Jump to content

Team Diet Doctor på äventyr i Santiago, Chile


Recommended Posts

Santiago de Chile

Många av oss som jobbar här på Diet Doctor har smak för äventyr. Och det är en bra sak! Jag har precis kommit tillbaka från Santiago, Chile där jag, tillsammans med mina kollegor Simon och Jonatan från videoteamet, har träffat LCHF-experter och personer med inspirerande framgångshistorier. Vi har filmat en rad intervjuer, gjort reportage och mini-dokumentärer.

Materialet kommer att användas som del av vårt sprillans nya medlemskap på Diet Doctors sida på spanska (lanseras mycket snart: håll koll!) och en del av det kommer dessutom att finnas tillgängligt med engelsk undertextning. Det här är första gången vi rest utomlands för att filma unikt spanskt material och jag måste säga att det varit fascinerande och inspirerande att möta alla dessa människor som använder lågkolhydratkost i Santiago.

Jag höll också en föreläsning på ett LCHF-event organiserat av Ricardo Chavez och Encuentros El Mercurio tillsammans med Franziska Spritzler och dr Paulina Vega Muñoz, läkare från Chile.

Här följer en kort sammanfattning av Diet Doctors äventyr i Santiago, Chile. Har du några bra tips på var vi ska resa nästa gång? Lämna gärna en kommentar nedan!

Dag 1: En dag med en LCHF-läkare

Det här var en särskilt spännande dag eftersom vi aldrig gjort någonting liknande tidigare, inte ens på den engelska sidan: vi fick följa med dr Geovana Perdomo för att filma en dag i hennes liv. Hon är läkare och använder LCHF tillsammans med sina patienter.

Vi började dagen hemma hos dr Perdomo där hon visade oss sin variant av LCHF-bröd. Vi fick äta frukost tillsammans med hennes familj.

IMG_1370-2

Dr Perdomo äter frukost tillsammans med sina barn

IMG_1383-2

Vi förbereder filmning av ett patientbesök

Vi följde sedan med dr Perdomo till mottagningen där hon arbetar. Hon visade oss runt och vi fick till och med filma en del av ett patientbesök.

Vi hade en fantastisk dag med dr Perdomo och är oerhört tacksamma för att hon öppnade dörrarna till både sin klinik och sin mottagning och visade oss hur det är att vara LCHF-läkare i Chile!

Dag 2: LCHF-livet med Juan Ignacio Cordova

Andra dagen fick vi komma hem till ytterligare en LCHF:are: Juan Ignacio Cordova. Juan Ignacio är entreprenör och har gått ner 22 kilo genom en kombination av LCHF och periodisk fasta. Vi träffade honom i hans hem och fick också följa med och spela tennis och handla lunch.

simon_films_juan

Simon filmar intervjun med Juan Ignacio

IMG_1473

Jag hjälpte till med ljudet. Det var kul!

IMG_1437-2

Vi filmar Juan Ignacios tennislektion

IMG_1462-2

Jonatan filmar Juan Ignacio när han köper grönsaker

När vi är ute på vift står videoteamet inför många utmaningar när det gäller att skapa bra tillfällen för att filma och fotografera. Det är fantastiskt att få arbeta med Simon och Jonatan som alltid lyckas göra det bästa av situationerna och hittar kreativa sätt att se till att vi verkligen fångar allt vi behöver för att kunna skapa material av hög kvalitet.

Men det var inte bara jobb! Simon och Jonatan spelade spel medan vi väntade på lunchen. Juan Ignacio och hans familj hade vänligheten att bjuda oss på en fantastisk LCHF-lunch, Chile-style.

IMG_1463-2

Simon och Jonatan får en välförtjänt paus

IMG_1431-2-e1543253468971-800×1067

Jonatan gör allt för att få en bra bild!

da54c72c-a207-40bc-b385-22ab6000a4f9-3

LCHF-lunch med familjen

Dag 3: Expertintervjuer och streetfood

Den tredje dagen var återigen en helt annorlunda dag. Det var fantastiskt att få intervjua Ricardo Chavez, PT och specialicerad på low carb, dr Paulina Vega, LCHF-läkare och Soledad Matus, vetenskapsman som forskar på ketogen kost och åldrande.

jonatan_sets_up_sound

Jonatan riggar ljudet inför Ricardos intervju

Foto-2018-11-10-14-54-07

En pratstund med dr Paulina före intervjun

På eftermiddagen testade vi en ny idé: vi tog med våra minsta kameror till en lokal marknad och undersökte LCHF-alternativen bland den chilenska snabbmaten i Santiago. Fredo, vår argentinske videoredigerare, arbetar med reportaget just nu och jag ser verkligen fram emot att få se resultatet.

