Recommended Posts

14 minuter sedan, Stackars Jack sade:

Blev lite fundersam om att surmjölk eller som det heter på finska Piimä skulle vara filmjölk.

Jag har ett annat förslag.

Det är kärnmjölk. Eller nån variant med kärnmjölk.

Blev lite nyfiken, för har varit i Finland massor av gånger då jag har finsk släkt. Provsmakade när jag var liten och det stannade vid en provsmakning😨

Men farmor drack inget annat än piimä. 

Kanske har jag rätt, eller så har minnet spelat mig ett spratt.

 

Som jag minns från det jag var liten så kallade min farmor kärnmjölk för surmjölk eller blåmjölk, tyvärr går det inte att köpa i Sverige längre, av någon outgrundlig anledning. Det var jättegott, iskallt :)

  • Gilla 4

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag vägde mig på skoj på nytt i morse då jag vaknade. I dag väger jag 81,4. Jag har alltså gått ner 100 gram sedan igår. Den här takten kan jag leva med 😜 

Jag har magert ansikte, och vätskan som tidigare fyllt ut kinderna har försvunnit.. Jag önskar faktiskt att jag inte skulle magra i ansiktet alls. Det räcker att vätskan försvinner. Jag kommer att bli jätterynkig 😭 Och kinderna kommer att bli benrangelsmagra 😞

10 timmar sedan, Stackars Jack sade:

Det är kärnmjölk

Hej. Kärnmjölk på finska är kirnumaito, det är någon biprodukt man får då man kärnar smör. Vem som dricker det vet jag inte... Piimä är surmjölk och jag är ganska säker åt det motsvarar er filmjölk. Vi har också fil, viili, sån som man äter med sked. Min mamma gjorde fil själv när jag var barn, lämnade bara mjölk att surna (?) i skålar. Hon gjorde det när vi fick spenmjölk,  spinamjölk, som vi säger ;) Med kort i. Alltså mjölk direkt från kossan. Jag minns att jag tyckte det smakade himmelskt tillsammans med farinsocker. Det här blev nu ett inlägg om fil och filmjölk 🤣

  • Gilla 4

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
5 timmar sedan, Tr0llet sade:

lämnade bara mjölk att surna (?) i skålar.

Färsk mjölk kan man göra det med. Filbunke. När obehandlad mjölk blir dålig surnar den (och när den är på väg att bli dålig kallas mjölken "blånad"). Pastöriserad mjölk däremot, surnar inte. Den ruttnar. Fast de flesta av oss säger nog att gammal mjölk i pappkartong är "sur" snarare än "rutten".

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
5 timmar sedan, Tr0llet sade:

Jag vägde mig på skoj på nytt i morse då jag vaknade. I dag väger jag 81,4. Jag har alltså gått ner 100 gram sedan igår. Den här takten kan jag leva med 😜 

Jag har magert ansikte, och vätskan som tidigare fyllt ut kinderna har försvunnit.. Jag önskar faktiskt att jag inte skulle magra i ansiktet alls. Det räcker att vätskan försvinner. Jag kommer att bli jätterynkig 😭 Och kinderna kommer att bli benrangelsmagra 😞

Ja fy, kan relatera till det där. Linjerna i ansiktet blir så mycket tydligare när fettet försvinner. Tyvärr kan man inte välja vart det ska sitta kvar. Farväl äppelkinder! Har själv åldrats några år i ansiktet rent utseendemässigt sen jag gick ner i vikt. 

Sen skäms man lite för att man bryr sig och känner sig ytlig, eftersom hälsan borde gå före det rent estetiska. Men oavsett, så är det mindre kul med fläskmage och känna sig som en otymplig knubbsäl, jämfört med att ngn rynka syns. Är få rynkor är naturligt. Att vara medelålders och helt rynkfri p.g.a att ansiktet är lite som en uppblåst badboll är ju mindre naturligt 😁 

  • Gilla 2
  • Tack! 1
  • Haha 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
7 timmar sedan, Elinor sade:

Sen skäms man lite för att man bryr sig och känner sig ytlig, eftersom hälsan borde gå före det rent estetiska.

