Yvonne Sternberg Taubert Posted November 19, 2018 Share Posted November 19, 2018 Hej! Jag har diabetes typ 2 och började för ett år sedan äta strikt LCHF. Oftast äter jag bara en gång per dygn och fastar övrig tid. Har nu reverserat min diabetes och slängt mina mediciner och sprutor. Som bonus försvann också min övervikt (23 kilo). Nu till min fråga: Jag gjorde nyligen de årliga testerna på VC. Allt ser fint ut, även kolesterolet. Men, döm av min förvåning så ligger mina triglycerider fortfarande på 1.4. Jag hade väntat mig ett värde under 1.0. Kan någon förklara varför det inte sjunkit? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted November 19, 2018 Share Posted November 19, 2018 46 minuter sedan, Yvonne Sternberg Taubert sade: Hej! Jag har diabetes typ 2 och började för ett år sedan äta strikt LCHF. Oftast äter jag bara en gång per dygn och fastar övrig tid. Har nu reverserat min diabetes och slängt mina mediciner och sprutor. Som bonus försvann också min övervikt (23 kilo). Nu till min fråga: Jag gjorde nyligen de årliga testerna på VC. Allt ser fint ut, även kolesterolet. Men, döm av min förvåning så ligger mina triglycerider fortfarande på 1.4. Jag hade väntat mig ett värde under 1.0. Kan någon förklara varför det inte sjunkit? Japp det kan jag, dvs låt dig inte nedslås av min kommentar nu bara! Iallafall.. vid en vanlig lipidpanel, typ olika grejer som brukar ha -C efter sig, samt oxå APO-lipoproteinerna, de brukar stämma rätt bra. Oså kommer vi till Triglyceriderna, de pekar lixom på en helt annan grej.. iallafall statistiskt till 90% på insulinresistens. Oså vet jag inte hur jag skall förklara utan att skrämma slag på dig men jag gör iallafall ett försök, dvs du har backat från att vara diabetiker till att vara prediabetiker, fortsätt med vad du gör, för det finns stor chans att du kan backa dig ur detta tillstånd oxå. Dvs dina muskelceller är fortfarande insulinresistenta.. aså jag vet ju lixom inte detta, men det är iallafall ett antagande som har visst stöd inom forskningen. Sådåså.. vad händer om man är diabetiker/konstatterat hyperglycemi, när man då hoppar på typ LCHF, ja först sjunker blodsockret ofta även HBA1, samt insulin. Då frigörs hur som helst en massa fett i form av FFA i blodet.. iallafall om man hade något sånär väl tilltagna fettdepåer. Du har säkert hört det förut.. dvs gå ner i vikt och börja motionera.. låter ju himla lätt iallafall men det finns en viss sanning bakom det hela, speciellt om en muskelceller är insulinresistenta, för då konkurerar fett och glukos om utrymmet i dina muskelcellers energidepåer! Dvs det är energi/kalorier om du så vill.. och det finns vad jag vet bara ett sätt att bli av med dessa, dvs att förbruka dem, men först måste man förbruka en hel del glukos. Iallafall vad jag läser av vad du skriver, du är rätt nära ditt mål, dvs att bli helt frisk, nästa grej är att uppöva din insulinkänslighet, eventuellt oxå bli av med litta extra kilon i form av lagrat fett. Och du har säkert hört allt till leda, dvs gå ner i vikt och träna/motionera. Och då skall jag avslöja litta grejer om vad träning kan tillföra, främst lite högintensiv och långvarig sådan, jo den förbrukar intracellulärt glykogen, därmed kan du då uppreglera antalet GLUT4 och GLUT1, dvs det är brist på dessa som regel som gör att man är insulinresistent. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yvonne Sternberg Taubert Posted November 19, 2018 Author Share Posted November 19, 2018 Tack för intressant svar Zepp. När jag började med LCHF för ett år sedan så skadade jag mig ordentligt i knäna när jag tränade. Så, träningen har fått vänta tills för ett par månader sedan. Jag antar att det ännu inte kan ses på något kolesterolprov att jag faktiskt tränar 3-4 gånger i veckan? Då kan jag kanske hoppas på bättre värden nästa gång. Jag hade ingen aning om att triglyceriderna hade med min insulinresistens att göra. