Erik 2 Posted September 22, 2018 Share Posted September 22, 2018 Lyssnade på TV4s Nyhetsmorgon. Intervju med Soki Choi, den senaste att skriva bok om magbakterier. Kombucha. Kimchi. Hennes meritlista är otroligt imponerande. Vilket fantastiskt intellekt hon måste besitta. För att skriva boken har hon läst all forskning om bakterier. Men trots det blev jag besviken när hon tydligen inte förstår skillnaden mellan transfett och mättat fett. Hon säger att mättat fett är sånt man får i sig på McDonalds. Och hon gör inte skillnad på cellulosa, resistent stärkelse, stärkelse och glukos. Hon försitter inte tillfället att smälla till LCHF. "Att utesluta kolhydrater är ju galet"... "Då missar man fibrerna som bakterierna lever på". Menar hon då cellulosan? Har vi bakterier som äter cellulosa? Eller menar hon RS. LCHF har väl inget emot vare sig cellulosa eller RS? Vi kanske måste förtydliga det. 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erik 2 Posted September 22, 2018 Author Share Posted September 22, 2018 Martina har träffat smarta människor. https://martinajohansson.se/kontroversiellt-med-artegen-foda/ Stockholmsvistelsen inleddes på KTH med diskussioner om metabolt syndrom, och att kolhydrater påverkar blodsockret benämndes där som en “atombomb”. En atombomb. Att blodsockret reagerar på socker är en atombomb. Jag satt verkligen och gapade med öppen mun och hela hjärnkontoret stannade av. Här satt intelligenta människor och var helt blown away över det faktum att man kan påverka sitt eget blodsocker med det man äter. Här satt också intelligenta människor och argumenterade för att så inte var fallet. 5 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekner Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Intressant bok. Jag har inte läst den än, men enligt google books recension måste hon ha hämtat inspiration från en av David Perlmutters böcker. Jag tänker läsa den oavsett vad hon har att säga om mcdonalds...alla har vi nog en dålig dag. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Erik 2 Posted September 23, 2018 Author Popular Post Share Posted September 23, 2018 En mycket intressant kommentar på Martinas blogg, länken ovan. "Ja du Martina, jag ställer mig lika frågande?Jag arbetar som läkare och pratar Arteget och träning med alla mina patienter som grunden för naturligt läkande och det är förvånansvärt få som hakar på och vill veta mer, oftast möts jag ett par tomma hål till ögon, intresse noll.Kollegor tittar på mig med suspekta ögon över att jag tjatar o tjatar o tjatar om mat, kosttillskott och att kroppen är byggd för att slita hårt, som om det vore raketforskning!!!Vi stoppar i oss 30 ton mat ca under en livstid, den maten ska igenom tarmsystemet, brytas ner i sina grundbeståndsdelar (förhoppningsvis) och göda varenda process i kroppen. Det är väldigt lite vi vet om alla dessa processer men vad vi med 100% säkerhet vet är att socker/kolhydrater utlöser insulinsekretion som påverkar oerhört mycket i vår kropp inte bara att det får sockret ur kärlen utan var sockret lagras, hur det förbränns, vilka hormoner som är med o leker. För att få ner denna naturliga process kränger vi läkemedel efter läkemedel när det alls inte behövs! Det är så man vill spy, ursäkta men jag känner så. Att bemöta överätning av socker, som leder till metabolt syndrom med allt det innebär kostar samhället pengar, mkt pengar….Bortfall av hälsa, jobbtimmar, berg av läkemedel som ska bekostas med skattepengar, primärvård o slutenvård för alla konsekvenser av met syndrom som hjärtinfarkt, stroke, synnedsättning, njursvikt, nedsatt cirkulation – amputationer, fetma, lidande på alla nivåer.Egentligen tycker jag man kan betala sina egna mediciner fullt ut om man inte är beredd att göra dom förändringar som krävs för full hälsa. Varför ska jag betala för någon som väljer att röka, dra i sig skitmat, missköta sin kropp och sedan ligga samhället till last. Det är en sak om man gjort vad man kan och förmår och sedan får hjälp med resten.Dom här tankarna är så kontroversiella, att gå ut med att man i första hand ska bota sig själv innan man springer till