Jump to content

Sköldkörtelhormoner och LCHF


rocio

Recommended Posts

Ämnesomsättningen är ett mycket komplext ämne och det finns flera aspekter på detta, men LCHF är på alla sätt mycket positivt för hälsan vad gäller hypotyreos.

Bruce Fife hävdar i ”Stoppa Alzheimers nu” att en effekt av en ketogen diet är en långsammare ämnesomsättning, men att detta är positivt och att kolhydrater eldar på ämnesomsättningen på ett skadligt sätt. Även Kosttillskottsgurun Peter Wilhelmsson skriver i” Friskare liv” att ämnesomsättningen saktar ner av lågkolhydratkost, men att det inte ger sjukdomssymtom.

Dr Kharrazian skriver i boken ”Why do I still have thyroid symtoms” att man med en glutenfri lågkolhydratkost kan dämpa den autoimmuna attacken mot sköldkörteln som ger sjukdomen och att de flesta med Hashimotos kan fasa ut medicinen. Även Sofie Hexeberg skriver om detta i sin bok ”Frisk med LCHF”. Jag känner också en person som har kunnat fasa ut sin medicin helt, trots att det enligt sjukvården är en kronisk sjukdom, så är det ofta inte något fel på din sköldkörtel utan att det är de antikroppar (TPO) som skapas av den autoimmuna attacken som förstår hormonet.

Även Dr Davis i ”Brödberoende” hävdar att det är det moderna vetet och det ett aggressivare gluten som ger läckande tarmar och vilket triggar dessa autoimmuna attacker.

De flesta med sköldkörtelbesvär har även problem med binjurarna och LCHF stöttar binjurarna med mindre blodsockersvängningar och annan stress på kroppen. Regelbundna vanor och framför allt regelbunden sömn och mindre kaffe är andra sätt att stötta binjurarna.

Även lägre insulinnivåer förbättrar omvandlingen av T4 till T3.

Många med sköldkörtelsjukdom har svår näringsbrist som ytterligare förvärrar sjukdomen. Här tror jag personligen att LCHF har ännu en positiv effekt genom en mer näringsrik och proteinrik mat.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...