Jump to content

Jag hade svårt att förstå att det var så lätt!


Blogg-Postare

Recommended Posts

Ryansidefeautred

När Ryan såg sig själv i spegeln en dag var det en bedrövlig kille som tittade tillbaka. Han hade testat olika dieter tidigare och misslyckats, det kändes hopplöst. Som tur var hittade han ketogen kost (strikt LCHF). Det här är vad som hände sedan:

Mejlet, översatt från engelska

Jag är inget stort fan av att posta bilder på min kropp, men nu kände jag att det är viktigt att visa andra. Jag har ägnat de senaste 6-7 månaderna åt att gå ner i vikt till en hälsosam nivå. På grund av arbete och andra faktorer hade jag liksom bara släppt taget. Jag vaknade en dag och kände mig olycklig över att vara den där knubbiga killen i spegeln. Jag var sååååå rädd för att påbörja ytterligare ett program för viktnedgång som innebar att jag skulle gå till gymmet varje dag, dra ner på kalorier och känna mig svältande. Jag gjorde det 2008! Jag mådde dåligt, men lyckades ändå genomföra det.

Den här gången bestämde jag mig för en annan metod. Jag läste allt jag kunde hitta om ketogen kost och bestämde mig för att testa. Från första veckan gick jag ner i vikt. Faktum är att jag gick ner 1-1,5 kilo nästan varje vecka undet den perioden! Till och med när jag åkte på affärsresa lyckades jag.

Jag har gått ner 26 kilo sedan 11 december. Jag har nått mitt mål, 91 kilo, från 117 kilo. Jag hade svårt att förstå att det var så lätt! Under de första 3-4 månaderna tränade jag inte ens. Jag la bara om kosten. Jag åt riktigt god mat, var fettdriven och gick ner i vikt! Vad av det kan man inte gilla?

När din kropp börjar förbränna fett istället för socker kommer många fantastiska saker att hända!
De första 20 kilona gick lätt. De sista sex tog lite längre tid, jag hamnade på en platå. Jag bara fortsatte med samma ätande och började gå ner i vikt igen! Men det här inlägget handlar inte om att skryta, det är för att visa att andra kan göra detsamma! Jag är inte speciell. Nej, min viljestyrka är inte starkare än någon annans. Och nej, du behöver inte träna hela tiden heller! Faktum är att det handlar mer om VAD du äter, än HUR MYCKET du äter, eller hur mycket du tränar. Du ska helt enkelt byta energikälla. Din kropp kan förbränna socker (kolhydrater) eller fett. När din kropp börjar förbränna fett istället för socker kommer många fantastiska saker att hända!

Jag kunde också halvera dosen av blodtrycksmedicin. Jag kommer förmodligen kunna sluta med den helt. Vid sidan om mina foton har jag också bifogat ett diagram där jag fört in mina framgångar. Jag hoppas verkligen att det här inlägget kan inspirera någon till bättre hälsa!

Ryanchart.png

Jag vill rekommendera några webbsidor som verkligen har hjälpt mig att förstå keto och hur min kropp fungerar.

www.dietdoctor.com
www.wholesomeyum.com
www.mariamindbodyhealth.com

Det finns många andra, men de två översta har verkligen fått mig på rätt väg. #fattynomore

P.S. – Mitt inledande mål var 91 kilo. Efter att jag uppnådde det, bestämde jag mig för att bara fortsätta. I mitten av augusti vägde jag in på 85 kilo, totalt 32 kilo minus! Under den senaste månaden har jag testat periodisk fasta. Jag var lite rädd för det i början, det kändes som om det inte fanns en chans att jag skulle kunna hoppa över frukosten utan att känna mig vrålhungrig. Till min förvåning var det inte så stort. Nu kör jag med periodisk fasta 4-5 dagar per vecka. Jag vågade mig till och med på en femdagars vattenfasta i augusti. Det var en prestation att lyckas slutföra. Om du hade frågat mig för ett år sedan om jag trodde att jag skulle kunna gå utan mat i fem dagar, då skulle jag ha skrattat dig rakt upp i ansiktet. Jag kunde inte klara mig i två TIMMAR utan att bli arg och grinig!