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rylandes Posted November 20, 2018 Share Posted November 20, 2018 Innan man börjar analysera för mycket kanske man ska ställa sig grundfrågan 1A: Fastade du i 8 timmar före provtagningen? Annars påverkas dina mätvärden av det du har ätit. Dave Feldman har gjort det jag inte kan hitta att någon annan gjort före honom, nämligen att utföra dessa provtagningar ett antal gånger under dagen. Samt under ett antal dagar i följd. I samband med mat och däremellan, för att se hur mycket det påverkar. Det svänger ordentligt efter måltid och påverkas upp till 3 dagar efter denna. Ett prov utan föregående fasta är alltså inte att lita på. --- 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katerina Posted November 20, 2018 Share Posted November 20, 2018 2 timmar sedan, rylandes sade: Innan man börjar analysera för mycket kanske man ska ställa sig grundfrågan 1A: Fastade du i 8 timmar före provtagningen? Annars påverkas dina mätvärden av det du har ätit. Dave Feldman har gjort det jag inte kan hitta att någon annan gjort före honom, nämligen att utföra dessa provtagningar ett antal gånger under dagen. Samt under ett antal dagar i följd. I samband med mat och däremellan, för att se hur mycket det påverkar. Det svänger ordentligt efter måltid och påverkas upp till 3 dagar efter denna. Ett prov utan föregående fasta är alltså inte att lita på. --- Ett blodprov för en lipidprofil kräver ca 12 timmas fasta. Ska jag tolka Daves experimenten att det behövs en längre fasta för att få bättre värden? Men då drar väl kroppens fettförbränningsprocess - fasteketos igång? Eller menar du att de som äter LCHF borde fasta längre innan blodprovet tas? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ganymedes Posted November 20, 2018 Share Posted November 20, 2018 Daves checklista: Citat Confirm you water-only fasted for 12-14 hours before your cholesterol test. (No food, no coffee, just water) The more outside that window you are, the more it can increase your TGs (especially if near a fatty meal). You have a coffee sensitivity. I know, I know, I hate to be the bearer of bad news. But we’ve found a surprisingly large number of low carbers who see their triglycerides stubbornly high from what appears to be coffee alone. Note this is just a fraction of the coffee drinkers as most of them appear to be doing fine. You may have “carb leaks”. Get serious about tracking your food. Be really, truly, absolutely sure you’ve accounted for all carbs in the diet. Common unaccounted-for leaks include sauces, spices, beverages, alcohol, and many things labeled “0g Carb” that actually aren’t (rounded down in some nutrition labels) such as some brands of Heavy Whipping Cream. Sometimes you want to use a glucometer to detect what is actually higher carb than you thought. Bottom line: many who have even moderate carbs while on a LCHF diet can see their TGs spike because it’s still too much of an energy surplus. Cut out refined/liquid/concentrated forms of fat. Drop bulletproof coffee, oils, fat shakes, fat bombs, etc. Move toward as much fat from real food sources as possible. https://cholesterolcode.com/high-triglycerides-on-low-carb-and-what-to-do-about-it/ Siobhan Huggins svarar på fråga (min fetning): Citat Hi Bob – Yeah it’s pretty expected for triglycerides to be high during a multiday fast. During this time you’re relying solely on your own body fat for energy, so your body may put out more triglycerides than usual just to make sure there’s enough for all the cells that need it, is my guess as to why that happens. It has been documented in formal studies, and Dave also documented this in his own data.This is why it’s best to get bloodwork done 12-14 hours fasted – no more, or less because the further away you get away from around that point the more markers like triglycerides may be confounded. --------------- Trigs can also fluctuate normally about 20-30% between tests, as well. https://cholesterolcode.com/high-triglycerides-on-low-carb-and-what-to-do-about-it/#comment-18209 Vi lägger alldeles för stor vikt vid enskilda mätningar! Edit: lade till en fetning på punkt 4. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kjell Granelli Posted November 20, 2018 Share Posted November 20, 2018 För något år sedan testade jag min lipidprofil hemma med egen mätutrustning, framför allt triglycerider och HDL som verkar vara de viktigaste att ha koll på (utöver apo-kvot alltså, men det finns det ingen hemapparat för!). Märkte att triglyceriderna svängde en del medan HDL var mer stabilt. Som någon nämnde ovan kan man nog inte stirra för mycket på ett enskilt TG-värde utan ta om och se tiden an. TS gör ju helt rätt för att på sikt minska insulinresistens och därmed rimligen också TG! 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
