Gå till innehåll

Migrän, frusen och lågt BS


Recommended Posts

Nu skriver jag igen. Är en van LCHF:are som alltid pendlat mellan socker/LCHF/Keto pga sockerberoende osv. Har alltid mått bäst av en ketogen  mejerifri kost och har nu hållit ketosen i 4 månader. och längre innan detta med undantag för en del återfall. Jag har fått problem sedan jag börjat sist igen dock. Har fått histaminintolerans som innebär att jag inte kan äta NÅGOT histamin utan att få huvudvärk eller migrän och bli extremtrött i 2 dagar efteråt. Jag är frusen, svag i kroppen och har hjärndimma. Emellan dessa dagar mår jag ibland jättebra så som jag gjorde en gång i tiden i ketos men dessa dagar blir allt mindre. 
Dessa problem skulle ju kunna ha uppkommit ändå, även om jag inte gått över till ketogent och det är ju omöjligt att säga nu. En teori jag har är att kroppen, i och med den starka detoxen som ketosen innebär, har börjat rensa ut tungmetaller eller annat och det är därför jag får dessa otäcka symptom? Kanske är en lägre ketos att föredra isåfall?

Har haft en lång historia med diffusa symtom och varit hos flertalet läkare som inte kan se något fel. Har värk, konstant hög puls ( vid ett tillfälle på 153 utan att jag ansträngt mig), yrsel och lågt blodtryck och koncentrationssvårigheter. Allt detta var värre förut men då hade jag iallafall inte problem med histaminerna och därmed ingen migrän. Kunde iallafall jobba deltid vilket jag aldrig skulle kunna nu. 

Idag fick jag migrän trots en låghistamin kost, fick migrän, började frysa och fick lock för öronen som när man är på väg att tuppa av. Mätte då ketonerna och de låg på 4.8 och BS på 3.4 vilket inte behöver vara lågt men i samband med dåligt mående är ganska anmärkningsvärt.. Hade ätit en entrecote med mycket ghee så inget som bör trigga insulin? Åt ett äpple från trädgården i ren panik. Hade dock tagit en alvedon och en antihistamin också så är inte säker på vad det var som hjälpte. Av erfarenhet brukar dock varken alvedon eller antihistaminer hjälpa vid ett påbörjat migränanfall. 

Har gjort ett födoämnesintoleranstest från amodo medical som visade en del intoleranser bla. vitlök, hallon, ägg och mejerier och har uteslutit dessa. Ett tecken på att något är fel eftersom jag kunnat äta ägg och vitlök förr. Har ätit mest kött och smör (ghee), dricker kaffe och äter ibland broccoli/blomkål. Har ätit så här i princip hela sommaren men utan resultat. 

Kan inte tänka mig att gå över på en "normal" kost igen då jag vet vilka fördelar en artegen föda ger och att det omöjligt kan vara orsaken till mina problem.

Är det någon med liknande problem eller någon som har kunskap inom området? Vad bör jag göra, känner någon till en riktig läkare eller någon annan seriös utredare? Är tacksam för svar, är som ni säkert märker rätt uppgiven!

 

  • Ledsen 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Vet inte hur jag ska jobba med den när jag inte tål något. Benbuljong- helt uteslutet, glutamin likaså, potatismjöl tror jag är en 1a dvs har histamin i sig, de flesta grönsaker har det ju med. Probiotika är också väldigt problematiskt eftersom de ofta innehåller massor av histaminer.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
3 minuter sedan, Jola sade:

Vet inte hur jag ska jobba med den när jag inte tål något. Benbuljong- helt uteslutet, glutamin likaså, potatismjöl tror jag är en 1a dvs har histamin i sig, de flesta grönsaker har det ju med. Probiotika är också väldigt problematiskt eftersom de ofta innehåller massor av histaminer.

Det finns ett sätt.... titta på programmet. ...

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hur har du kommit fram till att det är histamin som är problemet ? 