sjukvården och sjukvården ska i första hand arbeta med förebyggande behandling i form av naturlig läkning. Sen kan inte alla leva på ett hälsosamt sätt, alla har inte orken, kapaciteten, copingmekanismerna, men många kan och det är ren skandal att vi kränger läkemedel som vi gör.Jag har blivit anmäld för att jag föreslagit kosttillskott till ME patienter, som tur e har jag alltid torrt på fötterna med tonvis av studier som visar på att artegen föda och vissa kosttillskott är extremt effektiva för att läka ut ett inflammerat nervsystem men fy om man sprattlar utanför boxen som doktor. I värsta fall blir man av med jobbet som Annika Dahlqvist, men där hamnar inte jag för det finns tamejfan studier på allt.Jag skriver som ensam doktor ut läkemedel för ca 5-7 miljoner!!!! varje år, kan ni fatta???Skulle skatta att en av hundra patienter jag har, är intresserade av artegen föda och naturligt läkande, resten skiter i vilket och tar sina piller. Så är fallet för mig som distriktsläkare i alla fall.Lyssnade på en pod tror det var Anna Sparre, där dom nämnde att en klinisk nutritionist dvs en läkare specialistutbildad i näringslära hade läst ca 16 timmar mat! dom som var mest utbildade hade läst 2 veckor och det tyckte dom var att ta i.Nä Martina vi ligger 100 år före vår tid el så får vi likna oss vid Kopernikus o grabbarna o tjejerna som gått före o blev fängslade, torterade o instängda på dårhus för att dom talade sanning. Vi talar sanning, ingen kan säga emot oss, ingen har så mycket på fötterna som vi, så vad håller dom på med! Jag känner mig omgiven av en sovande värld., en ignorant värld men jag är i alla fall vaken, och du Martina är vaken, My och Ann-Ida är vakna, Bitten Jonsson är supervaken, Dr Perlmutter är vaken, så det är bara att fortsätta mala på o väcka den ena efter den andra.Pungt slutDr Susanne 7 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lchfätare Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Grattis till den vårdcentral/sjukhus där denna Dr Susanne arbetar! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ganymedes Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Tänk om dom nyttiga bakterierna inte är nyttiga, utan bara konkurrerar ut dom mer onyttiga bakterierna? Och att vi behöver tillföra nyttiga bakterier för att en kost med mycket fibrer göder onyttiga bakterier? L. Amber O'Hearn skriver om saken: Citat Sometimes the assumptions that scientists start with about what is “good”, “healthy”, or “normal” can cause them to interpret results in a completely different way than someone starting with different assumptions would have. Then, the resulting conclusions become the assumptions in the next round of interpretation, leading to a chain of logic in which one questionable assumption leads to another. ----------------- Maybe some of the health benefits a ketogenic diet are due, not just to the diet being low in digestible carbohydrate and thus leading to ketosis, but also to being low in indigestible fiber and thus starving certain gut bacteria. Or, to phrase the same hypothesis differently, maybe one mechanism by which a glycolytic or high-fiber diet causes health problems is that it feeds harmful gut bacteria, and the presence of those bacteria causes the health problems. If that hypothesis were true, it would imply that if you are eating a low-carb diet, then including a lot of low-carb vegetables would feed these hypothesized harmful gut bacteria and reduce some of the potential health benefits of a low-carb diet. http://www.ketotic.org/2013/11/similarities-between-germ-free-mice-and.html 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tureborgaren Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 6 timmar sedan, Ganymedes sade: Tänk om dom nyttiga bakterierna inte är nyttiga, utan bara konkurrerar ut dom mer onyttiga bakterierna? Och att vi behöver tillföra nyttiga bakterier för att en kost med mycket fibrer göder onyttiga bakterier? Jag lyssnade på den mycket långa podden med Peter Attia och Robert Lustig (väl spenderad tid!). Lustig tar upp nyttan med fibrer i slutet av podden (efter ca en timme). Att