Elia Posted October 12, 2018 Share Posted October 12, 2018 Jag tycker mycket om kvarg och jag har förstått att problemet med kvarg är den låga fettprocenten. Kan man då lägga till ovispad vispgrädde för att öka fettet? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted October 12, 2018 Share Posted October 12, 2018 2 timmar sedan, Elia sade: Jag tycker mycket om kvarg och jag har förstått att problemet med kvarg är den låga fettprocenten. Kan man då lägga till ovispad vispgrädde för att öka fettet? Mnjaeä.. varför inte lägga till lite riktig mat med rätt hög fettpocent för optimal LCHF? Dvs de enda kvargprodukter jag använder är till maten.. inte som ersättning för en riktig måltid. Så i stället för att lägga till grädde, (mest vatten faktiskt) så föreslår jag att du vänder på det hela, så ta äggobacon, stekt i smör samt en tesked kvarg.. gärna en hel del gröna blad när du ändå är på G och äter! Nu så är jag lixom inte alls emot kvarg som så.. men det är bannemig ingen huvudkomponent av någon som helst måltid.. iallafall inte på LCHF.. E% oräknat/medräknat/räknat o tänkt hitan o ditan! Dvs kvarg ingår främst i efterätter.. eller är ingredienser i sk riktig mat! Och för att få lov att äta efterrät så skall man till minstingen först ha ätit sitt huvudmål först! 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekner Posted October 13, 2018 Share Posted October 13, 2018 Kan rekommendera syrad grädde, fungerar som både mättande fettbomb och probiotika. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariaF Posted October 14, 2018 Share Posted October 14, 2018 23 timmar sedan, Ekner sade: Kan rekommendera syrad grädde, fungerar som både mättande fettbomb och probiotika. Typ filbunke på grädde? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekner Posted October 14, 2018 Share Posted October 14, 2018 Så avancerad är jag inte, finns på ica i 3 dl förpacknngar. https://www.mytaste.se/r/syrad-grädde-arlaköket-367600347.html 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jamtlandstjej Posted October 14, 2018 Share Posted October 14, 2018 2 timmar sedan, Ekner sade: Så avancerad är jag inte, finns på ica i 3 dl förpacknngar. https://www.mytaste.se/r/syrad-grädde-arlaköket-367600347.html Den är dock bara 30-%-ig.. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekner Posted October 14, 2018 Share Posted October 14, 2018 49 minuter sedan, Jamtlandstjej sade: Den är dock bara 30-%-ig.. Bättre än kvarg iaf... 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kickilotta Posted October 14, 2018 Share Posted October 14, 2018 On 2018-10-12 at 16:31, Elia sade: Jag tycker mycket om kvarg och jag har förstått att problemet med kvarg är den låga fettprocenten. Kan man då lägga till ovispad vispgrädde för att öka fettet? Du äter väl inte den smaksatta, sockrade kvargen, som har väldigt lågt fettinnehåll? Varför inte turkisk/rysk yoghurt eller fullfet creme fraish med tillägg av litet frysta bär? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kickilotta Posted October 14, 2018 Share Posted October 14, 2018 On 2018-10-13 at 08:15, Ekner sade: Kan rekommendera syrad grädde, fungerar som både mättande fettbomb och probiotika. Blanda i litet fet yoghurt i 40% grädde - det blir gott - krämigt och syrligt. Eller skaffa probiotika och syra själv din 40%-iga grädde. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iAnna Posted October 15, 2018 Share Posted October 15, 2018 Man kan också göra hemmagjord kefir och bestämma fetthalten själv. Kefir gjord på grädde och där vasslen silats bort är himmelsk! 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elinor Posted October 15, 2018 Share Posted October 15, 2018 Om man är frisk och tränar styrka+lyfter, så är naturell kvarg ett smidigt sätt att få i sig mycket protein snabbt, på samma sätt som att typ vassleproteinshakes kan vara smidigt. Men då pratar vi fitnessfolk som inte behöver bry sig om insulinsvar och dylikt. Skulle inte rekommendera kvargfrossa för någon annan kategori människor. Behöver man lite extra protein i samband med träning, finns det bättre källor till det än kvarg=kasein tycker jag. Ska man äta mejerier rent generellt, så välj hellre något som har hälsofördelar t.ex en fetare yoghurt med rik bakteriekultur. Kvarg känns ju lite som en äcklig industriell slaggprodukt egentligen, som säljer enbart för att folk är helt besatta av protein % och räkna kalorier. 1 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elia Posted October 15, 2018 Author Share Posted October 15, 2018 18 timmar sedan, kickilotta sade: Du äter väl inte den smaksatta, sockrade kvargen, som har väldigt lågt fettinnehåll? Varför inte turkisk/rysk yoghurt eller fullfet creme fraish med tillägg av litet frysta bär? Nej, jag har inte ätit någon kvarg alls sen jag började med lchf. ( är nybörjare) Inget av de du rekommenderar tycker jag om nämligen så därav min fråga om kvargen och att tillsätta grädde. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.