anders åhman 9 Postad 2 Oktober, 2018 Share Postad 2 Oktober, 2018 Vill ha experttips från er ang produkterna från kzcleaneating.Fick hem bröd idag som var jättegott och kolhydraterna var lite.Är det någon annan här som äter av hennes produkter? Även muslin var lite kolhydrater och jättegod! Hur ställer er ni till hennes produkter?Bör man vara aktsam? Tacksam för svar. Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
anders åhman 9 Postad 2 Oktober, 2018 Författare Share Postad 2 Oktober, 2018 3 minuter sedan, anders åhman sade: Och Snälla ni,Jag är INTE intresserad av att baka själv.Så ni med dom tipsen tack,men Nej tack Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
RolleE 1 010 Postad 2 Oktober, 2018 Share Postad 2 Oktober, 2018 Lite väl mycket ingredienser som väcker följdfrågor. Exempel proteinbröd: Fett 32g varav mättat 7,6g, vad består resten av fettet av, fleromättade? Kolhydrat 4,8g är stärkelsen medräknad här? Stärkelse = kolhydrater Varav sockerarter 4,6g, är alla monosakarider medräknade Fiber 20g, vad man nu ska med det till om man äter strikt LCHF eller keto? Protein 32g, vegetabilisk protein är inte komplett för våra behov då det saknas aminosyror i vegetarisk protein som måste kompletteras. Salt, 2,2g helt okay Ingredienser: Mandelmjöl, psylliumfröskal, pumpafrön, sesamfrö, mjölkpulver,vassleprotein(av mjölk),linfrömjöl, heläggspulver, bakpulver,(konsistensmedel: difosfater, antioxidationsmedel: monokaliumtartrat, majsstärkelse). Mycket som inte är naturliga råvaror här. Jag skulle inte befatta mig med detta, det kan ju kanske vara något för de som till varje pris ska ha substitut för det som man inte bör äta när man vill hålla sig frisk Vänligen Rolle på Österlen 2 1 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Katerina 2 818 Postad 2 Oktober, 2018 Share Postad 2 Oktober, 2018 1 timme sedan, RolleE sade: Ingredienser: Mandelmjöl, psylliumfröskal, pumpafrön, sesamfrö, mjölkpulver,vassleprotein(av mjölk),linfrömjöl, heläggspulver, bakpulver,(konsistensmedel: difosfater, antioxidationsmedel: monokaliumtartrat, majsstärkelse). Mycket som inte är naturliga råvaror här. Det var inte mycket Clean eating det där inte. 4 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Skärfläcka 1 516 Postad 2 Oktober, 2018 Share Postad 2 Oktober, 2018 Om ditt mål är att gå ner i vikt och brödet hjälper dig att äta bättre så ser jag inget problem. Är ditt mål i första hand bättre hälsa så bör du nog undvika det, åtminstone för ofta. 4 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Elinor 1 927 Postad 2 Oktober, 2018 Share Postad 2 Oktober, 2018 Är rätt vansinnigt hur lite i den där shoppen som faktiskt är "clean", när man kollar runt. Brödmixen innehåller till och med en fosfattillsatts och antioxidationsmedel E 336. Sen vet ju inte jag hur den där människan egentligen definierar rena råvaror. Verkar mest handla om att undvika vitt socker på den sajten, men tydligen helt okej med konserverings-, förtjocknings- och sötningsmedel? Tycker dock att det ekologiska knäckebrödet ser skapligt okej ut närings- och ingrediensmässigt. Om det bjöds skulle jag nog ta en skiva eller två. Men aldrig att jag skulle betala 400kr/kg för knäckebröd personligen(kostar 70 spänn paketet på ICA)! Är ju dyrare än ekologisk oxfilé per kilo förfasen. Känns inte direkt kul att köpa KZ's produkter heller, då hon är minst sagt osympatisk vad gäller synen på sjuka med fetma/övervikt. Hon kan ta sina knäckekex och köra upp dem helt ärligt. 4 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Peter B 11 581 Postad 2 Oktober, 2018 Share Postad 2 Oktober, 2018 Jag brukar köpa det ekologiska knäckebrödet emellanåt, tycker det är helt OK men dyrt. Å andra sidan är det inget man äter enorma mängder av så ett paket räcker ett tag. Har tyvärr inte hittat något som ser motsvarande bra ut hos någon annan leverantör. Övriga produkter känns mer tveksamma ... 5 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