Jo, så är det. Sen NÄR jag gått ner så att jag är hälsosam, slank och snygg tänker jag kanske inte klaga så jättemycket på mina rynkor. Man kan ju inte få allt så det gäller att prioritera. Men jag ser faktiskt äldre ut på foton från 4-5 år sedan, än jag gör nu, just för att jag blir så mager i ansiktet. Vilket får mig att fasa för hur förfallet kommer att synas nu 😱

 

7 timmar sedan, Elinor sade:

ansiktet är lite som en uppblåst badboll

Även det stämmer. Jag var jättesvullen i ansiktet, och det ser inte fräscht och friskt ut.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
7 timmar sedan, MariaF sade:

Färsk mjölk kan man göra det med. Filbunke. När obehandlad mjölk blir dålig surnar den (och när den är på väg att bli dålig kallas mjölken "blånad"). Pastöriserad mjölk däremot, surnar inte. Den ruttnar. Fast de flesta av oss säger nog att gammal mjölk i pappkartong är "sur" snarare än "rutten".

Där ser man. Det visste jag inte. Tack för infon, jag lär mig ju massor om fil och surmjölk :) Idag har jag ätit ungefär 10 gafflar kimchi och 500 ml kefir till mellanmål. På det drack jag ännu potatismjölvatten. Mina tarmbakterier vet inte vad som händer dem, efter allt spannmål och socker dom torterats med de senaste två åren. Till middag åt jag vitkål och kycklingfärsbiffarna med tomatsmör. Fick till tomatsmöret så det i framtiden kommer att fungera som ketchup 👌

Jag är mycket nöjd och belåten med mig själv 😜

  • Gilla 6

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Dagens vikt är jämt 81 kg. Jag har alltså gått ner 500 g på 9 dagar. Förra gången jag vägde mig var skillnaden 1,5 kg på en vecka, så på det stora hela går det bra, tycker jag.  Jag har gått ner 3 kilo på 3 veckor. Om ytterligare 3 veckor har jag kanske gått ner 6 kg, om 9 veckor har jag gått ner 9 kg... Då kommer jag till 75 kg:s gränsen. Den är lite magisk för mig, under 75 börjar jag känna igen mig 😊

Jag har hållit lågkolhydratlinjen hela tiden. Inte ett enda avsteg. Jag måste nog begränsa mitt intag av kimchi och surmjölk. Kimchin innehåller  kolhydrater 4,3/100g , och kefiren 4,9/100g, så det blir fort för mycket för min känsliga kropp. Kefiren kan jag lämna helt, och jag kan ju nöja mig med en matsked kimchi nu och då. Jag misstänker att den förändringen kommer att synas/kännas ganska fort. Jag måste också övervaka min periodiska fasta. Ätfönstret får inte bli över 10 h, det märks genast på vågen och jag tycker inte om mina dagar då jag hinner bli jättehungrig innan jag äter lunch/middag. Att jag hinner bli lite hungrig innan jag lägger mig stör inte. Och det är såååå gott med frukost då man är hungrig då man vaknar.

Jag kan inte säga att jag har sug, och jag bryr mig inte om att försöka identifiera saknaden jag känner. För då kanske suget duger upp. Jag har faktiskt choklad hemma. Två plattor marabou, en 70% och en 70%+apelsin. De har legat i mitt skåp sedan någon dag före nyår. Men jag har inte rört dem och känner mig egentligen inte heller frestad. Jag kan inte fatta att jag inte känt sug en endaste gång under de här tre veckorna. Med tanke på hur jag tryckte i mig innan jag slutade cold turkey, tycker jag att det borde ha varit svårt. Men, jag är ju förstås tacksam att jag sluppit det. 

Hoppas ni alla har ett trevligt veckoslut.

  • Gilla 5

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
3 timmar sedan, Tr0llet sade:

Jag har funderat på vad som gör att det är så lätt för mig att lyckas just nu. Skillnaden är forumet. Jag kör en inre dialog med mig själv, och i den dialogen har forumet en röst också. Det stöder mig att tänka på att jag kan lyckas och skriva om det.  Eller misslyckas. Vad skulle jag skriva om jag "misslyckas"? Jag vill inte skriva någonting om misslyckanden. Det skulle liksom förstöra forumets roll för mig. Jag vet att det inte är så som kamratstöd ska fungera, men det skiter jag i. Jag är nöjd att forumet stöder mig att lyckas. 

Jag har trillat in på keto-style. Eller vet inte om det blir keto egentligen, jag har inte räknat ut proportionerna fett/protein. Men jag äter bara fett och kött och ägg, sedan torsdag, tror jag. Jag stortrivs på det viset, jag är som sagt ingen grönsaksfantast... Men för att få i mig näring borde jag väl trycka i mig en broccolibukett nu och då 🙄 

Jag känner sug efter salt och fett då jag är hungrig. ENORMT sug. Och sen då jag ätit salt och fett är jag nöjd och belåten många timmar framåt. I like 👍

Ingen anung faktiskt.. dels forumet där du redovisar, dels för att du just nu är extra motiverad.. kombo av bägge!

