Gaia Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 Om man av någon vilsen anledning vill använda lite socker i maten eller i dryck för att festa till det en enstaka gång. (Vill inte använda socker alls men kanske bjuda någon på ngt gott alternativ vid tillfälle) Vilken ersättning väljer du då? Det är en djungel att välja på men jag dras till stevia vad har ni för erfarenhet eller info om det? Det som skall smaksättas är drickbart. Tycke, smak och länkar välkomna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rundånätt Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 Stevia är det enda jag klarar, för det har minst bismak. Dock måste jag dosera mindre än hälften så mycket som jag hade gjort med socker. Men smaken är väl individuell och jag gillar inte sött Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiny Tom Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 Om man av någon vilsen anledning vill använda lite socker i maten eller i dryck för att festa till det en enstaka gång. (Vill inte använda socker alls men kanske bjuda någon på ngt gott alternativ vid tillfälle) Vilken ersättning väljer du då? Det är en djungel att välja på men jag dras till stevia vad har ni för erfarenhet eller info om det? Det som skall smaksättas är drickbart. Tycke, smak och länkar välkomna Om man vill festa till det en enstaka gång så tycker jag man ska göra det utan att tänka så mycket på ersättningar och substitut. Livet går vidare typ. Är man dock relativt ny på LCHF-kosthållning och s.a.s. inte fått rutin så att det mesta går "automagiskt" då tycker jag det är viktigare att fråga sig om det verkligen är rätt tillfälle att göra den här saken en enstaka gång? Det kommer flera tillfällen att göra saker en enstaka gång i livet då det funkar bättre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leffe A Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 Stevia strö fungerar utmärkt.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leffe A Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 Om man av någon vilsen anledning vill använda lite socker i maten eller i dryck för att festa till det en enstaka gång. (Vill inte använda socker alls men kanske bjuda någon på ngt gott alternativ vid tillfälle) Vilken ersättning väljer du då? Det är en djungel att välja på men jag dras till stevia vad har ni för erfarenhet eller info om det? Det som skall smaksättas är drickbart. Tycke, smak och länkar välkomna Drickbart vad?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harlequin Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 Drickbart vad?? Antagligen en drink eller nåt, rätt vanligt att man använder sockerlag i drinkar osv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Susanne Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 Många säger att Stevia smakar minst "bismak" men jag tillhör inte dem Köpte stevia på ICA att ha i kaffet men bläääää vad äckligt! Köpte en annan sort som heter Sucketter. Vit/röd förpackning och tillverkare Cederoths. Mycket godare Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 Stevia har en hemsk bismak, däremot så är ICA Stevia strö i själva verket Erytriol med en knivsudd stevia,, så att blandningen har samma sötma per volym som socker. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kjell Granelli Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 Sukrin funkar också bra. Vi som i decennier överkonsumerat socker o stärkelse mår dock förmodligen bäst av att minimera sötningsmedel. I stället för något sött väljer jag gärna goda ostar på fröknäcke, hellre några vindruvor till än artificiellt socker. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leffe A Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 Sukrin funkar också bra. Vi som i decennier överkonsumerat socker o stärkelse mår dock förmodligen bäst av att minimera sötningsmedel. I stället för något sött väljer jag gärna goda ostar på fröknäcke, hellre några vindruvor till än artificiellt socker. tanken var väl i drickat? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leffe A Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 tanken var väl i drickat? går kanske att knöla ner några ostar o druvor.. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kjell Granelli Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 tanken var väl i drickat? Tjaa... "i maten eller i dryck" skrev Gaia 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 I drycker kan man strunta i både socker och substitut.. då det är själva yrseln man är ute efter!! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leffe A Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 Tjaa... "i maten eller i dryck" skrev Gaia ahh .. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter B Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 SKÅL!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaia Posted February 15, 2013 Author Share Posted February 15, 2013 Ha ha underbara kommentarer. Det är lite hemligt än vad jag ska göra men det lär ni få veta inom kort. Drinkar är det inte... Kan inte ens tänka alkohol längre. I maten blir det inte socker hör inte hemma i det tycker jag men kanske i nån efterrätt då... Tycker lchf fungerar så bra att man kan unna sig ngt ibland. Men inte för ofta. Botten upp och trevlig kväll tack för bra svar!! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.