Jump to content

kzcleaneating


anders åhman

Recommended Posts

Vill ha experttips från er ang produkterna från kzcleaneating.
Fick hem bröd idag som var jättegott och kolhydraterna var lite.
Är det någon annan här som äter av hennes produkter?
Även muslin var lite kolhydrater och jättegod!
Hur ställer er ni till hennes produkter?Bör man vara aktsam?

Tacksam för svar.

Link to comment
Share on other sites

Lite väl mycket ingredienser som väcker följdfrågor. Exempel proteinbröd:
Fett 32g varav mättat 7,6g, vad består resten av fettet av, fleromättade?
Kolhydrat 4,8g är stärkelsen medräknad här? Stärkelse = kolhydrater
Varav sockerarter 4,6g, är alla monosakarider medräknade
Fiber 20g, vad man nu ska med det till om man äter strikt LCHF eller keto?
Protein 32g, vegetabilisk protein är inte komplett för våra behov då det saknas aminosyror i vegetarisk protein som måste kompletteras.
Salt, 2,2g helt okay
Ingredienser:
Mandelmjöl, psylliumfröskal, pumpafrön, sesamfrö, mjölkpulver,vassleprotein(av mjölk),linfrömjöl, heläggspulver, bakpulver,(konsistensmedel: difosfater, antioxidationsmedel: monokaliumtartrat, majsstärkelse). Mycket som inte är naturliga råvaror här.

Jag skulle inte befatta mig med detta, det kan ju kanske vara något för de som till varje pris ska ha substitut för det som man inte bör äta när man vill hålla sig frisk ?

Vänligen
Rolle på Österlen

 • Like 2
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1 timme sedan, RolleE sade:

Ingredienser:
Mandelmjöl, psylliumfröskal, pumpafrön, sesamfrö, mjölkpulver,vassleprotein(av mjölk),linfrömjöl, heläggspulver, bakpulver,(konsistensmedel: difosfater, antioxidationsmedel: monokaliumtartrat, majsstärkelse). Mycket som inte är naturliga råvaror här.

Det var inte mycket Clean eating det där inte. 

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Är rätt vansinnigt hur lite i den där shoppen som faktiskt är "clean", när man kollar runt. Brödmixen innehåller till och med en fosfattillsatts och antioxidationsmedel E 336.

Sen vet ju inte jag hur den där människan egentligen definierar rena råvaror. Verkar mest handla om att undvika vitt socker på den sajten, men tydligen helt okej med konserverings-, förtjocknings- och sötningsmedel? 

Tycker dock att det ekologiska knäckebrödet ser skapligt okej ut närings- och ingrediensmässigt. Om det bjöds skulle jag nog ta en skiva eller två. Men aldrig att jag skulle betala 400kr/kg för knäckebröd personligen(kostar 70 spänn paketet på ICA)! Är ju dyrare än ekologisk oxfilé per kilo förfasen.

Känns inte direkt kul att köpa KZ's produkter heller, då hon är minst sagt osympatisk vad gäller synen på sjuka med fetma/övervikt. Hon kan ta sina knäckekex och köra upp dem helt ärligt. 

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Jag brukar köpa det ekologiska knäckebrödet emellanåt, tycker det är helt OK men dyrt. Å andra sidan är det inget man äter enorma mängder av så ett paket räcker ett tag. Har tyvärr inte hittat något som ser motsvarande bra ut hos någon annan leverantör. 

Övriga produkter känns mer tveksamma ...

 

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

När jag har läst din fråga om bröd Anders kunde jag inte låta bli att reflektera över ämnet! Så nu känner jag att jag måste skriva av mig lite.

Jag skulle så gärna vilja veta när brödet har blivit så oemotståndligt och därmed oumbärligt i vårt liv att vi vill betala 400 kr per kilot för en imitation av en fattigmans stapelvara när oxfilén kostar billigare? Det är ju inte klokt vad upp-och-nervänt detta är!

Brödet har genom historien varit den mest billiga och näringsfattiga maten. Dvs om man hade absolut inget annat att äta så kunde man kanske komma över lite bröd. Bröd är ju också ett sätt att koka något ätbart av spannmål som annars går inte att äta. Man var tvungen att bearbeta dessa frön och mala dem riktigt fint och det räcker inte heller för man kan inte äta mjölet som det är. Mjölet är ju smaklöst så man måste också tillsätta jäst, kryddor och helst fett och sedan baka det. Man förstår ju att inga andra djur, inga jägare eller samlare skulle komma på tanken att äta dessa frön i den mängden vi äter dem nu. I mycket små mängder gjorde dem nog inte mycket skada. Brödet, innan industrialiseringen har inte heller varit någon kulinarisk sensation.

Det är nog just industrialiseringen som har gjort brödet så oemotståndlig att vi har blivit beroende. Aldrig tidigare har man lyckats mala mjölet så otroligt fint eller kunde tillsätta extra gluten för att få det fluffigare eller använda konserveringsmedel för att brödet skulle aldrig mögla. Det är långt ifrån bara kolhydraterna som man ska stirra blint på när det gäller bröd. Det är snarare alla tillsatser och trix man tar till för att få brödet att smaka som det aldrig har gjort förr och få oss att bli förtjusta i en annars trist och näringsfattig anrättning. Så nej vi har inte ätit det brödet vi äter idag i 10 000 år. Brödberoendet är på riktigt och det avser det moderna brödet tillverkat i fabrik. Om man lägger den negativa påverkan brödet har på våra kroppar i den första vågskålen och dess näringsvärde (justerat med dess biotillgänglighet) i den andra så kommer den första skålen att smälla i backen är jag övertygad om. 

 • Like 5
 • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Håller med dig Katerina men  "knäckebrödet" är väl egentligen inte är en imitation utan en egen produkt som kanske borde kallas för frökex. Det höga priset beror väl snarast på att eftefrågan är för låg och konkurrensen obefintlig ... vi får hoppas att det blir ändring på det i framtiden.

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Faktum återstår Peter att den produkten liknar just bröd. Det jag menade var en reflektion över att många som börjar med LCHF saknar just BRÖDET. De söker med ljus och lykta efter något på marknaden som är tillåtet inom LCHF-ramarna men ändå smakar och känns som bröd. Det tar olika företag fasta på annars skulle det inte finnas dessa dyra knäcken eller proteinbröd eller andra anrättningar som förtvivlat försöker likna bröd. Det roliga i kråksången är att just brödet är så långt från LCHF man kan komma. Meningen är ju att du ska släppa det för nu vet du ju varför du inte ska äta det - och det går inte för så många. Det är brödets makt som jag ville reflektera över. Brödets nya skepnader är många och frökex är bara en av dem.

Jag bakade själv fröknäcke förr enligt Anna Halléns recept. Den innehöll olika ekologiska frön, ägg och ost. Det fanns inget mjölkpulver, konserveringsmedel eller andra kemikalier i det förutom kanske bakpulvret. Nu har jag inte bakat det på ett bra tag. Det smakade förträffligt. Det var så gott att jag kunde sätta i mig en långpanna på en kväll. Jag kunde bara inte sluta så det känns nu att man ska inte börja heller.

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Jag vill ju egentligen inte hålla på och försvara KZ. ? Men just deras fröknäcke (knäckebröd) har följande ingredienser:

Linfrö*, sesamfrö *, kruskakli* (av vete),  pumpafrö*, psylliumfröskal* och salt.

Rent allmänt när det gäller bröd så bakade jag en del LCHF bröd när jag började med LCHF. Nu känns det inte som det behövs längre.

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...