Motivationen/dvs den mental grejen är oftast avgörande.

Oså får man lov att äta svingod mat.. man får även lov att köpa mat som smakar mat.. som man blir mätt utav.. som man blir ohungrig av tills nästa planerade/kaloribestämda måltid??

Dvs kalorierna finns där hur som helst.. skillnad är kanske hur olika kalorier påverkar dels homeostat/dels aptit!

Iallafall så har jag märkt en sak, dvs med litta mer planering av inköpen.. så är det rätt sällan några större problem med hunger, när jag vet att jag får en kalorikrik måltid, på de tider då jag anser att de är adekvata.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
On 2019-01-22 at 00:27, Zepp sade:

Iallafall så har jag märkt en sak, dvs med litta mer planering av inköpen..

Jess! Det gäller att planera. Det är oftast där jag snubblar. Jag avskyr att leta reda på recept och göra inköpslista, det har jag lärt mig de senaste veckorna. Det är inte själva matlagningen som är problemet. Handen på hjärtat har jag till och med tyckt om att laga mat då jag planerat ordentligt. 

Jag hade en lååååång tågresa igår och sover i en airbnb-lägenhet tre nätter. Köpte jag godis? Chips? Nej, det gjorde jag INTE! Och jag var inte ens orolig inför resan den här gången. Jag är bombsäker på mig själv nu. Då jag väntade 1,5 timme på en tågstation och det doftade kaffe och nygräddad bulle blev jag lite sentimental, men det är ok. Den doften får ju de flesta att länga efter något :) Jag gick till en salladsbar i en mataffär och köpte rökt lax, ägg och lade på några bitar salladsost och en matsked coleslaw som krydda. Åt vid tvåtiden och sen åt jag inget mera innan min frukost idag. Som bestod av ägg och bacon. Jag måste dränka min mat i smör, eftersom jag inte har möjlighet att göra min fettkaffe här. Nu tror jag faktiskt att jag ska prova på att fasta till imorgon. Ett dygn på bara vatten. Ärligt sagt vet jag inte hur jag klarar det. Jag köpte en saltkvarn med havssalt och tror jag jag försöka stilla saltsuget genom att dricka saltvatten. Jag har nämligen sug efter salt. Och känner jag sug efter salt tänker jag att kroppen försöker berätta något för mig. Det är annorlunda än sug efter socker.

Nu är jag faktiskt på g. Jag har ätit keto (om inte proteinet varit lite för högt, kanske borde räkna ut det) sedan förra veckan. Och nu händer det saker i min kropp. Även om vågen ännu visar stora siffror börjar jag faktiskt känna mig smal. Min mage har sjunkit ihop ytterligare och jag kan se en midja. Det lösa fettet på magen har jag aldrig blivit av med, även om jag varit riktigt slank, men det gör väl inte något egentligen. En fettvalk vid naveln kan jag leva med, den syns ändå bara när jag sitter.

Märker ni hur fåfäng jag är????

Jag vågar lova att i lördag då jag väger mig visar vågen under 80 kg.

När jag kommer hem ska jag göra gröna smoothien några dagar i sträck. Jag är orolig över min stackars kropp för att jag inte offrar mig och käkar grönsaker. En halvliter smoothie på spenat, persilja, citron, ingefära, avokado och lite kryddor är lättare att få ner, än att äta det i form av en sallad. Jag ska lägga till färsk gurkmeja och koriander den här gången. En riktigt superdundersmoothie ska det bli.

Puss.

  • Gilla 4

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
9 timmar sedan, Tr0llet sade:

Det är inte själva matlagningen som är problemet.

Prexis.. för hur det lät först så var själva matlagningen ett problem, sen verkar det hur som helst att du kan, bara du håller inspirationen och planeringen uppe!

Dvs det är tråkigt att planera och laga mat bara till sig själv, det är något man får kämpa med!

Iallafall, det är när man står i affären som det avgörs.. har man då bara gräsbetesbiff hemma så får man försöka variera detta och göra olika rätter.

Hur som helst så brukar jag som regel köpa en köttbit/fågelbit/fiskbit/litta olika grönisar/mejerier/osv, väl hemma så får jag laga till vad jag vill/känner för den dagen.

