Jump to content

Fungerar exogena ketoner? Det stora testet


Recommended Posts

Fungerar tillskott av exogena ketoner? Kan de göra att du går ner i vikt, förbättrar mentala förmågor eller fysisk prestation?

Begreppet keto eller ketogen kost (strikt LCHF) ökar i populäritet och får allt större spridning över hela världen. I dess fotspår ser vi en explosion av keto-relaterade produkter översvämma marknaden. Hittills kanske mest på andra sidan Atlanten, men med säkerhet även på väg hit till Sverige. I USA använder man sig av tillskott av exogena ketoner för en snabb genväg till ketos och ketogen livsstil. Företagen som marknadsför tillskotten hävdar stora hälsofördelar.

Men är de verkligen ett revolutionerande tillskott till LCHF eller ketogen kost kost, eller ska du vara misstänksam mot de effekter som utlovas?

Kort sammanfattat: fungerar de? Och om de gör det, vilket märke ska man välja? Det var vad vi ville ta reda på när vi gjorde ett stort experiment på exogena ketoner på vårt huvudkontor i Stockholm. Ta en titt på videon högst upp på sidan, den är öppen för alla.

Transkription

Du kan också läsa vår guide (på engelska) om experimentet och resultaten:

Exogenous ketone supplements: Do they work?

Tidigare

Fungerar exogena ketoner? Stort test, del 1

Fler minidokumentärer

 • Leva LCHF med Caroline Smale
  Leva LCHF med Caroline Smale07:30Hur kan livet se ut om du har LCHF som livsstil? Caroline Smale delar med sig av sin berättelse och om hur hon lever med LCHF i vardagen.
 • Mat som medicin
  Mat som medicin14:00Hur behandlar man patienter med kostråd baserade på LCHF? Och vad händer? Dr Jeffry Gerber vet och vi hade den stora äran att få följa honom under en dag på mottagningen.
 • Mission: Reverse Diabetes
  Mission: Reverse Diabetes18:15Är det möjligt att reversera diabetes för 100 miljoner människor innan 2025? Här är vårt ambitiösaste videoprojekt hittills:
 • ASPI med dr Jacob Wilson
  ASPI med dr Jacob Wilson10:49Kan du öka i muskelmassa med ketogen kost? Hur påverkar ketogen kost till exempel Parkinsons och Ahlzeimers och inflammation?
 • LCHF och snabbmat
  LCHF och snabbmat10:28Kan man äta LCHF på snabbmatsrestauranger? Ivor Cummins och Bjarte Bakke besökte ett antal snabbmatsställen för att ta reda på det. Hur tror du att det gick?
 • Leva LCHF med Chris Hannaway
  Leva LCHF med Chris Hannaway08:19Hur kan livet se ut om du har LCHF som livsstil? Chris Hannaway delar med sig av sin framgångsberättelse, tar med oss till gymmet och beställer mat på puben.
 • Vilken frukost är nyttigast?
  Vilken frukost är nyttigast?02:43Vilket är nyttigast – granola, apelsinjuice och light-yoghurt, eller ägg och bacon?
 • Hälsosamma matval och LCHH - Ivor Cummins
  05:40
 • Att behandla patienter med paleokost
  Att behandla patienter med paleokost02:59Physicians for Ancestral Health är ett nätverk med likasinnade läkare som behandlar sina patienter med livsstilsförändringar.
 • Exogena ketoner, experimentet
  Exogena ketoner, experimentet16:02Fungerar tillskott av ketoner? Det är vad vi vill ta reda på när vi utförde ett experiment på exogena ketoner på vårt huvudkontor i Stockholm.

Samtliga minidokumentärer

Inlägget Fungerar exogena ketoner? Det stora testet dök först upp på Diet Doctor.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...