Popular Post DRAKULLA Posted December 21, 2018 Popular Post Share Posted December 21, 2018 Jag har fullständigt snöat in på tarmfloran den senaste tiden och gjort surkål och andra fermenterade grönsaker. De senaste veckorna har jag utökat familjen med hemgjord kefir som har blivit mina nya skötebarn. Jag fick även en idé om att blanda i en del frukt och bär i en grönsaksfermentering efter att jag uppfattat det som att både mjölksocker och fruktsocker äts upp under fermenteringen. Blandningen var tänkt som en slags alternativ sylt innehållande probiotika. Sötade den med lite xylitol eftersom den inte alls fick den sötma som jag förväntat mig innan. Min son och min man smakade på den efter några dagar och konstaterade att den smakade gott men hade en tydlig spritsmak! och det tycker även jag. Kan det bildas alkohol av fermenterad frukt? Ja, jag har ju hört talas om jästa bär och frukt och att vin och vinäger är fermenterat och kanske det inte är orimligt egentligen men jag har ej hört talas om det i detta sammanhang. Det kanske pågår ett häftigt tarmparty där inne? 3 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erik 2 Posted December 21, 2018 Share Posted December 21, 2018 Du avslöjade just det gamla tricket att göra vin. 2 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skärfläcka Posted December 21, 2018 Share Posted December 21, 2018 Japp, det är nog vad som händer. Frukten bildar främst alkohol även om den mixas med grönsaker i fermenteringen. Om man blandar i frukt så bör man avbryta fermenteringen redan efter ett par dagar. Allt enligt Sandor Ellix Katz i The Art of Fermentation (sid 129). Däremot kan man stoppa jästaktiviteten med t.ex. stora mängder salt vilket man gör när man saltar in citroner. Referens och sent julklappstips för de som vill veta allt om fermentering och lite till: https://books.google.com/books/about/The_Art_of_Fermentation.html?hl=sv&id=-zmLa205d0QC 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katerina Posted December 21, 2018 Share Posted December 21, 2018 Javisst kan det bildas alkohol när man jäser frukt. Den moderna frukten innehåller en del fruktos och är mycket söt. Det bildas lite alkohol också i kefiren. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRAKULLA Posted December 21, 2018 Author Share Posted December 21, 2018 Okej, Tack !. Jag hade inget salt alls i detta experiment. Det har jag ju haft i alla tidigare fermenteringar. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRAKULLA Posted December 21, 2018 Author Share Posted December 21, 2018 3 minuter sedan, Katerina sade: Det bildas lite alkohol också i kefiren. Jösses! Den här julen kanske blir okej trots allt..... 3 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skärfläcka Posted December 21, 2018 Share Posted December 21, 2018 20 minuter sedan, DRAKULLA sade: Okej, Tack !. Jag hade inget salt alls i detta experiment. Det har jag ju haft i alla tidigare fermenteringar. Jag tror att det krävs lite mer salt än bara för smaksättning. Se här t.ex. http://matgeek.se/2013/04/08/marockanska-inlagda-citroner/ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skärfläcka Posted December 21, 2018 Share Posted December 21, 2018 35 minuter sedan, DRAKULLA sade: Jösses! Den här julen kanske blir okej trots allt..... Tar kefiren slut så kan du ju alltid fylla på med lite alkoholhaltig filmjölk... 1 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRAKULLA Posted December 21, 2018 Author Share Posted December 21, 2018 48 minuter sedan, Skärfläcka sade: Jag tror att det krävs lite mer salt än bara för smaksättning. Se här t.ex. http://matgeek.se/2013/04/08/marockanska-inlagda-citroner/ Nästa projekt blir nog marockanska citroner. Jag har ett eget citronträd i köket men just nu har det bara en citron så jag får inhandla några st. Citroner har ju f.ö. många hälsofördelar. Jag mixar hela ekologiska citroner(med skal och kärnor) och fryser in i iskuber. Det sägs vara oerhört hälsofrämjande. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter B Posted December 21, 2018 Share Posted December 21, 2018 Nu börjar jag förstå varför alla håller på med den där kefir-grejen. 3 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekner Posted December 21, 2018 Share Posted December 21, 2018 Bakterierna klarar tyvärr inte resan till tarmarna då magsyran effektivt avlivar dom. Sorry folks... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRAKULLA Posted December 21, 2018 Author Share Posted December 21, 2018 35 minuter sedan, Ekner sade: Bakterierna klarar tyvärr inte resan till tarmarna då magsyran effektivt avlivar dom. Sorry folks... Jag följer tipset från Dr. Eric Berg om att inta surkålen och kefiren efter maten eftersom ph-värdet då har ändrats och fler överlever resan (man får kanske räkna med att de som är osnabba eller alkoholpåverkade simmar åt fel håll eller stryker med......). 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekner Posted December 21, 2018 Share Posted December 21, 2018 56 minuter sedan, DRAKULLA sade: Jag följer tipset från Dr. Eric Berg om att inta surkålen och kefiren efter maten eftersom ph-värdet då har ändrats och fler överlever resan Det krävs enorma mängder bakterier för att några få ska klara resan. Hur kan man vara säker på att så sker. Dessutom är syrade prylar ett nytt inslag i människans historia, vi är inte genetiskt programmerade att äta sånt. Visserligen hör man talas om metoden som flera tusen år gammal och ser det då som legitimt, men dagens fabriksprocessade. och av industrin hyllade, trendprodukter vet vi inte ett skvatt om när det kommer till frågor som om där verkligen finns en enda levande bakterie.....nån här som låtit testa på labb? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariaF Posted December 21, 2018 Share Posted December 21, 2018 7 minuter sedan, Ekner sade: Hur kan man vara säker på att så sker. Spelar det egentligen nån roll? Om man gillar det och märker positiva effekter är väl det viktigast? 6 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekner Posted December 21, 2018 Share Posted December 21, 2018 1 minut sedan, MariaF sade: Spelar det egentligen nån roll? Om man gillar det och märker positiva effekter är väl det viktigast? Jo så är det. Det är en brutal överätning av fermenterade prylar till ingen större hälsonytta, men där finns givetvis andra suspekta ämnen och rejält med socker som kickar upp oss... 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariaF Posted December 22, 2018 Share Posted December 22, 2018 11 timmar sedan, Ekner sade: där finns givetvis andra suspekta ämnen och rejält med socker som kickar upp oss... Det är ju helt sant förstås! Red Bull ger oss vingar... 3 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jala Posted December 22, 2018 Share Posted December 22, 2018 36 minuter sedan, MariaF sade: Det är ju helt sant förstås! Red Bull ger oss vingar... Bara så ni vet, MariaF ljuger inte. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekner Posted December 22, 2018 Share Posted December 22, 2018 7 minuter sedan, jala sade: Bara så ni vet, MariaF ljuger inte Så är det. Redbull är bättre för hälsan än fermenterat jox. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRAKULLA Posted December 22, 2018 Author Share Posted December 22, 2018 För den som är intresserad av nyttigheterna med surkål: https://www.youtube.com/watch?v=pd0tIGgVs18 C-vitamintoppen...Gissa vad!: https://www.youtube.com/watch?v=Wj9tIVIRqSY 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jan öberg Posted December 22, 2018 Share Posted December 22, 2018 Ekner! hur vet du 16 timmar sedan, Ekner sade: Bakterierna klarar tyvärr inte resan till tarmarna då magsyran effektivt avlivar dom. Sorry folks... Jätteintressant Ekner, vad kan jag läsa om dom stackars bakteriernas dödsmarsch hälsningar janne 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariaF Posted December 22, 2018 Share Posted December 22, 2018 Men nu för tiden är det ju ett problem med för lite magsyra... Kommer bakterierna igenom lättare då? Ibland tycker jag att det är svårt att veta vem/vad man ska tro på.... Oavsett ämne tycks det finnas bevis för båda ytterligheter? Lättare med en solförmörkelse, den tycks alla experter kunna enas om när den ska inträffa! 