Dag 4: Fler intervjuer

Söndagen var en lugn dag som gav mig lite tid att förbereda föreläsningen jag skulle hålla dagen efter. Jag gjorde en fin intervju med Pedro Grez, författare till en storsäljande chilensk bok om LCHF. Vi träffade också Jorge Vega och fick höra den inspirerande berättelsen om hur han gått ner i vikt och transformerat sin hälsa med LCHF.

Foto-2018-11-11-09-42-12

Jag får Pedros nya bok som gåva

Foto-2018-11-11-12-15-55

Jorge berättar sin historia framför Diet Doctors kameror

Dag 5: Reportage, framgångshistorier, seminarier och middag (pust!)

Dag 5 var intensiv men fantastisk! På morgonen träffade vi Pedro Grez en andra gång, den här gången på LCHF-mottagningen som har håller på att starta upp. Vi filmade en rundtur mottagningen och träffade dr Marcela Araya, den ansvariga läkaren.

På eftermiddagen filmade vi ytterligare några fantastiska framgångshistorier innan vi gav oss av till Teatro Municipal de Las Condes för att delta i konferensen.

Foto-2018-11-12-09-14-03

Pedro visade oss ”Grez Center”

Foto-2018-11-12-19-13-03

Jonatan gör sig klar för att filma föreläsningarna

theater_seminar

LCHF-konferensen på Teatro Municipal de Las Condes

seminar_dionner_final

Middag med LCHF:are från konferensen, med dr Paulina, Ricardo och Franziska Spritzler

När jag såg hur stor föreläsningslokalen var blev jag en smula nervös, men jag hade förberett mig och föreläsningen gick fint (du kommer att få se den!). Franziska var huvudtalare på eventet och gav en fantastisk föreläsning som översattes till spanska, live. Jag arbetar tätt ihop med Franziska på våra Diet Doctor-guider och det var fantastiskt att få träffa henne igen och umgås i Santiago! Efter dagens slut gick vi ut och åt en fantastisk LCHF-middag tillsammans.

Sammanfattning

Allt som allt har detta verkligen varit en toppenresa. Vi tycker att det är viktigt att resa till olika delar av världen och lära oss saker av experter och andra personer från olika kulturer om vad som är viktigt när det gäller LCHF i olika länder, för att sedan sprida den kunskapen genom att göra den tillgänglig för många. Jag är verkligen glad att vi lyckades få så mycket material till den spanska sidan och det är inspirerande att det händer så mycket spännande när det gäller LCHF och lågkolhydratkost i Chile.

Ett stort tack till alla våra medlemmar som stöder Diet Doctor och gör vårt arbete möjligt. Diet Doctor är helt fritt från pengar från industrin, vi har inga annonser och vi säljer inga produkter. Vi är till hundra procent finansierade av våra medlemmar, det är oerhört viktigt och gör att vi kan vara opartiska och tillhandahålla trovärdig information.

Prova vårt medlemskap (en månad gratis, ingen bindningstid)

Håll ögonen öppna för våra videor på spanska! Om du är medlem på den svenska sidan kan du också logga in med dina uppgifter på vår enegelska sida.

Jobba med oss

IMG_1344Att arbeta på Diet Doctor är ett fantastiskt sätt att göra stor skillnad, i hela världen, genom att hjälpa hundratusentals människor att ta makten över sin hälsa. Vi är ett snabbväxande företag med stora möjligheter för kreativitet, variation och resande!

Diet Doctor är världens största LCHF-sajt, med omkring 250 000 besökare dagligen och över 50 000 stöttande medlemmar. Team Diet Doctor består nu av mer än 20 heltidsarbetande, många frilansare och andra samarbetsartners.

