Jump to content

Så fick Candice sitt liv tillbaka


Recommended Posts

Candice SS

Candice hade alltid varit i form och aktiv. Så började hon plötsligt att gå upp i vikt. Efter att ha fött två barn vägde hon mer än någonsin och kände sig alltid trött, hon förstod att en förändring måste till. Hennes mamma åt LCHF och lovordade kosten, så Candice vände sig till Diet Doctor och bestämde sig för att ge det en chans:

Mejlet, översatt från engelska

Jag var en relativt vältränad tonåring. Jag ägnade mig åt sport, var aktiv, social och brydde mig inte allför mycket om mat.

Vid 20 började jag att gå upp i vikt. Jag är bara 157 cm lång och gick från 54 kilo till 77 på fem år. Ytterligare fem år och en bebis senare nådde jag 90 kilo. Sen kom barn nummer två och jag nådde min abslout högsta vikt, 100 kilo.

Vikten var inte det enda som förändrades, tidigare var jag alltid social och utåtriktad. Det tycktes som om ju mer jag vägde, desto svårare var det att fungera, att gå ut med vänner, på familjetillställningar och till och med att åka och handla.

Det fanns dagar då jag var så utmattad (efter att ha gjort absolut ingenting!), då jag bokstavligt talat satt i min soffa hela dagen och bara reste mig för att hämta snacks och färdiglagad mat.

Jag såg bilder på mina vänner som vandrade, ägnade sig åt idrott och sprang maraton. Det som brukade vara en naturlig del av mitt liv var nu så avlägset. Jag tänkte för mig själv “jag gissar att det bara inte är min grej längre.” Det verkade så orealistiskt och jag släppte tankarna på mina vänner.

En sommarkväll drog min man upp mig från soffan och vi tog med vår äldste son till parken. När jag satt på gungan tillsammans med honom skar gungans sidor in i mina höfter och jag tänkte “jag längtar hem för att ta det lugnt”. Jag blev trött av att sitta på en gunga och titta på när min son lekte.

Mitt humör var hemskt. Mina barn ville alltid att jag skulle vara med och leka; klossbyggen, tågbanor, färglägga och gå på promenad. Jag svarade alltid samma sak, “kanske när pappa kommer hem”. Jag hade ingen energi och mina barn fick lida för det. Det kom vackra soliga dagar då jag ursäktade mig själv och stannade inne med dem, “det är ändå för varmt för dem utomhus!” Jag ljög för barnen och för mig själv.

Problemet var att jag inte visste varför jag var så tömd på energi.
Problemet var att jag inte visste varför jag var så tömd på energi. Vi åt fullkorn och massor av grönsaker till alla våra måltider och hälsosam yoghurt med frukt och granola till frukost! Vi åt nära de kanadensiska kostråden.

Ett år tidigare hade min mamma börjat med LCHF. Jag visste ingenting om kosten och brukade faktiskt retas med henne när hon inte ville äta den mat vi åt. “Zucchinipasta! Vad knäppt!”

Hon berättade ofta hur fantastiskt hon mådde och försökte verkligen få mig med på tåget.

Efter att jag hade slutat amma mitt andra barn klev jag upp på vågen och den stannade på 100 kilo, mitt tyngsta någonsin. Jag såg ett foto på mig själv där alla var uppklädda för en tjejkväll och jag kunde inte ens känna igen mig själv. Det var då poletten trillade ner.

Jag började söka på det där LCHF min mamma pratade om och jag hittade Diet Doctors webbsida. Jag såg ett par videor, läste några artiklar och satte ett startdatum. Jag förberedde måltider utifrån recepten och köpte billiga urinstickor.

Inom fyra dagar var jag i ketos (en miniseger!). Under den veckan gick jag ner två kilo, men den stora skillnaden var min energi, motivation och mentala skärpa.

Min vikt gick stadigt ner och mitt välmående ökade lika stadigt!

I början hade jag benkramper och huvudvärk som jag bekämpade med magnesium, benbuljong och mycket vatten. Ett litet pris att betala för de stora vinster jag upplevde.

Men det bästa är att jag vill leka med mina barn…
Jag har nu hållit på i ett halvår, jag har gått ner 20 kilo och många klänningsstorlekar, från 48 till 40. Men det bästa är att jag vill leka med mina barn, jag vill träffa folk och jag har till och med haft kraften och viljan att starta ett framgångsriskt företag efter att ha varit medarbetare under de senaste åtta åren!

Förra månaden var jag på ett läkarbesök eftersom jag ville försäkra mig om att LCHF gör lika gott på insidan som på utsidan. Alla mina värden var bättre än normalt och min läkare sa åt mig att fortsätta!

För varje dag mår jag allt bättre och mina barn får se en bättre sida av sin mamma! Den sidan som verkligen är jag!

Jag insåg aldrig hur kolhydrat- och sockerberoende jag var och hur mycket kraft det tog från mitt liv.

