Jump to content

Kombucha?


PeterB
 Share

Recommended Posts

Hej,

Jag har precis fått höra om den fermenterade drycken Kombucha som sägs ska ha flera positiva fördelar om man dricker den. Är nu lite nyfiken på om ni har några tips eller råd vad gäller Kombuchans verkningar och om den överhuvud taget är ett bra komplement till keto.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kombucha är gott och roligt att göra själv (tills dess blomflugorna hittar den). Jag tror att den har ett flertal nyttiga egenskaper pga bakterieinnehåll och surhet (jämför med äppelcidervinäger). Men det är knappast keto om man inte låter den bli lika sur som äppelcidervinäger. 

Hemgjord mjölkkefir är lite pyssligt men ger en bredare bakterieflora än köpt fil/youghurt/kefir. 

Vattenkefir kan man också göra själv. Lär innehålla massor av bakterier och blir klar på några dagar men inte lika gott som kombucha. 

Jag tror att man får bestämma sig om man vill boosta sin tarmflora eller eftersträva ketos. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Jag "tillverkade" själv Kombucha ett tag, men slutade då jag blev väldigt sur i magen av den och lyckades "förstöra" vissa delar av vår vita köksinredning, på grund av att denna svamp liksom lever sitt egna liv då man ska sila och greja.

Kombucha som skvätter fräter sig genast fast på det vita och ger fläckar som faktiskt inte går att avlägsna med någonting ?

  • Like 4
  • Sad 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...