Ta en titt på vår sida över lediga jobb för att se vad vi söker just nu, men vi är alltid är intresserade av att höra av duktiga personer som brinner för lågkolhydratkost och tror på Diet Doctors mål och uppdrag.

Tidigare

När man är fettdriven är det lätt att vara på resande fot

Keto och snabbmat?

Reserapport från Low Carb Cruise 2018

Video från tidigare resor

 • Matkvalitet: räcker det med LCHF?
  Matkvalitet: räcker det med LCHF?30:30En djupdykning i matkvalitet och näringsoptimering.
 • Klinisk användning av fasta
  Klinisk användning av fasta44:18Hur hjälper du patienter som vill börja med periodisk fasta? Hur skräddarsyr man fastan för varje enskild individ?
 • Därför är mer protein bättre
  Därför är mer protein bättre15:17Dr Ted Naiman tror att mer protein är bättre och han rekommenderar ett högre intag.
 • Rött kött och hälsa
  Rött kött och hälsa34:15Vi hör ofta varningar om hur farligt det är att konsumera rött kött, men finns det anledningar att tro dem?
 • "Jag ville göra skillnad, varje dag"
  "Jag ville göra skillnad, varje dag"17:10En inspirerande intervju med dr Èvelyne Bourdua-Roy om hur hon använder LCHF som behandling för sina patienter.
 • Därför är högt kolesterol hälsosamt
  Därför är högt kolesterol hälsosamt30:01Är högt kolesterol och LDL farligt – eller kan det faktiskt ha en skyddande effekt?
 • Metabol flexibilitet och vad som gör att en kost fungerar
  Metabol flexibilitet och vad som gör att en kost fungerar35:14Vad är metabol flexibilitet och varför spelar det roll när man ska bestämma vad som utgör en optimal kost?
 • Fett och kardiovaskulär sjukdom
  Fett och kardiovaskulär sjukdom25:02Ökar risken för hjärtsjukdom när vi äter mättat fett eller är det någonting annat som är boven?
 • En global matrevolution
  En global matrevolution34:30Vilka mistag ligger bakom epidemierna av typ 2-diabetes och fetma – och hur kan de rättas till?
 • För mycket protein är bättre än för lite
  För mycket protein är bättre än för lite40:13Är ökat proteinintag när du äter LCHF en god eller dålig idé?
 • "Min värk har minskat, doktorn"
  "Min värk har minskat, doktorn"11:12Smärta, kost och livsstil med dr Èvelyne Bourdua-Roy.
 • Den okända historien om fröoljor
  Den okända historien om fröoljor30:15Gör du din hälsa en tjänst genom att äta växtoljor som margarin? Eller kan det vara så att allt du fått höra i årtionden om vad som är hälsosamt är helt fel?
 • Vad gör oss feta?
  Vad gör oss feta?42:50Att bekämpa fetmaepidemin, handlar det bara om att dra ner på kolhydrater – eller handlar det om andra saker?
 • Så mäter du ditt insulinsvar
  Så mäter du ditt insulinsvar29:27Ditt insulinsvar säger mycket om din risk att utveckla metabola sjukdomar som typ 2-diabetes och fetma.
 • Lindra kronisk smärta med LCHF
  Lindra kronisk smärta med LCHF35:01Kan ketogen kost/strikt LCHF lindra tillstånd med kronisk smärta, som exempelvis fibromyalgi?
 • Team fett kontra team kolhydrat
  Team fett kontra team kolhydrat30:13Borde idrottsmän äta ketogen kost för att höja sina prestationer – eller gör man bättre ifrån sig med kolhydratladdning?
 • Kolesterol: passagerare, inte chaufför
  Kolesterol: passagerare, inte chaufför27:31Är högt LDL-kolesterol problematiskt – även om du har låga triglycerider? Om inte – finns det ett bättre sätt att förutspå hjärtsjukdom? Och hur påverkar ditt fettintag dina kolesterolvärden?
 • Open mic
  Open mic31:02LCHF:are med olika typer av bakgrund delar med sig av sina framgångshistorier.

Inlägget Team Diet Doctor på äventyr i Santiago, Chile dök först upp på Diet Doctor.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
 • Create New...