Från min erfarenhet hänger inte din historia riktigt med histaminproblem, dvs brist på enzymet daosin som bryter ner histamin. 

Har du koll på mögel i bostaden, på jobbet?

Vad dricker du? Hur fungerar tarmen?

  • Gilla 3
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
12 timmar sedan, Erik 2 sade:

Hur har du kommit fram till att det är histamin som är problemet ? 

Från min erfarenhet hänger inte din historia riktigt med histaminproblem, dvs brist på enzymet daosin som bryter ner histamin. 

Har du koll på mögel i bostaden, på jobbet?

Vad dricker du? Hur fungerar tarmen?

Har tagit ett prov och väntar på svar. När jag äter saker med histamin i så får jag migrän, hög puls, ibland ångest och blodtrycksfall så är säker på att det är problem med histaminer men inte vad som orsakat det. Finns annat än DAO som kan orsaka det, mastceller, höga nivåer av tungmetaller och som du säger mögel. 

Jag dricker bara vatten och fortfarande kaffe då, ibland bubbelvatten.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
2 timmar sedan, iAnna sade:

Jag får migrän av hormonsvängningar, oavsett vad jag äter. Östrogen och progesteron och hela den biten. 

Ja, det kan också orsaka HIT. Har problem med pms också. Har bioidentiskt progesteronkräm men har inte upplevt att den hjälpt riktigt mer än att jag kan bli väldigt lugn och ibland lite verklighetsfrånvänd, lite otäckt. Vad gör du för att försöka balansera hormonerna då?

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
48 minuter sedan, Jola sade:

Du menar bajsdonation. Visst, vet du om det är tillgängligt i Sverige än? 

Det verkar finnas tillgängligt om man drabbats av clostridiumdiarré iallafall. Vet inte så mycket, ville bara väcka tanken (på tarmfloran, inte nödvändigtvis avföringsdonation ). 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
34 minuter sedan, Vittvrak sade:

Det verkar finnas tillgängligt om man drabbats av clostridiumdiarré iallafall. Vet inte så mycket, ville bara väcka tanken (på tarmfloran, inte nödvändigtvis avföringsdonation ). 

Nej, tror inte de utför sånt än tyvärr! 

Jag har det i tanken men vet inte riktigt hur jag ska göra eftersom mycket av det man ska äta ger mig reaktion.. Kan ju försöka med microdoser. 

Åt ett omoget äpple och päron igår vid migränen o det gjorde det inte värre. Behöll ketosen idag också, gissar att det var mycket res.stärkelse.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
57 minuter sedan, Jola sade:

Nej, tror inte de utför sånt än tyvärr! 

Jag har det i tanken men vet inte riktigt hur jag ska göra eftersom mycket av det man ska äta ger mig reaktion.. Kan ju försöka med microdoser. 

Åt ett omoget äpple och päron igår vid migränen o det gjorde det inte värre. Behöll ketosen idag också, gissar att det var mycket res.stärkelse.

Hur är det med salladskål, vitkål (kimchi, surkål)? 

Redigerad av Vittvrak
Kimchi är ju salladskål
  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Alfa-gal ?

https://ki.se/nyheter/koppling-mellan-fastingbett-och-kottallergi

Jag tycker det verkar som att din kropp reagerar på något med en allergisk reaktion (med histamin utsöndring) snarare än att du får i dig mycket histamin eller histaminproducerande mikrober. Du skriver att du äter låg-histaminkost. Och du verkar inte dricka något misstänkt som champagne tex.

 

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
On 2018-10-03 at 12:59, Vittvrak sade:

Hur är det med salladskål, vitkål (kimchi, surkål)? 

I allt syrat är det tyvärr massor av histamin, en av de första sakerna man säger att man ska undvika vid HIT. 