Jag ser fram emot varje dag och eftersom mat inte längre styr mitt liv känner jag mig befriad! Jag väljer att vinna, precis varje dag… och det är lättare än jag någonsin hade trott.

Det finns dagar då jag givit upp för mina gamla vanor, men jag vet att det är lätt att komma tillbaka på spåret. Jag börjar igen och inom ett par dagar är jag tillbaka i ketos!

Tack! Tack från mina barn, min man och mig själv. Jag visste inte att en webbsida kunde ge mig mitt liv tillbaka.

Maj 2018, 100 kilo — november 2018, 79 kilo och bara 6 kilo till mitt mål… och vem vet, jag kanske till och med överträffar det!

Kommentar

Grattis, Candice, vilken fin och mycket inspirerande berättelse! Tack för att du delar med dig.

/ Dr Andreas Eenfeldt

Kom igång

Vill du också gå ner i vikt och förbättra din hälsa? Anmäl dig till vår gratis tvåveckors LCHF-utmaning!

Du kan också använda vår gratis guide LCHF för nybörjare. Om du vill underlätta maximalt rekommenderar vi vårt populära verktyg Diet Doctors veckomenyer – prova gratis en månad. Ingen reklam, ingen bindningstid.

Video om LCHF

 • Hur du äter LCHF
  Hur du äter LCHF11:59En kort grundkurs i hur man sätter igång att äta LCHF.
 • Leva LCHF med Caroline Smale
  Leva LCHF med Caroline Smale07:30Hur kan livet se ut om du har LCHF som livsstil? Caroline Smale delar med sig av sin berättelse och om hur hon lever med LCHF i vardagen.
 • Är LCHF dåligt för träning? Svar på vanliga frågor
  Är LCHF dåligt för träning? Svar på vanliga frågor02:45Kan man träna på LCHF-kost?
 • VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)
  VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)16:59
 • Biverkningar av ketogen kost
  Biverkningar av ketogen kost06:58Några vanliga biverkningar av ketogen kost – och hur du undviker dem.
 • De 5 vanligaste misstagen på LCHF
  De 5 vanligaste misstagen på LCHF08:57Är det svårt för dig att nå din målvikt, är du hungrig eller mår du inte bra? Se till att du undviker dessa misstag.
 • Är LCHF dåligt för miljön? Svar på vanliga frågor
  Är LCHF dåligt för miljön? Svar på vanliga frågor07:09Är LCHF-kost skadlig för miljön?
 • Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 1
  Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 108:02Vilka fördelar innebär ketos? Vad äter du på ketogen kost? Här är en informativ kurs med dr Andreas Eenfeldt.
 • Fat Head Directors Cut
  Fat Head Directors Cut1:46:20
 • Mat för friska barn
  43:29Föreläsning med Monique Forslund från LCHF-Campingen i Säffle 2014. Monique Forslunds hemsida: www.lifezone.se
 • Hur LCHF fungerar – Mary Vernon
  Hur LCHF fungerar – Mary Vernon32:11Intervju med läkaren Mary Vernon, en av världens mest erfarna på att behandla patienter med strikt LCHF-kost.
 • LCHF på rätt sätt – Eric Westman 3
  LCHF på rätt sätt – Eric Westman 314:09Intervju med Eric Westman, läkare och expert på LCHF-kost. Om grunderna för att äta LCHF och vad som är viktigt att tänka på när man sätter igång för att det ska gå så bra som möjligt.
 • Vad är den främsta fördelen med LCHF? Svar på vanliga frågor
  Vad är den främsta fördelen med LCHF? Svar på vanliga frågor02:52Vad är den främsta fördelen med att äta färre kolhydrater?
 • Fettfrälst!
  18:36Hur Martina Johansson blev "snygg, stark och frisk på högfettkost". Martina Johanssons blogg: http://www.highfatfitness.net Mer information om Ketonmätare: http://www.kostdoktorn.se/keton-och-blodsockermatare#1
 • Lite av allt? Svar på vanliga frågor
  Lite av allt? Svar på vanliga frågor05:44Är det inte bäst att helt enkelt äta balanserat och "lite av allt"?
 • Gary Taubes interview (SA 2015)
  45:52
 • En hälsosam LCHF-livsstil
  En hälsosam LCHF-livsstil46:42Hur ska du lägga upp LCHF eller ketogen kost för att maximera dina framgångar? Hur mycket fett, protein och kolhydrater ska man äta?
 • Så uppnår du en hälsosam livsstil med LCHF
  Så uppnår du en hälsosam livsstil med LCHF41:41
 • Undvik de konventionella kostråden
  Undvik de konventionella kostråden45:06
 • Does the Brain Need Carbohydrates? - Answers to Common Questions
  05:56
 • Är mättat fett farligt? Svar på vanliga frågor
  Är mättat fett farligt? Svar på vanliga frågor07:29Behöver man akta sig för mättat fett?
 • Att leva på lågkolhydratkost – Phinney
  27:34Intervju med professor Stephen Phinney, forskare, författare och brinnande LCHF-pionjär. Filmad oktober 2011.
 • Att bli en fettbrännande maskin - Eric Westman 2
  Att bli en fettbrännande maskin - Eric Westman 211:31Eric Westman reder ut begreppen fettförbränningsläge och kolhydratförbränningsläge. Hur får man mer energi genom en hög fettförbränning och hur mäter man den?
 • En global matrevolution - Andreas Eenfeldt (Vail 2016)
  39:01

