Jump to content

Ett slag för homeopati


patrix
 Share

Recommended Posts

Jag tror inte att mikroskopiska mängder av en substans i en lösning har någon effekt på kroppens sjukdomstillstånd. Däremot tror jag att det är klokt att undvika den konventionella sjukvården så långt det över huvud taget är möjligt och Homeopati ligger ju då nära. Vissa undantag gäller naturligtvis. Bryter du benet eller skär av dig ett finger, ska du naturligtvis söka konventionell vård. Och det här är ingen attack mot alla de samvetsgranna och duktiga läkare och vårdpersonal som försöker göra ett bra jobb inom de ramar som ges. Det är inte där problemet ligger. Det här är en ”reality check” även för er. Nedan följer en uppräkning av några av de problem jag ser. Jag är inte någon läkare och det här är åsikter och inte medicinsk rådgivning.

Vacciner.
Kanske det känsligaste ämnet så jag tycker vi börjar där. Vacciners fantastiska förmåga att förebygga sjukdom är omtalat. Det som dock blir förbryllande är att när man börjar leta efter det vetenskapliga underlaget för detta så saknas det. Vacciner har t.ex. aldrig testats mot placebo i dubbelblindstudier. Det har visserligen gjorts tester men av någon anledning har man valt att alltid jämföra med tidigare existerande preparat. Man kan jämföra det med att hävda att ett visst cigarettmärke förebygger tuberkulos och sen genomföra en studie där man jämför en grupp som röker det nya märket med en som röker ett befintligt och sen konstatera att det i den nya gruppen är det vare sig fler personer som fick tuberkulos eller lungcancer (biverkning) och utifrån det resultatet hävda att det nya märket är både säkert (det var ju inte fler som fick lungcancer jämfört med det tidigare märket) och effektivt (lika många eller färre fick tuberkulos i den nya gruppen). Det här kan låta som en knasig liknelse men det är viktigt att känna till att de sjukdomar vaccinerna sägs ha minskat var på brant nedgång redan innan vacciner började användas p.g.a. bättre sanitet och levnadsförhållanden. Linda Karlströms m.fl. arbete tycker jag alla ska titta på vad gäller den här frågan http://vaccin.me/ .  Det finns också en intressant bok från 1800-talet(!) där en William White redogör för smittkoppsvaccinet och dess påstådda effektivitet och säkerhet https://archive.org/details/storyofgreatdelu00whitrich/page/n7

Övervikt, diabetes, hjärtkärlsjukdom, demens m.m.
Här verkar det tämligen tydligt att det är ett överintag av vissa kolhydrater – Spannmål och socker, samt ett för lågt och felaktigt intag av fetter (för mycket fleromättade och för lite naturliga/animaliska) som är problemet.

 

 

Fullkorn och ej fermenterad spannmål samt soja verkar också vara extra problematiskt då dessa innehåller antinutrienter - kemi som växterna har i sig för att undvika att ätas av djur i för stor omfattning. Här är två intressanta videos om detta

 

 

Sen har vi problemet med att äta för ofta. Även detta tycks påverka vår hälsa negativt

 

Och nu kommer vi till det riktigt intressanta/skrämmande. Dessa saker, och även problemen med vacciner (se boken ovan) verkar ha varit kända historiskt. Bibeln t.ex. skriver om ”the fat of the land” och alla religioner har fasteperioder. Men av någon outgrundlig anledning har vår ”moderna evidensbaserade” medicin fått detta HELT om bakfoten. Man har i decennier förespråkat de livsmedel och ätmönster som ORSAKAR dessa sjukdomar.

Och inte nog med det…

De behandlingar man tagit fram mot sjukdomar som uppkommit p.g.a. felaktiga råd FÖRVÄRRAR sjukdomstillstånden.

Övervikt – Istället för att råda patienter att fasta och dra ner på kolhydraterna så rekommenderar man exempelvis träning, fettsnål kost, frekventa måltider och i vissa fall stympning av magen som garanterat skapar framtida problem. Det har precis släppts en bok om det. Tack för det.

Diabetes Typ2 – Här vill man tillföra insulin, när högt insulin är problemet som tillstöter vid för högt kolhydratintag.

Hjärtkärlsjukdom – Här uppmuntrar man patienten att äta ett gift - Statiner, som kemiskt hämmar kroppens förmåga att tillverka det material som behövs för cellreparation – kolesterol. Man kan också tänka sig att kirurgiskt behandla sjukdomen som annars självläker bara man stoppar det inflammatoriska tillstånd som uppstått p.g.a. för stort intag av dåliga kolhydrater och växtoljor.

Höftleds-”förslitningar”
Här är det återigen sannolikt kosten som är problemet. Leder behöver brosk och ledvätska och för att kroppen ska kunna tillverka det i adekvat mängd så behövs vårt viktigaste näringsämne – fett. Men var gör sjukvården? SÅGAR av höftlederna och sätter dit proteser. Det håller i bästa fall ca 10-20 år. Sen blir det komplikationer i form av infektioner och annat. Samma sak med ryggoperationer.