Om man tänker evolutionärt så borde ju inte detta ha existerat förr, om man inte kunde äta lagrad mat eller någon dag gammalt kött så vore man ju utrotad. Måste vara något jag missar som är på tok. 
Lite halvkonstigt också eftersom tarmen med all sannolikhet har en högre grad av genomsläpplighet men inte klarar av något som skulle hjälpa den mot just detta.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
21 timmar sedan, Erik 2 sade:

Alfa-gal ?

https://ki.se/nyheter/koppling-mellan-fastingbett-och-kottallergi

Jag tycker det verkar som att din kropp reagerar på något med en allergisk reaktion (med histamin utsöndring) snarare än att du får i dig mycket histamin eller histaminproducerande mikrober. Du skriver att du äter låg-histaminkost. Och du verkar inte dricka något misstänkt som champagne tex.

 

Nej jag har slutat med alkohol då jag helt plötsligt inte klarade av det längre. Mådde pyton efter bara ett glas rött. Samt kunde inte äta lax, ölkorv eller annat histaminrikt. Det konstiga är att det började när jag startade med en AIP kost, autoimmun paleo. Då började jag få ångest och märkte att denna slutade när jag slutade med benbuljongen. Sen började jag på keto igen eftersom jag verkligen inte mår bra av så mycket kolhydrater som en paleokost innebär, och då började migränen som jag inte haft sen jag var liten. Det verkar ha ett samband med att jag är i ketos därav min teori kring detoxen. Min kropp blir ju utsatt för de ämnen den gör sig av med under tiden de förs ut, innan har de suttit undangömda tänker jag? Eller är jag helt fel ute? 
Men visst kan det vara som du säger, förstår bara inte vad det ska vara jag helt plötsligt reagerar mot. Det skulle ju vara smöret då, har ju fortfarande inte bytt ut allt.

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Inga fästingbett alltså ? Och köttallergi pga alfa-gall ? Fast alfa-gall är en kolhydrat som råkar finnas i kött.

Kroppen rensar definitivt ut gifter och annat den lagrat under den onyttiga eran. Kan förklara migränen men migrän sitter ofta i tarmen.

Har du funderat på att din nya kost kanske skadar candida som försvarar sig med att släppa ut gifter.

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tjatar vidare lite om tarmfloran , det skulle ju trots allt kunna vara grundorsaken till dina problem. 

Bönor förutom soja och kidney ska tydligen vara ok vid HIT ,där har du ju bränsle till bra bakterier sen kan man ju bara hoppas att dom finns där.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
On 2018-10-03 at 11:11, Jola sade:

Vad gör du för att försöka balansera hormonerna då?

Inte ett iota faktiskt. Mer än att äta ketogent (ren svensk ekologisk mat). Försöker jobba lagom mycket och sova bra. 

Nu förtiden drabbas jag bara en handfull gånger om året av migrän. Min "religiösa övertygelse" säger mig att det inte är Darwins/Guds/vem-man-nu-tror-på mening att man ska stoppa i sig extra hormoner. Jag vill lösa det på naturlig väg.

  • Gilla 4
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
16 hours ago, singoalla said:

Har du referenser på att migrän ofta sitter i tarmen? Erik2...

Tycker du jag tog ut svängarna lite ? Jag borde ha lagt till ett "nog". Här är några referenser, men det är nog en bit kvar till fullt bevis, och orsakerna till migrän är nog många och tämligen okända. I den här studien av studier om kopplingen till tarmen säger de: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5532317/

"We have reviewed the literature for relevant papers reporting on the clinical association between migraine and gastrointestinal symptoms. Several studies have shown different gastrointestinal diseases to be associated with migraine, but the underlining pathophysiology remains elusive. The data gathered and analyzed have shown great variability across studies, making it impossible to draw definitive conclusions. Further research is required to elucidate this potential relationship. An understanding of the relationship between migraine and gastrointestinal disorders is of great clinical importance for prompt diagnosis and treatment."

https://www.theguardian.com/science/2016/oct/18/migraines-could-be-caused-by-gut-bacteria-nitrates-food-trigger-study-suggests

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4240046/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28894515

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack erik2. Blir intressant att  följa utvecklingen i forskningen kring migrän. Det finns en del nya spår på gång. Har själv migrän därav mitt intresse. Fast oftast  bara 3 ggr per år. Har haft det sen 16 års ålder. Ingen skillnad  när jag nu fyllt 64.