1 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jan öberg Posted December 22, 2018 Share Posted December 22, 2018 Sanningen är väl att ingen riktigt vet om tillförd probiotika fungerar, tog mig 5 min att googla och upptäcka att forskningen spretar åt olika håll ang tillförd probiotikas förträfflighet kanske man ska satsa på prebiotika för att maxa befintliga sk goda bakterier, vad vet jag själv gör jag min egen kefir och mår bra av den ,brukar dricka kefiren lite modifierad direkt efter hård träning på gymmet och den fyller sin funktion, själv kommer jag från Österrike och där har vi ätit surkål i samband med måltid precis som vårat grannland Tyskland hur länge som helst bakåt i tiden och vi mår bra av det, om vi gav fan i bröd och öl så skulle vi må ännu bättre hälsningar janne 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRAKULLA Posted December 22, 2018 Author Share Posted December 22, 2018 Angående magsyra så bör man undvika att dricka mycket vatten/annan vätska före och/eller tillsammans med maten (även om det har varit ett gammalt lågkalori/bantningstips för att hålla sig ohungrig) just av den anledningen att man då späder ut magsyran vilket försämrar enzymer som bryter ner maten. Såå... logiskt sett borde det gälla vice versa när man vill bjuda in alla små godingar hela vägen ner till tarmarna Och det är som sagt även bra att satsa på mycket prebiotika. Mångfald, mångfald, mångfald är ledordet. Har läst några böcker i ämnet och en så bred repertoar som möjligt är det som förespråkas. Michael Mosley skriver t.ex att vi gärna kan försöka äta 20-30 olika sorters grönsaker/bär/frukt/bönor/(fullkorn) per vecka, vilket kan vara en utmaning. Detta för att få så många olika sorters fibrer(prebiotika)som möjligt. Det är alltså inte mängden grönsaker/fibrer totalt sett utan mångfalden och att variera. Ett bekvämt sätt att få till variationen är att fermentera grönsaker och då blanda så många olika grönsaker man kan i samma burk. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skärfläcka Posted December 22, 2018 Share Posted December 22, 2018 18 timmar sedan, Ekner sade: Jo så är det. Det är en brutal överätning av fermenterade prylar till ingen större hälsonytta, men där finns givetvis andra suspekta ämnen och rejält med socker som kickar upp oss... Japp, dags att dra ner på mörk choklad, åtminstone som probiotika, inte många bakterier vid liv där inte Dessutom slipper jag lära mig att äta oliver. Tack! 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRAKULLA Posted December 22, 2018 Author Share Posted December 22, 2018 24 minuter sedan, Skärfläcka sade: Japp, dags att dra ner på mörk choklad, åtminstone som probiotika, inte många bakterier vid liv där inte Nej då, det finns sätt att kringgå det där. Gör så här: Ta en stor glasburk och fyll den med choklad av många olika sorter, kanske en ask paradis kan funka(mångfald). Fyll på med vatten, fermentera i max två dagar(alkoholvarning) och du har fått "all inclusive"....... 1 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jala Posted December 22, 2018 Share Posted December 22, 2018 15 minuter sedan, DRAKULLA sade: "all inclusive" Det borde vara något för Zepp , han är mycket för all inclusive. Fast han hade nog slängt i lite grönkål oxå. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariaF Posted December 22, 2018 Share Posted December 22, 2018 18 minuter sedan, DRAKULLA sade: en ask paradis kan funka(mångfald). Nä, den innehåller ju palmolja vilkas plantager skövlas regnskog och inte kan du lita på certifieringen KRAV heller, det fuskas mycket i branschen. Jag rekommenderar att du planterar ett kakaoträd i växthuset och skördar dina egna bönor ... nä visst nä, det går ju inte för då måste du värma upp växthuset och till det krävs energi... Istället bör du fermentera gräs från egna trädgården. Då kallas det iofs ensilage och kan få kor att dyka upp för en smakbit. Det finns säkert nån expert som kan bevisa att det finns bakteriestammar som kan bryta ner cellulosan... Fast då får du förstås inte påstå att du äter LCHF... Vad tror du om ett glas vatten? Oj, nu var jag visst lite "sån" igen... Förlåt! 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jan öberg Posted December 22, 2018 Share Posted December 22, 2018 Eller som när jag var i yngre tonåren och inte ville lukta sprit när jag kom hem till morsan sent på lördagskväll, doppade en tampong i sprit och förde upp den bakvägen o sen fick slemhinnorna göra arbetet, kändes som man blev på snusen i alla fall, kanske man kan göra något liknande med kefiren för att slippa passagen genom magsyran. God jul och gott nytt år på er 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRAKULLA Posted December 22, 2018 Author Share Posted December 22, 2018 Kreativt!! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted December 22, 2018 Share Posted December 22, 2018 6 timmar sedan, jan öberg sade: Sanningen är väl att ingen riktigt vet om tillförd probiotika fungerar, tog mig 5 min att googla och upptäcka att forskningen spretar åt olika håll ang tillförd probiotikas förträfflighet kanske man ska satsa på prebiotika för att maxa befintliga sk goda bakterier, vad vet jag själv gör jag min egen kefir och mår bra av den ,brukar dricka kefiren lite modifierad direkt efter hård träning på gymmet och den fyller sin funktion, själv kommer jag från Österrike och där har vi ätit surkål i samband med måltid precis som vårat grannland Tyskland hur länge som helst bakåt i tiden och vi mår bra av det, om vi gav fan i bröd och öl så skulle vi må ännu bättre hälsningar janne Utan veteskaplig förankring så tror jag att prebiotika/probiotika/fermenterade livsmedel gör litta samma sak. Dvs det hör till ovanligheten att en enda basilusk når tjocktarmen.. utan det är snarare som så att dessa livsmedel gynnar även vår egen bakterieflora? Samtidigt som jag läst att det är större chans att basilusker som gottat in sig i typ surkål/kimchi har större överlevnadschans, på en teoretisk bas iallafall iomed att typ kål/liknade livsmedel har fibrer som maggen inte kan smälta.. sk icke digesterbara fibrer. Iallafall så är det gott med surkål! 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekner Posted December 22, 2018 Share Posted December 22, 2018 10 timmar sedan, jan öberg sade: Jätteintressant Ekner, vad kan jag läsa om dom stackars bakteriernas dödsmarsch En bra forskningssammanställning har skrivits av Martina Johansson som heter "Magstarkt". En lättläst bok där hon samlat in resultat från stora delar av den oberoende forskareliten. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katerina Posted January 2, 2019 Share Posted January 2, 2019 När jag växte upp åt vi mycket kefir och opastöriserad surkål till vardags. Jag hade sådan immunförsvar att jag aldrig blev förkyld. Jag minns att jag önskade bli sjuk för att slippa något obehagligt prov i skolan eller så. Om nu teorin att alla bakterier dör i magsyran stämmer hur fasingen ska vår tarmflora få chans att anpassas till maten vi äter? Kefir och surkål är ju en kombination av probiotika och prebiotika. Du skickar ner i tarmarna bakterierna tillsammans med den maten de äter. Sannolikheten att de överlever nerfärden är större. Så måste det väl vara när det gäller den maten våra förfäder åt i skogen. Den maten var ju inte steril, inte konserverad med bakteriedödande medel för att öka hylltiden. Bakterierna som befolkade växter och djur åkte med och tarmbakteriefloran anpassades därefter. När ett barn föds vaginalt får den en första laddning av tarmbakterier från mamman på vägen