Saknar jag all inspiration så köper jag köttfärs, då gäller det att göra något utav detta.. köpte jag vitkål samtidigt så tenderar det att bli antingen kålpudding eller kåldolmar.. totalt utan hemmainspiration så steker jag bara upp dem i pannan, det smakar gott, det inte så fint ut, men man blir mätt och nöjd.

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
10 timmar sedan, Zepp sade:

Dvs det är tråkigt att planera och laga mat bara till sig själv, det är något man får kämpa med!

Det är det! Jag har ibland ingen inspiration alls att laga mat. Jag kan, det vet jag. Jag kan faktiskt åstadkomma riktigt god mat när jag väl gör den. Och bara jag kommer igång tycker jag att det är riktigt roligt, kreativt. Men för att komma dit måste jag göra allt det där som jag avskyr innan. Kostdoktorns menyer är därför bara bäst i världen 😜

Och nu har jag fastat ett dygn. Jag är nog hungrig, men absolut inte mera än jag ändå brukar vara på morgonen. Svårigheterna är helt klart bara psykiska. Jag längtade efter att få sätta mig ner och äta. Och dricka kaffet på. Men hungern kom och gick, och det visste jag redan i förväg att den skulle göra. Nu ska jag äta ägg och bacon igen. Och dricka kaffe. Aaaaah, kaffe 🤩🤩🤩

Jag måste kika på mig själv i spegeln idag. Skillnaden syns ännu inte kring höfterna och kärlekshandtagen. Men magen är plattare och ovanför midjan har skett en klar förändring. Revbenen börjar synas ganska tydligt. Och ja, andra, mindre efterlängtade, resultat syns också ovanför midjan. Bye bye brösten. Det ska vara så intressant att se vad vågen visar när viktnedgången syns och känns så här mycket. Det är stor förändring på kort tid, därför märker jag den, det behöver inte se så dramatiskt ut på vågen.

Nu. Till köket!

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Vilken känsla av välbefinnande! Jag tror jag kommer att fasta flera gånger, hoppas den här känslan har att göra med fastandet 👍 Jag kunde ha ätit lite mindre, men annars mår jag förträffligt. Så här vill jag må i fortsättningen också. Vilken skillnad från när jag proppat i mig chips och choklad!!!

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag kunde ha ätit betydligt mindre. Åt ett lika stadigt morgonmål som i går, det var för mycket. Sällan har jag känt mig så här proppmätt på lchf. Bra att veta till nästa gång 👍

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
8 timmar sedan, Tr0llet sade:

Vilken känsla av välbefinnande! Jag tror jag kommer att fasta flera gånger, hoppas den här känslan har att göra med fastandet 👍 Jag kunde ha ätit lite mindre, men annars mår jag förträffligt. Så här vill jag må i fortsättningen också. Vilken skillnad från när jag proppat i mig chips och choklad!!!

Prexis, fasta och LCHF är en bra kombo, dvs fasta utan LCHF kan nog kännas mycket jobbigare.

Det tror jag kan sammanfattas i tre grejer;

1, ät riktig mat, helst sådan man lagar till av bra råvaror i största möjliga utsträckning.

 Dels så får man äta det man gillar, dels får man laga till det som man själv vill ha det.

2. LCHF handlar ju mest om homeostasen, dvs normalt blodsocker/normalt insulin i främsta hand vilket gör att man kan gå längre på den energin man har lagrad, utan särskildt med cravings.. bara man får sitt kaffe!

3, Aså det tar timmar innan det man ätit lagrats (du har bara enskilda gram av macronutrienter i blodet samtidigt om du är frisk) , först då vänder förloppet från anabolt till katabolt tillstånd.

Dvs postprandialt så har kroppen fullt sjå med att hantera allt som kommer in via blodet, den går på högvarv.. när väl det slutar komma mer via leverns Portaven så kan kroppen gå över till att leva av det som var lagrat, pyssla lite mer med reparationer, ta hand om sådant som behöver tas om hand om.

"Portådern (vena portae hepatis) är en stor ven som för blod från matsmältningssystemet till levern. Där filtreras ohälsosamma ämnen bort, innan blodet går vidare ut i kroppen.[1]

Namnet portåder kommer av att det är ett stort blodkärl, en port mellan två kapillärbäddar, dels det i tarmen och dels det i levern. En sådan uppbyggnad kallas för ett portasystem."

https://sv.wikipedia.org/wiki/Portådern

Nu lämnar vi biokemin och går till det mentala, dvs det är hur lätt som helst att skaffa sig hangups, dvs "bäst att äta vad som helst, för man vet inte när man får mat nästa gång"!