de skyddar tarmslemhinnan. Samt att det måste vara både lösliga och olösliga fibrer samtidigt. Shownotes finns i slutet av blogginlägget: Is the food industry still saying that all calories contribute equally to adiposity and insulin resistance? [1:09:00].) Example: let’s start yeah let’s talk about fiber... /...If you don’t consume fiber, that means that your gut bacteria are not getting the food they need. Because you’re absorbing it all early, but your bacteria still have to survive: so what do they do? They proteolyze and lipolyze the mucin layer. They autodigest the mucin layer that sits on the surface of your intestinal epithelial cells, protecting them... What is the difference between soluble and insoluble fiber and why do you need both? [1:13:00] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ganymedes Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 @Tureborgaren Tack, jag har lyssnat. Amber skriver: Citat If butyrate is necessary for the health and even the survival of colon cells, wouldn't that mean that a low-fiber diet — such as an all-meat diet — would be very unhealthy? Amber hasn't eaten any significant amount of indigestible fiber in more than four years; does this mean that her colon cells have died off? Det var fem år sedan och hon äter fortfarande carnivore. Borde hon inte ha känt av det idag om det Lustig säger stämmer? Vad jag vet så lever hon och har hälsan i behåll. Kan man inte anta att det Lustig säger gäller människor som äter en normalkost? Att dom kan må bra av mer fibrer kan man väl tänka sig. Att äta normalkost och äta lågkolhydratkost är två olika saker. Det som gäller för det ena behöver inte gälla för det andra. Att äta carnivore är en tredje sak. Det är fler och fler som äter carnivore och med det minimalt med fibrer. Och många verkar ju må bra av det. Jag vet verkligen inte, jag bara ställer frågor som jag tycker behöver få ett svar. Även om jag har minskat ner på grönsakerna så äter jag fortfarande en hel del och jag äter både surkål och kimchi varje dag, och på det lite yoghurt. För bakterierna och fibrerna, bla. Men funderar mer och mer på om jag verkligen behöver det. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jala Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Äter själv carnivore och har inte mått så här bra sedan jag slutade med Sten Stures Skaldemans "fakir " Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekner Posted September 24, 2018 Share Posted September 24, 2018 7 timmar sedan, Ganymedes sade: Även om jag har minskat ner på grönsakerna så äter jag fortfarande en hel del och jag äter både surkål och kimchi varje dag, och på det lite yoghurt. För bakterierna och fibrerna, bla. Men funderar mer och mer på om jag verkligen behöver det. Lchf är väl idén att återgå till kost innan jordbrukets och spannmålens tid. Använde vi oss av fermenterade grönsaker- och mjölkprodukter då? Är vi i grunden designade för jästa prylar? 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jala Posted September 24, 2018 Share Posted September 24, 2018 33 minuter sedan, Ekner sade: Lchf är väl idén att återgå till kost innan jordbrukets och spannmålens tid. Använde vi oss av fermenterade grönsaker- och mjölkprodukter då? Är vi i grunden designade för jästa prylar? Skulle tro att vi är designade för protein och fett av god kvalitet, fermenterade saker behövs för att ta hand om en massa kolhydrater, ( vilket i sig är socker ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Effie Posted September 24, 2018 Share Posted September 24, 2018 35 minuter sedan, Ekner sade: Lchf är väl idén att återgå till kost innan jordbrukets och spannmålens tid. Använde vi oss av fermenterade grönsaker- och mjölkprodukter då? Är vi i grunden designade för jästa prylar? Jag läste en matbeskrivning I boken Bronsåldersmordet, som iofs inte var från fore spannmålets tid. De samlade, om jag minns rätt, korn och inälvor och möjligen gröna blad och andra växter I en kruka, och lät det stå och fermenteras. Låter väldigt nyttigt. Och ja, jag skulle smaka om jag fick chansen (tanker däremot inte laga det själv). 