ut. Menar man att dessa också dör när de hamnar i barnets magsura? Det stämmer ju inte. Samtidigt är mammans bakteriefloran är anpassad till mammans och barnets dna och till bådas kost. Fortsätter mamman ge barnet samma mat som hon själv äter förstärker man tarmbakteriernas livsduglighet. Ger hon sitt barn konserverad burkmat och välling från snabbköpet så blir det en annan femma. Man utför en hel del bakterieforskning på så kallade bakteriefria möss. Dessa förlösas med kejsarsnitt och hålls i sterila miljöer. De är de mest stackars och deprimerade varelser. Tim Spector som har själv forskat på tarmbakterier och skrivit boken Matmyten påstår det i alla fall. Man har behandlat patienter med svår diarré (c-diff infektion) genom att ge dem att dricka små mängder av bakterier från en annan person med frisk bakterieflora, helst en nära anhörig. Det skulle inte fungera som behandling om alla dessa bakterier dog i magsyran. Om magsyran verkligen dödade alla bakterier skulle man inte drabbas av magsjukan på till exempel Indienresan. Det är möjligt att det inte finns många livsdugliga bakterier i den kefiren och yoghurten som produceras på fabrik. Jag har alltid undrat hur de får dessa att smaka exakt likadant. Bakterier lever på laktos/socker/fruktos och det produceras en hel del (mjölk)syra. Om man bara tillsätter laktobaciller till mjölk kommer det att bli surare ju länge de får arbeta. Mängden socker kommer att minska och mängden syra öka. Jag undrar om inte samma gäller vin (kanske med undantag för naturviner) då man använder sig av kemikalier som sätter stop för jäsningsprocessen. När det gäller yoghurt, fil och vin vill producenterna kanske undvika att dessa blir för sura misstänker jag. Tim Spector har också experimenterat med franska opastöriserade ostar. Hans bakterieflora förändrades medan han höll på att äta dessa. Men när han slutade förändrades den igen. Man kan väl dra den slutsatsen att de bakterierna han planterade in behövde den maten som de föredrog. Slutade han mata dem så tog de andra bakterierna över, de som fortfarande fick sin mat levererat. Jag tror att summan av kardemumman är att man måste få ner bakterier tillsammans med den maten de äter. Då kommer de att finnas kvar i tarmarna och bearbeta maten vi äter så att vi kan leva i en riktig symbios. Vi matar de, de producerar nyttigheter till oss och bekämpar inkräktare (från till ex Indienresan). Därav problemet med dyra bakterier på burk. Får de något mat levererat till sig? 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katerina Posted January 2, 2019 Share Posted January 2, 2019 Kan tilläggas att på 90-talet fanns det en studie då forskare från Skandinavien jämförde förekomsten av allergier i Norden och i Baltikum och kom fram till att barnen i Baltikum var mycket mindre allergiska. Jag minns att jag läste om det och att slutsatsen var att det berodde på att barnen i Baltikum åt mycket mer inlagd mat. Jag ryckte då på axlarna och förstod inte kopplingen. Fast jag var nyfiken på den studien eftersom det stämmer att barnen i Baltikum och i det övriga Sovjetunionen var inte alls lika allergiska som barnen var i Sverige. Jag har alltid undrat varför. Man kan ju inte påstå att inomhusmiljön eller utomhusmiljön var renare i Baltikum jämfört med Norden. Nu förstår jag kopplingen. Om surkål ska anses vara den inlagda maten de åt så kan man med säkerhet säga att bakterierna är inblandade här. Det kan också vara "bristen" på kemiska konserveringsmedel. Det var OK att brödet möglade fort och mjölken surnade. För mig betyder det att maten var färsk i högre grad. Man använde i högre grad de traditionella metoderna för konservering. Man saltade gurkan istället för att söta den och använda natriumbensoat. Gjorde man sylt så använde man bara socker. Sylten blir förstås mycket sötare men då äter man desto mindre av den, det är väl bra! Använder man vassle för konservering av grönsaker så låter man bakterierna att vakta sitt revir och det är dem man äter. Jag tror att "bristen" på allergier berodde på att man i Baltikum hade begränsad tillgång till de moderna västerländska högteknologiska livsmedlen och följde den traditionella matlagningen på 80 och 90 talet. 