PiaB 940 Postad 3 Oktober, 2018 Share Postad 3 Oktober, 2018 Köper också de olika typerna av knäckebröd. Tomat- och lökvarianten är en favorit! 5 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Detta är ett populärt inlägg. anders åhman 9 Postad 3 Oktober, 2018 Författare Detta är ett populärt inlägg. Share Postad 3 Oktober, 2018 Tack alla för svaren!Jag ville mest pröva produkterna och dom var väldigt goda men efter att ha läst så är jag nog mera förskiktig med det och håller mig till LCHF-Kan poängtera att strikt är jag inte.För jag brukar köpa parisare som har innehåll som kanske inte är det bästa av val men lite kolhydrater.Jag går alltid på kolhydrater som är 10 och under.Vissa fall är det ok med kolhydrater med uppåt 20 men då tar jag lite av det och sällan. Har ändå gått ned mycket från 1 dag men siktar på att gå ned ca 15 kg så bör jag nog vara nöjd. 9 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Detta är ett populärt inlägg. Katerina 2 818 Postad 3 Oktober, 2018 Detta är ett populärt inlägg. Share Postad 3 Oktober, 2018 När jag har läst din fråga om bröd Anders kunde jag inte låta bli att reflektera över ämnet! Så nu känner jag att jag måste skriva av mig lite. Jag skulle så gärna vilja veta när brödet har blivit så oemotståndligt och därmed oumbärligt i vårt liv att vi vill betala 400 kr per kilot för en imitation av en fattigmans stapelvara när oxfilén kostar billigare? Det är ju inte klokt vad upp-och-nervänt detta är! Brödet har genom historien varit den mest billiga och näringsfattiga maten. Dvs om man hade absolut inget annat att äta så kunde man kanske komma över lite bröd. Bröd är ju också ett sätt att koka något ätbart av spannmål som annars går inte att äta. Man var tvungen att bearbeta dessa frön och mala dem riktigt fint och det räcker inte heller för man kan inte äta mjölet som det är. Mjölet är ju smaklöst så man måste också tillsätta jäst, kryddor och helst fett och sedan baka det. Man förstår ju att inga andra djur, inga jägare eller samlare skulle komma på tanken att äta dessa frön i den mängden vi äter dem nu. I mycket små mängder gjorde dem nog inte mycket skada. Brödet, innan industrialiseringen har inte heller varit någon kulinarisk sensation. Det är nog just industrialiseringen som har gjort brödet så oemotståndlig att vi har blivit beroende. Aldrig tidigare har man lyckats mala mjölet så otroligt fint eller kunde tillsätta extra gluten för att få det fluffigare eller använda konserveringsmedel för att brödet skulle aldrig mögla. Det är långt ifrån bara kolhydraterna som man ska stirra blint på när det gäller bröd. Det är snarare alla tillsatser och trix man tar till för att få brödet att smaka som det aldrig har gjort förr och få oss att bli förtjusta i en annars trist och näringsfattig anrättning. Så nej vi har inte ätit det brödet vi äter idag i 10 000 år. Brödberoendet är på riktigt och det avser det moderna brödet tillverkat i fabrik. Om man lägger den negativa påverkan brödet har på våra kroppar i den första vågskålen och dess näringsvärde (justerat med dess biotillgänglighet) i den andra så kommer den första skålen att smälla i backen är jag övertygad om. 6 2 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Peter B 11 581 Postad 3 Oktober, 2018 Share Postad 3 Oktober, 2018 Håller med dig Katerina men "knäckebrödet" är väl egentligen inte är en imitation utan en egen produkt som kanske borde kallas för frökex. Det höga priset beror väl snarast på att eftefrågan är för låg och konkurrensen obefintlig ... vi får hoppas att det blir ändring på det i framtiden. 5 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Katerina 2 818 Postad 4 Oktober, 2018 Share Postad 4 Oktober, 2018 Faktum återstår Peter att den produkten liknar just bröd. Det jag menade var en reflektion över att många som börjar med LCHF saknar just BRÖDET. De söker med ljus och lykta efter något på marknaden som är tillåtet inom LCHF-ramarna men ändå smakar och känns som bröd. Det tar olika företag fasta på annars skulle det inte finnas dessa dyra knäcken eller proteinbröd eller andra anrättningar som förtvivlat försöker likna bröd. Det roliga i kråksången är att just brödet är så långt från LCHF man kan komma. Meningen är ju att du ska släppa det för nu vet du ju varför du inte ska äta det - och det går inte för så många. Det är brödets makt som jag ville reflektera över. Brödets nya skepnader är många och frökex är bara en av dem. Jag bakade själv fröknäcke förr enligt Anna Halléns recept. Den innehöll olika ekologiska frön, ägg och ost. Det fanns inget mjölkpulver, konserveringsmedel eller andra kemikalier i det förutom kanske bakpulvret. Nu har jag inte bakat det på ett bra tag. Det smakade förträffligt. Det var så gott att jag kunde sätta i mig en långpanna på en kväll. Jag kunde bara inte sluta så det känns nu att man ska inte börja heller. 