Har man sådana hangups så kanske det är en bra ide att köpa snacks när man väl står där i affären, vilket brukar bli uppätet oavsett man fick värsta cravings eller ej!

Ett LCHF-knep för att lura den där som sitter på vänster axel är att alltid ha kokta ägg i kylskåpet, dvs när fötterna drar en mot kylskåpet och det enda man då finner som är lättätet är kalla kokta ägg, dvs blir du sugen på ägget/gäller även makrill på burk, så var du hungrig.. blir du inte sugen på det där ägget/makrillburken, så var det mest förmodligen något annat.

Iallafall, den mentala grejen.. dvs planering, vet man bara att man får god mat på rätt så bestämda tider för att man handlar hem sådant, så kan man lika gärna hoppa ägget, för det dröjer lixom bara några sketna timmar av ens liv innan man får en hyfsad måltid, så då kan det vara värt att vänta på!

 

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
On 2019-01-24 at 19:19, Zepp sade:

Iallafall, den mentala grejen.. dvs planering, vet man bara att man får god mat på rätt så bestämda tider för att man handlar hem sådant, så kan man lika gärna hoppa ägget, för det dröjer lixom bara några sketna timmar av ens liv innan man får en hyfsad måltid, så då kan det vara värt att vänta på!

 

Jag har kört med kokta ägg-metoden tidigare, men nu är jag så säker på mig själv att jag inte behöver dom mera. Det där som du skriver om att det bara är några timmar tills man får nästa måltid gör jag också. Som jag mindes det använde jag mig av den tanken rätt mycket för 5 år sedan, när började med 6:18. Jag visualiserade frukosten, hur god den skulle vara. 

Igår gick jag igenom vad jag kunde hitta om fasta på kostdoktorn. Jag åt bara en måltid igår, vid 13-tiden. Har varit vaken en timme nu och börjar nu först känna mig hungrig. Annars brukar jag känna hunger så fort jag slår upp ögonen. Jag kommer inte att äta riktigt än. Ska på kalas på eftermiddagen, hon som bjuder vet om min diet, så vi får se vad det blir. Finns det inget annat än vanligt kaffebröd dricker jag bara kaffe. 

Och så till vikten. Då jag steg på vågen stannade siffrorna på 79,0. Kan ni fatta? Två kilo på en vecka? På ketodiet och lite extra fasta. Det här gillar jag 🤩 Jag såg i början av tråden att jag vägde 84.0kg 28.12. 5 kg på en månad. Jag undrade också om jag skulle väga 75 kg 1.2, men konstaterade att det skulle vara ganska mycket, men 78 skulle lyckas. Och jag tror jag kommer nära 78 👊

Surmjölken och kimchin saktade av viktnedgången de tre första veckorna. Igår åt jag bara 5 lagom stora skedar kimchi. Jag kommer nog att äta av den nu och då, vill vara snäll med min mage 😊

Ha ett super veckoslut alla! 

 

  • Gilla 6

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
3 timmar sedan, Tr0llet sade:

Jag har kört med kokta ägg-metoden tidigare, men nu är jag så säker på mig själv att jag inte behöver dom mera

Prexis.. det tar bara 7 minuter att koka ett ägg, så det finns sällan någon anledning att ha sådana färdigkokta i kylen.

Åter till den mentala biten.. dvs i Sverige/Finnland, Norden iallafall, samt norra Europa, så är det sällan något problem med att få tillgång till mat i adekvata mängder!

Utan problemet är snarare det motsatta, vi äter för mycket, vi äter för att det finns, vi äter för att kompensera för annat i våra liv?

Socialt ätande är mest troligt ett av våra arv från Afrika, i värsta fall ersätter ätandet det sociala liv vi har i våra gener?

https://www.bokus.com/bok/9789170376818/gryning-over-kalahari-hur-manniskan-blev-manniska/

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
9 timmar sedan, Zepp sade:

Socialt ätande är mest troligt ett av våra arv från Afrika, i värsta fall ersätter ätandet det sociala liv vi har i våra gener?

 

Mycket intressant tanke!

Var på kalas. Åt två blinier. Gjorda på bovetemjöl. Få se om suget dyker upp nu då?

Det bjöds på glass och kakor och jag.... DRACK BARA KAFFE! #klapparmigsjälvpåaxeln

Godnatt.

