mallan Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 Hej! Har ätit LCHF ganska länge men det är först nu jag tror jag begripit hur min kropp funkar... Eftersom jag tränar en hel del (springer tre ggr/v, långpromenader med hundar varje dag, styrketräning 2-3 ggr/v och sen tränar hundarna i olika saker som spår, lydnad mm)verkar det som jag ätit för lite fett. Nu har jag dragit på med en extra klick till varje måltid och nu börjar det hända nåt med vikten (behöver lossa ca 15 kg)! Men jag brukar äta bregott, men är det bättre att äta "riktigt" smör? vad är skillnaden? Min man äter oxå LCHF och jag misstänker att han inte tål laktos, är det ok att äta laktosfritt smör mm när man äter LCHF eller blir det någon skillnad? Själv är jag glutenintolerant sen ett års ålder så detta sätt att äta passar mig extra bra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
copecca Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 Det borde ju inte bli nån skillnad från laktosfri smör.. fast hundra säkert kan jag inte säga om det eftersom jag inte använder den sorten. Köper Bregott till mina döttrar men själv använder jag bara vanlig smör.. och det är där jag tänkte ge tips om du inte vet det redan. Många som köper Bregott för att smöret blir så hårt för mackor, lchfbröd såklart , men använder man osthyvel till så går det utmärkt och då får man ju det lite tjockare också med smör.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KataM Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 Många som köper Bregott för att smöret blir så hårt för mackor, lchfbröd såklart , men använder man osthyvel till så går det utmärkt och då får man ju det lite tjockare också med smör.. Smör klarar sig rätt många dagar i rumstemperatur, även mitt i värsta sommarvärmen. Jag har en höganäsburk med kork, en sådan som apoteket sålt senap i, stående på köksbänken med smör i. Då har jag alltid mjukt smör till mackan. Dessutom är det mycket godare när det är rumstempererat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
copecca Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 Smör klarar sig rätt många dagar i rumstemperatur, även mitt i värsta sommarvärmen. Jag har en höganäsburk med kork, en sådan som apoteket sålt senap i, stående på köksbänken med smör i. Då har jag alltid mjukt smör till mackan. Dessutom är det mycket godare när det är rumstempererat. Naturligtvis också en möjlighet .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter B Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 Smör klarar sig rätt många dagar i rumstemperatur, även mitt i värsta sommarvärmen. Jag har en höganäsburk med kork, en sådan som apoteket sålt senap i, stående på köksbänken med smör i. Då har jag alltid mjukt smör till mackan. Dessutom är det mycket godare när det är rumstempererat. Hur länge ungefär? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KataM Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 Hur länge ungefär? Eftersom burken inte är jättestor, räcker inte smöret i mer än fem, max sex dagar. Men det har aldrig hunnit bli dåligt på den tiden. Nu hade vi ju inte en rekordhet sommar precis, så hur det blir om temperaturen ligger på 35 grader några dagar i sträck vet jag inte. Men det lär väl inte hända så ofta att det blir kännbart ekonomiskt om man måste slänga lite härsket smör på grund av värmebölja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Annelie Posted February 16, 2013 Share Posted February 16, 2013 Jag brukar göra gee av smör ("renat" smör, ååh kommer inte på ordet nu!). Burken förvarar jag i skafferiet och varar ibland en dryg vecka. Här har varit 30-35 grader senaste veckan och jag har inga problem med att det härsknar. I kylskåp blir gee så hårt att det kan användas som mordvapen så det är out of question. :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paleotalibanen Posted February 16, 2013 Share Posted February 16, 2013 Smör aka 250gram-blocken smakar ju inget så det blir väldigt tråkigt. Köp lite riktigt smör istället, själv köper jag från http://lamaisonfrancaise.se/ deras opastöriserade smör smakar riktigt gott Skillnaden är att bregott innehåller lite rapsolja så det blir mjukare vid kyl-temperatur samt oftast lite mer salt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Labolina Posted February 16, 2013 Share Posted February 16, 2013 "renat" smör, ååh kommer inte på ordet nu! Skirat smör? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Annelie Posted February 17, 2013 Share Posted February 17, 2013 Skirat smör? Yes! Tack! :-) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mallan Posted February 17, 2013 Author Share Posted February 17, 2013 Tack för era svar! Och bra tips med osthyveln, det ska jag testa! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
John Posted February 18, 2013 Share Posted February 18, 2013 Smör aka 250gram-blocken smakar ju inget så det blir väldigt tråkigt. Köp lite riktigt smör istället, själv köper jag från http://lamaisonfrancaise.se/ deras opastöriserade smör smakar riktigt gott Finns det någon liknande butik i Sthlm? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ulf-S Posted February 18, 2013 Share Posted February 18, 2013 Finns det någon liknande butik i Sthlm? Opastöriserat franskt smör finns bl.a. på Cajsa Warg och Androuet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
repurban Posted February 18, 2013 Share Posted February 18, 2013 Vill man ha bredbart smör i kylen kan själv blanda rumstempererat smör med rapsolja. Lite extra havssalt smakar bra. Är man djärv stänker man i lite olivolja också. :-) Fördelen är att man får ett fetare smör på köpet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.