6 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariaF Posted January 2, 2019 Share Posted January 2, 2019 Vill minnas att man tidigare också lyft att antroposofernas barn varit mindre sjuka (som förkylningar och sånt) och mindre allergiska. Sedan var jag läste det...? Kan ha varit hos Sanna Edhin (eller hennes böcker). Lite osäker där. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jala Posted January 2, 2019 Share Posted January 2, 2019 Jag minns att jag gjorde kopplingen till vår bacillskräck och renlighetsiver. Vi fick inte i oss tillräckligt med bakterier för att utveckla vårt immunförsvar. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katerina Posted January 2, 2019 Share Posted January 2, 2019 1 timme sedan, jala sade: Jag minns att jag gjorde kopplingen till vår bacillskräck och renlighetsiver. Vi fick inte i oss tillräckligt med bakterier för att utveckla vårt immunförsvar. Visst, håller med! Men renlighetsivern betyder också att man använder rengöringsmedel i högre grad, gärna moderna sådana. Detta i sin tur (och med lite otur) betyder högre exponering för antibakteriella kemikalier. Dvs bakteriedödande medel kommer in inte bara genom födan men också genom inomhusmiljön. Barnet i sin utveckling går igenom en period då det absolut ska stoppa allt i munnen. I en naturlig miljö betyder det att jordbakterier och liknande åker in i munnen. I vår artificiella stadsmiljö åker istället rester av kemikalier in i munnen, jippi! Men det är rent i huset 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elinor Posted January 2, 2019 Share Posted January 2, 2019 Jag kan reagera negativt på t.ex opastöriserade ostar om jag äter för mycket, magen protesterat något djävulskt. Så livsmedel som är kanon för tarmfloran, kan ändå vara illa om de tillförs i "fel" magmiljö i för stor mängd. Samma sak med vissa typer av prebiotika eller fibrer, är kanon för magen egentligen, men när tarmen känslig och irriterad river det sönder som sandpapper. Vill man ha ett kul "tarmparty" med dans och skutt så är det nog bäst att jobba förebyggande, när magen redan känns hyfsat stabil, tänker jag. Att vara försiktig med kraftfulla grejer och öka på gradvis. Då får man ut mest av alla åtgärder och bakterieinfusioner. Jag behöver verkligen bli bättre på det själv, för när min mage är glad så börjar jag slarva De flesta idag gör liksom tvärtom. De äter horribel livlös mat, för mycket stress, läkemedel och alkohol på det och maghälsan blir värre och värre och tarmfloran förtvinar. Men är inte förrän det blir helt outhärdligt som de agerar i ren panik och börjar bomba med t.ex probiotiska tillskott. Vilket i bästa fall är lika effektivt som att kasta ett glas vatten på en skogsbrand. Något annat jag lagt märke till är att nästan alla bekantas barn som fötts de senaste åren har diagnos. Är det inte någon form av neuropsykiatrisk funktionsnedsättning så är det celiaki, allvarliga allergier eller barndiabetes. Rätt skrämmande utveckling. 2 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jala Posted January 2, 2019 Share Posted January 2, 2019 En intressant teori från Georg W på Annikas blogg. 36 Georg W says: 2 januari, 2019 at 09:36 Jag fick denna morgon en hypotes/vision, som jag helt enkelt måste få dela med er. Det är fullständigt off tonic, så jag ber om Annikas förlåtelse för detta? Och jag är sjukt nyfiken på vad Göran tycker? Jag funderar på varför så många här ser så klart på den verklighet vi lever i. När så många människor på Jorden är totalförvirrade och ska bli veganer och nästan alla tror att djur frigör klimatgaser. Människor äter mat som skadar dom och ingen utom VI vet varför! Min hypotes är att många av oss här har slutat med fluortandkräm! Vi har även slutat