (eller minska kraftigt) på omvandlingen av protein till glukos. I det spannet där kroppen är beroende av protein för att föda hjärnan vill den helst inte dela med sig av proteinet till musklerna då hjärnan anses viktigare. 

 

 

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
14 minutes ago, RobertAnd said:

Bra och intressant podd! Jag tyckte det var speciellt intressant med aspartam och minskad produktion av smörsyra. Om du har mer att läsa om det kan du gärna länka.

Tack för feedbacken Robert. Du kan finna alla referenser i länken nedan (inkl aspartam och smörsyra resp propionat) 

https://superhumanradio.net/shr-2240-the-ketogenic-continuum-emerging-science-the-changing-landscape-related-to-health-and-performance

Ni som har tid får gärna gå in och gilla radiostationens FB inlägg. Då ökar chansen för fler LCHF diskussioner

 

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag hittade inte länkarna, men jag antar att det är den här studien?

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4197030/  Low-Dose Aspartame Consumption Differentially Affects Gut Microbiota-Host Metabolic Interactions in the Diet-Induced Obese Rat

Min åsikt är att det är nog bäst för alla att undvika aspartam, även om man inte eftersträvar ketos. Verkar inte vara en bra idé att manipulera mikrobiomet med människogjorda kemikalier. 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.