POS Posted November 20, 2018 Share Posted November 20, 2018 Den australiensiske forskaren Ken Sikaris menar att HDL är egentligen ett bättre värde att använda för att bedöma triglyceridvärdet, för HDL-värdet är inte lika volatilt. Det finns normalt sett en omvänd relation mellan HDL och triglyceriderna (högt HDL -> lågt triglyceridvärde), men beroende på tillfälligheter kan triglyceridvärdet bli högre vid ett visst provtagningstillfälle. Då kan man istället titta på HDL-värdet. Om det är relativt lika mellan provtagningarna så kan man vara lugn att triglyceridvärdet normalt sett är lågt. Och det är främst dessa 2 värden som är intressanta för att bedöma ev. risk för t.ex små, kompakta LDL-partiklar, oxidation, "skumceller" och annat som Ken beskriver i sina utmärkta föreläsningar.https://www.youtube.com/user/lowcarbdownunder/search?query=Sikaris 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rylandes Posted November 20, 2018 Share Posted November 20, 2018 Katerina. Jag har hört om många som inte fastat före provtagning och då blir värdet snedvridet. Jag har också sett rekommendationer mellan 8-12 timmar. Själv tror jag 8 timmar är helt OK. Skillnaden är sannolikt väldigt liten. Dave Feldman menar att han ser påverkan så långt bort som 3 dagar. Nu är han en siffernörd. I praktiken är den skillnaden liten. Dock intressant ur ett tekniskt perspektiv. --- 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted November 21, 2018 Share Posted November 21, 2018 On 2018-11-19 at 20:46, Yvonne Sternberg Taubert sade: Tack för intressant svar Zepp. När jag började med LCHF för ett år sedan så skadade jag mig ordentligt i knäna när jag tränade. Så, träningen har fått vänta tills för ett par månader sedan. Jag antar att det ännu inte kan ses på något kolesterolprov att jag faktiskt tränar 3-4 gånger i veckan? Då kan jag kanske hoppas på bättre värden nästa gång. Jag hade ingen aning om att triglyceriderna hade med min insulinresistens att göra. Nu har du fått lite mer svar och funderingar.. så jag bara bökar på med fler! För det första så är du diabetiker typ 2 (antar jag?), det betyder att du är insulinresistent per se/dvs främst dina muskelceller har brist på Glutar/dvs de vill lixom inte ha mer glukos iomed att de redan är fulltankade av antingen fett eller glukos/eller både och! Sådåså, då reducerar du mängden glukos via munnen, det är bra och ett första steg, samtidigt så frigörs då fett i form utav FFA, som oxå vill in i cellen. Dvs det vi nämner för triglycerider är inget annat än fett.. dvs det vi kallar för fett, dvs fettsyror bundna till glycerol, dvs vi äter fettsyror bundna till glycerol/olika fetter litta oavsett om de är animaliska eller vegetabiliska är bundna till glycerol. Medans de fettsyror som kommer från dina fettlager via blodet är bundna med Albumin och kallas då för FFA eller NEFA.. glycerolet som frigjordes via lipolysen går via blodet till levern där det går in i glukoneogenes där det då blir till nytt glukos.. dvs man behöver även förbruka detta! Iallafall så handlar insulinresistens om att få fler glukostransportkanaler främst i dina muskelceller.. (främst GLUT4 , men oxå GLUT1) så då är det typ bra att förbruka intracellulärt glukos men oxå fett, samt att få fler, muskelceller och man har som regel inte fler än vad man behöver, det är grejen med träning. Aså får jag förklara litta om skillnaden mellan olika Glutar, iallafall i ditt fall speciellt, GLUT4 är typ slangar som transporterar glukos/C-vitamin och litta annat in i främst muskelceller, de i sin tur aktiveras antingen utav internt behov eller av extern stimulans, läs Insulin, dvs de är aktivt stimulerade, medans GLUT1 är passiva, de finns där och ökar/minskar beroende på din blodsockerhalt! Glut 4 finns främst i muskelceller och du har i princip alldrig fler än vad du behöver, fysisk ansträngning som förbrukar intracellulärt glukos uppreglerar dessa/hyperinsulinemi nedreglera dem! Glut 1 finns även i blodhjärnbariären, de är passiva, man har så många som krävs för att hålla intracellulär nivå utav glukos, med högt blodsocker så nedregleras dessa, vid lågt uppregleras de! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yvonne Sternberg Taubert Posted November 22, 2018 Author Share Posted November 22, 2018 Tack för alla intressanta svar! Jag fastade ca 16 timmar innan provtagningen. Vanligtvis så äter jag bara en måltid per dag. Fastar 23,5 timmar/dygn således. Jag har under året också fastat i flera dagar i rad, ibland en vecka ett antal gånger, för att tömma levern på fett och minska resistensen. Idag har jag 39 i Hba1c utan mediciner och sprutor. Kanske fastade jag för länge innan provet? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yvonne Sternberg Taubert Posted November 22, 2018 Author Share Posted November 22, 2018 På senaste kolesterolprovet så hade jag LDL 3.2 HDL 1.3 Triglycerider 1.4 Sjukvården är nöjd och jag känner mig inte direkt oroad, även om jag gärna skulle se att HDL ökar och triglyceriderna minskar med tiden. Har haft mycket problem med inflammationer sedan barnsben i hud, tarm och leder. Det är nu också helt borta otroligt nog. För första gången så kan jag gå i trappor som en normal människa. Det har jag inte kunnat sedan jag var 10 år. LCHF är det bästa som hänt mig. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 8 timmar sedan, Yvonne Sternberg Taubert sade: Tack för alla intressanta svar! Jag fastade ca 16 timmar innan provtagningen. Vanligtvis så äter jag bara en måltid per dag. Fastar 23,5 timmar/dygn således. Jag har under året också fastat i flera dagar i rad, ibland en vecka ett antal gånger, för att tömma levern på fett och minska resistensen. Idag har jag 39 i Hba1c utan mediciner och sprutor. Kanske fastade jag för länge innan provet? Nädå, du fastade mest förmodligen inte för länge, den grejen handlar mer om huruvida man mäter fastenivåer eller sin senaste måltid! Det där med att tömma levern på fett vet jag lixom inte vad du fått det ifrån, (men ioförsig, fettlever är lixom ingen hälsokur hur som helst) utan det handlar mer om hyperinsulinemi.. och muskeceller fulla med antingen/både fett och glukos, dvs då får levern litta extra problem med att hantera alla kalorierna. Iallafall du är diabetiker typ 2, det första är att se till att man blir en diabetiker typ 0, det fixar man som regel med kost/motion och ett HBA1c på 39 innebär att du är så gott som framme.. men glöm alldrig att du är diabetiker.. för det får dig att focusera samt hålla dig på banan. På det så har vi/du/jag andra tillkortakommanden.. mitt är låga HDL samt höga triglycerider, men jag hamnar hur som helst på 32 i HBA1c! Oså på det.. alla himla prover, minst 12 timmar fastande.. iallafall så kan HDL-C/APOa1 gå upp av mer motion/mindre stress/mer muskelmassa/lyckligt liv/god ekonomi/bra bostad/litta andra grejer, dvs här finns en massa konfunding factors! På det så har du fått svar och litta olika länkar som handlar om att det sällan är jätteenkelt, dvs vissa får konsekvenser beroende på vad de äter/lever som kan sträcka sig över veckor.. grejen är hur som helst att ett HBA1C på 39.. innebär att du är en diabetiker typ 0, redan nu.. håll fast vid det. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yvonne Sternberg Taubert Posted November 22, 2018 Author Share Posted November 22, 2018 1 timme sedan, Zepp sade: Nädå, du fastade mest förmodligen inte för länge, den grejen handlar mer om huruvida man mäter fastenivåer eller sin senaste måltid! Det där med att tömma levern på fett vet jag lixom inte vad du fått det ifrån, (men ioförsig, fettlever är lixom ingen hälsokur hur som helst) utan det handlar mer om hyperinsulinemi.. och muskeceller fulla med antingen/både fett och glukos, dvs då får levern litta extra problem med att hantera alla kalorierna. Iallafall du är diabetiker typ 2, det första är att se till att man blir en diabetiker typ 0, det fixar man som regel med kost/motion och ett HBA1c på 39 innebär att du är så gott som framme.. men glöm alldrig att du är diabetiker.. för det får dig att focusera samt hålla dig på banan. På det så har vi/du/jag andra tillkortakommanden.. mitt är låga HDL samt höga triglycerider, men jag hamnar hur som helst på 32 i HBA1c! Oså på det.. alla himla prover, minst 12 timmar fastande.. iallafall så kan HDL-C/APOa1 gå upp av mer motion/mindre stress/mer muskelmassa/lyckligt liv/god ekonomi/bra bostad/litta andra grejer, dvs här finns en massa konfunding factors! På det så har du fått svar och