dricka fluorhaltigt vin. Kort sagt vi är fluormedvetna. Fluor lägger sig som en dimma runt Tallkottskörteln och fluor samlas i alla körtlar. Men just Tallkotten, vi har i huvudet, vet vi, att den talar om för oss när man ska sova och många människor har sömnproblem. Tallkotten är en urgammal symbol för kunskap/verklighetsanknytning. Den finns med i alla kulturer och civilisationer. Vi har problem!!! Nästan hela världens befolkning är fluorförgiftade via sin tandkräm och som tillsats i vatten. Dessutom baserar vi idag byggnadsprodukter, färg och tapeter på fluormolekyler. Dessutom är kläder och inredning numera fluorbaserade. Hela planeten är fluorförgiftade och Hitler säger att människor blir pacificerade och korkade av fluor. Han förstod att man kan kontrollera människor om man slår ut tallkotten!!! Människor! Vi har problem! Vi måste stoppa fluorindustrin!!! Annars kommer mänskligheten att förlora förståndet av fluorförgiftning? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRAKULLA Posted January 3, 2019 Author Share Posted January 3, 2019 On 2019-01-02 at 15:49, Elinor sade: Vill man ha ett kul "tarmparty" med dans och skutt Ja, det kan bli lite för mycket vissa dagar då jag har ätit både syrade grönsaker, Kefir plus bönor och färska grönsaker... Då blir det trumsolo och gas..... 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stackars Jack Posted January 3, 2019 Share Posted January 3, 2019 2 timmar sedan, DRAKULLA sade: Ja, det kan bli lite för mycket vissa dagar då jag har ätit både syrade grönsaker, Kefir plus bönor och färska grönsaker... Då blir det trumsolo och gas..... Kanske inte är läge att träna på djupandningen när dom där sakerna intas 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRAKULLA Posted January 4, 2019 Author Share Posted January 4, 2019 11 timmar sedan, Stackars Jack sade: Kanske inte är läge att träna på djupandningen när dom där sakerna intas Nej, det är nog bäst att vänta tills jag är i enrum. 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRAKULLA Posted January 28, 2019 Author Share Posted January 28, 2019 Jag är fortfarande insnöad på tarmfloran. Läser just nu "Matmyten" av Tim Spector. Överallt jag läser så kommer man fram till att tarmfloran behöver mångfald för att den ska vara sig så perfekt som det går. Alltså, vilken kost man än äter bör den vara varierad. Jag funderar kring hur det ser ut med variationen för den som äter mycket strikt ketogent. Det är kanske ingen stor fara för vitamin och mineralbrist men det här med fibrer från grönsaker mm. verkar ju faktiskt vara av stor betydelse för tarmbakteriernas vara eller inte vara. Olika sorters fibrer tas om hand på olika avdelningar i tarmarna. Alla avdelningar behöver sitt. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jala Posted January 28, 2019 Share Posted January 28, 2019 32 minuter sedan, DRAKULLA sade: Jag är fortfarande insnöad på tarmfloran. Läser just nu "Matmyten" av Tim Spector. Överallt jag läser så kommer man fram till att tarmfloran behöver mångfald för att den ska vara sig så perfekt som det går. Alltså, vilken kost man än äter bör den vara varierad. Jag funderar kring hur det ser ut med variationen för den som äter mycket strikt ketogent. Det är kanske ingen stor fara för vitamin och mineralbrist men det här med fibrer från grönsaker mm. verkar ju faktiskt vara av stor betydelse för tarmbakteriernas vara eller inte vara. Olika sorters fibrer tas om hand på olika avdelningar i tarmarna. Alla avdelningar behöver sitt. Jag tror inte på det där med varierad kost. Hur gjorde vi innan det fanns affärer att gå och handla i? När vi var jägare och samlare så, hur gjorde vi då? Att äta en varierad kost låter som en slogan från Livsfarliga verket. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariaF Posted January 28, 2019 Share Posted January 28, 2019 8 minuter sedan, jala sade: Hur gjorde vi innan det fanns affärer att gå och handla i? När vi var jägare och samlare så, hur gjorde vi då? Vi dödade en hare, samlade några nötter och blad, kokade kanske te på andra blad, en näve bär... Sen åt vi alltihop. Rätt varierat, tycker jag! 