Hela den här erfarenheten och livsstilen har inte bara givit mig en smalare och friskare kropp, det känns som om jag har fått en kontroll över min egen hunger på ett sätt som aldrig tidigare. Diet Doctor har varit en stor del av min framgång! Sedan juli har 50-60 personer frågat vad jag gjort för att gå ner i vikt och jag har fått möjligheten att berätta för dem om ketogen kost. Det har känts fantastisk att få föra kunskapen vidare!

Kommentar

Tack för att du delar med dig av dina hjälpsamma insikter, Ryan! Stort grattis till dina framgångar!

Kom igång

Vill du också gå ner i vikt och förbättra din hälsa? Anmäl dig till vår gratis tvåveckors LCHF-utmaning!

Du kan också använda vår gratis guide LCHF för nybörjare. Om du vill underlätta maximalt rekommenderar vi vårt populära verktyg Diet Doctors veckomenyer – prova gratis en månad. Ingen reklam, ingen bindningstid.

Video om ketogen kost

 • Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 1
  Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 108:02Vilka fördelar innebär ketos? Vad äter du på ketogen kost? Här är en informativ kurs med dr Andreas Eenfeldt.
 • Är rädsla för protein den nya fettskräcken?
  Är rädsla för protein den nya fettskräcken?20:15Hur mycket protein bör man äta på LCHF eller ketogen kost? Kan man få problem om man begränsar intaget för att få högre ketonvärden?
 • Keto för att överleva cancer
  Keto för att överleva cancer28:51Audra Wilford berättar om sina erfarenheter av ketogen kost som en del i behandling av sonen Max hjärnumör.
 • Biverkningar av ketogen kost
  Biverkningar av ketogen kost06:58Några vanliga biverkningar av ketogen kost – och hur du undviker dem.
 • Dr Angela Poff presentation San Diego 2016
  Dr Angela Poff presentation San Diego 201644:42Dr Angela Poff föreläser på Low Carb USA 2016
 • Avancerade LCHF-tips!
  Avancerade LCHF-tips!31:11
 • Optimal prestation med ketoner
  Optimal prestation med ketoner16:33Hur kan ketogen kost maximera idrottslig och kognitiv prestation?
 • Keto-anpassning och prestation
  Keto-anpassning och prestation58:58
 • Livet utan migrän
  Livet utan migrän15:44Elenas liv förändrades helt med ketogen kost.
 • Kan man besegra cancer med LCHF?
  Kan man besegra cancer med LCHF?13:00Kan ketogen kost hjälpa vid cancerbehandling? Det finns många skäl till att tro att det kan vara så.
 • Ketogen kost vid cancerbehandling
  Ketogen kost vid cancerbehandling17:07Kan strikt ketogen kost hjälpa till att förebygga eller till och med behandla vissa cancerformer, som hjärncancer?
 • Tio år av forskning på ketogen kost
  Tio år av forskning på ketogen kost22:05Dr Dominic d'Agostino, en av de ledande inom forskning på ketogen kost, intervjuas i sitt labb i Florida.
 • Vad äter man på keto?
  Vad äter man på keto?11:22Vad äter man på keto? Få svaret i del 3 av vår kurs om ketogen kost.
 • Keto är den enda kost som har fungerat
  Keto är den enda kost som har fungerat19:23Kristie Sullivan skriver inspirerande inlägg för Diet Doctor och har även en fantastisk historia att berätta.
 • Kan ketogen kost påverka cancer?
  Kan ketogen kost påverka cancer?53:59Intervju med professor Eugene J. Fine, läkaren bakom världens första människostudie på LCHF och cancer. Svensk undertext!
 • Fördelarna med träning på fettdrift
  Fördelarna med träning på fettdrift20:45Intervju med Jeff Volek, RD, PhD, en av världens främsta forskare på LCHF och träning.
 • Interview - Stephen Phinney (2015)
  29:34
 • Fat Chance
  Fat Chance1:05:43Är det möjligt att cykla tvärs över Australiens kontinent (3400 km) utan att äta kolhydrater?
 • En hälsosam LCHF-livsstil
  En hälsosam LCHF-livsstil46:42Hur ska du lägga upp LCHF eller ketogen kost för att maximera dina framgångar? Hur mycket fett, protein och kolhydrater ska man äta?
 • Ketonmätning i utandningsluft
  Ketonmätning i utandningsluft20:51
 • Ketokurs med Andreas Eenfeldt (del 7)
  Ketokurs med Andreas Eenfeldt (del 7)06:24Keto för nybörjare med dr Andreas Eenfeldt. Hur går du ner i vikt på ketogen kost?
 • Spring – och ät – för livet
  Spring – och ät – för livet27:33Dr Mark Cucuzzella om LCHF-anpassning för prestation och hur man kan få det att fungera bra.
 • Att leva på lågkolhydratkost – Phinney
  27:34Intervju med professor Stephen Phinney, forskare, författare och brinnande LCHF-pionjär. Filmad oktober 2011.
 • Data från ett år med ketos
  Data från ett år med ketos10:20

Gå ner i vikt

 • Därför är mer protein bättre
  Därför är mer protein bättre15:17Dr Ted Naiman tror att mer protein är bättre och han rekommenderar ett högre intag.
 • Hur insulin styr din vikt
  14:39
 • Att hjälpa folk till bättre hälsa
  Att hjälpa folk till bättre hälsa15:44Dawn var sjuk och överviktig men sen hittade hon LCHF... och det förändrade hennes liv.
 • Vinsterna med en 7-dagarsfasta
  Vinsterna med en 7-dagarsfasta03:34
 • 45 kilo borta utan kaloriräkning
  45 kilo borta utan kaloriräkning24:12
 • Handlar inte vikten bara om kalorier? Svar på vanliga frågor
  Handlar inte vikten bara om kalorier? Svar på vanliga frågor03:14Handlar viktnedgång bara om att äta färre kalorier än man gör sig av med?
 • Problemet med socker
  Problemet med socker50:01Är det fett eller socker som är orsaken till de aldrig tidigare skådade epidemierna av fetma, typ 2-diabetes och metabol sjukdom?
 • VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)
  VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)16:59
 • Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen
  Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen15:05Larry Diamond har transformerat sitt liv och gått ner 57 kg med LCHF. I den här intervjun delar han med sig av sina insikter från resan.
 • Orsaken till fetma
  Orsaken till fetma15:56Intervju med professorn, barnläkaren och fetmaforskaren Robert Lustig.
 • Avancerade LCHF-tips!
  Avancerade LCHF-tips!31:11
 • Orsaken till fetma
  Orsaken till fetma38:45
 • De 5 vanligaste misstagen på LCHF
  De 5 vanligaste misstagen på LCHF08:57Är det svårt för dig att nå din målvikt, är du hungrig eller mår du inte bra? Se till att du undviker dessa misstag.
 • Så halverade Tommy sin vikt
  48:22Tommy Runesson föreläser om sin enorma viktresa med LCHF och vilka lärdomar han fått med sig på vägen. Inspiration och kunskap även om du vill gå ner mindre än hälften av din kroppsvikt! Följ Tommy Runesson på hans blogg: http://tommytappar.se
 • De 5 bästa tipsen för vikten
  De 5 bästa tipsen för vikten15:53Kämpar du med att gå ner i vikt även på LCHF? Här är våra 5 bästa tips på vad du kan göra.
 • Hur man går ner 110 kilo utan hunger
  Hur man går ner 110 kilo utan hunger31:06
 • Hjärtattacken blev ett uppvaknande
  Hjärtattacken blev ett uppvaknande07:11Efter hustruns hjärtattack letade Chris Pattinson efter ett sätt att hålla det hela i schack med kost och livsstil. Och på vägen förbättrade han sin egen hälsa.
 • Cereal Killers
  Cereal Killers1:00:07
 • Att motivera till livsstilsförändringar
  Att motivera till livsstilsförändringar51:45Hur kan du hjälpa och motivera personer att börja med och hålla fast vid LCHF?
 • Intervju med Jason Fung
  Intervju med Jason Fung45:20
 • Fat Head Directors Cut
  Fat Head Directors Cut1:46:20
 • En global matrevolution
  En global matrevolution48:15
 • Dr. Jason Fung - Therapeutic Fasting (SD 2016)
  46:13
 • Fasta som behandling
  Fasta som behandling34:55

