Labolina Posted February 17, 2013 Share Posted February 17, 2013 Jag vet att det här forumet inte ska vara en receptsamling, men jag har läst i så många inlägg om att oopsies inte är goda och att man istället bakar bröd med mandel- eller kokosmjöl. Det är ju en hel del kh i mandel och hur mycket kh det är i kokosmjöl brukar vara omtvistat och för min egen del tycker jag inte att kokosmjöl är speciellt gott, tycker det kommer med en väldigt sötsliskig bismak. Här är en variant av oopsies som är så goda så att mina icke-lchf:ande vänner som ständigt klagar på mina matval ändå alltid frågar efter dem när de hälsa på mig: 125 g avrunnen keso (Ica:s fungerar bäst är min erfarenhet för den är ganska "torr") 2 dl riven fet ost 3 st ägg salt, peppar och torkade örtkryddor som oregano, timjan, basilika, rosmarin etc. Dela äggen och hårdvispa äggvitorna extra styvt med lite salt i.Mosa keso och äggulor tillsammans med en mixerstav och rör ner lite peppar, örtkryddor (jag brukar ta timjan och oregano) och den rivna osten med en slickepott och vänd sedan försiktigt ner äggviteskummet. Klicka ut röran glest på en plåt, jag brukar få ut 10-12 bröd. Grädda i 175 o C i ca 20 min tills de fått en gyllengul färg. Ät med smör och massa pålägg. Fungerar också bra som korv- och hamburgerbröd och går bra att frysa. Vill man kan man enligt grundreceptet ha i strimlad skinka eller bacon för att få dem matiga, men det har jag aldrig provat, än... Min erfarenhet är att varmluftsugn är att föredra så att man kan stoppa in flera plåtar på en gång. De ryms inte på en plåt och smeten blir väldigt rinnig, äggvitorna tappar hårdheten, om de står och väntar på att den första plåten blir klar. Gör absolut inte dubbel sats om du inte har flera ugnar eller varmluft. Fördelningen i E% (enligt matkalkyl.se) Protein: 34 %Kolhydrat: 5,5 % Fett: 63 % Lite för mycket protein, men fram med osthyveln och smörpaketet så är det fixat Men jag väljer hellre lite hög i protein än hög i kolhydrat. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kicki.N Posted February 17, 2013 Share Posted February 17, 2013 Tack för påminnelsen, jag hade glömt bort oopsies, ska absolut testa dina! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fredrik Kornberg Posted February 17, 2013 Share Posted February 17, 2013 Jag vet att det här forumet inte ska vara en receptsamling, men jag har läst i så många inlägg om att oopsies inte är goda och att man istället bakar bröd med mandel- eller kokosmjöl. Det är ju en hel del kh i mandel och hur mycket kh det är i kokosmjöl brukar vara omtvistat och för min egen del tycker jag inte att kokosmjöl är speciellt gott, tycker det kommer med en väldigt sötsliskig bismak. Här är en variant av oopsies som är så goda så att mina icke-lchf:ande vänner som ständigt klagar på mina matval ändå alltid frågar efter dem när de hälsa på mig: 125 g avrunnen keso (Ica:s fungerar bäst är min erfarenhet för den är ganska "torr") 2 dl riven fet ost 3 st ägg salt, peppar och torkade örtkryddor som oregano, timjan, basilika, rosmarin etc. Dela äggen och hårdvispa äggvitorna extra styvt med lite salt i. Mosa keso och äggulor tillsammans med en mixerstav och rör ner lite peppar, örtkryddor (jag brukar ta timjan och oregano) och den rivna osten med en slickepott och vänd sedan försiktigt ner äggviteskummet. Klicka ut röran glest på en plåt, jag brukar få ut 10-12 bröd. Grädda i 175 o C i ca 20 min tills de fått en gyllengul färg. Ät med smör och massa pålägg. Fungerar också bra som korv- och hamburgerbröd och går bra att frysa. Vill man kan man enligt grundreceptet ha i strimlad skinka eller bacon för att få dem matiga, men det har jag aldrig provat, än... Min erfarenhet är att varmluftsugn är att föredra så att man kan stoppa in flera plåtar på en gång. De ryms inte på en plåt och smeten blir väldigt rinnig, äggvitorna tappar hårdheten, om de står och väntar på att den första plåten blir klar. Gör absolut inte dubbel sats om du inte har flera ugnar eller varmluft. Fördelningen i E% (enligt matkalkyl.se) Protein: 34 % Kolhydrat: 5,5 % Fett: 63 % Lite för mycket protein, men fram med osthyveln och smörpaketet så är det fixat Men jag väljer hellre lite hög i protein än hög i kolhydrat. polarkaka lchf.jpg Tack. Nu har jag klippt och klistrat till min lilla recept samling. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.