HelgeK

Kalla det metabola syndromet för vad det är:

Recommended Posts

8 timmar sedan, HelgeK sade:

Fakta talar för detta. Problemet ligger i att alltför många (bl.a. de olika diabetiker- och dietistorganisationerna världen runt) inte tycks mogna att bry sig om modern forskning, som sedan två decennier tillbaka kunnat visa att de i grunden haft fel.

Det tycks vara viktigast att fortsätta kampen för tidigare felaktiga principer, som hittills varit styrande, i respektlöshet mot den oerhört kraftigt växande andelen människor som lider av  insulinresistens.  Den självklara tanken på att minska belastningen på kroppen fysiskt och psykiskt, genom kraftig begränsning av  sockerbildande kolhydrater, börjar dock spida sig i de drabbade kretsarna.

Antalet spetspatienter (som ofta kan mer om konsekvenserna och motmedlen när det gäller sin egen insulinresistens) ökar alltså.  De löjeväckande processerna mot Tim Noakes i Sydafrika, Gary Fettke i Australien och Annika Dahlqvist i Sverige (alla startade av okunniga dietister) visar dock riktningen i utvecklingen. Efter långdragna och kostnadskrävande rättegångar resp. beslut på hög medicinsk nivå, har de alla fått rätt. 

Frågan är om man måste invänta de mest militanta företrädarna mot den moderna forskningen (främst inom dietiströrelsen) först gå i pension, innan tidigare huvudintresse - miljön - i deras efterträdare åter växlats tillbaka till att ägnas åt kostrådgivning, som främst inriktats på verkningsfulla åtgärder för elimineringen av insulinresistensepidemin.

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.