Periodisk fasta

 • Klinisk användning av fasta
  Klinisk användning av fasta44:18Hur hjälper du patienter som vill börja med periodisk fasta? Hur skräddarsyr man fastan för varje enskild individ?
 • Vad är fasta?
  Vad är fasta?05:21Dr Fungs fastekurs, del 1: En kort introduktion till periodisk fasta
 • Vem är dr Jason Fung?
  Vem är dr Jason Fung?01:56Vem är dr Jason Fung och vad drömmer han om?
 • Vinsterna med en 7-dagarsfasta
  Vinsterna med en 7-dagarsfasta03:34
 • 7 fördelar med att fasta
  7 fördelar med att fasta07:33Vilka är de sju främsta fördelarna med att börja fasta?
 • Att maximerar fettförbränning
  Att maximerar fettförbränning03:52Dr Fungs fastekurs del 2: Hur maximerar du fettförbränning? Vad bör du äta – och inte äta?
 • De 5 vanligaste myterna om fasta
  De 5 vanligaste myterna om fasta08:23
 • Så fastar du – de olika varianterna
  Så fastar du – de olika varianterna06:47
 • De vanligaste frågorna
  De vanligaste frågorna05:38
 • Orsaken till fetma
  Orsaken till fetma38:45
 • Frukost! Är den verkligen så viktig?
  Frukost! Är den verkligen så viktig?07:08
 • 5 tips för enklare fasta - dr Jason Fung (del 8)
  05:19
 • Intervju med Jason Fung
  Intervju med Jason Fung45:20
 • Dr. Jason Fung - Therapeutic Fasting (SD 2016)
  46:13
 • Fasta som behandling
  Fasta som behandling34:55
 • Nyckeln till fetma
  Nyckeln till fetma44:22
 • Att börja fasta - Dr. Jason Fung
  02:30
 • Att äta eller inte äta
  26:28Intervju med Jonas Bergqvist - Sjukgymnast, föreläsare, författare och hälsoinspiratör. Jonas Bergqvists hemsida: http://www.jonasbergqvist.se
 • Jims framgångshistoria med LCHF
  Jims framgångshistoria med LCHF02:22Jim har transformerat sin hälsa och gått ner från 160 till 77 kilo med hjälp av LCHF och periodisk fasta.

Stöd Diet Doctor

Vill du ge ditt stöd till Diet Doctor och få tillgång till bonusmaterial? Ta en titt på vårt medlemskap.

Gratis provmånad

Fler framgångshistorier

Ta del av över 700 framgångshistorier.

 • "När jag klev upp på vågen kunde jag knappt tro mina ögon"
  "När jag klev upp på vågen kunde jag knappt tro mina ögon" 
 • "Jag kommer aldrig att återgå till mitt tidigare liv"
  "Jag kommer aldrig att återgå till mitt tidigare liv" 
 • Thomas åt sig frisk från typ 2-diabetes
  Thomas åt sig frisk från typ 2-diabetes 

Vill du också inspirera?

Har du en framgångshistoria att dela med dig av? Det är ett effektivt sätt att inspirera andra till att förändra sina liv.

Mejla din historia till annika@dietdoctor.com. Före- och efterbilder är bra för att göra din historia konkret och extra inspirerande för andra. Berätta om det är OK att dela ditt namn och bild eller om du vill vara anonym. Tipsa också gärna om du har en blogg eller Instagram eller liknande för läsare att följa.

Inlägget Jag hade svårt att förstå att det var så lätt! dök först upp på Diet Doctor.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...