andbjo

Hur kan man förbättra APO-kvoten utan att gå över helt till LCHF?

Recommended Posts

1 timme sedan, Nils Engström sade:

Med tanke på de, jämfört med antalet forummedlemmar, tre-fyra gånger så många gäster som dygnet runt besöker forumet

Nu ska jag vara lite petig 😉 Visst kan det se ut som att det är många gäster, men även forummedlemmar som inte är inloggade registreras som gäster. Själv loggar jag aldrig in i mobilen. Läser enbart inlägg. Vill jag kommentera gör jag det i datorn.

  • Gilla 2
  • Tack! 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
On 2018-12-09 at 16:42, Zepp sade:

när jag blivit lurad att dricka mjölk/basera min måltid på mejerier så har de nästan varit nära att ringa ambulans

Det är därför jag använder vispgrädde till blåbär, egen glass och som dryck!

On 2018-12-09 at 16:42, Zepp sade:

finessen med mejerier är att det tillför framförallt animaliskt fett

Därför är smöret ett av de idealiska tillbehören vid matlagningen. Steka i instabila oljor från växtriket är förkastligt. Mig förefaller det, som om ingen vegan tycks biokemiskt kunnig, såvida inte veganismen tillåter självbedrägeri.

Man kan se hur lång tid det tagit för amerikanerna att stoppa försäljningen av transfetter i form av margarin. Hur gör veganerna nu???

Jag minns vilka diskussioner som var igång på 1950-60-talen om transfetter (i familjen fanns en nära bekant som hade sitt arbete på en margarinfabrik - trots det faktiskt ärlig nog att ta upp de tveksamheter som fanns). Min sista klick margarin åt jag någon gång omkring 1965 men hade då ingen aning om att Ancel Keys redan 1961 presenterat sin 7-ländersstudie och att smöret skulle vara i farozonen.  Smör har jag därför ätit i över 50 år utan att veta om att det varit nyttigt. Under större tiden av min barndom var det också smör som serverades - mina släktingar som var lantbrukare fixade sitt eget smör som  vi fick del av. Margarin var sällsynt i mitt  föräldrahem men det blev några år då margarin kunde finnas med i matsammanhang, t.ex. när det blev brist på smör under krigsåren 1939 - 45 (under ransoneringstiden).

P.S.

På 1960-talet fungerade de amerikabaserade journalisterna på Sveries Radio som huvudsaklig informationslänk. Så det blev inte mycket av det som hände på nutritionssidan som nådde oss. Journalisterna hade andra intressen än kostfrågor.

  • Gilla 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
On 2018-12-09 at 19:13, Trollmormor sade:

även forummedlemmar som inte är inloggade registreras som gäster.

OK! Så är det naturligtvis, men tror du verkligen att flertalet forummedlemmar gör på samma sätt (inte loggar in sig)? Det har glatt mig att så många gäster registrerats - kanske får minska glädjbudskapet en del. Det finns dock något som talar för en stor övermängd besökare, som inte är medlemmar. De observationer jag gjort såväl under dag som kvälls- och nattetid visar att de två senare brukar ha en avsevärt större andel besökare.

Man kan se att de som gäster angivna är aktiva läsare i trådarna. Huvuddelen av dessa bör rimligen sitta i sin hemmiljö och om de är medlemmar vara inloggade. Kunde vara intressant att höra Kostdoktorns uppfattning i frågan. Man lär knappast kunna se fördelningen eftersom medlemmar som inte loggar in är lika anonyma som övriga.

P.S.

Just nu (söndag 21:30) är det t.ex. tre medlemmar inloggade och 50 gästbesökare! Tio minuter senare fanns 40 gäster registrerade och på natten vid tvåtiden fanns, när jag knackade på 20 gäster och ingen medlem inloggad.

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
15 timmar sedan, Nils Engström sade:

OK! Så är det naturligtvis, men tror du verkligen att flertalet forummedlemmar gör på samma sätt (inte loggar in sig)? Det har glatt mig att så många gäster registrerats - kanske får minska glädjbudskapet en del. Det finns dock något som talar för en stor övermängd besökare, som inte är medlemmar. De observationer jag gjort såväl under dag som kvälls och nattetid visar att de två senare brukar ha en avsevärt större andel besökare.

Man kan se att de som gäster angivna är aktiva läsare i trådarna. Huvuddelen av dessa bör rimligen sitta i sin hemmiljö och om de är medlemmar vara inlemmade. Kunde vara intressant att höra Kostdoktorns uppfattning i frågan. Man lär knappast kunna se fördelningen eftersom medlemmar som inte loggar in är lika anonyma som övriga.

P.S.

Just nu (söndag 21:30) är det t.ex. tre medlemmar inloggade och 50 gästbesökare! Tio minuter senare fanns 40 gäster registrerade och på natten vid tvåtiden fanns, när jag knackade på 20 gäster och ingen medlem inloggad.

