Jump to content

äsch!


annakarin

Recommended Posts

Att det går åt något håll alltid vet man ju och här går det åt helvete.

3 kg ner har vänt och blivit lika mycket upp...jag trillar dit i parti och minut utan att tänka mig för.

Jag har lagat efter menyerna men kan omöjligt äta så mycket. Jag saknar verkligen potatis det känns inte som man ätit middag utan dem . Ja den helgen som gått har en massa onödigt slukats sånt jag aldrig äter annars . Tex tårta ?! Bakelser croissanter säterkrans ostbågar m.m . Skäms något över detta, och är rädd för att tappa det helt. Får försöka ta nya tag o börja om när man nu är tillbaka till GÅ.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

13 minuter sedan, annakarin sade:

en massa onödigt slukats sånt jag aldrig äter annars . Tex tårta ?! Bakelser croissanter säterkrans ostbågar m.m .

Fast då befinner du dig inte ens i närheten av LCHF!?

När jag växlade över till LCHF för ett år sen, skedde det efter några sekunders överläggning - dock med ett kunskapsbagage genom några hundra timmars avlyssning och avläsning av forskareliten på området resp. på forumet.

Efter att beslutet tagits /september 2017/ har jag inte känt minsta svårighet att hålla mig i ketos. Är aldrig hungrig annat än på morgonen. Sötsuget försvann lätt och min vikt, efter fem kilos nedgång, har nu hållit sig konstant under senaste sex månader.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Jag vet , jag höll på med LCHF för flera år sen utan problem , kunskapen finns där men....och kakor tårtor och sånt är något som jag aldrig brukar frossa i annars men nu blev det så i helgen + några dagar till av olika anledningar , och jag blir så trött på mig själv ? men får väl börja om på ny kula . Utan att tycka synd om mig själv för handen på hjärtat det finns alltid en del jag saknar ....ibland.

  • Like 5
  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

Jag länkar ibland till det här inlägget på Kolhydrater iFokus. Bara för att man ska veta att man inte är ensam om att göra dumma saker, trots att man vet. Att skämmas är bara slöseri med mental energy. Det man har gjort, det kan man inte påverka, men det är bara att börja om igen, planera battre, hitta strategier...

https://kolhydrater.ifokus.se/discussions/4d714d91b9cb46222d05ffd4-aterfall-behovs-for-att-vi-skall-lara-oss-ii

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

3 minuter sedan, Peter B sade:

en sorg att inte kunna äta ett antal saker som man tycker är väldigt gott,

Troligen är problemen beroende på vilken ålderskategori vi talar om. Är man mellan 20 och 50, kanske livet längre fram kan synas oändligt. Har man passerat 70-80, vet man lite mer i detalj vad som väntar. För egen del betraktar jag numera min kropp som intressant testobjekt och ser med förundran vilken fantastisk effekt kosten har. Dessutom ser jag att den mat som ingår under LCHF-paraplyet i hög grad tillfredställer smaklökarna. Det som förloras genom utsättningen av "sockerfödan" kompenseras mer än väl av LCHF!

Om kosten innebär ett antal år längre liv är en sak, viktigare dock med möjligheten att kunna leva frisk fram till slutet, förhoppningsvis även klar i skallen nog att kunna umgås med barnbarnsbarnen eller omvänt.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Igår fick jag lust att äta mer än jag behövde och köpte två kycklingklubbor för 7:50 på COOP. Mumsade upp på dem i bilen på parkeringen utanför och de smakade riktigt bra (förhoppningsvis inte en massa socker i marineringen?). Det känns skönt att mina excesser numera inte inbegriper kakor och annat gift. Lycka till och du kan slänga det dåliga samvetet åt skogen. Så länge du återtar ditt chefskap över dig själv är det okej!

Lycka till!

 

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...