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Amy Berger tipsade om den här podden:

https://www.biohackerslab.com/ep65-dr-angela-stanton/

Citat

A must-listen for anyone who experiences migraines! They cover it all: ketogenic diet, magnesium, sodium, histamines, and more. Very educational. I learned a lot from this one.

https://twitter.com/TuitNutrition/status/1047968176816967682

 

  • Tack! 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
23 hours ago, Ganymedes said:

Otroligt bra information Ganymedes. Stort tack för Angela Stanton. En ny gigant snart i mitt bibliotek. 

Genetik till att börja med, the original human brain. Insulinresistens utan förhöjt insulin. Electrolytunderskott pga enormt stor användning av elektrolyter jämfört med andra typer. Enorm uppmärksamhet på händelser, super sensitive persons. Mm. Mm.

Slutsats bla undvik kolhydrater och öka på intaget av elektrolyter. Salt är ett mycket effektivt motmedel.

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kul att det var ett bra tips ?

Twitter är för övrigt en bra källa till information när det kommer till LCHF/keto/paleo/carnivore. Dom flesta tongivande rösterna, plus många andra, finns och är aktiva där. Amy Berger är en av dom

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
On 2018-10-05 at 22:43, kickilotta sade:

Prova med att utesluta gluten ur kosten. Sluta med allt socker, gärna Ketogen kost.  Många bli väldigt mycket bättre från sin migrän med dessa åtgärder.

 

Tror inte du läst mitt inlägg :) äter redan ketogent och har inte ätit gluten på flera år.

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
On 2018-10-04 at 20:38, Erik 2 sade:

Inga fästingbett alltså ? Och köttallergi pga alfa-gall ? Fast alfa-gall är en kolhydrat som råkar finnas i kött.

Kroppen rensar definitivt ut gifter och annat den lagrat under den onyttiga eran. Kan förklara migränen men migrän sitter ofta i tarmen.

Har du funderat på att din nya kost kanske skadar candida som försvarar sig med att släppa ut gifter.

Jag har gjort ett födoämnesintolerans test så tycker att det borde ha synts där om jag var köttallergisk? Eller vet du vad det är för typ av antikroppar? IgE eller IgG eller nån annan?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Vet inte men skulle bli förvånad om det ingår i det allmänna allergi-screening programmet. Du får nog fråga din vårdcentral eller kontakta ngn av forskarna:

--------------------------------------------------

Kolhydraten alfa-gal, som finns i fästingars mag- och tarmkanal, kan orsaka allergi mot rött kött efter fästingbett. Det visar ny forskning från Karolinska Institutet och Södersjukhuset. Under fyra år har cirka 50 patienter med allergi mot nöt-, fläsk- och lammkött följts på medicinmottagningen på Södersjukhuset. Det har då visat sig att patienter med köttallergi har allergiantikroppar mot ett kolhydrat som heter alfa-gal och som finns i fästingens mag- och tarmkanal. De nya rönen har presenterats i vetenskapstidskriften Allergy och uppföljande studier är på gång.

– Upptäckten har gjort att vi nu kan säga att det finns en stark koppling mellan fästingbett och köttallergi. Vid fästingbett exponeras vi för alfa-gal och riskerar att utveckla allergi, säger Marianne van Hage, professor i klinisk immunologi vid Karolinska Institutet, som lett forskningsarbetet.

Det vanligaste symtomet på köttallergi är nässelutslag, men patienten kan också få svåra allergiska reaktioner, anafylaxi, som i värsta fall kan vara livshotande. Svullnad i ansiktet, munhåla/svalg och magproblem är andra reaktioner. Diagnosen försvåras av att symtomen kommer först mellan två till sju timmar efter att patienten har ätit kött och inte nödvändigtvis varje gång kött ingått i måltiden.