litta olika länkar som handlar om att det sällan är jätteenkelt, dvs vissa får konsekvenser beroende på vad de äter/lever som kan sträcka sig över veckor.. grejen är hur som helst att ett HBA1C på 39.. innebär att du är en diabetiker typ 0, redan nu.. håll fast vid det. Det där med fettlever och insulinresistens har jag fått från Dr Jason Fung bla, en njurspecialist som numera behandlar diabetiker bla med LCHF och fasta. Han har hjälpt mig mycket med sin bok "Fetmakoden" och jag har lyssnat på mycket av det han säger på föreläsningarna på Kostdoktorn. Här kan du läsa lite mer om det:https://www.dietdoctor.com/se/fruktos-och-fettlever-darfor-ar-socker-ett-gift Tack ska du ha för dina intressanta svar! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 1 timme sedan, Yvonne Sternberg Taubert sade: Det där med fettlever och insulinresistens har jag fått från Dr Jason Fung bla, en njurspecialist som numera behandlar diabetiker bla med LCHF och fasta. Han har hjälpt mig mycket med sin bok "Fetmakoden" och jag har lyssnat på mycket av det han säger på föreläsningarna på Kostdoktorn. Här kan du läsa lite mer om det:https://www.dietdoctor.com/se/fruktos-och-fettlever-darfor-ar-socker-ett-gift Tack ska du ha för dina intressanta svar! Okej, då är jag med på banan, för jag är oxå ett stort fan av Jason Fung! Dvs det värstigaste är just fettlever/hyperinsulinemi, du verkar hur som helst blivit av med hyperinsulinemin, det är det första steget. Iallafall med sagda åkomma (hyperinsulinemi) så är det lixom inte helt ovanligt att man går upp i fettvikt, dvs det lagras, först i muskelvävnad, sen i fettvävnad, sen i buken och sen när nästa alla andra möjligheter är ansträngda i levern.. eller överallt samtidigt.. tillomed i bukspottkörteln, som skall förse om med adekvata mängder insulin. Dvs om man har fettlever så har man som regel även steatos i övriga interna organ oxå. Dvs vi vill väl alla vara normalviktiga.. men det är sekundärt per se, vi är lite olika. iallafall du har numera ett HBA1c som renderar dig diabetes typ 0.. sen så om du har fettlever eller steatos i andra organ förutom fettväven är lite lurigt att veta. Dvs man kan ha rejält med fett lagrat i fettväven utan att det per se är lika allvarligt som om det är lagrat i interna organ/bukhålan. iallafall och som Fung är inne på, triglycerider i buken/interna organ är de som lättast frigörs, man bör helst göra sig av med det mesta sådant.. speciellt om man är diabetiker. Oså kommer jag då lite osökt in på vikt samt kroppsform, samt hälsa, då är det som regel inte så viktigt med vikt eller höfter/byst, utan främst bukfettma.. gåller för övrigt män oxå förutom höft/byst! Så då kommer vi till slut in på varför höga triglycerider är ett tecken på insulinresistens, jo för om de kommer från interna organ så är de då typ snabba fetter, dvs de frigörs rätt snabbt.. och konkurerar då med glukos i framförallt dina muskelceller, dvs det behövs lixom inte lika många glutar om dina muskelceller redan är fulltankade. Och inte nog med det.. under processen mot allt färre kolhydrater via munnen så uppstår dessutom ett annat biokemiskt problem, dvs fat induced insulin resistance. Dvs när du drar ner på kolisarna så kommer kroppen att anpassa sig, dvs den förser dina muskelceller med mer fett, då uppregleras inte heller glutarna, iomed att de inte behövs lika många, gäller för övrigt även GLUT1 i blodhjärnbariären då hjärnan tar allt fler ketonkroppar i stället för glukos. Dvs skulle man då göra en glukosbelastning på dig då .. så blir resultat sämre än dina triglycerider iomed att du redan vant av dig med höga andelar glukos. Men det positiva är lixom hur som helst ditt HBA1c, det säger en sak, triglyceriderna kan säga ytterligare saker typ det Fung menar, eller att du fortfanande befinner dig i en process där en del återstår? Oså blir vi f*n inte yngre med åren heller. Iallafall.. litta over the cliff; Dels för att jag skall verka påläst men oxå för ta hela bredden utav det hela! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yvonne Sternberg Taubert Posted November 22, 2018 Author Share Posted November 22, 2018 Precis innan jag började med LCHF så fastade jag en vecka. Det var fascinerande att se att jag hade så högt socker trots att jag inte hade ätit på flera dagar. Den 6:e dagen hände det något dramatiskt och blodsockret sjönk plötsligt till normala nivåer. Men, de första månaderna på LCHF så hade jag något förhöjda värden på mornarna. Nu ligger jag som oftast mellan 4.5-5. Det är jag nöjd med. Det lär bli LCHF i resten av mitt liv för min del. Jag inser att min kropp helt enkelt inte är byggd så att den tål att äta så mycket kolisar. Men, jag sörjer inte. Det finns ju så mycket god mat och man behöver aldrig vara hungrig. Jag kommer aldrig att gå med på att göra en glukosbelastning. Socker kommer aldrig mera över mina läppar. :) Jag tänker ibland på Tim Noaks, läkaren i Sydafrika, som upptäckte sin diabetes som ung maratonlöpare. Han intensivtränade, men inte hjälpte det. Det tycks finnas grader i helvetet och han verkar ha fått den värsta varianten. Jag har misskött mig mycket. Framförallt när det gäller träningen. Så, nu får jag ta igen allting. :D Tack ska du ha för länkarna. Den ena har jag nog inte sett. Jag ska kolla på den i helgen. Ha det gott så länge! 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 19 minuter sedan, Yvonne Sternberg Taubert sade: Precis innan jag började med LCHF så fastade jag en vecka. Det var fascinerande att se att jag hade så högt socker trots att jag inte hade ätit på flera dagar. Den 6:e dagen hände det något dramatiskt och blodsockret sjönk plötsligt till normala nivåer. Men, de första månaderna på LCHF så hade jag något förhöjda värden på mornarna. Nu ligger jag som oftast mellan 4.5-5. Det är jag nöjd med. Det lär bli LCHF i resten av mitt liv för min del. Jag inser att min kropp helt enkelt inte är byggd så att den tål att äta så mycket kolisar. Men, jag sörjer inte. Det finns ju så mycket god mat och man behöver aldrig vara hungrig. Jag kommer aldrig att gå med på att göra en glukosbelastning. Socker kommer aldrig mera över mina läppar. Jag tänker ibland på Tim Noaks, läkaren i Sydafrika, som upptäckte sin diabetes som ung maratonlöpare. Han intensivtränade, men inte hjälpte det. Det tycks finnas grader i helvetet och han verkar ha fått den värsta varianten. Jag har misskött mig mycket. Framförallt när det gäller träningen. Så, nu får jag ta igen allting. Tack ska du ha för länkarna. Den ena har jag nog inte sett. Jag ska kolla på den i helgen. Ha det gott så länge! Prexis.. i början tar kroppen av sin glykogendepåer, de är rätt små, (cirka 2000 Kcal) sen får den lixom gå över till och det är detta jag tror du upplevde dvs det "magiska ketos", inte så himla magiskt faktiskt utan rätt elementärt. Iallafall utan att dricka MCT eller liknande, när Glukoneogenesen snurrar på högsta varv, vilket den borde ha gjort i ditt fall så bryts fett bara ner halvvägs i levern och går sen till ketos.. och det har då en rätt kul finess, för dessa (ketonkroppar) kan ersätta en hel del glukos för vissa utav våra celler, främst hjärtat men oxå upp till cirka 70% av hjärnans behov av energi! Dvs jag återkommer till Fung, dvs skall man bekämpa ett högt blodsocker eller den bakomliggande orsaken, han menar att man får lov att ha ett högt blodsocker iallafall under en viss tid, så länge man får bukt på hyperinsulinemin/insulinresistensen vilket det inte finns mediciner för/mot, endast kost, fasta och livstil! Men om du kan tänka dig att avstå Black Friday, mellandagsrean, har hur mycket tid som helst under jul så kan du oxå grotta ner dig i kolesterol och allt som hör ihop med det! https://peterattiamd.com/the-straight-dope-on-cholesterol-part-i/ Eventuellt så blir man klokare.. samtidigt så lär man sig hur himla komplext det hela är. Men hur som helst, även om jag anser mig ha blivit lite klokare, så sitter jag hur som helst fast i mitt liv, som har rötter ända från min barndom, inte så himla lätt att ändra prexis allt.. framförinteallt jag redan uppnått. Enklast är hur som helst att ändra på kosten! Resten får vänta tills jag går i pension om två år! 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yvonne Sternberg Taubert Posted November 23, 2018 Author Share Posted November 23, 2018 1 timme sedan, HelgeK sade: Vad det gäller forskning om LCHF, så finns det intressanta videos i denna länk från Ohio state univ. konferensen: https://medium.com/@JPMcCarter/a-landmark-conference-for-ketosis-day-1-f11da871a9ca Tack för tips HelgeK! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.