Jump to content

Mikrobiom och kryddor


Ekner
 Share

Recommended Posts

Tarmflora är mycket mer komplext än så. Det handlar inte bara om proportionerna mellan olika bakteriestammar utan också bland undergrupper. Dessutom har de egenskapen att de utbyter DNA mellan varandra så man måste DNA-testa dem för att veta vilka egenskaper de har. 

Det senaste verkar vara att bakterierna i microbiomet plockar upp RNA från växter vilket också påverkar hur de interagerar med sin värd.

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

On 2018-12-20 at 20:09, Zepp sade:

I övrigt så kan jag härmed meddela att ingen mat som inte innehåller vitlök och/eller Capsaicin är värd att äta, förutom lutfisk!

Liknande kan säkert många hävda men då bör det vara med yttersta måtta då vitlök, enligt min bestämda uppfattning, lätt kan fördärva de flesta annars kärleksfullt tillagde rätter.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

5 timmar sedan, Nils Engström sade:

Liknande kan säkert många hävda men då bör det vara med yttersta måtta då vitlök, enligt min bestämda uppfattning, lätt kan fördärva de flesta annars kärleksfullt tillagde rätter.

Prexis och det var därför som jag nämnde lutfisk som ett exempel, där tarvas det i stället nymald kryddpeppar och senap i såsen!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...