5 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Detta är ett populärt inlägg. SGK 3 089 Postad 4 Oktober, 2018 Detta är ett populärt inlägg. Share Postad 4 Oktober, 2018 Apropå bröd så anser jag att LCHF-bröd i sig inte är något som någon har anledning att bannlysa inom LCHF. Allt handlar i slutänden om att leva så hälsosamt som möjligt utifrån ens egna premisser. Det finns personer i min närhet som aldrig skulle kunna hålla sig till LCHF utan "brödersättning", och då tycker jag att man gör rätt i att välja sådant. Bättre att äta brödersättning inom LCHF än att inte äta LCHF. Själv tycker jag att frökex (mitt recept innehåller bara fröer och vatten och salt) är alldeles utmärkt att lägga ett tjockt lager smör på och ett gott pålägg. Blir mindre kladdigt så, och för mig räcker ett kex, det gör inte mig sugen på fler. Andra typer av LCHF-bröd triggar mig inte heller. Så där är vi människor tydligen väldigt olika. De livsmedel som triggar oss verkar variera mycket. Men min filosofi är att var och en lär sig hur man fungerar, och väljer medvetetet utifrån det. Tillägg: jag äter i genomsnitt 2-3 frökex per vecka. En plåt (24 bitar) räcker således 8-12 veckor. 10 1 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Detta är ett populärt inlägg. Effie 8 290 Postad 4 Oktober, 2018 Detta är ett populärt inlägg. Share Postad 4 Oktober, 2018 Men det är väl med bröd som med allt annat inom LCHF - man måste anpassa till sig själv. Hittar jag ett bröd jag vill köpa, och jag mår bra och får en vikt jag trivs med - fine. Får jag inte det resultatet, så får jag ju ompröva. Bakar jag bröd, oavsett om det är fröknäcke med bara frön, eller någon mjuk limpa, och tar någon skiva då och då som underlag till pålägget - fine. Riskerar jag att äta upp hela limpan direct (vilket jag gör), får jag frysa in den skivad. Hjälper inte det, får jag låta bli att baka. LCHF-ingenjören skrev ett blogginlägg någon gang om triggrar (till överätning). Inte bara söt smak, utan konsistens, situationer och säkert en del annat också. Man får vara lite vaken på hur man reagerar, och lära sig vad som funkar och vad man ska vara uppmärksam på. Sedan får man utforma sina planer och strategier utifrån det. 9 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Detta är ett populärt inlägg. Peter B 11 581 Postad 4 Oktober, 2018 Detta är ett populärt inlägg. Share Postad 4 Oktober, 2018 Jag vill ju egentligen inte hålla på och försvara KZ. Men just deras fröknäcke (knäckebröd) har följande ingredienser: Linfrö*, sesamfrö *, kruskakli* (av vete), pumpafrö*, psylliumfröskal* och salt. Rent allmänt när det gäller bröd så bakade jag en del LCHF bröd när jag började med LCHF. Nu känns det inte som det behövs längre. 8 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Detta är ett populärt inlägg. MariaF 21 090 Postad 6 Oktober, 2018 Detta är ett populärt inlägg. Share Postad 6 Oktober, 2018 On 2018-10-04 at 10:04, Katerina sade: Meningen är ju att du ska släppa det för nu vet du ju varför du inte ska äta det - och det går inte för så många. Det är brödets makt som jag ville reflektera över. För några år sedan var jag kollega med en man som höll på att äta ihjäl sig. Vet inte om 150kg räcker när jag uppskattar hans vikt... Vi skulle besöka en kund, ca 2tim bort. På vägen dit stannade vi och åt lunch, som avslutades med en hög kakor till kaffet. Bulle under mötet. På väg hem stannade vi på ett café och lassade in lite mer socker. Vår andra kollega noterade att jag drack en slät kopp te och undrade över det. Jag berättade att jag lagt om till LCHF (detta hände nog nåt år efter kostomläggningen) och den tjocka mannen berättade att han provat det "men det gick inte". Jag undrade varför och svaret var just "Jag kan inte leva utan bröd!". Ryktet sa att han var GBP-opererad men jag fick det aldrig bekräftat. Han somnade ofta sittandes vid skrivbordet och kämpade rejält med att ta sig till hissen. Diabetes, check. Jag tycker du är inne på rätt spår, Katerina. Det är nåt annat lurt när man absolut inte kan släppa en viss produkt. Under min tjänsteresa i veckan provade jag en brödkant (del av färdigskuren skiva på restaurang). Mycket smör på. Det var en liten god smakbit men inte så att jag inte kan avstå som förr. För mig är det inte bröd som skapar beroende, utan vispgrädde. Det är tufft varje gång jag drar ner på det (inkl drar ner på antal koppar te där den mesta grädden kommer). Samma fenomen, olika uttryck. Samhället idag är verkligen fullt av detta och det blir inte bättre av alla valmöjligheter. 8 1 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.