Forskarna konstaterar att det sannolikt finns ett mörkertal när det gäller köttallergi, eftersom antalet fästingar ökar och därmed också risken för fästingbett. De flesta som får fästingbett utvecklar dock inte köttallergi.

Den experimentella delen av forskningen drivs av professor Marianne van Hage och hennes forskargrupp, där Maria Starkhammar ingår och ansvarar för den kliniska forskningen vid Södersjukhuset. Forskningen finansieras med anslag Vetenskapsrådet, Stockholms läns landsting, Hjärt-Lungfonden, Astma- och Allergiförbundet med flera organisationer.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
2 timmar sedan, Erik 2 sade:

Vet inte men skulle bli förvånad om det ingår i det allmänna allergi-screening programmet. Du får nog fråga din vårdcentral eller kontakta ngn av forskarna:

--------------------------------------------------

Kolhydraten alfa-gal, som finns i fästingars mag- och tarmkanal, kan orsaka allergi mot rött kött efter fästingbett. Det visar ny forskning från Karolinska Institutet och Södersjukhuset. Under fyra år har cirka 50 patienter med allergi mot nöt-, fläsk- och lammkött följts på medicinmottagningen på Södersjukhuset. Det har då visat sig att patienter med köttallergi har allergiantikroppar mot ett kolhydrat som heter alfa-gal och som finns i fästingens mag- och tarmkanal. De nya rönen har presenterats i vetenskapstidskriften Allergy och uppföljande studier är på gång.

– Upptäckten har gjort att vi nu kan säga att det finns en stark koppling mellan fästingbett och köttallergi. Vid fästingbett exponeras vi för alfa-gal och riskerar att utveckla allergi, säger Marianne van Hage, professor i klinisk immunologi vid Karolinska Institutet, som lett forskningsarbetet.

Det vanligaste symtomet på köttallergi är nässelutslag, men patienten kan också få svåra allergiska reaktioner, anafylaxi, som i värsta fall kan vara livshotande. Svullnad i ansiktet, munhåla/svalg och magproblem är andra reaktioner. Diagnosen försvåras av att symtomen kommer först mellan två till sju timmar efter att patienten har ätit kött och inte nödvändigtvis varje gång kött ingått i måltiden.

Forskarna konstaterar att det sannolikt finns ett mörkertal när det gäller köttallergi, eftersom antalet fästingar ökar och därmed också risken för fästingbett. De flesta som får fästingbett utvecklar dock inte köttallergi.

Den experimentella delen av forskningen drivs av professor Marianne van Hage och hennes forskargrupp, där Maria Starkhammar ingår och ansvarar för den kliniska forskningen vid Södersjukhuset. Forskningen finansieras med anslag Vetenskapsrådet, Stockholms läns landsting, Hjärt-Lungfonden, Astma- och Allergiförbundet med flera organisationer.

Min bror har fått exakt det du talar om! Men jag äter enbart rött kött i nuläget och har inga problem med nässelutslag osv. Endast migräner och allmänt trött hela tiden, värk osv. Men skulle kunna vara en IgG reaktion mot smöret som jag fortfarande äter. Ska göra ghee istället o se om det gör någon skillnad. 

Tack för engagemang!

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
7 timmar sedan, Jola sade:

Tror inte du läst mitt inlägg :) äter redan ketogent och har inte ätit gluten på flera år.

Det tror du inte...? Såg inte någonstans att du åt glutenfritt. 

För övrigt var mitt inlägg generellt hållet. Dvs vad som i allmänhet kan vara till nytta när man har migrän. 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
On 2018-10-08 at 21:33, kickilotta sade:

Det tror du inte...? Såg inte någonstans att du åt glutenfritt. 

För övrigt var mitt inlägg generellt hållet. Dvs vad som i allmänhet kan vara till nytta när man har migrän. 