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ganymedes Posted September 24, 2018 Share Posted September 24, 2018 3 timmar sedan, Ekner sade: Lchf är väl idén att återgå till kost innan jordbrukets och spannmålens tid. Använde vi oss av fermenterade grönsaker- och mjölkprodukter då? Är vi i grunden designade för jästa prylar? Jag har hela tiden hävdat att LCHF är ett modernt påfund. Även om det kanske har inspirerats av paleotänket. Vi har tex. aldrig ätit så stor andel fett som LCHF innebär. Och mjölkprodukter är väl tveksamt kanske. Jag äter ju en del ost också. Ingen aning om vi är designade för jästa prylar. Jag börjar ju misstänka att jag gått på en myt här Jag förbehåller mig rätten att få komponera min egen kost som det passar mig Vetenskapens värld idag. Jag har inte kollat på det. Citat Del 4 av 14: Vilka lever inuti oss? Även om de gör dig fjärtig, fet eller får dig att flippa ur så spelar de en mycket stor roll i ditt liv. Vi bär alla på miljardtals mikroorganismer, några av dem kan göra dig sjuk, andra håller dig frisk. Just nu kartlägger forskarna vilka som finns var och hur vi kan använda oss av dem. Man vet att det är bra att bära på en mångfald av mikroorganismer och därför blir det vanligare att få en avföringstransplantation. Programledare: Victoria Dyring. https://www.svtplay.se/video/19405860/vetenskapens-varld/vetenskapens-varld-sasong-29-vilka-lever-inuti-oss 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Katerina Posted September 24, 2018 Popular Post Share Posted September 24, 2018 Att vi tidigare inte visste så mycket om bakterier och deras roll i våra liv betyder inte att bakterierna inte fanns. Om man vänder snabbköpet ryggen och tittar in i skogen och funderar på hur bakterierna och människorna samexisterade då föreställer jag mig en vacker "bakterie-äng" i våra tarmar - många olika "blommor" som bildar en äng med rik variation. Människorna åt väl inte bara kött och fett de stoppade i munnen de ätliga och kanske en del mindre ätliga växter, svampar, blad, insekter, rötter som de kom över. De testade sig fram och med alla dessa fyndigheter följde ju de bakterier som levde på dem in i tarmarna. På detta sätt byggde de en "bakterie-äng" i tarmarna - många olika bakteriestammar som fick samexistera och bilda en balans i tarmen. De bakterierna som följde med var ju anpassade efter de växterna/svamparna/köttet/insekterna som man åt och hjälpte till att bryta ner dessa i tarmarna. Vad annars ska bryta ner maten? Så länge man upprätthåller en balans i tarmen och ingen bakteriestam får övertaget mår vi ju bra. Det kanske är så att det finns inte bra och dåliga bakterier - det finns bara balans och obalans i tarmfloran. Nu har vi "uppdaterat" vårt tillvaro med antibiotika, konserveringsmedel, mattillsatser, sötningsmedel, bekämpningsmedel mot insekter, mögel och ogräs och alla dessa uppdateringar dödar våra tarmbakterier och förstör vår bakterieflora. Den jästa maten var kanske inte den forntida människans förstahandsval men för den moderna människa kan det vara det bästa sättet att reparera tarmfloran snabbare. Dessutom kan jäsning användas för konservering av mat. På vintern hittar man inte mycket färsk mat i skogen och jaktbyten är magra då får man väl kompromissa, äta jäst mat och leva på underhudsfettet. 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ganymedes Posted September 24, 2018 Share Posted September 24, 2018 3 timmar sedan, Katerina sade: Vad annars ska bryta ner maten? Saltsyra, enzymer och galla. Vår magsäck är så sur så där trivs inte många bakterier. Och som dom sa i podden: "The duodenum is essentially sterile: it’s got a pH of 1 — only H. pylori can live there". Duodenum är tolvfingertarmen som kommer efter magsäcken. H. pylori är magsårsbakterien. Grejen med oss människor är att när vi började äta mer animalier så gjorde vi om vårt matsmältningssystem, och blev mindre beroende av bakterier för att bryta ner maten. Tjocktarmen, där den huvudsakliga bakteriefloran finns, ger oss en begränsad mängd med tillskott av vitaminer och annat. Rätta mig gärna om jag har fel. Förutom det så har även det du beskriver funnits med i mitt val att äta jästa prylar Tillägg: Så man skulle kunna tänka sig att syra grönsaker och annat innan man äter dom är som att vi flyttar ut syrandet utanför kroppen. Istället för att vi gör det i tarmsystemet. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jala Posted September 24, 2018 Share Posted September 24, 2018 33 minuter sedan, Ganymedes sade: Grejen med oss människor är att när vi började äta mer animalier så gjorde vi om vårt matsmältningssystem, och blev mindre beroende av bakterier för att bryta ner maten När började vi äta mer animalier? Levde vi förr på frukt och grönt? Hur tänker du här? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katerina Posted September 24, 2018 Share Posted September 24, 2018 Jag tror inte att saltsyran, enzymer och gallan räcker för oss att utvinna näringen ur maten eller mår bra. De behövs i högsta grad men de räcker inte. Det forskas en hel del om bakterier på de så kallade bakteriefria möss. Möss som förlöses med kejsarsnitt och lever i sterila förhållanden. Det är de mest sjukliga och deprimerade varelser som finns enligt forskarna själva. Jag kan rekommendera Tim Spectors bok "Matmyten". Han forskar på just bakterier. Bakteriefloran ärvs från mor till barn. En gång i tiden trodde man att blodet var sterilt. Nu säger man att det finns fler bakterier på och inuti den mänskliga kroppen än det finns celler. De har sin egen DNA. Vi samarbetar med våra bakterier - vi lever i symbios. De försvarar oss från inkräktare, tillverkar vitaminer och samarbetar med immunförsvaret. Vi matar dem och erbjuder de husrum. Det faktum att vi har missbrukat antibiotika och andra bakteriedödande medel kan ha bidragit till vår ökade sjuklighet. Vi dödar våra allierade medan vi tror att vi dödar våra fiender. Ogräsmedel påstås vara ofarlig för människor eftersom människor inte använder sig av fotosyntesen men då har man naturligtvis förbisett våra bakterier. Så ekologisk mat odlad med kogödsel (mer bakterier) och utan bekämpningsmedel är logisk För tro det eller ej men i jorden finns det också myriader av bakterier som utvinner näring ur döda växter och djur. Dessa är en förutsättning att växterna mår bra och att myllan inte urholkas helt. Men vi dödar dessa bakterier också med de gifterna vi sprutar på våra fält. Vi jobbar hårt med andra ord på att utrota oss själva och allt levande. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elinor Posted September 24, 2018 Share Posted September 24, 2018 Tror nog folk under paleolitikum fick i sig en betydligt rikare variation av bakterier(än svenssons idag), oavsett hur många procent av en stams kost kom från bytesdjur kontra samlande eller om man använde jästekniker. Näringsvärde och bakterier från en uroxe som sprang runt for 50.000 år sedan är inte jämförbart med dagens sönderavlade tamdjur. Vi har också påverkat de raser som används i matproduktion negativt med antibiotika och tillväxthormon under flera år, även om det numera är förbjudet inom EU. Sedan tog man säkerligen tillvara på hela djuret under paleolitikum, vilket också ledde till större variation. Förövrigt åt man nog också bär, svamp, insekter, växter osv som berikade kosten. Är helt orimligt att man alltid hade tur och ändlös tillgång på bytesdjur, även om man var nomader och flyttade efter. Barn, äldre och en hel del av kvinnorna samlade säkerligen dagligen. Knappast så att de satt runt lägerelden, rullade tummarna och väntade på jaktlaget. Vi ärver ju också tarmfloran till stor del och deras grundflora var nog inte fullt så nedmonterad av antibiotika, bakteriedödande medel&processer, brist på mångfald och kemikalier som våran. Vad gäller tarmfloretrenden så finns fortfarande inga bevis på att en vuxen människa kan förändra mikrobiomet eller få större mångfald via kost. Vilket jag personligen tycker är himla nedslående som har lindrig IBS Man kan däremot påverka ration av bakterier som redan finns där, som att socker och skräpmat verkar göda de dåliga. Men det finns fortfarande en gräns för hur mycket vi kan göra själva via kosten. Troligen också därför en behandling som avföringsdonation(från en frisk tarm) har visat på betydligt bättre resultat vid mag- och tarmåkommor än att äta kallt ris, fibrer och kimchi(som Soki Choi alltid förespråkar). 