Jump to content

Julklappstips i hälsans tecken


Recommended Posts

Craft and handmade present gift boxes of Christmas

Dags att köpa julklappar? Flera nya och intressanta böcker på hälsotema har utkommit under året. Handlar du på nätet, beställ senast tisdag 18 december och du hinner få hem klapparna innan julafton.

den-friska-maten-for-hela-familjen-kostronauterna-visar-vagen-till-en-piggare-vardag-med-naturlg-mat-mindre-socker-och-mer-naringSandra Owe: Den friska maten för hela familjen

Den här boken är en lustfylld, lekfull, pedagogisk och smart inkörsport till en hälsorevolution i familjen! Som förälder får du lära dig grunderna till hälsa och kost i ett enkelt format. Boken är vändbar och i en egen del får barnen samma budskap.

vardagsgott-3Anne Aobadia: Vardagsgott!

Från förra höstens bokskörd hittar vi Diet Doctors receptkreatör Anne Aobadias fina bok med smarta och prisvärda vardagsrätter med mycket matkärlek. Boken finns till specialpriset 99 kronor fram till julafton och därför rekommenderar vi den även i år. För dig som tycker om recepten på Diet Doctor är det här ett givet köp. Kanske en julklapp till dig själv?

inflammation-roten-till-sjukdom-och-vad-du-sjalv-kan-gora-for-att-lakaMartina Johansson och Ralf Sundberg: Inflammation – roten till sjukdom och vad du själv kan göra för att läka

Det här är en bok för den hälsointresserade läsaren som tycker om att ta till sig ny och faktarik information kring medicin och hälsa, och som gärna vill ha den vetenskapliga grunden bakom nya rön.

ketoguiden-100-recept-och-kostplan-for-30-dagarMartina Johansson: Ketoguiden: 100 recept och kostplan för 30 dagar

Det handlar om att må bra och bli sitt friskaste jag på ketogen kost. Att äta ketogent är att gå tillbaka till naturliga produkter och människans ursprungliga föda – kött, fisk, fågel och ovanjordsgrönsaker. Kosten balanserar blodsockret och gör att kroppen bränner fett dygnet runt.

ases-kok-sa-lyckas-du-med-lagkolhydratkost—en-komplett-guide Åse Falkman Fredrikson: Åses kök: så lyckas du med lågkolhydratkost – en komplett guide

Att begränsa mängden kolhydrater i maten ger stora hälsovinster. Äter du dessutom rätt kolhydrater får du ännu bättre effekt. Att hitta balansen och veta vad som skapar hälsa och resultat är inte alltid enkelt, och ännu svårare kan det vara att hitta motivationen för att lyckas. Du får hjälp i den här boken!

halsorevolutionen-vagen-till-en-antiinflammatorisk-livsstil-helheten-maten-forskningen-traningen-skonheten-insiktenMaria Borelius: Hälsorevolutionen: Vägen till en antiinflammatorisk livsstil

Hälsorevolutionen är inte en LCHF-bok, men mycket läsvärd. Den innehåller den fascinerande berättelsen om en kunskapsresa såväl som en livsresa: om hur en antiinflammatorisk livsstil kan hålla dig ung och frisk men också gör dig mer harmonisk och lycklig. Boken är lika spännande som användbar.

sockerfria-kokboken-111-enkla-och-lackra-receptBitten Jonsson och Pia Nordström: Sockerfria kokboken: 111 enkla och läckra recept

Av författarna till Sockerbomben…! 111 enkla recept och en smart grund för ett oändligt antal varierade måltider för både vardag och fest. Alla recept bygger på den allra senaste forskningen och på Bitten Jonssons egna erfarenheter av över 20 års framgångsrik behandling av sockerberoende.

matrevolutionen-at-dig-frisk-med-riktig-matAndreas Eenfeldt: Matrevolutionen: Ät dig frisk med riktig mat

Den här gamla godingen finns i billig pocket, inbunden eller som ljudbok, för den som ännu inte läst den. Kanske en till varje familjemedlem? ”Ut med rädslan för naturligt fett, ut med industritillverkade lightprodukter. Ut med den överdrivna kolesterolskräck som bara gläder läkemedels- och margarinindustrin. Tillbaka till riktig mat. Mat tillagad med kärlek och allt smör du vill.”

 

Samtliga böcker ovan finns hos stora nätbokhandlare, som exempelvis Adlibris eller Bokus och kanske i din lokala bokhandel? Länkarna i inlägget går helt enkelt till den bokhandel som just nu har bäst pris, vi har inget samarbete. Har du ytterligare tips på fina julklappsböcker? Lämna gärna en kommentar!

Mer

För den som vill ha massor av tips på julklappar som passar en LCHF:are finns finfin läsning på engelska Diet Doctor:

Diet Doctor: Keto gift guide

Inlägget Julklappstips i hälsans tecken dök först upp på Diet Doctor.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...