Jag har skrivit att jag äter ketogent och jag tror definitivt inte nåt innehållande gluten är ketogent, inte socker heller för den delen :)

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
On 2018-10-02 at 18:42, Jola sade:

Har haft en lång historia med diffusa symtom och varit hos flertalet läkare som inte kan se något fel. Har värk, konstant hög puls ( vid ett tillfälle på 153 utan att jag ansträngt mig), yrsel och lågt blodtryck och koncentrationssvårigheter. Allt detta var värre förut men då hade jag iallafall inte problem med histaminerna och därmed ingen migrän.

En viss risk att det redan sagts förut.  De här symtomen stämmer misstänkt bra mot natrium brist.    " konstant hög puls ( vid ett tillfälle på 153 utan att jag ansträngt mig), yrsel och lågt blodtryck och koncentrationssvårigheter"

Konstant hög puls kan bero på  kroppen gör sig av med kalium vid stor natriumbrist(för att upprätthålla rätt proportioner mellan natrium och kalium), då minskar blodvolymen och blodtrycket minskar, och  pulsen går upp. Benbuljongen du tvingades sluta med gav dig bland annat natrium.Det enklaste sättet få i sig natrium är ta en tesked salt i ett glas vatten(Mellan 1 och 1/3 dels, och 2 och 2/3 dels tesked salt per dag brukar vara bra.)Trötthet och förvirring uppstår ofta vid stor natriumbrist. 

PS. På youtube finns det många bra intervjuer med farmakologie doktor James Dinicolantonio om salt och hans bok The salt Fix är mycket bra, DS 

 

  • Gilla 3
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
On 2018-10-15 at 16:09, HelgeK sade:

En viss risk att det redan sagts förut.  De här symtomen stämmer misstänkt bra mot natrium brist.    " konstant hög puls ( vid ett tillfälle på 153 utan att jag ansträngt mig), yrsel och lågt blodtryck och koncentrationssvårigheter"

Konstant hög puls kan bero på  kroppen gör sig av med kalium vid stor natriumbrist(för att upprätthålla rätt proportioner mellan natrium och kalium), då minskar blodvolymen och blodtrycket minskar, och  pulsen går upp. Benbuljongen du tvingades sluta med gav dig bland annat natrium.Det enklaste sättet få i sig natrium är ta en tesked salt i ett glas vatten(Mellan 1 och 1/3 dels, och 2 och 2/3 dels tesked salt per dag brukar vara bra.)Trötthet och förvirring uppstår ofta vid stor natriumbrist. 

PS. På youtube finns det många bra intervjuer med farmakologie doktor James Dinicolantonio om salt och hans bok The salt Fix är mycket bra, DS 

 

Hej tack men jag är helt 100 på att jag inte har natriumbrist. Har haft det vid många tillfällen och då har det hjälp besvären nästan direkt med lite salt i vatten som du säger. Då tar det oftast inge emot med salt heller men det gör det nu. Saltar maten väldigt mycket plus att jag körde med saltat smör i kaffet innan jag slutade med det. 

Kan informera om att sedan jag slutat helt med smör, ägg, vitlök och hallon som jag hade en IgG reaktion emot enligt imu pro testet så har histamin symtomen i princip försvunnit. Det har gått 3 veckor utan dessa födoämnen och jag kan redan äta stelt fläsk igen och träna styrka utan att få migrän dagen efter! Jag trodde inte att smöret kunde påverka så pass men det gjorde det. Antagligen beror intoleranserna på en genomsläpplig tarmvägg och jag kan nu börja behandla med probiotika (tålde ej förut) och sedan ska jag prova att återinföra livsmedel för livsmedel efter 6-12 månader. Tror dock jag kommer fortsätta vara utan ägg som jag hade mest antikroppar emot. 

Tack för allas engagemang. Det började med flertalet muskelbristningar vid normal styrketräning gick över i extrem ångest och sedan resulterade det i histamin intolerans. Symtomen har varit många och jag hoppas min resa kan hjälpa någon annan! 