En sista kommentar på detta sidospår. Om jag läser i forumet i mobilen utan att vara inloggad är jag i stort sett alltid hemma. Jag är enbart inloggad i datorn när jag vill kommentera något jag läst i mobilen. Det kan gå veckor utan att jag är inloggad. 

  • Gilla 3
  • Tack! 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
3 timmar sedan, Trollmormor sade:

En sista kommentar på detta sidospår. Om jag läser i forumet i mobilen utan att vara inloggad är jag i stort sett alltid hemma. Jag är enbart inloggad i datorn när jag vill kommentera något jag läst i mobilen. Det kan gå veckor utan att jag är inloggad. 

Håller med. Varför vara inloggad bara för att läsa här? Loggade in här nu bara för denna kommentar. Tack för ordet, nu loggar jag ut igen :))

  • Gilla 4
  • Haha 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
29 minuter sedan, Angelico sade:

Håller med. Varför vara inloggad bara för att läsa här? Loggade in här nu bara för denna kommentar. Tack för ordet, nu loggar jag ut igen :))

Tack för vänligheten att du håller dig borta så vi slipper se att du är här.🤔🙃😁😎

  • Haha 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
8 timmar sedan, Desperado sade:

Njae, man kan undvika mejerier pga den inflammatoriska egenskaper som mjölkproteinet har och i smör är det så lite av den mängden jämfört med grädde osv.  stephanie.person.com

Japp, många som är överkänsliga mot t.ex kasein och får reaktioner som nedsatt immunförsvar, trötthet och inflammation. Ändå försöker vården mer eller mindre tvinga i dessa individer mjölk, genom skrämselpropaganda om benskörhet.

Att jag inte äter grädde personligen beror på att jag har svårt att bryta ner laktos, samt att all grädde som är låglaktos och laktosfri innehåller en jäkla massa karragenan. Enbart några få märken med vanlig 40% grädde som är fria från tillsatsen och de kan jag inte använda p.g.a laktosintolerans. Jag känner verkligen av det i magen i flera dagar om jag äter laktosfri(karragenan)grädde och t.ex bär. 

För mig helt obegripligt hur man kan använda en tillsats som irriterar mage&tarm i produkter som främst används av folk med känslig mage. Hur tänker mejeriföretagen? Deras argument är ungefär att man enbart får cancer av icke godkänd nedbruten karragenan(för det säger livsmedelsverket), så därför är det lugnt 🙄

Jag kör på smör dagligen och lite ost. Ost i mängder är väl inte så bra i och med mängden koncentrerat mjölkprotein, men tycker det är så förtvivlat gott. Är nog det godaste jag vet. Kan inte leva utan ost 😍

  • Gilla 7

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
On 2018-12-10 at 17:28, Elinor sade:

För mig helt obegripligt hur man kan använda en tillsats som irriterar mage&tarm i produkter som främst används av folk med känslig mage. Hur tänker mejeriföretagen? Deras argument är ungefär att man enbart får cancer av icke godkänd nedbruten karragenan(för det säger livsmedelsverket), så därför är det lugnt 🙄

För mig är det lika ofattbart att karragenan är tillåtet som tillsats när gravida avråds äta det pga risk för fosterskador (nervsystemet, tror jag). Säger inte det en hel del om vad för sorts ämne det är? Sen är det ju "naturligt", utvunnet ur alger, men naturligt, det är ju flugsvamp också.

  • Gilla 6
  • Tack! 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
14 timmar sedan, MariaF sade:

För mig är det lika ofattbart att karragenan är tillåtet som tillsats när gravida avråds äta det pga risk för fosterskador (nervsystemet, tror jag). Säger inte det en hel del om vad för sorts ämne det är? Sen är det ju "naturligt", utvunnet ur alger, men naturligt, det är ju flugsvamp också.

Det är nog inte karragenan som så som är det stora problemet, för växten/algen/tången/rödalgen lär ha använts i föda sedan kristus eller före det!

Och då kommer vi igen osökt in på hårt processad föda.. dvs det lär antagligen inte vara några som helst problem med att lägga till de sk rödalgerna/tången till födan/använda dessa i matlagningen?

Såå, då kommer vi lixom in på hårt processad föda överhuvudtaget, varför de behöver karragenan, oså hur de får fram karagenan/eller ersätter det med antigen liknande grejer eller om de använder olika kemikalier för att utvinna karragenan, ur rödalger?

Summa summarum.. använd gärna rödalger i din matlagning, iallafall om det är ekologiska och kommer från friska hav, vilka det råder brist på!

Dvs använd tång i stället!

Dvs, nummer 2, importerar rödalger från Irland!

Jag slår vad om att Jappsen har någon annan tång/alg som funkar nästan lika bra.. i värsta fall, använda shirataki--gryn/mjöl/nudlar!

Dvs nummer 3, vi pratar om konsistensstärkare/slembildare i vår matlagning!

Varför köper vi sådant över huvudtaget, dvs matvaror förstärkta med koncistensbildare, varför köper vi inte bara vanliga livsmedel?

  • Gilla 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.