Cancer
Här har vi en riktig bubblare. De sjukdomar jag hittills nämnt har ofta en koppling till cancer. Men vad är då cancer? En genetisk åkomma säger vår ”moderna” medicin. En metabol åkomma säger Tomas Seyfried som forskat många år på ämnet och också konstaterat att på början av 1900-talet hade man den synen också. Svamp säger bl.a. Erik Enby och Tullio Simoncini som båda förlorat sina läkarlegitimationer efter att behandlat patienter på de sätt de ansåg fungerade. Ett varnande exempel till andra läkare att hålla käften kan man se det som.

Om vi tittar vidare på svamphypotesen kan vi konstatera att ett av de mest cancerogena ämnen man känner till är ett ämne som mikrosvamp/mögel utsöndrar – aflatoxin. Kan det vara så att cancern och dess tumörer i själva verket är ett försvar mot invasiv svamptillväxt i kroppen? Cancern kapslar in svampen och kväver den genom att äta upp dess näring – socker.

Och om så är fallet hur fungerar vår konventionella cancervård vad gäller att komma till rätta med sjukdomen?
Celler, dvs det som tumörer består av är känsliga för och dör av strålning. Svamp är betydligt motståndskraftigare mot joniserande strålning. Så man kan tänka sig att strålningsbehandlingen i själva verket monterar ner kroppens eget försvar – tumören, och ger svampinfektionen fritt spelrum. Detsamma gäller cellgifter. Och ett klassiskt förlopp för en cancerpatient är att tumörerna försvinner vid cellgiftsbehandling, men efter en tid uppstår metastaser och patienten dör. Kan det vara så att anledningen till att läkaren kan säga hur lång tid patienten har kvar beror på att man ganska väl vet hur lång tid det tar för gifterna att montera ner kroppens försvar och ge svampinfektionen fritt spelrum? Återigen, jag tror inte läkare är "med på detta". De handlar i god tro.

Likaså är biopsier och operation ingen bra ide i detta scenario. Då punkterar man kroppens inneslutning och svampen kan sprida sig via blodomloppet.

Någon gång får man lägga ihop två och två och faktiskt se den skrämmande bild som uppstår. Hur kan det ha blivit så här? Varför skriver inte media om det? Hur kommer det sig att kontrollerade experiment som de Thomas Seyfried utfört och som visat att cancer inte kan ha genetiska orsaker ignorerats i mer än tio år nu?

Med anledning av detta - Att skolmedicinen av okänd anledning verkar motverka sitt grundsyfte, så förespråkar jag därför homeopati. Jag tror alltså inte att homeopati fungerar men den gör i alla fall inte mer skada än nytta.

Och heder åt alla läkare och andra (T.ex. Annika Dahlqvist, Andreas Eenfeldt, Tim Noakes) inom medicinen som vågar stå upp mot detta kollektiva vansinne. Medicinen måste reformeras och det pågår just nu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

13 timmar sedan, patrix sade:

Svamp säger bl.a. Erik Enby och Tullio Simoncini

Vad jag förstår säger inte Erik Enby att cancer är svamp, han säger att där det finns cancer, finns svampsporer. Jag gillar detta sätt att framställa det, för då håller man sig öppen för att det kanske inte är hela sanningen. 

Gillar din sammanställning även om jag är betydligt mer positiv till homeopati än du. Kanske för att jag har bra erfarenhet av det? Mormor och morfar introducerade det när min mamma var ett par år för läkarna ville operera henne och på tidigt 40-tal sövdes inte små barn under 2år som opererades med motiveringen att "barn glömmer". Då testade de det först och sedan dess har det hängt med för diverse åkommor hemma. Mitt kusinbarn blev av med psoriasisliknande besvär när han var liten som BVC inte fick bukt med. Även min förra hund fick en kur för livmoderinflammation med gott resultat.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, MariaF said:

Vad jag förstår säger inte Erik Enby att cancer är svamp, han säger att där det finns cancer, finns svampsporer. Jag gillar detta sätt att framställa det, för då håller man sig öppen för att det kanske inte är hela sanningen. 

Gillar din sammanställning även om jag är betydligt mer positiv till homeopati än du. Kanske för att jag har bra erfarenhet av det? Mormor och morfar introducerade det när min mamma var ett par år för läkarna ville operera henne och på tidigt 40-tal sövdes inte små barn under 2år som opererades med motiveringen att "barn glömmer". Då testade de det först och sedan dess har det hängt med för diverse åkommor hemma. Mitt kusinbarn blev av med psoriasisliknande besvär när han var liten som BVC inte fick bukt med. Även min förra hund fick en kur för livmoderinflammation med gott resultat.

Ja alltså jag är betydligt mer positiv till homeopati än vår skolsjukvård. Det hoppas jag framgår.:) Men jag tror kroppen är ett självläkande system om vi ger den rätt förutsättningar. När vi blir sjuka så vill vi vila och tappar aptiten och jag tror vi ska lyssna på de signalerna. Fasta och vila är det vi i första hand ska göra vid sjukdom. Och om vi sen tar ett homeopatiskt preparat som vi tror gör oss friska så är det bra också. Tron och viljan att bli frisk är viktigt också. Det kallas ju ofta placebo.

Ang. svamp/cancer så håller jag helt med. Cancer är cellförändringar och inte svamp. Men att cancern uppträder tillsammans med svamp kan bero på att cancer i själva verket är kroppens aktiva försvar mot ett invasivt svampangrepp.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...