Har fortfarande hög puls och känner mig trött men är hoppfull att även det ger sig efter lite tarmreparation :)

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Om det är mjölkproteinerna i smöret du är känslig emot, så kan du göra klarifierat smör själv, om du skall prova att återinföra smöret i kosten om 12 månader eller så. Nu när det inte är mycket sol kan det vara bra att komma ihåg D-vitamin. Lycka till!  

  • Gilla 3
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
23 timmar sedan, Jamtlandstjej sade:

Spännande! Var/hur gör du det testet? Har själv histaminreaktioner mot ett flertal livsmedel, vissa som jag bara tror, vissa som är mera säkert...

Gå in på amodomedical. Det heter imu pro analys, jag tog det billigaste bara för att få en indikation. 

Har fått kolesterolprov taget nyss, totalen. Det låg på 9.5? Känns högt, är det något att oroa sig för? Ska ta kvot senare i månaden..

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
1 timme sedan, Jola sade:

Har fått kolesterolprov taget nyss, totalen. Det låg på 9.5?

Du fick inga andra fettvärden? Ensamt säger ju inte totalen så mycket.

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
1 timme sedan, MariaF sade:

Du fick inga andra fettvärden? Ensamt säger ju inte totalen så mycket.

Ska ta de om ca 1 vecka. Läkaren sa att det ändå är väldigt högt dock.

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
20 timmar sedan, Jola sade:

Har fått kolesterolprov taget nyss, totalen. Det låg på 9.5? Känns högt, är det något att oroa sig för? Ska ta kvot senare i månaden..

Mina blodfetter gick bananas i klimakteriet. Totalkolesterol runt 10 t ex. Men som andra säger, så spelar det mindre roll.

För egen del fortsätter jag med riktig mat livet ut. ?

  • Gilla 7
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
6 timmar sedan, iAnna sade:

Mina blodfetter gick bananas i klimakteriet. Totalkolesterol runt 10 t ex. Men som andra säger, så spelar det mindre roll.

För egen del fortsätter jag med riktig mat livet ut. ?

Ja nej inget jag oroade mig för innan men läkaren menade att det var väldigt högt. Är ju 26 så lär ju inte vara klimakteriet som spökar än iallafall ;)

  • Gilla 5
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
19 timmar sedan, SGK sade:

Jag brukar skriva när någon berättar om sina höga kolesterolvärden. Och vad jag förstått så är budskapet om det onda i "det onda kolesterolet" helt felaktigt.

Kolesterol är en viktig byggsten i våra celler, närmare bestämt i cellmembranet. Ny forskning säger att människor med högt kolesterol tycks leva längre än människor med lågt kolesterol. Idén om det farliga kolesterol bygger på en lång rad felaktiga antaganden som lett till många människors onödiga lidande genom att de ätit statiner som gett dem besvärliga biverkningar.

En viktig källa att ösa kunskap ur är Uffe Ravnskov. Han har skrivit några böcker och massor av vetenskapliga artiklar.

Tack för svar. Lugnande!!

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
  • 4 months later...

Hej 

Jag har varit i ketos sedan september förra året men märkte att jag mer och mer reagerade på histamin, mådde skrutt. Tog då bort alla ettor och tvåor enligt Shigi listan och beställde dao och på bara någon vecka mår jag mycket bättre! Istället för benbuljong kokar jag buljong med blomkål, broccoli och färska örter som kan hjälpa vid histamin överkänslighet, jag gör också en pesto med basilika och salvia, olivolja och om näsan tätar igen har den hjälpt plus att den blir god. Inga torkade kryddor i burk och endast havssalt. Köper bara färskt kött som packats samma dag och gör ghee själv. Daosin har gett väldigt bra effekt och på kvällen är jag förundrad över att hjärtat slår lungt. Magen har kommit igång. Tror för min del att jag frossade för mycket i histamin höga proteiner, benbuljong, ost, raw choklad m.m lycka till!

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...