Viktnedgång

 • Att hjälpa folk till bättre hälsa
  Att hjälpa folk till bättre hälsa15:44Dawn var sjuk och överviktig men sen hittade hon LCHF... och det förändrade hennes liv.
 • Vinsterna med en 7-dagarsfasta
  Vinsterna med en 7-dagarsfasta03:34
 • Hur insulin styr din vikt
  14:39
 • 45 kilo borta utan kaloriräkning
  45 kilo borta utan kaloriräkning24:12
 • VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)
  VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)16:59
 • Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen
  Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen15:05Larry Diamond har transformerat sitt liv och gått ner 57 kg med LCHF. I den här intervjun delar han med sig av sina insikter från resan.
 • Problemet med socker
  Problemet med socker50:01Är det fett eller socker som är orsaken till de aldrig tidigare skådade epidemierna av fetma, typ 2-diabetes och metabol sjukdom?
 • Så halverade Tommy sin vikt
  48:22Tommy Runesson föreläser om sin enorma viktresa med LCHF och vilka lärdomar han fått med sig på vägen. Inspiration och kunskap även om du vill gå ner mindre än hälften av din kroppsvikt! Följ Tommy Runesson på hans blogg: http://tommytappar.se
 • Avancerade LCHF-tips!
  Avancerade LCHF-tips!31:11
 • Orsaken till fetma
  Orsaken till fetma38:45
 • Därför är mer protein bättre
  Därför är mer protein bättre15:17Dr Ted Naiman tror att mer protein är bättre och han rekommenderar ett högre intag.
 • Hur man går ner 110 kilo utan hunger
  Hur man går ner 110 kilo utan hunger31:06
 • Hjärtattacken blev ett uppvaknande
  Hjärtattacken blev ett uppvaknande07:11Efter hustruns hjärtattack letade Chris Pattinson efter ett sätt att hålla det hela i schack med kost och livsstil. Och på vägen förbättrade han sin egen hälsa.
 • De 5 vanligaste misstagen på LCHF
  De 5 vanligaste misstagen på LCHF08:57Är det svårt för dig att nå din målvikt, är du hungrig eller mår du inte bra? Se till att du undviker dessa misstag.
 • Att motivera till livsstilsförändringar
  Att motivera till livsstilsförändringar51:45Hur kan du hjälpa och motivera personer att börja med och hålla fast vid LCHF?
 • Handlar inte vikten bara om kalorier? Svar på vanliga frågor
  Handlar inte vikten bara om kalorier? Svar på vanliga frågor03:14Handlar viktnedgång bara om att äta färre kalorier än man gör sig av med?
 • Intervju med Jason Fung
  Intervju med Jason Fung45:20
 • En global matrevolution
  En global matrevolution48:15
 • Dr. Jason Fung - Therapeutic Fasting (SD 2016)
  46:13
 • Fat Head Directors Cut
  Fat Head Directors Cut1:46:20
 • Keto är den enda kost som har fungerat
  Keto är den enda kost som har fungerat19:23Kristie Sullivan skriver inspirerande inlägg för Diet Doctor och har även en fantastisk historia att berätta.
 • Kan man reversera MS med kostförändring?
  Kan man reversera MS med kostförändring?14:23
 • Cereal Killers
  Cereal Killers1:00:07
 • Fungerar LCHF i längden?
  Fungerar LCHF i längden?16:13Är strikt LCHF hållbart i längden? I så fall, hur gör man?

Stöd Diet Doctor

Vill du ge ditt stöd till Diet Doctor och få tillgång till bonusmaterial? Ta en titt på vårt medlemskap.

Gratis provmånad

Fler framgångshistorier

Ta del av över 700 framgångshistorier.

 • Ketogen kost och hjärncancer
  Ketogen kost och hjärncancer 
 • Om svårigheter att gå ner i vikt på LCHF
  Om svårigheter att gå ner i vikt på LCHF 
 • Så fick Richard ett nytt liv vid 69 års ålder
  Så fick Richard ett nytt liv vid 69 års ålder 

Vill du också inspirera?

Har du en framgångshistoria att dela med dig av? Det är ett effektivt sätt att inspirera andra till att förändra sina liv.

Mejla din historia till annika@dietdoctor.com. Före- och efterbilder är bra för att göra din historia konkret och extra inspirerande för andra. Berätta om det är OK att dela ditt namn och bild eller om du vill vara anonym. Tipsa också gärna om du har en blogg eller Instagram eller liknande för läsare att följa.

Inlägget Så fick Candice sitt liv tillbaka dök först upp på Diet Doctor.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...