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ganymedes Posted September 24, 2018 Share Posted September 24, 2018 @Katerina Jag håller med dig om i stort sett allt du skriver. Du verkar läsa in betydligt mer i det jag skriver än vad jag verkligen skriver Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tureborgaren Posted September 24, 2018 Share Posted September 24, 2018 18 timmar sedan, Ganymedes sade: Kan man inte anta att det Lustig säger gäller människor som äter en normalkost? Att dom kan må bra av mer fibrer kan man väl tänka sig. Att äta normalkost och äta lågkolhydratkost är två olika saker. Det som gäller för det ena behöver inte gälla för det andra. Att äta carnivore är en tredje sak. Som jag förstår det är Lustig främst ute efter att få folk att dra ned på processad mat, som han menar är i det närmaste tom på fiber. Riktig mat med riktiga fibrer kan säkert göra susen. Jag är helt med på att förutsättningarna i magen blir helt annorlunda om man äter carnivore. Kanske blir det annorlunda om man äter en hög andel fett? Jag tycker att det passerar genom systemet ganska friktionsfritt, trots låg andel fibrer... Samtidigt tycker jag det är gott med grönsaker. Smörfräst, strimlad brysselkål är rena lördagsgodiset! Jag tänker på TIm Spector, som forskar på tarmflora. Han menar ju att man bör ha variationsrikedom, helst 30 olika i veckan, för att få en rik och hälsosam flora i tarmen (och fasta). “Our latest research is showing that it’s not necessarily someone who calls themselves vegetarian who has the most healthy gut – it’s the person who eats more diversity of plants in a week. Fasting is also beneficial to gut health. “When you’re not eating,” says Spector, “a whole different set of microbes comes and cleans up your gut wall, eating the sugars and things there, and that’s important in keeping a good immune balance.” Junk food is the gut microbes’ nemesis. /...Spector writes that after he put his student son on a fast food diet (chicken nuggets, burgers, soft drinks etc) for 10 days, the boy had lost 40% of his microbe species and felt sick and lethargic. The Guardian: How to feed your gut https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2018/jan/29/magical-microbes-how-to-feed-your-gut Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nils Engström Posted September 24, 2018 Share Posted September 24, 2018 6 timmar sedan, Tureborgaren sade: TIm Spector, som forskar på tarmflora. Han menar ju att man bör ha variationsrikedom, helst 30 olika i veckan, för att få en rik och hälsosam flora i tarmen (och fasta). Säkert väl underbyggt. Vad gäller fasta tillämpar jag >16 timmar dagligen, vilket fungerat utmärkt. Viktigt är ju att systemet får vila och tid på sig för avgiftning - nattetid med huvudändan i högläge - lätt med motordriven säng. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekner Posted September 25, 2018 Share Posted September 25, 2018 6 timmar sedan, Nils Engström sade: lätt med motordriven säng. En motordriven säng avger en symfoni av olika låg- och högfrekventa magnetiska och elektriska störningar, speciellt när den står still i standby. Ska man tillbringa tid i en sådan bör man nog se till att vara utrustad med ett fullgott immunförsvar. Om jag skulle tillbringa en natt i en motordriven säng tar det flera dagar innan jag reparerat mej från bestrålningen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jala Posted September 25, 2018 Share Posted September 25, 2018 7 timmar sedan, Nils Engström sade: Säkert väl underbyggt. Vad gäller fasta tillämpar jag >16 timmar dagligen, vilket fungerat utmärkt. Viktigt är ju att systemet får vila och tid på sig för avgiftning - nattetid med huvudändan i högläge - lätt med motordriven säng. Du hade fått en pokal om det inte hade varit för den motordrivna sängen, en vanlig säng med många kuddar funkar. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iAnna Posted September 25, 2018 Share Posted September 25, 2018 13 timmar sedan, Tureborgaren sade: Som jag förstår det är Lustig främst ute efter att få folk att dra ned på processad mat, som han menar är i det närmaste tom på fiber. Riktig mat med riktiga fibrer kan säkert göra susen. Ja, så har jag oxå uppfattat Lustigs budskap. Och steget från oprocessad mat till LCHF är minimal. Jag brukar själv poängtera vikten av riktig mat. LCHF är så laddat ... 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RolleE Posted September 25, 2018 Share Posted September 25, 2018 Ett par träklossar under benen vid huvudändan Fungerar perfekt, om man inte är för våldsam i sängen Rolle på Österlen 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nils Engström Posted September 25, 2018 Share Posted September 25, 2018 2 timmar sedan, Ekner sade: Om jag skulle tillbringa en natt i en motordriven säng tar det flera dagar innan jag reparerat mej från bestrålningen. Det är därför jag tillämpar LCHF-kost och har befunnit mig i ketos större delen av året! Visst är vi alla påverkade av olika former av strålning - ha en mobiltelefon i fickan ger en. Till skillnad från mobilen, som man inte stänger av, kan motordrivna sängar stängas av, efter att ha reglerats. Kan du tipsa mig om studier på området strålning av motordrivna sängar? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekner Posted September 25, 2018 Share Posted September 25, 2018 58 minuter sedan, Nils Engström sade: Kan du tipsa mig om studier på området strålning av motordrivna sängar? Inte specifikt sängar kanske, men mina egna erfarenheter av sådana litar jag på för egen del. Forskning finns på https://www.emf-portal.org/en Bara att söka och läsa blad över 20 000 studier. Så finns ju alltid https://www.stralskyddsstiftelsen.se/ som håller sej uppdaterade om forskningsläget. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ganymedes Posted September 26, 2018 Share Posted September 26, 2018 En lång intervju med Amber som nu levt 9 år utan fibrer. Hela intervjun är intressant, men dom börjar prata om fibrer och tarmfloran vid 31:00. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ganymedes Posted September 27, 2018 Share Posted September 27, 2018 On 2018-09-24 at 15:49, Katerina sade: Det forskas en hel del om bakterier på de så kallade bakteriefria möss. Möss som förlöses med kejsarsnitt och lever i sterila förhållanden. Det är de mest sjukliga och deprimerade varelser som finns enligt forskarna själva. Jag hittade något annat. Dom växer och förökar sig som vanliga möss, och dom har längre livslängd! Dom används till forskning och då har jag svårt att tänka mig annat än att dom är helt okej friska. Men skulle man släppa ut dom i den vanliga miljön så får dom säkerligen problem. Bilden kommer från den här videon om hur man sköter sådana råttor och möss. Inget intressant för övrigt: https://www.youtube.com/watch?v=68q1LW1b64A Citat Because intestinal microorganisms provide additional energy to the animal by breaking down dietary fiber, germ-free animals require more food to keep the same weight than animals that are not germ-free. Därför har dom "greater nutritional requirements". https://en.wikipedia.org/wiki/Germ-free_animal Här kan man se dom springa runt i sina burar. Eller ja, springa är kanske att ta i lite. Det är små burar: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ganymedes Posted November 1, 2018 Share Posted November 1, 2018 On 2018-09-24 at 10:20, Ganymedes sade: Jag börjar ju misstänka att jag gått på en myt här Misstankarna kvarstår. Sprang på den här bilden i mitt twitterflöde idag Citat How about this great graphic from Dr. Paul Mason. Gut cells have a lifespan of 5.6 days; eating easily digestible meats, and avoiding fiber reduces ALL symptoms in a very short period of time. It is NOT a typo that there are NO symptoms above the header on the right bottom https://twitter.com/pdkapp/status/1057749880435814400 Kommer från den här föreläsningen med Paul Mason. SFA, FODMAP, gluten och IBS nämns. Även så "bacteroidetes och firmicutes". Kort föreläsning på 22 minuter. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.