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jala Posted January 28, 2019 Share Posted January 28, 2019 25 minuter sedan, MariaF sade: Vi dödade en hare, samlade några nötter och blad, kokade kanske te på andra blad, en näve bär... Sen åt vi alltihop. Rätt varierat, tycker jag! Inuiterna hade lite svårt med blad och nötter. https://illvet.se/kultur/folkslag/inuiter-fick-c-vitaminer-fran-djurinalvor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jala Posted January 28, 2019 Share Posted January 28, 2019 1 timme sedan, jala sade: Inuiterna hade lite svårt med blad och nötter. https://illvet.se/kultur/folkslag/inuiter-fick-c-vitaminer-fran-djurinalvor Vi carnivorer varierar vår mat genom att ibland äta fläskkött,nötkött samt lamm. Sedan så äter vi ibland tunga njure hjärta eller grisfötter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRAKULLA Posted January 28, 2019 Author Share Posted January 28, 2019 Ja, man kan väl också tänka sig att de goda bakterierna klarar jobbet bra om det inte kommer in så mycket skräp i kroppen som t.ex. gluten, konserveringsmedel, mediciner, miljögifter och onaturliga tillsatser. Det verkar som att nästan alla sorters sjukdomar börjar i tarmarna så det är där vi måste börja om kroppen krånglar. Intressant föredrag av Dr. Rostenberg https://www.youtube.com/watch?v=p6Mg8WjsVoQ 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jala Posted January 28, 2019 Share Posted January 28, 2019 1 timme sedan, DRAKULLA sade: Ja, man kan väl också tänka sig att de goda bakterierna klarar jobbet bra om det inte kommer in så mycket skräp i kroppen som t.ex. gluten, konserveringsmedel, mediciner, miljögifter och onaturliga tillsatser. Det verkar som att nästan alla sorters sjukdomar börjar i tarmarna så det är där vi måste börja om kroppen krånglar. Intressant föredrag av Dr. Rostenberg https://www.youtube.com/watch?v=p6Mg8WjsVoQ Det är faktiskt så det är. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArneAnka Posted February 15, 2019 Share Posted February 15, 2019 Livsmedelsverket har en ganska omfattande sammanställning på ämnet tarmbakterier. https://www.livsmedelsverket.se/globalassets/publikationsdatabas/rapporter/2018/mikrobiomet_risk-och-nyttoprofil-livsmedelsverket-rapportserie-nr-11-2018.pdf http://bengmark.com/wp-content/uploads/2017/02/Var-rädd-om-Dina-Skyddsbakterier.pdf För att testa hur snabbt goda bakterier försvinner ur tarmfloran gick den brittiske tarmforskaren Tim Spectors 23-årige son med på att leva på enbart mat från McDonald’s i tio dagar: Chicken nuggets, hamburgare, pommes frites och cola plus lite öl och chips på kvällen. – Han förlorade 40 procent av mångfalden i sin goda bakterieflora. 1 400 olika bakteriesorter försvann på bara tio dagar, berättade Tim Spector när han var i Stockholm för att lansera sin bok. Med tanke på att man använder alkohol för att döda bakterier i olika sammanhang kan man ju tänka sig att det är rätt dåligt för tarmbakterierna med alkohol och även konserveringsmedel som också ska hindra bakterietillväxt. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRAKULLA Posted February 16, 2019 Author Share Posted February 16, 2019 18 timmar sedan, ArneAnka sade: För att testa hur snabbt goda bakterier försvinner ur tarmfloran gick den brittiske tarmforskaren Tim Spectors 23-årige son med på att leva på enbart mat från McDonald’s i tio dagar: Chicken nuggets, hamburgare, pommes frites och cola plus lite öl och chips på kvällen. – Han förlorade 40 procent av mångfalden i sin goda bakterieflora. 1 400 olika bakteriesorter försvann på bara tio dagar, berättade Tim Spector när han var i Stockholm för att lansera sin bok. Tarmfloran måste underhållas precis som en spirande och livskraftig trädgård. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.