 

  • Gilla 7

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Suget kom. Det försöker lura mig, får mig att tänka på Pepsi Max och lchf-godis. Står emot, för att efter en stund söka på allt "keto" på Pinterest. Kämpa, kämpa 😰

  • Gilla 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Höh. Hade suget inte mera att komma med? Blev inte särskilt jobbigt. Jag måste också erkänna att jag är stolt över att jag genomskådade suget. Försökte lura mig med pepsi max!! 😱😘

  • Gilla 6
  • Haha 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
On 2019-01-31 at 19:30, Tr0llet sade:

Men allt som är mindre än 79 är ok. 78,9 duger. 

79 får lov att duga. För jag väger 79. Samma som förra veckan. Vissa hormonella processer är över om ett par veckor, så kommer inte att väga mig innan dess. Jag känner att jag samlar vätska, så det påverkar säkert med några hundra gram.

Det är otroligt hur noggrant förändringen känns i kroppen, jag visste att jag inte har gått ner just något, i motsats till förra veckan då jag kände att jag gått ner ganska mycket. Det jag gjort annorlunda den här senaste veckan är att jag ätit lite surkål nästan alla dagar och druckit kefir någon dag inemellan. Jag får väl börja äta stekt vitkål och liknande istället för surkålen, för att inte få i mig för mycket socker. Suck.

Det är ju förstås bra att man har möjligheter att påverka sin diet. Med möjligheter menar jag tillräcklig kunskap och motivation 👍

 

 

  • Gilla 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Enligt fineli har vitkålen 4,1 kolhydrater/100 gram. Surkålen har 4,4 kolhydrater /100 gram. Skillnaden är alltså 0,3 gram  i 100 gram!

  • Gilla 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
5 minuter sedan, Nippertippan sade:

Enligt fineli har vitkålen 4,1 kolhydrater/100 gram. Surkålen har 4,4 kolhydrater /100 gram. Skillnaden är alltså 0,3 gram  i 100 gram!

Tack för det. Den surkålen jag äter har typ 4,9, men skillnaden är ju ändå inte så stor. Jag trodde att vitkålen skulle ha betydligt mindre. Vad tusan ska jag äta för grönsaker? Avokado alla dagar.. Och gurka. Och gröna blad. Nu då jag tänker på det åt jag mest gröna blad förra gången jag gick ner i vikt.

På tal om det, facebook delade minne från 2015. Jag var så smal och snygg.

  • Gilla 4

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
5 timmar sedan, Tr0llet sade:

Tack för det. Den surkålen jag äter har typ 4,9, men skillnaden är ju ändå inte så stor. Jag trodde att vitkålen skulle ha betydligt mindre. Vad tusan ska jag äta för grönsaker? Avokado alla dagar.. Och gurka. Och gröna blad. Nu då jag tänker på det åt jag mest gröna blad förra gången jag gick ner i vikt.

På tal om det, facebook delade minne från 2015. Jag var så smal och snygg.

Fortsätt du  med surkål, det är svingott typ till lite fettigare LCHF!

Dvs skillnaden mellan rå strimlad kål och surkål är lixom petitesser!

Sååå, det går lika bra med vitkål i princip.. som med selleri enligt Werner och Werner!

https://www.oppetarkiv.se/video/10439194/nojesmassakern

Dvs man kan räkna/mäta varenda matkomponent till alla sina komponenter.

Jag är då mest inne på att man skall äta riktig mat.. gärna fullvuxna portioner utifall man redan är fullvuxen, men rätt så sällan.. iallafall inte oftare än 3-2-1 gånger om dagen?

Av lite olika skäl, dvs man borde som vuxen iallafall överleva till nästa planerade måltid.. har man lixom inget schema där man på något sätt har lite koll på kalorier/måltidsfrekvens, så har man hur som helst andra problem än macrokomposition av sina måltider!

Dvs till dig.. dvs TrOllet... ät så mycket surkål du vill/Kimchi oxå till alla dina måltider.,. dvs man får inte förlora sig i detaljer.

Dvs det är annorlunda om man håller ner på matmängderna, struntar i hunger och tillfredställelse av måltiden.

Såå.. nu är jag frikostig.. dvs ger dig ett frikort att äta hur mycket surkål/kimchi som helst, till dina måltider!

Dvs du behöver enligt mitt frikort inte ens räkna på  kolhydraterna i surkål/kimchi.. inte heller i lök/vitlök/litta andra krydd/grönsaksväxter

Enda förbehållet är att du äter mat som du planerat för/köpt in för din planering/du får undantag för sociala händelser!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.