Vildma

Svart ris

Recommended Posts

Hej!

Jag har fått höra att svart ris funkar på LCHF pga av att stärkelsen är resistent. Någon som vet?

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Har då aldrig hört att ngn form av ris skulle funka inom ramen för LCHF. Svart ris innehåller visserligen en del zink, magnesium, massa antioxidanter, lite fibrer samt järn, så inte helt värdelöst som människoföda. Men kolhydratsmängden är fortfarande katastrofalt hög 😨

Vad jag vet så är ration resistent stärkelse v.s digestible starch bättre i brunt, rött och svart ris(jämfört med vanligt vitt). Resistent stärkelse finns i massor i alla former av ris förövrigt, så länge det stått typ ett halvt dygn i kylen. Men ingen aning hur det ser ut på detaljnivå. Är ganska ont om detaljerad information vad gäller just rs, det vill säga exakt för varje livsmedel och hur mängden förändras från raw, kokt till kylt. Har surfat sönder halva internet i jakt på sån info utan att hitta mer än den vanliga tråkiga listan.

Men att ha t.ex 1-2 matskedar ordentligt nedkylt svart ris i t.ex salladen, skulle jag tycka var okej personligen. Beror ju på hur strikt man är. 

 

 

  • Gilla 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack, Elinor för din research! Jag är ju som du förstår skeptisk till uppgiften om att just svart ris skulle vara okej, men man måste ju fråga! Nu väljer jag bort det, för jag har ju egentligen inte ens saknat ris!

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu